Connect with us

Știri

VIDEO. Primarul Nicolae Rîjnoveanu prezintă proiectele finalizate din localitatea Rose

Published

on

Alte două proiecte foarte importante pentru comuna Roseți sunt în desfășurare. Prioritatea administrației locale consta în sănătate și educație. Primarul social-democrat, Nicolae Rîjnoveanu, susține că depune toate eforturile pentru a realiza un dispensar uman modern și o grădiniță cu program prelungit, gândită pentru familiile unde lucrează ambii părinți.

https://youtu.be/kqCM6xYhbm8

În ce stadiu sunt șantierele deschise din comuna Roseți?
Se lucrează din plin. Sunt pe strada Nicolae Bălcescu cu canalizarea. La școli s-a oprit puțin lucrarea, dar se lucrează la atelier, e vorba despre gardul de la școala din sector. Împrejmuirea de la școala din centru s-a rezolvat cât de cât, asta a fost soluția găsită. Până la urmă, o să reușim să facem să arate într-adevăr așa cum trebuie această școală. Acolo trebuie să executăm și sala de sport, iar o să fie probleme acolo din punctul de vedere al organizării, al curățeniei.

https://youtu.be/7O9TIEkpW1g

Advertisement

Ați declarat că sunteți nemulțumit de banii folosiți pentru realizarea proiectelor și cum că i-ați dori înapoi pentru a finanța pe cont propriu restul proiectelor.
Nu, e vorba de excedent. Întotdeauna excedentul acoperă aceste probleme din punct de vedere financiar. Nu ascund faptul că până acum am avut posibilitatea să acoperim toate lucrările care s-au executat fără a opri vreodată procesul de producție. Am mers în continuare, pentru că avem un grafic de execuție. La școli nu aveam cum să mă opresc. Măsura asta pe care vrea să o ia Guvernul este cea mai mare prostie. Eu îi înțeleg că nu au bani, discutăm și acest aspect. Eu trebuia să continui procesul de învățământ. Două spații din căminul cultural au fost folosite pe post de clasă în această perioadă. Numai eu știu cum am organizat cu șantierul în așa fel încât, când s-a zis „începem școala”, am fost în stare să ne organizăm. La ora actuală, toate cele 5 corpuri de școală sunt pregătite. Vă spun sincer că nu se aștepta nimeni să iasă în felul ăsta. O lucrare bună, cele trei corpuri de școală care au peste 150 de ani arată bine acum. Numai în condițiile astea poți obține performanță. Mă aștept ca și cadrele didactice să se ridice la nivelul așteptărilor noastre. Școala online este o mare greșeală, dar nu am avut ce face. Ca să preîntâmpini acest fenomen de pandemie, a fost nevoie să luăm și aceste măsuri.

Lucrările în execuție trebuie să le ducem la bun sfârșit. Avem un grafic de execuție. Sunt și alte lucrări pe care putem să le începem și să le executăm în condițiile în care ni s-ar reîntoarce banii pe care nu i-am cheltuit cu executanții. Suntem în postura de a avea lucrări privind proiectarea, studii de fezabilitate, sunt anumite lucrări pe care intenționăm să le executăm. Știm foarte bine ce ni s-a cerut de la Guvern și de la forurile superioare, ca noi întotdeauna să fim la curent cu programele pe care le lansează Guvernul și să fim în gară cu documentația tehnică. Dacă a trecut trenul prin gara noastră, noi predăm documentația. Numai în felul ăsta putem avansa. Această tactică cred că este cea mai corectă. Am toată încrederea că oricine ajunge la conducerea țării, trebuie să uite de culoarea politică. Guvernul trebuie să fie imparțial ca toate comunitățile să se dezvolte în același ritm. Din Roseți au plecat voturi pentru Guvernul actual, nu vor fi nemulțumiți acești oameni dacă ei nu vor face ce trebuie? Fiecare votant alege omul, nu alege culoarea.

Guvernul trebuie să înțeleagă că banii pe care nu i-am folosit, vor fi folosiți la alte lucrări. Nu trebuie să stăm degeaba cu mâinile în sân. Trebuie să mergem înainte. Acești bani sunt folosiți în folosul comunității. Sunt necesar pentru că nu putem sta pe loc, mai ales în mediul rural. Cu acel PNDL s-au rezolvat foarte multe probleme în mediul rural. A fost cel mai bun program. S-a dovedit că atunci când vrem să facem treabă, facem. Primarii rezolvă împreună cele mai multe probleme ale localității, împreună cu cetățenii, cu consiliul local, nu ei.

Aveți în plan realizarea unui dispensar uman și o grădiniță cu program prelungit.
La ora actuală sunt puține primării care se pot lăuda cu 150 de preșcolari, noi avem peste. Avem 800 de elevi la nivel de comună. Nu am avut sală de sport până acum. Această activitate se efectua în cadrul unei săli de clasă, acum s-a rezolvat treaba. Nu e normal ca un dispensar pentru 6608 locuitori să-și desfășoare activitatea într-un fost apartament al casei specialistului, pe care eu l-am transformat în apartament pentru specialiști în dispensar uman. În trei luni a fost gata și am putut să ne desfășurăm activitatea, întrucât casa unde era dispensarul și pe care o făcusem dispensar era unicat de aici până la Fetești – cel mai frumos dispensar. Acest dispensar am fost nevoiți să-l restituim la Legea 10.
Mai este proiectul de gaze în care avem foarte mare nădejde pentru că s-ar rezolva foarte multe probleme. Mai avem proiectul de extindere rețea distribuție electrică pentru zona de locuințe pentru tineri. Sperăm ca în toamnă să se definitiveze proiectarea și să putem da locuri de casă oamenilor. Eu am promis că începem în primăvară, dar nu s-a putut fiindcă totul se mișcă foarte greu. Nu ai cum să pui oamenii în posesie cu o suprafață de teren conform puțului, dacă nu au utilitatea asta – energia electrică. Dacă se rezolvă această treabă, începem să acordăm locuri de casă tinerilor. Sunt foarte mulți solicitanți.
Ce alte obiective v-ați propus pentru anul 2021?
Pentru anul 2021 sunt suficiente aceste obiective. Mai sunt câteva proiecte mici pe care o să le realizăm cu veniturile noastre.
Am vorbit într-un alt material despre situația postului de poliție din localitate. Ați menționat că nu sunt oameni în post.
Sunt solicitări, este un singur om. În continuare rezolv treburile cu oameni proprii. E foarte greu. În timpul pandemiei ne-am mobilizat și am reușit să facem treabă, noi.
Dacă ar fi să comentăm public ieșirea din penitenciar a fostului președinte PSD, Liviu Dragnea, ce aveți de spus?
Era normal, eram singura țară care mai aveam deținuți politici. Eu am tot respectul pentru omul ăsta. De multe ori a avut dreptate, mai ales cu privire la fosta conducere. Adevărul este că l-a vârsta mea de 71 de ani, nu am știut să-mi aleg întotdeauna prietenii.

Cum comentați câștigarea funcției de președinte ales al PNL Călărași a unui fost social democrat, care a ajuns să conducă un partid liberal?
Dacă stau să mă gândesc, în campanie PNL avea același program ca PSD. PSD avea un program social democrat, ei nu aveau un program liberal. Liberalii adevărați nu știu ce caută în această organizație, pentru că ei veniseră cu același program, aceleași susțineri. Mă bucur că s-a văzut, totuși, că PSD are oameni de încredere, iar dumnealor n-au știu să țină în preajmă adevărații lideri pe care i-au avut. Vasile Iliuță a făcut pasul la timp și știa că dacă îl face va câștiga cu PSD. S-a văzut că este un adevărat lider. Indiferent unde a fost, PNL și PSD, a câștigat, a făcut treabă.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Lacrimi de bucurie! 21.000 lei vor ajunge la cele trei cazuri care au sensibilizat susținătorii Cupei Speranței

Published

on

Într-o perioadă în care discursurile politice sunt omniprezente și promisiunile electorale abundă spațiul public, apar și lucruri bune care dau o rază de speranță. În perioada 20-28 aprilie, Realitatea din Călărași, împreună cu Primăria Municipiului Călărași, a fost gazda celui mai mare și important turneu caritabil de fotbal pentru amatori din județul nostru, Cupa Speranței.

Leonida Jecu, organizatorul acestui eveniment caritabil, a fost impresionat de implicarea comunității, subliniind că, deși evenimentul a fost puțin mediatizat și ignorat de majoritatea politicienilor, el a reprezentat o dovadă clară a solidarității și empatiei călărășenilor. Peste 150 de participanți și sute de spectatori au confirmat succesul și impactul acestui turneu.

