Astazi, 30 iunie, în cadrul conferinței de presă a PSD Călărași, Vasile Iliuță, șeful organizației politice anunță că managerul Sputalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, și-a dat demisia de la conducerea Spitalului Jutetean de Urgență Călărași. Fostul manager a fost numit administrator public al județului Călărași.
Interimatul va fi asigurat de Jecu Carmen, fost șef resurse umane din cadrul unității medicale.
Vasile Iliuță: “Am hotărât ca începând de astăzi, domnul Cristian Mihai Bogdan, fost manager al Spitalului Județean Călărași, să fie administrator public al județului Călărași. Datorită activității sale în cadrul spitalului, vreau să îi dau în subordine cele trei spitale ale județului Călărași – spitalul județean Călărași, spitalul TBC și spitalul de psihiatrie „Săpunari”. Până acum am coordonat cele trei spitale, fiind eu ca președinte în deciziile importante alor celor trei spitale, dar cu venirea domnului Cristian Bogdan în funcția de administrator public, aceste spitale vor fi sub coordonarea domniei sale. De la planul de a schimba fața spitalelor, de la planul de a veni cu proiecte de dezvoltare în fiecare spital, exact ce s-a întâmplat și la spitalul județean Călărași, să încercăm să le punem în normalitate și să le facem vizibile, că suntem acei prestatori de servicii medicale pentru populația județului Călărași și nu numai.”
Bogdan Mihai, fost manager SJU Călărași: “Activitatea mea cred că o cunoașteți, chiar dacă unii consideră că transparența cu toate deranjează. Cert este că nu deranjează și ceea ce s-a întâmplat în toată perioada în care am manageriat Spitalul de Urgență Călărași vom extinde la nivelul celorlalte două unități sanitare. Vom aduce același suflu și în rândul celorlalte două unități sanitare. Ca o concluzie a activității derulate la Spitalul Județean de Urgență, eu consider că fiecare om care la un moment dat ocupă o funcție, ar trebui ca atunci când se termină acel mandat, pentru că este și normal să se termine, să poată să cuantifice ceva. În termeni simpli, vă pot spune doar atât: de când am venit am adus aproximativ 40 de medici, au fost 5-6 plecări, dar în final spitalul a rămas cu 35 de medici noi. Pot să vă spun că am implementat niște politici de comunicare și transparență cum nu au mai fost, desigur care sunt în continuare perfectibile. Contractul cu Casa de Sănătate a fost multiplicat de la an la an cu aproximativ un milion de euro pe an, și am deschis zone la care nici ne-am fi gândit. La Călărași se operează pe coloană și vrem să mergem și către alte zone. Chiar la un moment dat discutam pe o zonă pe cardio, unde în continuare suntem deficitari. În linii sintetice, cam astea sunt cifrele mele – bune sau rele, dumneavoastră sunteți cei care le puteți aprecia printr-o comparație cu prezentul, dar cel mai bine ar fi și cu viitorul.
Împreună cu domnul președinte am stabilit o strategie clară despre ce înseamnă celelalte două unități sanitare. Vă pot spune că în primă etapă, vom încerca să dotăm spitalul TBC cu un stocator de oxigen, pentru că am văzut ce înseamnă acest lucru într-o situație de criză când nu am avut și noi, la spitalul Județean de Urgență am preluat tot ce trebuia să trateze și TBC, și etapa cea mai mare care vizează spitalul de psihiatrie va fi provocarea legată de construcția unei clădiri. Aici avem niște discuții legat de actualizarea proiectului și ulterior să identificăm ce posibilități de finanțare avem, și în ce zonă.”