Connect with us

Știri

VIDEO. Primarul Nicolae Rîjnoveanu prezintă proiectele finalizate din localitatea Rose

Published

on

Alte două proiecte foarte importante pentru comuna Roseți sunt în desfășurare. Prioritatea administrației locale consta în sănătate și educație. Primarul social-democrat, Nicolae Rîjnoveanu, susține că depune toate eforturile pentru a realiza un dispensar uman modern și o grădiniță cu program prelungit, gândită pentru familiile unde lucrează ambii părinți.

În ce stadiu sunt șantierele deschise din comuna Roseți?
Se lucrează din plin. Sunt pe strada Nicolae Bălcescu cu canalizarea. La școli s-a oprit puțin lucrarea, dar se lucrează la atelier, e vorba despre gardul de la școala din sector. Împrejmuirea de la școala din centru s-a rezolvat cât de cât, asta a fost soluția găsită. Până la urmă, o să reușim să facem să arate într-adevăr așa cum trebuie această școală. Acolo trebuie să executăm și sala de sport, iar o să fie probleme acolo din punctul de vedere al organizării, al curățeniei.

Ați declarat că sunteți nemulțumit de banii folosiți pentru realizarea proiectelor și cum că i-ați dori înapoi pentru a finanța pe cont propriu restul proiectelor.
Nu, e vorba de excedent. Întotdeauna excedentul acoperă aceste probleme din punct de vedere financiar. Nu ascund faptul că până acum am avut posibilitatea să acoperim toate lucrările care s-au executat fără a opri vreodată procesul de producție. Am mers în continuare, pentru că avem un grafic de execuție. La școli nu aveam cum să mă opresc. Măsura asta pe care vrea să o ia Guvernul este cea mai mare prostie. Eu îi înțeleg că nu au bani, discutăm și acest aspect. Eu trebuia să continui procesul de învățământ. Două spații din căminul cultural au fost folosite pe post de clasă în această perioadă. Numai eu știu cum am organizat cu șantierul în așa fel încât, când s-a zis „începem școala”, am fost în stare să ne organizăm. La ora actuală, toate cele 5 corpuri de școală sunt pregătite. Vă spun sincer că nu se aștepta nimeni să iasă în felul ăsta. O lucrare bună, cele trei corpuri de școală care au peste 150 de ani arată bine acum. Numai în condițiile astea poți obține performanță. Mă aștept ca și cadrele didactice să se ridice la nivelul așteptărilor noastre. Școala online este o mare greșeală, dar nu am avut ce face. Ca să preîntâmpini acest fenomen de pandemie, a fost nevoie să luăm și aceste măsuri.

Lucrările în execuție trebuie să le ducem la bun sfârșit. Avem un grafic de execuție. Sunt și alte lucrări pe care putem să le începem și să le executăm în condițiile în care ni s-ar reîntoarce banii pe care nu i-am cheltuit cu executanții. Suntem în postura de a avea lucrări privind proiectarea, studii de fezabilitate, sunt anumite lucrări pe care intenționăm să le executăm. Știm foarte bine ce ni s-a cerut de la Guvern și de la forurile superioare, ca noi întotdeauna să fim la curent cu programele pe care le lansează Guvernul și să fim în gară cu documentația tehnică. Dacă a trecut trenul prin gara noastră, noi predăm documentația. Numai în felul ăsta putem avansa. Această tactică cred că este cea mai corectă. Am toată încrederea că oricine ajunge la conducerea țării, trebuie să uite de culoarea politică. Guvernul trebuie să fie imparțial ca toate comunitățile să se dezvolte în același ritm. Din Roseți au plecat voturi pentru Guvernul actual, nu vor fi nemulțumiți acești oameni dacă ei nu vor face ce trebuie? Fiecare votant alege omul, nu alege culoarea.

Guvernul trebuie să înțeleagă că banii pe care nu i-am folosit, vor fi folosiți la alte lucrări. Nu trebuie să stăm degeaba cu mâinile în sân. Trebuie să mergem înainte. Acești bani sunt folosiți în folosul comunității. Sunt necesar pentru că nu putem sta pe loc, mai ales în mediul rural. Cu acel PNDL s-au rezolvat foarte multe probleme în mediul rural. A fost cel mai bun program. S-a dovedit că atunci când vrem să facem treabă, facem. Primarii rezolvă împreună cele mai multe probleme ale localității, împreună cu cetățenii, cu consiliul local, nu ei.

