Connect with us

Știri

VIDEO. Copil de 13 ani, bătut cu bestialitate, în secția de poliție din Grădiștea

Published

on

Un polițist din Secția 6 Grădiștea este acuzat de părinții unui copil de 13 ani că fiul lor a fost sechestrat și bătut timp de 40 de minute în postul de poliție pe motiv că făcea gălăgie în curtea școlii. Polițistul neagă toate acuzațiile ce-i sunt aduse. Poliția a început cercetarea disciplinară a polițistului

S-a întâmplat în seara zilei de 22 februarie în localitatea Grădiștea din județul Călărași, în jurul orelor 19.30. Mai mulți copii din localitate, cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani s-au strâns pe terenul de fotbal al Școlii Gimnaziale din localitate, care se află în proximitatea secției de poliție pentru a se juca De-a v-ați ascunselea. După mai mult timp pe care copiii l-au petrecut acolo, doi dintre agenții de poliție din secție au ieșit cu lanternele și ar fi început să strige la minori, să le adreseze injurii și să îi amenințe. Totul din cauza gălăgiei pe care copiii o făceau în curtea școlii.

Polițiștii au reușit să rețină un singur minor, Costin Marian Radu, în vârstă de 13 ani. Acesta a fost condus la secție pentru identificare și declarații. Copilul a povestit acasă, după ce a fost lăsat să plece din secție că a fost luat de polițiști în secție, bătut, percheziționat și amenințat să nu spună acasă ce s-a întâmplat.

Polițistul care a reușit performanța să bată un copil de 13 ani se numește Manole Ionuț și este din localitea Nicolae Bălcescu, jud. Călărași. Cel mai probabil acesta a absolvit Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr”.

MANOLE IONUȚ – polițist în cadrul Secției 6 Grădiștea

A fost descris de minor ca având un comportament exrem de agresiv față de acesta. Copilul susține că a fost percheziționat, apoi a fost lovit puternic cu palma peste față, moment când și-a pierdut echilibrul și a căzut la pământ, acolo primind alte lovituri, de această dată însă cu picioarele. Unei polițiste din secție i s-a făcut milă de minor și i-a oferit acestuia un pahar cu apă pentru a-și reveni. Apoi copilul ar fi primit un al doilea rând de lovituri. Agentul Manole i-ar fi solicitat minorului telefonul mobil pentru a lua din el contactul părinților. Nu i-a sunat, a preferat să ceară și numărul minorului cu precizarea că nu trebuie să spună nimic din ce s-a întâmplat, să rămână totul între ei.

Ajuns acasă cu pantalonii rupți și murdari, telefonul spart și cu gura umflată de la lovituri, minorul a început să plângă și a povestit ce i s-a întâmplat. Părinții minorului Costin, Marius și Claudia au mers la secția din localitate pentru a lămurii situația cu organele legii. Părinții povestesc că polițistul care le-a agresat fiul se pregătea să plece acasă, refuzând categoric discuția. Organele din secție nu au solicitat prezența unui părinte în momentul percheziției, așa cum spune legea.

Polițistul Manole Ionuț a devenit din nou agresiv, însă de această dată cu părinții minorului agresat. Tatal copilului s-a controlat cu greu să nu sară la bătaie, iar în cele din urmă a luat decizia de a apela prin 112 pentru a anunța ce a pățit fiul lor timp de 40 de minute în secția de poliție.

Zahiu Vasile, lucrător în cadrul Biroului de Investgații Criminale s-a prezentat la solicitarea prin 112 alături de un echipaj de poliție din cadrul IPJ Călărași.

La două zile după întâmplare, mai exact luni, 25 februarie 2020, polițiștii implicați în situație și părinții minorului agresat în secția de poliție au fost invitați la sediul IPJ Călărași pentru a fi audiați de comisarul-șef Deacu din cadrul Biroului Ordine Publică.

Sursele judiciare din poliție spun că polițistul Manole Ionuț a declarat superiorilor că nu s-a întâmplat nimic în secția în care incă își desfășoară activitatea. Părinții minorului cotrazic cele spune se polițist și explică faptul că la toată întâmplarea există martori, prietenii minorului.

Părinții minorului leșinat cu bătaia nu au de gând să treacă cu vederea peste ce s-a întâmplat. O plângere penală a fost depusă împotriva polițistului Manole Ionuț la Parchetul de pe Judecătoria Călărași.

Advertisement

Purtătorul de cuvânt al IPJ Călărași, agent principal de poliție Bianca Ghiveci confirmă faptul că a avut loc un eveniment în Secția 6 Grădiștea sesizat prin 112. Totodată, IPJ Călărași a dispus cercetarea disciplinară a celor doi polițiști pentru a se verifica aspectele sesizate și a fi aplicate măsurile prevăzute de lege.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Zilele Municipiului Călărași 2024: Restricții de circulație și modificări în trafic programate între 19 și 23 septembrie

Published

on

Primăria Municipiului Călărași anunță că traficul va fi întrerupt pe anumite tronsoane de drum în perioada 19 – 23 septembrie 2024, în contextul celebrării Zilelor Municipiului Călărași – 429 de ani de atestare documentară. Evenimentul va avea loc în perioada 21 – 22 septembrie 2024, în zona centrală a municipiului.

Pentru buna desfășurare a activităților comerciale, Primăria a decis întreruperea circulației rutiere pe strada București, tronsonul Strada Pompieri – Strada 13 Decembrie, începând de joi, 19 septembrie, ora 07.00 până luni, 23 septembrie, ora 12.00 pentru amplasarea operatorilor economici cu profil alimentar (rulote).

De asemenea Strada Sloboziei va fi blocată în intervalul joi, 19 septembrie, ora 07.00 – luni, 23 septembrie, ora 12.00 când vor fi ridicate restricțiile de circulație.

