Connect with us

Breaking News

DEZBATEREA NAȚIONALĂ CONTINUĂ LA NIVEL REGIONAL

Published

on

DEZBATEREA NAȚIONALĂ CONTINUĂ LA NIVEL REGIONAL

Cum facem orașele mai atractive, mai funcționale?

Orașele pot deveni atractive pentru cetățeni, mediul de afaceri și turiști, dacă se dezvoltă prin oferirea de oportunități (locuri și forță de muncă, acces la educație, sănătate etc), oferă infrastructură de bază și locuințe, conectivitate, administrare eficace și eficientă și ajută la creșterea calității vieții. De aceea, seria evenimentelor Smart City continua, iar pe data de 20 septembrie 2017, reprezentanții a circa 20 de Primării ale orașelor din zona de sud a țării se vor întâlni la Călărași, cu furnizorii de soluții și echipamente IT&C în cadrul conferinței regionale „SMART CITY 2017-2020. NEVOI – SOLUȚII – METODE”.

Scopul evenimentului este de discuta aplicat asupra a ceea ce se poate dezvolta în orașele noastre pentru că, deși există multe soluții smart dedicate și resurse care pot fi alocate pentru acestea, viteza de adoptare și implementare este redusă. Subiectele abordate în cadrul evenimentului se referă și la modalitatea în care pot fi eliminate unele bariere si accelerată viteza de decizie a autorităților publice pentru adoptarea soluțiilor smart în beneficiul cetățenilor, mediului de afaceri, turiștilor și administrației.

Advertisement

Primarii, city managerii și alți reprezentanți ai Primăriilor trebuie să fie informați despre soluțiile existente care îi vor duce în rândul orașelor inteligente. Există și în România orașe care au intrat serios pe acest trend și care sunt exemplu de urmat. La rîndul lor, cetățenii trebuie informați, pentru a ști ce să ceară edililor și cum să participe și ei la acest efort. În acest mod se poate grăbi adoptarea soluțiilor de smart city.

Cu această ocazie, reprezentanții Primariilor din zona de sud a țării vor prezenta proiectele lor din zona de dezvoltare smart city iar din partea mediului privat vor fi susținute prezentări legate de strategia de dezvoltare a orașelor, soluții propuse și echipamente IT&C de ultimă generație.

Dezbaterea este organizată de agenția de relații publice Concord Communication împreună cu Primaria Municipiului Călărași și Consiliul Local al Intreprinderilor Mici și Mijlocii Călărași, cu sprijinul Fundației Naționale a Tinerilor Manageri și a organizației Oameni și Relații. Partener Principal: Telekom România

 

Evenimentul reprezintă o continuare a celui din 30-31 mai 2017, organizat pe acestă temă la București, și care s-a bucurat de participarea a peste 230 persoane, dintre care 72 de persoane au fost reprezentanți ai administrațiilor publice locale.

Advertisement

Detalii despre evenimentul anterior pot fi găsite accesând pagina web a evenimentului:

https://concordcom.ro/evenimente/smart-city-2017-2020-nevoi-solutii-metode/

Găsiți mai jos Agenda evenimentului. Pentru detalii și înscrieri:[email protected]

AGENDA:

09.00-09.30  Sosirea și înregistrarea participanților

Advertisement

09.30-10.00 Deschiderea dezbaterii:

Nelu Bălașa, Președintele Consiliului Local al Intreprinderilor Mici și Mijlocii Călărași

 

Keynote Speakers:

Lucian Șova – Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale

Advertisement

Claudiu Manda -Vicepreşedintele Senatului, preşedinte al Comisiei de control al SRI

Daniel Dragulin, Primarul orașului Călărași

Marius Bostan, fost Ministru al Comunicațiilor, inițiatorul Dezbaterii Naționale Smart City și al proiectului de la Alba Iulia

10.00-11.15  Panel Administrație – Nevoile cetățenilor, administrației, investitorilor, comunităților locale și vizitatorilor

Reprezentanții orașelor vor discuta despre nevoile de dezvoltare, despre soluțiile personalizate pe care le pot adopta pentru a investi în viitorul acestora și în bunăstarea cetățenilor lor, dar și despre barierele administrative. Avem nevoie de transformare digitală? Avem consumatori de servicii smart? Care sunt nevoile cetățenilor? Ce-și doresc turiștii de la un oraș? Dar companiile? Câștigăm timp? Câștigăm bani? Datele pentru fundamentarea deciziilor sunt importante? Există o foaie de parcurs pentru a deveni smart city? Suntem gata să investim? Am alocat bugete pentru transformarea digitală? Știm să facem specificații tehnice?  Volumul datelor creste in fiecare zi. Unde le stocam? Cum am dori sa fie pastrate? Cum le prelucram? Putem asigura securitatea? Suntem pregatiti sa migram in cloud?

