Connect with us

Sport

Luptătorii de la CSM Călărași, calificați la Campionatele Europene și Balcanice! Antrenorii sunt extrem de mândri: „Un campion face cât 10 diplomați”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Doi tineri sportivi ai Clubului Sportiv Municipal (CSM) Călărași, pe nume Minea Cătălin, care a participat la emisiunea „Visuri la cheie”, și Tănase Florin, și-au asigurat locurile la Campionatele Balcanice și Europene de lupte libere, unde vor reprezenta, cu mândrie atât orașul nostru, cât și întreaga țară.

Îmbucurătorul anunț a fost făcut chiar de antrenorul lor, Dragoș Hogea: „Săptămâna trecută a fost Cupa României de U15, competiție la care, deja, doi sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Călărași și-au câștigat biletele pentru participarea la Campionatele Balcanice și Campionatele Europene din luna ce urmează. Este vorba de Mina Cătălin, categoria 62 de kg, masculin și Tănase Florin, categoria 68 de kg”.

Advertisement

De asemenea, Dragoș Hogea a adus în prim-plan faptul că va mai avea loc o competiție prin intermediul căreia tinerii luptători se pot califica la Campionatele Europene și Balcanice. De data aceasta, două fete doresc să lupte pentru a-și câștiga un loc la respectivele campionate.

„Cupa României de U20, la fel, este un criteriu de selecție pentru Campionatele Europene și Balcanice. Avem pretendenți la participare, pe Cuc Gabriela, la categoria 57 de kg, care este și actuala campioană națională, pe Biru Florentina, care este campioană națională pe cadeți și campioană balcanică”, a mai spus antrenorul de la CSM Călărași.

Atât Biru Florentina, cât și Cătălin Minea au ajuns la CSM Călărași după ce au plecat de la Asociația Club Sportiv Tricolorul Jegălia.

Cum a reușit Gabriela Cuc să ajungă campioană națională la lupte libere

Pe lângă faptul că este prima pe țară la lupte libere, Gabriela Cuc este vicecampioană mondială la acest sport, iar la lupte pe plajă a câștigat locul al treilea. Aceasta se descrie ca fiind o „fată pasionată de lupte libere, care își dorește să ajungă pe cele mai înalte culmi”.

Advertisement

De fiecare dată când obține o victorie, fata dobândește o motivație și mai mare de a da tot ce e mai bun din ea și de a se menține pe primele poziții. Totuși, chiar dacă nu reușește întotdeauna să-și atingă un țel, Gabriela nu se dă bătută și continuă să persevereze: „Oricât de greu ar fi, niciodată nu trebuie să renunți, chiar dacă mai sunt și pierderi”.

Mihai Chirilă, doctorul profesor care îi monitorizează pe sportivii de la CSM Călărași a confirmat spusele tinerei, explicând că psihicul este cheia succesului și a performanței: „Pregătirea psihologică, foarte pe scurt, înseamnă tot ceea ce faci cu sportivul în antrenament și el știe că poate”.

În plus, acesta a ținut să evidențieze că dacă la nivelul țării noastre s-ar fi manifestat mai mult interes pentru sport și pentru susținerea tinerelor talente, în prezent am fi fost văzuți drept un popor mult mai dezvoltat: „La momentul actual, dacă am fi avut vreo 50 de Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă din lume, din toate timpurile, sau vreo 30-40 de Hagi, am fi fost priviți puțin altfel. Sportul e plămânul verde al diplomației, un campion olimpic sau mondial face cât 10 diplomați”.

Advertisement