IATĂ CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN ACEASTĂ ZI:
868 – Este publicată Diamond Sutra, considerată cea mai veche carte tipărită cunoscută, în China, folosind tehnica xilografiei. Acest text budist marchează o etapă importantă în istoria tiparului.
1310 – În Franța au fost arși pe rug, fiind acuzați de erezie, 45 de cavaleri templieri.
1366 – S-a născut Ana de Bohemia, din Casa de Luxemburg, prima soție a regelui Richard al II-lea al Angliei.
1529 – Înainte de aceasta dată s-a încheiat un acord între Ioan I Zapolya și domnul Moldovei, Petru Rareș (1527–1538; 1541–1546); Petru Rareș a primit domeniile și cetățile Ciceu, Bistrița, Cetatea de Baltă, Ungurașul și Rodna în schimbul ajutorului acordat împotriva lui Ferdinand de Habsburg.
1647 – Peter Stuyvesant debarca in Manhattan (in actualul New York) este numit guvernator general al teritoriului Noua Olanda, înlocuindu-l pe William Kieft.
1672 – în timpul războiului franco-olandez, armatele regelui Ludovic al XIV al Franței invadează Tarile de Jos.
1784 – Limba germană a fost introdusă printr-o lege specială semnata de împăratul Iosif al II-lea, ca limbă oficială în Transilvania, care înlocuia limba latină folosită până atunci ca limbă oficială in acest principat.
1812 – Primul ministru britanic Spencer Percival (în perioada 1809-1812), este asasinat în sediul Camerei Comunelor din Londra de John Bellingham, un dezechilibrat mintal, care a fost judecat rapid si spânzurat șapte zile mai târziu.
1830 – A fost pusă piatra de temelie a Catedralei Nașterea Domnului din Chișinău, in Basarabia țaristă, conceputa de arhitectul A.I.Melnicov.
1849 – A murit la Cluj (executat, după ce fusese condamnat la moarte de un tribunal militar maghiar), pastorul Stephan Ludwig Roth, istoric și gânditor german din Transilvania, participant la Revoluția de la 1848-1849, a susținut cauza românilor transilvăneni.
1877 – Guvernul României a sistat plata tributului către Turcia, iar suma, in valoare de 914.000 de lei, a fost pusa la dispoziția Ministerului de Război.
1886 – A fost inaugurată, în fața Universității din București, statuia cărturarului iluminist Gheorghe Lazăr, fondatorul primei scoli in limba română din București.
1904 – Se naște Salvador Dalí, celebrul pictor suprarealist spaniol, cunoscut pentru opere precum „Persistența memoriei”.
1949 – Israelul este admis ca membru al Organizației Națiunilor Unite, marcând un moment important în recunoașterea sa internațională.