Numărul elevilor într-o clasă, redus la 22 în învățământul primar, 26 în gimnaziu și liceu, 17 la grădiniţă. Legea merge la promulgare
Modificări masive la legea educației au fost votate în Senat, cameră decizională în acest caz. Numărul copiilor în grupe este scăzut la 17 în grădiniță, 22 în învățământul primar și 26 în gimnaziu și liceu, potrivit proiectului de lege inițiat de UDMR și aprobat la vot final de senatori. Proiectul prevede că, în situații excepționale, grupele de la grădiniță și clasele de elevi de la școală “pot funcționa peste efectivul maxim, cu cel mult 2 preșcolari/elevi, după caz, peste numărul maxim”.
Legea votată prevede și decontarea navetei școlare și gratuitate pentru elevi la accesul la muzee, concerte, teatru, operă, film. Senatul a adoptat – cu vot final – un proiect de modificare a legii educației, inițiat de mai mulți parlamentari UDMR. Legea a fost adoptată tacit de Camera Deputaților în aprilie 2019, iar astăzi, 10 februarie 2020, a fost aprobată de Senat. Pentru a intra în vigoare, legea mai trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis.
Senatoarea Roxana Pațurcă declară că „O lege necesară pentru sistemul de învățământ a fost dezbătută și votată astăzi în plenul Senatului României, cu următoarele modificări la legea educației: Scade numărul de copii dintr-o clasă,Transportul va fi gratuit pentru elevi,Se elimină numărul maxim de mandate pentru rectori, Numărul elevilor dintr-o clasă va fi mai mic decât în prezent.”