Connect with us

Știri

Un transport cu 22 de tone de deşeuri care veneau din Bulgaria și urma să intre în România a fost oprit la Călăraşi de Garda de Mediu

Published

on

Un transport cu 22 de tone de deşeuri care urma să intre în România, din Bulgaria, a fost oprit la Călăraşi de comisarii Gărzii de Mediu. În acte apărea că este vorba de deşeuri din plastic de tip PET, însă în camion se găseau recipiente cu lichide şi chiar pământ.

Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au precizat, joi, într-o postare pe Facebook, că deşeurile au fost întoarse în Bulgaria.

La verificarea camionului de 22 de tone, plin cu baloți, am găsit recipiente care conțineau un lichid de origine necunoscută, dar și alte tipuri de deșeuri și chiar pământ, printre PET-uri, de aceea s-a decis interzicerea intrarea transportului în țară. Deșeurile proveneau din Bulgaria și erau trimise unui operator economic din România, în vederea valorificării”, a declarat Marian Borondel, comisar șef al Gărzii de Mediu Călărași.
În data de 28.01.2022, comisarii Gărzii Naționale de Mediu, în cooperare cu polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, polițiști din cadrul Serviciului Poliție Transporturi Maritime al Inspectoratului General al Poliției Române și inspectori din cadrul Direcției Generale a Vămilor, sub coordonarea procurorului de caz specializat și învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Ilfov, Călăraşi și Teleorman.
În urma acţiunii, echipa care a efectuat perchezițiile a descoperit la o adresă din județul Călărași, 40 de baloți ce conțineau 19.000 kg deşeuri textile, depozitate neautorizat, ce provin din Italia.Acestea, au fost introduse pe cale rutieră în România, în anul 2019,de către o societate comercială.
Aceasta declarase bunurile ca fiind „fibre textile – diferite culori”.
La punctul de lucru al societății comerciale în cauză, aflat județul Teleorman, au fost identificate alte aproximativ 600 de tone de deșeuri din plastic. Dintre acestea, aproximativ 194 de tone au fost importate fără a fi sortate și spălate, aşa cum prevede legislației de mediu.
Alte 372 de tone au fost achiziționate din România, iar 40 tone deşeuri de diferite tipuri sunt pur şi simplu nevalorificabile.
Totodată, există suspiciuni legate de faptul că societatea nu respecta nici prevederile din autorizația de mediu, depășind cu mult cantitatea maximă anuală de deșeuri din plastic, autorizată pentru reciclare.
Au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, de la sediul societății comerciale aflat în județul Ilfov, documente cu valoare probatorie.
În urma verificărilor, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au dispus, în cazul deşeurilor găsite în Călăraşi, returnarea acestor în ţara de provenienţă, respectiv Italia.
În final, să mai spunem că pe amplasamentul controlat din judeţul Călăraşi, comisarii GNM au descoperit că funcţiona şi o tipografie ce nu deţinea autorizaţie de mediu. În consecinţă, au aplicat o amendă în valoare de 60.000 lei.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Lacrimi de bucurie! 21.000 lei vor ajunge la cele trei cazuri care au sensibilizat susținătorii Cupei Speranței

Published

on

Într-o perioadă în care discursurile politice sunt omniprezente și promisiunile electorale abundă spațiul public, apar și lucruri bune care dau o rază de speranță. În perioada 20-28 aprilie, Realitatea din Călărași, împreună cu Primăria Municipiului Călărași, a fost gazda celui mai mare și important turneu caritabil de fotbal pentru amatori din județul nostru, Cupa Speranței.

Leonida Jecu, organizatorul acestui eveniment caritabil, a fost impresionat de implicarea comunității, subliniind că, deși evenimentul a fost puțin mediatizat și ignorat de majoritatea politicienilor, el a reprezentat o dovadă clară a solidarității și empatiei călărășenilor. Peste 150 de participanți și sute de spectatori au confirmat succesul și impactul acestui turneu.

