Connect with us

Breaking News

BREAKING: Bogdan Mihai a plecat de la Spitalul Județean Călărași. Fostul manager rămâne lângă Iliuță

Published

on

Astazi, 30 iunie, în cadrul conferinței de presă a PSD Călărași, Vasile Iliuță, șeful organizației politice anunță că managerul Sputalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, și-a dat demisia de la conducerea Spitalului Jutetean de Urgență Călărași. Fostul manager a fost numit administrator public al județului Călărași.

Interimatul va fi asigurat de Jecu Carmen, fost șef resurse umane din cadrul unității medicale.

Vasile Iliuță: “Am hotărât ca începând de astăzi, domnul Cristian Mihai Bogdan, fost manager al Spitalului Județean Călărași, să fie administrator public al județului Călărași. Datorită activității sale în cadrul spitalului, vreau să îi dau în subordine cele trei spitale ale județului Călărași – spitalul județean Călărași, spitalul TBC și spitalul de psihiatrie „Săpunari”. Până acum am coordonat cele trei spitale, fiind eu ca președinte în deciziile importante alor celor trei spitale, dar cu venirea domnului Cristian Bogdan în funcția de administrator public, aceste spitale vor fi sub coordonarea domniei sale. De la planul de a schimba fața spitalelor, de la planul de a veni cu proiecte de dezvoltare în fiecare spital, exact ce s-a întâmplat și la spitalul județean Călărași, să încercăm să le punem în normalitate și să le facem vizibile, că suntem acei prestatori de servicii medicale pentru populația județului Călărași și nu numai.”

Bogdan Mihai, fost manager SJU Călărași: “Activitatea mea cred că o cunoașteți, chiar dacă unii consideră că transparența cu toate deranjează. Cert este că nu deranjează și ceea ce s-a întâmplat în toată perioada în care am manageriat Spitalul de Urgență Călărași vom extinde la nivelul celorlalte două unități sanitare. Vom aduce același suflu și în rândul celorlalte două unități sanitare. Ca o concluzie a activității derulate la Spitalul Județean de Urgență, eu consider că fiecare om care la un moment dat ocupă o funcție, ar trebui ca atunci când se termină acel mandat, pentru că este și normal să se termine, să poată să cuantifice ceva. În termeni simpli, vă pot spune doar atât: de când am venit am adus aproximativ 40 de medici, au fost 5-6 plecări, dar în final spitalul a rămas cu 35 de medici noi. Pot să vă spun că am implementat niște politici de comunicare și transparență cum nu au mai fost, desigur care sunt în continuare perfectibile. Contractul cu Casa de Sănătate a fost multiplicat de la an la an cu aproximativ un milion de euro pe an, și am deschis zone la care nici ne-am fi gândit. La Călărași se operează pe coloană și vrem să mergem și către alte zone. Chiar la un moment dat discutam pe o zonă pe cardio, unde în continuare suntem deficitari. În linii sintetice, cam astea sunt cifrele mele – bune sau rele, dumneavoastră sunteți cei care le puteți aprecia printr-o comparație cu prezentul, dar cel mai bine ar fi și cu viitorul.
Împreună cu domnul președinte am stabilit o strategie clară despre ce înseamnă celelalte două unități sanitare. Vă pot spune că în primă etapă, vom încerca să dotăm spitalul TBC cu un stocator de oxigen, pentru că am văzut ce înseamnă acest lucru într-o situație de criză când nu am avut și noi, la spitalul Județean de Urgență am preluat tot ce trebuia să trateze și TBC, și etapa cea mai mare care vizează spitalul de psihiatrie va fi provocarea legată de construcția unei clădiri. Aici avem niște discuții legat de actualizarea proiectului și ulterior să identificăm ce posibilități de finanțare avem, și în ce zonă.”

Advertisement

Breaking News

De ce au survolat avioanele militare astăzi pe cerul municipiului Călărași? Forțele Aeriene Române vin cu primele precizări

Published

on

Avioanele militare au survolat astăzi deasupra Călărașiului datorită unei campanii de promovare a carierei militare, organizate de Forțele Aeriene Române. Sala Barbu Știrbei a fost plină de liceeni, fiind prezenți peste 200 de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a din mai multe instituții de învățământ călărășene. 

Reprezentanții Centrului Militar Județean Călărași, Mr. Petriman Cornel și Plt. maj. Bratu Laurențiu au participat astăzi la campania de promovare a carierei militare, organizată de Forțele Aeriene Române la sala de spectacole Barbu Știrbei Călărași. La eveniment au fost prezenți 200 de elevi plăcut impresionați de prezentare.

„Elevii au fost plăcut impresionați de prezentare, de uniforma militarilor, de povestirile lor și de survolul avioanelor F-16”, transmite Centrul Militar Județean Călărași pe o rețea de socializare despre impresiile potențialilor viitori militari. 

În perioada 13-17 mai 2024, Forțele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare în orașele Slobozia, Călărași, Giurgiu, Alexandria și Buftea. 

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Accident de circulație pe strada Independenței. O tânără s-a răsturnat cu mașina și a avariat alte două

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un nou accident rutier a avut loc astăzi, ora 21:00, pe strada Independenței din municipiul Călărași. Traficul este complet blocat. Se pare ca la volan se afla o tânără care se îndrepta către zona Piața Mare. A pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a răsturnat.

Polițiștii rutieri au venit la fața locului pentru a efectua primele verificări, iar pompierii militari din cadrul ISU Călărași au intervenit de urgență cu mai multe autospeciale. Din fericire, nimeni nu a suferit răni grave în urma impactului.

Alte două autoturisme staționate în apropiere au fost avariate în urma coliziunii.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Alertă Meteo: Cod galben pentru județul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Este cod galben de vreme rea în județul Călărași, transmite ISU Călărași. Sunt menționate intensificări ale vântului cu viteze ce pot ajunge în general între 45 și 50 km/h.

Acest avertisment este valabil în intervalul de timp cuprins între orele 10:00 și 19:00, în data de 4 mai 2024.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate