Connect with us

Știri

Iată cum arată proiectul de moderizare al Primăriei din Fundeni

Published

on

Modernizarea Primăriei Fundeni se află pe lista de priorități a edilului social-democrat Gheorghiță Cărtușanu. Proiectul a fost demarat în anul 2019. Acest important proiect presupune extinderea actualei construcții, noi săli de ședință, birouri de lucru pentru funcționarii publici și personalul contractual.

Edilul social-democrat explică în materialul video că a întâmpinat mici probleme de ordin tehnic, dar ia în calcul și pandemia ca unul dintre obstacole. Termenul pentru finalizarea proiectului de reabilitare a sediului este sfârșitul lunii Mai, iar cetățenii continuă să fie încrezători în primarul pe care l-au ales anul trecut și sunt satisfăcuți de munca depusă până acum.

 

Gheorghiță Cărtușanu: Dacă vorbim de sediul primăriei, este o clădire care este reprezentativă pentru toți locuitorii comunei Fundeni, este casa, cred eu, a tuturor cetățenilor care vin să-și plătească impozitele, taxele și vin să-și rezolve problemele pe care le au. Pentru reabilitarea sediului avem termen de finalizare sfârșitul lui Mai.

Având în vedere că am văzut la dispoziție o clădire mică, înghesuită, funcționarii pe care îi avem nu aveau spațiul adecvat, am făcut un proiect pe extindere și modernizare. Am mai extins încă un corp, în afară de cel existent, cu o recompartimentare a unui spațiu vechi care era cu încă două birouri, va mai fi o mică sală de consiliu, încă un birou mai mare, cu centrală, cu toalete. Corpul nou pe care îl extindem va avea un etaj, vom face o sală de Consiliu pentru a putea ține unele ședințe cu cetățenii comunei Fundeni.

– Când au început lucrările?
Gheorghiță Cărtușanu: Lucrările sunt începute de la finalul anului 2019. Greutățile pe care le-am întâmpinat au fost mici, dar a fost nevoie și de multe discuții cu proiectanți, experți, constructori, cu dirigintele șantierului, și anul ăsta dorim să finalizăm. Trebuie să luăm în calcul și această pandemie.
Credeți că veți mai întâmpina probleme sau dificultăți în aceste proiecte? Mă refer la sediul primăriei.
Sperăm că nu. Au fost și mici probleme tehnice pe care le-am stabilit, sperăm că nu. Orice obiectiv care poate întârzia este și din lipsa banilor. Cred că toate administrațiile au problemele astea.

 

Nu doresc decât să-i protejeze Dumnezeu, să le dea Dumnezeu multă sănătate și să respecte regulile ca până acum, pe cât posibil. Sunt un om care doresc să fac treabă, sunt aici datorită lor, și vreau să le mulțumesc pe această cale, pentru că au avut încredere în mine. Le mulțumesc și celor care n-au avut încredere în mine, pentru că o să vadă că merit să fiu aici.

Un obiectiv foarte important – Fundeni are gaz pe conductă acum. Nu e poveste, nu este film cum credeau cârcotașii. Sperăm ca în două săptămâni toate școlile să fie racordate cu centrală pe gaz. Noi acum, la Școala 2 și Școala 3, avem centrală pe combustibil solid. Deja s-a tras rețeaua, s-a tras conducta, doar trebuie să se facă legăturile pentru centrală. Urmează să facem lucrul ăsta și pentru Școala Nr. 1. Un obiectiv mare, în afară de Chirnogi și Frumușanu, în Călărași, singura comună care are gaz este comuna Fundeni. Avem multe proiecte pe care le dorim. Ne pasă. Ne pasă de educație, de sănătate, de siguranță.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Mecanic reținut după ce a vândut mașina clientului

Published

on

Reținuți de polițiști pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals

La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat, cu privire la faptul că la începutul lunii noiembrie 2022 a încredințat autoturismul proprietate personală, unui mecanic, pentru a-i efectua unele reparații, ulterior, autoturismul a fost vândut altor persoane despre care nu are cunoștință, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu de 20.000 de euro.

          În fapt, la data de 03 noiembrie a.c., persoana vătămată a încredințat autoturismul, unui bărbat, de 36 de ani, din municipiul Constanța, de profesie mecanic, pentru efectuarea unor reparații.

Ulterior, bărbatul, de 36 de ani, a refuzat să îi înapoieze autoturismul, acesta fiind înstrăinat cu sprijinul unui tânăr de 27 de ani, împreună cu care a procedat la încheierea propriu-zisă a mai multor contracte de vânzare/cumpărare a autoturismului.

De asemenea, în activitatea lor infracțională au falsificat ștampilele mai multor primării, pentru a introduce autoturismul în circuitul legal, în vederea valorificării în afara țării.

În urma investigațiilor efectuate și activităților de cercetare penală desfășurate, autoturismul a fost localizat în județul Constanța, fiind ridicat și restituit persoanei vătămate.

        La data de 07.12.2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, iar în urma audierilor, față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesția fiind cercetați pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals.

Continue Reading

Știri

Autobuze electrice și stații încărcare rapidă pentru municipiul Călărași

Published

on

Astăzi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, dl. Cseke Attila, a semnat contractul de finanţare, prin componenta C10 – Fondul Local, Investiția I.1.1. Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul ”Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, depus de Primăria Municipiului Călăraşi.

Proiectul, care vizează operaționalizarea transportului public local la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Călărași, presupune investiții de modernizare a condițiilor de transport metropolitan și creșterea accesibilității acestuia, așa cum au fost acestea identificate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Zonei Urbane Funcționale Călărași, însemnând:

 • Autobuze electrice (10 m) dotate – 9 buc.
 • Stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice – 3 buc.
 • Stații de încărcare standard în autobaza de transport public – 9 buc.
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare standard în autobaza de transport public
 • Lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice.

Activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.

Valoarea investiției „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, a cheltuielilor legate de acest proiect şi a acordului de parteneriat aferent, încheiat cu UAT Cuza Vodă, este de 21.531.889,80 lei fără TVA / 25.622.948,86 lei cu TVA;

Valoarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice este de 5.784.172,50 lei fără TVA / 6.883.165,28 lei cu TVA;

Valoarea totală a proiectului este 27.316.062,30 lei fără TVA / 32.506.114,14 lei cu TVA.

Valoarea TVA, în cuatum de 4.091.059,06 lei, va fi asigurată de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile și/sau conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului, aferente activităților Municipiului Călărași din proiect, dar care sunt absolut necesare pentru implementarea proiectului în condiții optime vor fi susținute din bugetul local al Municipiului Călărași (Lider de Parteneriat).

Continue Reading

Știri

Surse: Niciun candidat nu a promovat examenul de inspector-șef la IPJ Călărași

Published

on

Surprinzător sau nu, niciunul dintre cei cinci candidați înscriși pentru susținerea examenului privind ocuparea funcției de inspector-șef al IPJ Călărași nu a promovat concursul.  Potrivit unor surse demne de încredere din M.A.I., doi dintre candidați au obținut note de 3 și de 5, punctaj insuficient pentru promovarea acestui examen, minimul fiind de 7 puncte, iar restul de trei nu s-au prezentat.

Prezenți:

 • Dumitrașcu Petronel – 5,43;
 • Gheorghe Marian – 3,06;

Neprezentați:

 • Deacu Emil – neprezentat;
 • Petre Ștefan  -neprezentat;
 • Ivan Georgel- Cristian -neprezentat;

La conducerea Inspectoratului de Poliției Județean Călărași va rămâne Dumitrașcu Petronel.

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole