Connect with us

Știri

VIDEO. Cum se dezvoltă comuna Unirea cu primarul Ciprian Olteanu

Published

on

Ciprian Olteanu este primarul care dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat. Administrează comuna Unirea din toamna anului trecut. Tânăr și ambițios, a reusit să readucă administrația în rândul comunelor ce se vor dezvolta.

Ciprian Olteanu, primarul comunei Unirea: Ca noutăți în localitatea noastră, în primul rând am remediat parțial problema cu alimentarea cu apă în zona satului Unirea centru. Am remediat o problemă foarte veche, fosta administrație înlocuise un bazin cu apă situat aici în spatele primăriei, dar forajul care alimenta acel bazin nu funcționa, practic nu aveam apă acolo. Am refăcut furajul, chiar astăzi am instalat o pompă de mari dimensiuni și mă bucur să aud din partea cetățenilor că presiunea la apă este la cote normale. Pot folosi în final mașinile de spălat pentru haine și pot face și un duș. În paralel cu aceste demersuri, avem și un certificat de urbanism pentru implementarea unui proiect care se numește „Înființare rețea cu apă curentă în comuna Unirea”. Asta înseamnă soluția definitivă a problemei noastre referitoare la alimentarea cu apă. Este un proiect la care lucrăm de ceva vreme, încercăm să obținem ultimele avize de pe certificatul de urbanism, ca apoi să ducem tot ceea ce înseamnă acte către Compania Națională de Investiții (CNI) și să-l promovăm mai departe acolo. Să sperăm că vom găsi și finanțare.

https://youtu.be/XppHlCNN_qw

Ciprian Olteanu: Pentru satul Oltina suntem acum în curs de realizare a unui parc tematic. Acesta va avea un loc de joacă pentru copiii de acolo, câteva foișoare pentru cetățenii ce vor să se relaxeze. Încercăm să obținem un parteneriat cu asociația Plantăm fapte bune în România pentru partea de verdeață, de pomi, de vegetație. Un parc fără vegetație e un parc trist. Este vorba de aceeași asociație care activează în Jegălia, acolo s-au plantat câteva zeci de hectare cu diferite specii de arbori.
Mergând mai departe, estimez că în luna august vom finaliza noul Plan de Urbanism General (PUG) al localității Unirea. Sunt mândru să vă spun că prin acest PUG vom reuși să ne ținem de promisiunea electorală, și anume să dăm locuri de casă tinerilor căsătoriți. Vom avea cinci locuri de casă în centrul satului Unirea, în partea de jos, înspre apă și aproximativ 30 de noi locuri de casă la periferie, înspre satul Iezeru. Este un început foarte bun, oamenii deja sunt interesați și deja vin să pună întrebări. Sunt curioși să vadă cum se va face selecția, dar vă asigur că la momentul respectiv vom fi transparenți, vom avea probabil o ședință publică în acest sens. Vom vedea cum putem face ca acele locuri de casă să ajungă exact la cei care au nevoie de așa ceva.
Mai lucrăm la câteva proiecte, chiar astăzi am avut câteva discuții cu un consultat pe Măsura 4.3 ce se va deschide în curând pe afir. Aceasta presupune reabilitare de drumuri agricole. Am identificat un traseu, practic el va funcționa ca o centură a comunei și vom încerca să deviem traficul agricol în zona respectivă. Pe fonduri norvegiene mai există o posibilitate pentru noi, este o posibilitate la care lucrăm de câteva săptămâni. Este o oportunitate pentru UAT-urile din România, cum suntem și noi, să concepem un mic parc de panouri fotovoltaice care să asigure consumul de energie electrică al domeniului public. Vorbim de instituția primăriei, de școli, de alimentarea cu apă, de iluminatul public. Am făcut niște calcule, a trebuit să punem la punct niște hârtii pentru a vedea ce consumuri lunare și anuale avem pentru a dimensiona o suprafață. Dacă vom reuși să îl implementăm, acest proiect ne va scuti de cheltuieli din bugetul local.
În principal, îmi doresc foarte mult să văd PUG-ul acesta realizat și parcul de la Oltina. Sunt niște promisiuni electorale foarte importante pentru mine.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Amalia Bellantoni își lansează autobiografia! Ce spune femeie care s-a îndrăgostit de județul Călărași

Published

on

Amalia Bellantoni este o personalitate cunoscută și respectată, cu o viață dedicată autodepășirii și realizărilor remarcabile. Experiența sa bogată și pasiunea pentru provocări au transformat-o într-o figură emblematică atât în lumea gastronomiei, cât și în cea culturală. 

Cu o carieră diversificată, Amalia a început prin a-și urma visul de a deveni  pilot, lucrând  pentru 15 ani în companii aeriene.  Cabin crew  pentru companii precum Alitalia și Tarom. Deși nu și-a îndeplinit complet acest vis, a reușit să-și construiască o reputație impresionantă ca membru al echipajului.

Popularitatea sa a crescut semnificativ odată cu apariția în emisiunea de televiziune “Chefi la cuțite”, unde a fost cunoscută sub porecla de “Sicilianca”. Într-un mod inspirat, Amalia a transformat această poreclă într-un renume, deschizând un restaurant sicilian și o fermă ce reconstituie atmosfera autentică a unui sat sicilian.

Implicată în numeroase cauze sociale și culturale, Amalia Bellantoni a devenit o voce puternică pentru comunitatea sa. Alături de soțul său, Domenico Bellantoni, a devenit ambasadoare a culturii siciliene și a promovat valorile și tradițiile acestui teritoriu îndepărtat.

Advertisement

Cu toate acestea, legăturile sale cu România sunt la fel de puternice și profunde. Amalia și-a dedicat eforturile pentru a contribui la dezvoltarea locală, fiind recunoscută ca o ambasadoare neoficială a comunei Belciugatele și a județului Călărași.

Acum, Amalia Bellantoni a hotărât să-și împărtășească povestea și gândurile prin intermediul unei cărți autobiografice. “De la însorita Sicilie la crivățul Bărăganului – Viața privită de deasupra norilor și de aici, de prin țărână” surprinde esența vieții sale, călătoria sa personală și lupta împotriva adversităților.

Lansarea cărții va avea loc la Restaurantul Belli Siciliani din București și se așteaptă să fie un eveniment memorabil, reflectând interesul și admirația publicului față de viața și realizările Amaliei Bellantoni.

amalia bellantoni

amalia bellantoni

Sursa foto: Arhivă Amalia Bellantoni

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident pe DN3, în zona Pod 4: Un motociclist a fost rănit după ce a fost acroșat de un șofer

Published

on

accident pod 4

Marți, 7 mai, la ora 19:40, pe DN3, pe șoseaua Chiciului, a avut loc un nou accident rutier care a implicat trei persoane. Conform informațiilor, un autoturism și o motocicletă s-au acroșat.

Potrivit primelor date, accidentul s-a produs în timp ce motociclistul a semnalizat intenția de a schimba direcția de deplasare, indicând coborârea spre Restaurantul Pod 4, moment în care un autoturism condus de un bărbat l-a acroșat pe motociclist.

La fața locului au intervenit rapid mai multe echipaje de urgență ale ISU Călărași, care au acționat pentru acordarea primului ajutor și evaluarea victimelor. Motociclistul a suferit o fractură la unul dintre membrele superioare.

Cauzele exacte ale accidentului vor fi stabilite de către polițiștii rutieri.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Călărași: Cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași a transmis o atenționare de cod galben pentru județul Călărași, valabilă în intervalul orar 10:00 – 23:00, în data de 7 mai 2024. Acest cod galben vine în contextul unor condiții meteorologice extreme.

Potrivit informațiilor transmise de ISU Călărași, se așteaptă frecvente descărcări electrice, averse torențiale cu cantități de apă între 20 și 25 l/mp, iar local, acestea pot depăși chiar și 40 l/mp.

De asemenea, fenomenele meteorologice periculoase pot include căderi de grindină, intensificări ale vântului și vijelii.

Advertisement

Recomandările autorităților pentru locuitorii din județul Călărași sunt de a fi precauți și de a lua măsuri de siguranță în cazul în care se află în drumul fenomenelor meteorologice severe.

Continue Reading

Cele mai vizualizate