Advertisement

Vor avea intervenții:

Daniel Dragulin, Primarul orașului Călărași

Valentin Voinica, Manager Proiect Primaria Municipiului Alba Iulia

Constantin Toma, Primarul orașului Buzău

Cristi Misăilă, Primarul orașului Focșani

Advertisement

Mocioniu Adrian Nicolae, Primarul orașului Slobozia

Valentin Vrabie, Primarul orașului Medgidia

Georgescu Ion, Primarul orașului Mioveni

Țone Petre, Primarul orașului Oltenița

Iulian Iacomi, Primarul orașului Lehliu Gară

Advertisement

Barbu Nicolae, Primarul orașului Giurgiu

Gafițoi Sorin, Primarul orașului Fetești

Sava Constantin, Primarul orașului Urziceni,

Măiță Ion, Primarul orașului Amara

Administrator public, Primaria orașului Ploiești

Advertisement

Viceprimar Târgoviște

Viceprimar Alexandria

Alți reprezentanți ai Administrațiilor locale în curs de confirmare

11.15-11.45  Pauză – Discuții – Networking

 12.00-13.15  Panel Soluții – Smart City

Advertisement

Specialiștii vor prezenta aplicații și soluții inovatoare Smart City și impactul acestora asupra mediului de business, administrației, cetățenilor și turiștilor, se vor discuta metode de implementare și modele de afaceri. Ce beneficii aduc soluțiile smart? Aduc venituri suplimentare? Este fezabilă investiția? Se vor reuni reprezentanți ai companiilor care au dezvoltat diverse solutii tehnologice, au fost implementate cu succes în țară sau în afara țării. Se va discuta inclusiv despre cum se poate creea un eco-sistem de companii inovatoare și cum pot beneficia orașele din România.

  Speakeri:

Marius Bostan, fost Ministru al Comunicațiilor, inițiatorul Dezbaterii Naționale Smart City și al proiectului de la Alba Iulia

Eduard Dimitriev, Director Executiv Cluster Different Angle din București

Dragoș Nedelea, Head of Business Development Team – Smart City and E-Health Telekom România

Advertisement

Costin Constantin, Telekom România

Bogdan Barbu, Telekom România

Răzvan Savu, IDC România, una din cele mai mare firme de studii și cercetări, consultanță în domeniul hightech

Lorian Vintilă, ZTE

Adrian Ilie, Manager Partner, Synergetics partener ESRI și IBM România

Advertisement

Horia Constantinescu,Dell EMC

Mircea Oaida, Frontier Connect Timisoara

Cezar Nourescu, CBN-IT

Andreea Doncea,VAP Key Account Manager, Philips Lighting România

George Anghel, Director Executiv Insights Enterprise A.P.E.R.O.

Advertisement

Paulina Mitrea, Președinte Cluster IT Cluj Napoca

Mihai Ionescu, Business Development, Direct One

Valentin Miron, Managing Partner VMB Partners

Dragoș Balcu, Intrarom

Alte companii în curs de confirmare

Advertisement

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Accident de circulație pe strada Independenței. O tânără s-a răsturnat cu mașina și a avariat alte două

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un nou accident rutier a avut loc astăzi, ora 21:00, pe strada Independenței din municipiul Călărași. Traficul este complet blocat. Se pare ca la volan se afla o tânără care se îndrepta către zona Piața Mare. A pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a răsturnat.

Polițiștii rutieri au venit la fața locului pentru a efectua primele verificări, iar pompierii militari din cadrul ISU Călărași au intervenit de urgență cu mai multe autospeciale. Din fericire, nimeni nu a suferit răni grave în urma impactului.

Alte două autoturisme staționate în apropiere au fost avariate în urma coliziunii.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Alertă Meteo: Cod galben pentru județul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Este cod galben de vreme rea în județul Călărași, transmite ISU Călărași. Sunt menționate intensificări ale vântului cu viteze ce pot ajunge în general între 45 și 50 km/h.

Acest avertisment este valabil în intervalul de timp cuprins între orele 10:00 și 19:00, în data de 4 mai 2024.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Primele rezultate ale tragediei din Spanțov. Macroul consumat, principala cauză

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Apar noi detalii despre cazul tragediei în care o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la o masă, în a doua zi de Florii.

Conform rapoartelor Direcției Sanitar Veterinare, cazul tragic al fetiței din județul Călărași, care a pierit în urma consumului de pește, a indicat o contaminare a alimentelor cu bacterii în cantități periculoase.

Conform informațiilor obținute de la libertatea.ro, analizele realizate asupra probelor prelevate atât din magazinul local cât și din frigiderul familiei au indicat prezența unui nivel anormale de bacterii, inclusiv klebsiella și salmonella, ce depășesc limitele permise.

Advertisement

În prezent, autoritățile așteaptă rezultatele ulterioare ale analizelor efectuate de către Direcția Sanitară Veterinară și cele ale probelor prelevate de Direcția de Sănătate Publică.

Vă reamintim că o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit, luni, a doua zi după Florii, după ce ar fi mâncat macrou congelat cumpărat de la magazinul din satul Spanțov.

Și familia crede același lucru, însă poliția a deschis o anchetă. Un apel la 112 dar luni dimineață anunță ca o fetiță de 4 ani era în stare de inconștiență. A fost dusă la Spitalul Județean Călărași, intubată, însă, a murit.

Alte câteva ore mai târziu, din casa aceleiași familii a sunat din nou la numărul de urgență 112. De această dată bunicii erau cei care se simțeau foarte rău.

Bunica în vârstă de 59 de ani și bunicul de 66 de ani au fost duși la spitalul municipal din Oltenița. Femeia a murit și ea în scurt timp.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate