in

VIDEO. Primarul Gheorghiță Cărtușanu verifică lucrările de modernizare a Dispensarului Uman din Fundeni

În data de 21.03.2018, primarul Gheorghiță Cărtușanu a depuns unul dintre cele mai importante proiecte pentru modernizarea localității Fundeni. La scurt timp de la depunere, Ministerul Dezvoltării a semnat contractul de finanţare pentru obiectivul „Reabilitare şi Modernizare Dispensar Uman din comuna Fundeni” în cadrul Programului PNDL 2. Potrivit alesului PSD, valoarea totală a lucrărilor propriu-zise se ridică la 1 milion de lei. “Vă vorbeam data trecută, la ultima întâlnire, despre faptul că voi începe lucrările pentru Dispensarul din comuna. Aveam aici un dispensar, o clădire într-o stare decentă, dar neîncăpătoare, care necesita o modernizare. Numărul locuitorilor este în creștere, iar nevoile sunt mai multe. Puteți vedea în spatele meu o clădire la care se lucrează. Avem extindere și reabilitare. Corpul vechi al dispensarului se află chiar lângă noua clădire pe care o vizităm acum.

DCIM101MEDIADJI_0012.JPG

Clădirea nouă va fi dodată cu grupuri sanitare, cabinete medicale de specialitate și aparatură de ultimă generație. Finanțarea acestui proiect a fost făcută în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 2, fonduri guvernale nerambursabile. Recopartimentarea clădirii a fost necesară din cauza lipsei de spațiu a fostei clădiri în care funcționa dispensarul comunei. Medic de familie, medic stomatolog și o farmacie de unde se pot lua medicamente cu rețetă compensată. Cealaltă clădire va fi folosită de alt medic, iar alte două săli de tratament vor fi înființate prin acest proiect. Se știe foarte bine cum arăta dispensarul înainte, aștept și îmi doresc să vă prezint noua clădire după finalizare. Așa cum vă spuneam data trecută, când am vizitat Școala Gimnazială NR.1 Fundeni – investim în educație, investim în sănătate. Am întâmpinat destul greutăți pentru acest proiect. În cele din urmă am reușit. Discomfortul cetățenilor este minim pentru că am asigurat containere cu toate dotările, confomr prevederilor în vigoare și standardelor igienico-sanitare.

Cu voia lui Dumnezeu n-am întâmpinat probleme mari. De această lucrare se vor bucura și nepoții și strănepoții noștrii. Sperăm ca în luna aprilie, cel târziu mai, să terminăm. Spațiile vor fi predate medicilor după finalizarea lucrării de modernizare. Alte cheltuieli vor fi atunci când se zugrăvește, dotare cu mobilier și amenajare exterioară. De pe margine se poate da foarte ușor cu părerea, dar la muncă, mai greu.

Primarul social democrat din Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu,a prezentat restul proiectelor importante pe care a reușit să le obțină cu finanțare guvernamentală sau europeană. Edilul vorbește despre obligația sa față de locuitorii comunei de ea realiza proiecte. *Meritul este al echipei, iar cetățenii care m-au ales trebuie să fie responsabili când vine vorba despre plata impozitelor și a taxelor locale. Atunci eu le voi arăta bunăstarea când se întorc în localitatea lor. Nu este ușor. Vă anunț de tot ceea ce fac pentru a mă ajuta să informez cetățenii, nu dau interviuri pentru a mă lăuda, este doar munca echipei mele din primărie. Omul trebuie să vadă ce se face, public și pe Facebook fotografii și informații.

Din anul 2004, mereu am pus pe masă lucrurile pe care le-am făcut și pe care doresc să le fac în continuare. Așa m-am obișnuit, este un program al meu. Sunt obiective reale, iar munca depusă mă ajută să le ating cu succes. Voi candida pentru că nu-mi este rușine. Nu îmi este frică de muncă. Fac tot posibilul să aduc bunăstarea în localitate. Nu vrea să îmi mai plece tinerii din Fundeni. Proiectele începute trebuiesc finalizare. Oamenii merită ca această comună să fie dusă mai departe.* – declară pentru Călărași PRESS primarul Gheorghiță Cărtușanu

DISPENSARUL UMAN DIN FUNDENI SE MODERNIZEAZĂ

În data de 21.03.2018, primarul Gheorghiță Cărtușanu a depuns unul dintre cele mai importante proiecte pentru modernizarea localității Fundeni. La scurt timp de la depunere, Ministerul Dezvoltării a semnat contractul de finanţare pentru obiectivul „Reabilitare şi Modernizare Dispensar Uman din comuna Fundeni” în cadrul Programului PNDL 2. Potrivit alesului PSD, valoarea totală a lucrărilor propriu-zise se ridică la 1 milion de lei. https://calarasipress.ro/video-primarul-gheorghita-cartusanu-verifica-lucrarile-de-modernizare-a-dispensarului-uman-din-fundeni/

Publicată de Călărași PRESS – www.calarasipress.ro pe Miercuri, 12 februarie 2020
0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Bogdan are nevoie de ajutorul nostru

SENATOAREA PSD ROXANA NATALIA PAȚURCĂ – „O LEGE NECESARĂ PENTRU SISTEMUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT!”