În acest context, stația de taxi de la Școala Gimnazială Carol I va fi repoziționată tot pe Strada Sloboziei, pe segmentul cuprins între Strada Grivița și Strada Plevna.

Pe perioada desfășurării manifestărilor se va permite accesul autovehiculelor pe segmentele de drum mai sus – menționate numai pentru aprovizionare până în jurul orei 17.00.

Primăria mai anunță că operatorii economici cu profil de alimentație publică (restaurante, producție și comercializare produse de cofetărie / patiserie) vor fi instalați în parcarea Primăriei. În plus, pe platoul din vecinătatea parcării vor fi amplasați operatorii economici cu profil alimentar și nealimentar.

Traseul autobuzului va fi de asemenea deviat după cum urmează: CSC – Str. Prel. București – 5 Călărași – Str. Progresul – Str. Eroilor (stație Tribunal) – Str. Eroilor – B-dul Republicii (stație zona Bălan) – B-dul Republicii (stație Penny 3) – B-dul Republicii (stație I.L. Caragiale) – B-dul Republicii (stație str. Șantierului – zona Ostrovit) – B-dul Republicii – Str. București (ISU) – Modelu.

Continue Reading

Știri

Un polițist din Călărași a recunoscut că a divulgat ilegal informații secrete de serviciu din baza de date a MAI. Ce s-a întâmplat cu acesta

Published

on

Un subcomisar de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase este cercetat pentru divulgarea ilegală a informațiilor secrete de serviciu, după ce a accesat baza de date a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) – Direcția Generală pentru Evidența Populației. Polițistul a recunoscut fapta și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași. Acesta a primit o amendă de 42.500 de lei.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție (DGA), ofițerul a accesat baza de date în 23 septembrie 2022, căutând datele personale a cinci persoane. La două zile după, acesta a transmis fișele respective, sub formă de fotografii, prin aplicația WhatsApp unui alt inculpat din dosar, persoană fără calitate specială, care intenționa să folosească informațiile într-un litigiu civil.

Inculpatul a recunoscut comiterea faptei și a acceptat pedeapsa stabilită: o amendă penală de 42.500 de lei, cu amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de doi ani. Dosarul penal a fost trimis la Tribunalul Călărași pentru judecare.

„Din probele administrate în cauză s-a reţinut faptul că, la data de 23.09.2022, inculpatul a accesat baza de date administrată de MAI – Direcţia Generală pentru Evidenţa Populaţiei, căutând fişele conţinând datele personale a cinci persoane. Fişele de evidenţă au fost transmise la data de 25.09.2022 prin intermediul aplicaţiei WhatsApp, sub forma a şase fotografii, de la numărul de telefon al inculpatului, către un alt inculpat din acelaşi dosar, persoană fără calitate specială, care intenţiona să folosească datele de identificare ale persoanelor respective în cadrul unui litigiu civil, în care era necesară repunerea pe rol a unei cauze suspendate, prin citarea moştenitorilor uneia dintre părţi.

În prezenţa apărătorului ales, inculpatul a declarat că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv o amendă penală în cuantum de 42.500 de lei, dispunându-se, totodată şi amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de 2 ani”, se arată în comunicatul de presă transmis de Agerpres.

Cercetările în acest caz au fost realizate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Călărași, în baza ordonanțelor emise de procurorul de caz.

Continue Reading

Știri

Județul Călărași, teritoriu cu risc crescut: Instituția Prefectului ia măsuri preventive pentru prevenirea variolei ovine și caprine

Published

on

În contextul confirmării variolei ovine în Bulgaria, la doar 200 de kilometri de granița cu România, autoritățile din județul Călărași iau măsuri de prevenire pentru a proteja sectorul zootehnic. În cadrul unei ședințe extraordinare a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB), desfășurată pe 18 septembrie 2024, a fost aprobat Planul Cadru privind măsurile de prevenire a apariției și evoluției variolei ovine și caprine pe teritoriul județului.

Variola ovine și caprine este o boală virală extrem de contagioasă, cu un impact major asupra fermelor de ovine și caprine, afectând până la 80% din animale și având o rată de mortalitate între 5% și 50%. Animalele tinere și rasele cu lână fină sunt cele mai vulnerabile, iar boala este mai gravă în sezonul rece.

Județul Călărași, având un număr mare de ferme de ovine și caprine, este considerat un teritoriu cu risc crescut. În județ există 17 exploatații comerciale cu aproximativ 17.000 de animale, precum și peste 2.100 de exploatații nonprofesionale, care adăpostesc în jur de 145.000 de capete.

Măsurile adoptate de autorități vizează supravegherea strictă a fermelor și implementarea unor măsuri de biosecuritate pentru a preveni răspândirea bolii. În plus, este subliniată importanța detectării timpurii a focarelor de boală pentru a limita impactul economic semnificativ pe care l-ar putea avea variola asupra comerțului și exportului de animale și produse derivate.

„Scopul planului este de a stabili atribuțiile factorilor de decizie, respectiv autorități și instituții publice implicate în supravegherea, prevenirea și controlul variolei ovine și caprine, dar și a pestei micilor rumegătoare, în scopul detectării timpurii a bolii. Eventuala introducere a bolii pe teritoriul județului Călărași ar avea consecinţe majore asupra economiei prin cheltuielile pe care le presupune eradicarea şi prin restricţiile impuse comerţului şi a exportului de ovine/caprine vii şi produse şi subproduse provenite de la acestea”, transmite Instituția Prefectului despre planul aprobat astăzi.

Autoritățile îndeamnă fermierii să fie vigilenți și să raporteze imediat orice semn de boală pentru a proteja efectivele de animale și a preveni răspândirea virusului în județ.

Continue Reading

Cele mai vizualizate