Aveți în plan realizarea unui dispensar uman și o grădiniță cu program prelungit.
La ora actuală sunt puține primării care se pot lăuda cu 150 de preșcolari, noi avem peste. Avem 800 de elevi la nivel de comună. Nu am avut sală de sport până acum. Această activitate se efectua în cadrul unei săli de clasă, acum s-a rezolvat treaba. Nu e normal ca un dispensar pentru 6608 locuitori să-și desfășoare activitatea într-un fost apartament al casei specialistului, pe care eu l-am transformat în apartament pentru specialiști în dispensar uman. În trei luni a fost gata și am putut să ne desfășurăm activitatea, întrucât casa unde era dispensarul și pe care o făcusem dispensar era unicat de aici până la Fetești – cel mai frumos dispensar. Acest dispensar am fost nevoiți să-l restituim la Legea 10.
Mai este proiectul de gaze în care avem foarte mare nădejde pentru că s-ar rezolva foarte multe probleme. Mai avem proiectul de extindere rețea distribuție electrică pentru zona de locuințe pentru tineri. Sperăm ca în toamnă să se definitiveze proiectarea și să putem da locuri de casă oamenilor. Eu am promis că începem în primăvară, dar nu s-a putut fiindcă totul se mișcă foarte greu. Nu ai cum să pui oamenii în posesie cu o suprafață de teren conform puțului, dacă nu au utilitatea asta – energia electrică. Dacă se rezolvă această treabă, începem să acordăm locuri de casă tinerilor. Sunt foarte mulți solicitanți.
Ce alte obiective v-ați propus pentru anul 2021?
Pentru anul 2021 sunt suficiente aceste obiective. Mai sunt câteva proiecte mici pe care o să le realizăm cu veniturile noastre.
Am vorbit într-un alt material despre situația postului de poliție din localitate. Ați menționat că nu sunt oameni în post.
Sunt solicitări, este un singur om. În continuare rezolv treburile cu oameni proprii. E foarte greu. În timpul pandemiei ne-am mobilizat și am reușit să facem treabă, noi.
Dacă ar fi să comentăm public ieșirea din penitenciar a fostului președinte PSD, Liviu Dragnea, ce aveți de spus?
Era normal, eram singura țară care mai aveam deținuți politici. Eu am tot respectul pentru omul ăsta. De multe ori a avut dreptate, mai ales cu privire la fosta conducere. Adevărul este că l-a vârsta mea de 71 de ani, nu am știut să-mi aleg întotdeauna prietenii.

Cum comentați câștigarea funcției de președinte ales al PNL Călărași a unui fost social democrat, care a ajuns să conducă un partid liberal?
Dacă stau să mă gândesc, în campanie PNL avea același program ca PSD. PSD avea un program social democrat, ei nu aveau un program liberal. Liberalii adevărați nu știu ce caută în această organizație, pentru că ei veniseră cu același program, aceleași susțineri. Mă bucur că s-a văzut, totuși, că PSD are oameni de încredere, iar dumnealor n-au știu să țină în preajmă adevărații lideri pe care i-au avut. Vasile Iliuță a făcut pasul la timp și știa că dacă îl face va câștiga cu PSD. S-a văzut că este un adevărat lider. Indiferent unde a fost, PNL și PSD, a câștigat, a făcut treabă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat în fața trenului

Published

on

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat in fata trenului

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, a murit în această dimineață, lovit de un tren marfar.

Evenimentul a avut loc la nivel cu trecerea de cale ferată, intrarea dinspre Călărași. Trenul se deplasa pe direcția Constanța – București.

Linia de transport feroviar a fost blocată pentru ca polițiștii criminaliști să efectueze cercetări.

Continue Reading

Știri

Reținut de polițiștii rutieri pentru conducere fără permis și refuz de prelevare de monstre biologice

Published

on

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au oprit pentru control în comuna Spanțov, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, însă acesta a refuzat.

Totoodată, din verificările efectuate de polițiști a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, ulterior a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași

 

 

Continue Reading

Știri

49 de cupluri călărășene au marcat nunta de aur

Published

on

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, marcată în fiecare an, la 1 octombrie, am celebrat-o marţi cu aceeaşi dragoste, recunoştinţă şi respectul cuvenit pentru munca şi experienţa lor de viaţă pe care cu nobleţe sufletească au ştiut să le transmită generaţiilor tinere. Momentul festiv, organizat de Primăria Municipiului Călăraşi, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Local municipal.

Nunta de aur, eveniment organizat în data de 27 septembrie de Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași, este sărbătoarea iubirii pe care o împărtășiți laolaltă de 50 de ani.

“Sunteți un veritabil exemplu pentru noi toți pentru că dincolo de toate provocările trăite ați știut să păstrați vie dragostea care v-a legat. Ați știut să fiți de fiecare dată unul lângă celălalt, să vă sprijiniți și să vă oblojiți rănile. O zi specială pentru 49 de cupluri călărășene care au învățat să trăiască în armonie atâția zeci de ani!
Vă doresc în continuare și mai multă sănătate și iubire, iar viața să vă ofere noi senzații și emoții de neuitat alături de familie, de toți cei dragi care vă iubesc și admiră povestea dumneavoastră de dragoste, legitimată în urmă cu o jumătate de secol!
La mulți ani plini de iubire și fericire!” – transmite primarul Marius Dulce.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro