in

VIDEO. Copil de 13 ani, bătut cu bestialitate, în secția de poliție din Grădiștea

Un polițist din Secția 6 Grădiștea este acuzat de părinții unui copil de 13 ani că fiul lor a fost sechestrat și bătut timp de 40 de minute în postul de poliție pe motiv că făcea gălăgie în curtea școlii. Polițistul neagă toate acuzațiile ce-i sunt aduse. Poliția a început cercetarea disciplinară a polițistului

S-a întâmplat în seara zilei de 22 februarie în localitatea Grădiștea din județul Călărași, în jurul orelor 19.30. Mai mulți copii din localitate, cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani s-au strâns pe terenul de fotbal al Școlii Gimnaziale din localitate, care se află în proximitatea secției de poliție pentru a se juca De-a v-ați ascunselea. După mai mult timp pe care copiii l-au petrecut acolo, doi dintre agenții de poliție din secție au ieșit cu lanternele și ar fi început să strige la minori, să le adreseze injurii și să îi amenințe. Totul din cauza gălăgiei pe care copiii o făceau în curtea școlii.

Polițiștii au reușit să rețină un singur minor, Costin Marian Radu, în vârstă de 13 ani. Acesta a fost condus la secție pentru identificare și declarații. Copilul a povestit acasă, după ce a fost lăsat să plece din secție că a fost luat de polițiști în secție, bătut, percheziționat și amenințat să nu spună acasă ce s-a întâmplat.

Polițistul care a reușit performanța să bată un copil de 13 ani se numește Manole Ionuț și este din localitea Nicolae Bălcescu, jud. Călărași. Cel mai probabil acesta a absolvit Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr”.

MANOLE IONUȚ – polițist în cadrul Secției 6 Grădiștea

A fost descris de minor ca având un comportament exrem de agresiv față de acesta. Copilul susține că a fost percheziționat, apoi a fost lovit puternic cu palma peste față, moment când și-a pierdut echilibrul și a căzut la pământ, acolo primind alte lovituri, de această dată însă cu picioarele. Unei polițiste din secție i s-a făcut milă de minor și i-a oferit acestuia un pahar cu apă pentru a-și reveni. Apoi copilul ar fi primit un al doilea rând de lovituri. Agentul Manole i-ar fi solicitat minorului telefonul mobil pentru a lua din el contactul părinților. Nu i-a sunat, a preferat să ceară și numărul minorului cu precizarea că nu trebuie să spună nimic din ce s-a întâmplat, să rămână totul între ei.

Ajuns acasă cu pantalonii rupți și murdari, telefonul spart și cu gura umflată de la lovituri, minorul a început să plângă și a povestit ce i s-a întâmplat. Părinții minorului Costin, Marius și Claudia au mers la secția din localitate pentru a lămurii situația cu organele legii. Părinții povestesc că polițistul care le-a agresat fiul se pregătea să plece acasă, refuzând categoric discuția. Organele din secție nu au solicitat prezența unui părinte în momentul percheziției, așa cum spune legea.

Polițistul Manole Ionuț a devenit din nou agresiv, însă de această dată cu părinții minorului agresat. Tatal copilului s-a controlat cu greu să nu sară la bătaie, iar în cele din urmă a luat decizia de a apela prin 112 pentru a anunța ce a pățit fiul lor timp de 40 de minute în secția de poliție.

Zahiu Vasile, lucrător în cadrul Biroului de Investgații Criminale s-a prezentat la solicitarea prin 112 alături de un echipaj de poliție din cadrul IPJ Călărași.

La două zile după întâmplare, mai exact luni, 25 februarie 2020, polițiștii implicați în situație și părinții minorului agresat în secția de poliție au fost invitați la sediul IPJ Călărași pentru a fi audiați de comisarul-șef Deacu din cadrul Biroului Ordine Publică.

Sursele judiciare din poliție spun că polițistul Manole Ionuț a declarat superiorilor că nu s-a întâmplat nimic în secția în care incă își desfășoară activitatea. Părinții minorului cotrazic cele spune se polițist și explică faptul că la toată întâmplarea există martori, prietenii minorului.

Părinții minorului leșinat cu bătaia nu au de gând să treacă cu vederea peste ce s-a întâmplat. O plângere penală a fost depusă împotriva polițistului Manole Ionuț la Parchetul de pe Judecătoria Călărași.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Călărași, agent principal de poliție Bianca Ghiveci confirmă faptul că a avut loc un eveniment în Secția 6 Grădiștea sesizat prin 112. Totodată, IPJ Călărași a dispus cercetarea disciplinară a celor doi polițiști pentru a se verifica aspectele sesizate și a fi aplicate măsurile prevăzute de lege.

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Primăria Unirea invită doamnele și domnișoarele la Ziua Femeii

Coronavirusul, prezis într-o carte din 1981! „În jurul anului 2020, o boală similară cu pneumonia se va răspândi peste tot în lume”