„Am plâns de bucurie și emoție la finalul turneului”, a mărturisit Jecu, subliniind că este mândru de faptul că, de șase ani, reușește să aducă la bun sfârșit acest eveniment, doar cu ajutorul prietenilor și fără compromisuri.

“Plâng de fiecare dată la finalul turneelor, de bucurie că Leo, un om simplu, fără susţinere politică, fără bani publici, doar cu ajutorul prietenilor adevăraţi, reuşeşte de şase ani să ducă la bun sfârşit singurul eveniment destinat călărăşenilor simpli ca şi el. Fără compromisuri și fără să lingă clanţe” – scrie Leonida Jecu.

Advertisement

Mulțumiri speciale au fost adresate celor 12 echipe înscrise la turneul caritabil, precum și părintelui protopop Dinu Vasile Viorel și politicienilor locali care au sprijinit inițiativa. De asemenea, un gând aparte de recunoștință a fost adresat deputatului Daniel Florea, singurul politician căruia i-a păsat de acest eveniment.

Echipele înscrise: Sporting Călărași – Komora Călărași – Digi Călărași – Drunk Team Călărași – Sport Team Călărași – United Călărași – Friends Team Călărași – AS Polis – Impact Roseţi – Old Team Călăraşi – Saint Gobain Călăraşi – Setaco Călăraşi;

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Primele rezultate ale tragediei din Spanțov. Macroul consumat, principala cauză

Published

on

Apar noi detalii despre cazul tragediei în care o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la o masă, în a doua zi de Florii.

Conform rapoartelor Direcției Sanitar Veterinare, cazul tragic al fetiței din județul Călărași, care a pierit în urma consumului de pește, a indicat o contaminare a alimentelor cu bacterii în cantități periculoase.

Conform informațiilor obținute de la libertatea.ro, analizele realizate asupra probelor prelevate atât din magazinul local cât și din frigiderul familiei au indicat prezența unui nivel anormale de bacterii, inclusiv klebsiella și salmonella, ce depășesc limitele permise.

În prezent, autoritățile așteaptă rezultatele ulterioare ale analizelor efectuate de către Direcția Sanitară Veterinară și cele ale probelor prelevate de Direcția de Sănătate Publică.

Advertisement

Vă reamintim că o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit, luni, a doua zi după Florii, după ce ar fi mâncat macrou congelat cumpărat de la magazinul din satul Spanțov.

Și familia crede același lucru, însă poliția a deschis o anchetă. Un apel la 112 dar luni dimineață anunță ca o fetiță de 4 ani era în stare de inconștiență. A fost dusă la Spitalul Județean Călărași, intubată, însă, a murit.

Alte câteva ore mai târziu, din casa aceleiași familii a sunat din nou la numărul de urgență 112. De această dată bunicii erau cei care se simțeau foarte rău.

Bunica în vârstă de 59 de ani și bunicul de 66 de ani au fost duși la spitalul municipal din Oltenița. Femeia a murit și ea în scurt timp.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Ecoaqua / Cartierul Măgureni, fără apă din cauza unei avarii

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Municipiul Călărași se confruntă cu o avarie la rețeaua de distribuție a apei, generând oprirea alimentării în cartierul Măgureni. Situația a survenit la intersecția străzilor Petroșani și Păcii, iar echipele operatorului ECOAQUA SA Călărași sunt mobilizate pentru intervenții de urgență.

Conform informațiilor transmise de către operatorul local de apă și canalizare, avaria a fost semnalată la ora 15:30 și se estimează că lucrările de remediere vor dura între 3 și 4 ore. Astfel, locuitorii din cartierul Măgureni vor resimți întreruperea alimentării cu apă pe durata intervenției.

Ne confruntăm cu o situație urgentă la intersecția străzilor Petroșani și Păcii din municipiul Călărași, iar echipa noastră este deja pe teren pentru a remedia avaria cât mai rapid posibil“, au declarat reprezentanții ECOAQUA SA Călărași.

Advertisement

În cazul în care situația se modifică sau apar informații noi, vom revenii cu detalii prin intermediul canalului nostru de comunicare.

Continue Reading

Cele mai vizualizate