„Am plâns de bucurie și emoție la finalul turneului”, a mărturisit Jecu, subliniind că este mândru de faptul că, de șase ani, reușește să aducă la bun sfârșit acest eveniment, doar cu ajutorul prietenilor și fără compromisuri.

“Plâng de fiecare dată la finalul turneelor, de bucurie că Leo, un om simplu, fără susţinere politică, fără bani publici, doar cu ajutorul prietenilor adevăraţi, reuşeşte de şase ani să ducă la bun sfârşit singurul eveniment destinat călărăşenilor simpli ca şi el. Fără compromisuri și fără să lingă clanţe” – scrie Leonida Jecu.

Advertisement

Mulțumiri speciale au fost adresate celor 12 echipe înscrise la turneul caritabil, precum și părintelui protopop Dinu Vasile Viorel și politicienilor locali care au sprijinit inițiativa. De asemenea, un gând aparte de recunoștință a fost adresat deputatului Daniel Florea, singurul politician căruia i-a păsat de acest eveniment.

Echipele înscrise: Sporting Călărași – Komora Călărași – Digi Călărași – Drunk Team Călărași – Sport Team Călărași – United Călărași – Friends Team Călărași – AS Polis – Impact Roseţi – Old Team Călăraşi – Saint Gobain Călăraşi – Setaco Călăraşi;

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Primele rezultate ale tragediei din Spanțov. Macroul consumat, principala cauză

Published

on

Apar noi detalii despre cazul tragediei în care o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la o masă, în a doua zi de Florii.

Conform rapoartelor Direcției Sanitar Veterinare, cazul tragic al fetiței din județul Călărași, care a pierit în urma consumului de pește, a indicat o contaminare a alimentelor cu bacterii în cantități periculoase.

Conform informațiilor obținute de la libertatea.ro, analizele realizate asupra probelor prelevate atât din magazinul local cât și din frigiderul familiei au indicat prezența unui nivel anormale de bacterii, inclusiv klebsiella și salmonella, ce depășesc limitele permise.

În prezent, autoritățile așteaptă rezultatele ulterioare ale analizelor efectuate de către Direcția Sanitară Veterinară și cele ale probelor prelevate de Direcția de Sănătate Publică.

Advertisement

Vă reamintim că o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit, luni, a doua zi după Florii, după ce ar fi mâncat macrou congelat cumpărat de la magazinul din satul Spanțov.

Și familia crede același lucru, însă poliția a deschis o anchetă. Un apel la 112 dar luni dimineață anunță ca o fetiță de 4 ani era în stare de inconștiență. A fost dusă la Spitalul Județean Călărași, intubată, însă, a murit.

Alte câteva ore mai târziu, din casa aceleiași familii a sunat din nou la numărul de urgență 112. De această dată bunicii erau cei care se simțeau foarte rău.

Bunica în vârstă de 59 de ani și bunicul de 66 de ani au fost duși la spitalul municipal din Oltenița. Femeia a murit și ea în scurt timp.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Ecoaqua / Cartierul Măgureni, fără apă din cauza unei avarii

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Municipiul Călărași se confruntă cu o avarie la rețeaua de distribuție a apei, generând oprirea alimentării în cartierul Măgureni. Situația a survenit la intersecția străzilor Petroșani și Păcii, iar echipele operatorului ECOAQUA SA Călărași sunt mobilizate pentru intervenții de urgență.

Conform informațiilor transmise de către operatorul local de apă și canalizare, avaria a fost semnalată la ora 15:30 și se estimează că lucrările de remediere vor dura între 3 și 4 ore. Astfel, locuitorii din cartierul Măgureni vor resimți întreruperea alimentării cu apă pe durata intervenției.

Ne confruntăm cu o situație urgentă la intersecția străzilor Petroșani și Păcii din municipiul Călărași, iar echipa noastră este deja pe teren pentru a remedia avaria cât mai rapid posibil“, au declarat reprezentanții ECOAQUA SA Călărași.

Advertisement

În cazul în care situația se modifică sau apar informații noi, vom revenii cu detalii prin intermediul canalului nostru de comunicare.

Continue Reading

Cele mai vizualizate