Connect with us
Vremea în Călărași: 🌡️ 23°C | Anul X Nr. 521

Breaking News

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi își prezintă activitatea din ultima perioadă

Published

on

În această perioadă, activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi a avut ca obiectiv consolidarea susţinerii publice şi a încrederii cetăţenilor în instituţie, prin promovarea optimă a serviciilor acestei instituţii, a rolului pe care îl îndeplineşte în societate,  precum şi a modului activ în care instituţia se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, pentru siguranţa şi în folosul acestora.

Activitatea  inspectoratului a fost guvernată de principiile transparenţei şi echidistanţei, apreciindu-se că imaginea unei instituții trebuie să fie considerată ca făcând parte din patrimoniul acesteia.

Prin acţiunile şi măsurile întreprinse în domeniul ordinii publice s-a urmărit, în principal, planificarea, organizarea, coordonarea şi conducerea în mod unitar şi eficient a misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice, segmente majore ale misiunilor ce revin inspectoratului.

Eforturile structurilor de ordine şi siguranţă  publică s-au concentrat pentru asigurarea cadrului organizatoric necesar bunei desfăşurări a misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat.

Advertisement

          Implicarea activă în gestionarea situaţiei operative şi  adaptarea misiunilor la factorii ce influenţează starea infracţională din zona de competenţă, precum şi intensificarea schimbului de date la nivelul factorilor de conducere din cadrul sistemului de ordine şi siguranţă publică a făcut posibilă prevenirea actelor de tulburare gravă a ordinii publice.

Totodată, prin schimbul de date s-au identificat vulnerabilităţile, riscurile şi ameninţările la adresa misiunilor de ordine şi siguranţă publică, a misiunilor de pază şi protecţie instituţională şi s-a asigurat fondul informativ necesar fundamentării deciziilor privind executarea misiunilor de către structurile operative ale unităţii.

Misiuni –  01.08.2018 – 31.10.2018

  • Planificarea și organizarea misiunilor de asigurare și/ sau restabilire a ordinii publice la nivelul județului Călărași

      La nivelul judeţului Călăraşi planificarea misiunilor de asigurare a ordinii publice revine Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi sau, după caz, Comandamentului operaţional*. Planificarea misiunilor de asigurare a ordinii publice s-a realizat în concepție integrată, urmărindu-se aplicarea în timp oportun a măsurilor ce vizează siguranța cetățenilor.

      În conformitate cu prevederile art 19, alin (1), lit. b, din Legea 550/2004, privind organizarea și funcționarea  Jandarmerie Române, cu modificările și completările ulterioare, Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași ,,execută misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia mitingurilor, marşurilor, demonstraţiilor, procesiunilor, acţiunilor de pichetare, acţiunilor promoţionale, comerciale, manifestărilor cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, precum şi a altor asemenea activităţi care se desfăşoară în spaţiul public şi care implică aglomerări de persoane;”   

      Pentru asigurarea unui climat de normalitate cu ocazia desfăşurării unor activităţi cu public numeros, în perioada de referinţă au fost executate 84 misiuni de asigurare a ordinii publice fiind angrenaţi 701 jandarmi.

Advertisement

      Pe categorii de misiuni situaţia se prezintă astfel: 22 misiuni de asigurare la manifestări sportive, fiind angrenaţi 164 jandarmi, 8 misiuni de asigurare la manifestări promoționale/comerciale, fiind angrenaţi 73 jandarmi, 15 misiuni la manifestări religioase/comemorative, fiind angrenaţi 131 jandarmi, 24 misiuni la manifestări cultural artistice, fiind angrenați 309 jandarmi,  1 misiune la o manifestare de protest, fiind angrenați 4 jandarmi, 13 misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de examen cu un efectiv de 18 jandarmi și 1 misiune de asigurare a protecției transportului lucrărilor de examen, cu un efectiv de 2 jandarmi.

            În perioada 20.08 – 23.08.2018, Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași a asigurat măsuri de ordine și siguranță publică în zona a două centre de examen – unități de învățământ, în care s-au susținut probele în cadrul celei de a doua sesiuni a Examenului Național de Bacalaureat.

            Măsurile de ordine și siguranță publică au fost adoptate pe itinerariile de transport a lucrărilor de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare, respectiv de la centrele zonale de evaluare la centrele de contestații și retur, prin sistem releu interjudețean, inspectoratul fiind în măsură să intervină pentru soluționarea eventualelor situații deosebite.

  • Planificarea și organizarea misiunilor de asigurare a ordinii publice pe timpul competițiilor sportive

În conformitate cu prevederile Legii nr.4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, în perioada august – octombrie, jandarmii călărășeni, în cooperare cu lucrători din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor și Internelor, au asigurat măsurile de ordine publică și  siguranţa spectatorilor ce au  fost prezenţi la meciurile de fotbal ale echipei A.F.C. Dunărea 2005 Călărași, din Liga I, programate pe stadionul “Ion Comșa” din cadrul Complexului ,, Dunărea” Călărași, precum și la meciurile de fotbal din ligile inferioare(Liga a III-a), meciurile de fotbal în sală și la jocurile echipei de handbal AHC Dunărea Călărași 2014  ce au avut loc la sala polivalentă ,,Ion C.Neagu”.

  • Planificarea și organizarea misiunilor de menținere a ordinii publice

      Planificarea misiunilor de  menținere a ordinii publice, executate de structurile din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, se realizează în conformitate cu  prevederile O.m.a.i. nr. 60/2004 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice cu modificările și completările ulterioare.

      Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași a acționat zilnic cu o patrulă auto, atât în sprijinul efectivelor din cadrul dispozitivului de menţinere a ordinii publice, cât şi în misiuni de intervenţie în situaţiile ce sunt de competenţa unității noastre (intervenţii la apelul unic de urgenţă „112”, la alte solicitări telefonice, aplanarea unor conflicte, patrulări auto, rezerve de intervenţie la misiuni de asigurare a ordinii publice). Efectivele din cadrul patrulei auto au constituit şi patrule pedestre de ordine publică în zonă de siguranţă publică repartizată.

            Prezenţa activă în misiunile de menţinere a ordinii publice este evidenţiată de constituirea uni număr de 596 patrule mixte,  fiind organizate:

Advertisement
  • 361 patrule mixte în mediul urban; 
  • 235 patrule mixte în mediul rural.

  De asemenea, în perioada 18.09.2018-08.10.2018, efectivele unității noastre au fost implicate în misiuni de menținere și asigurare ordinii și liniștii publice în localitățile județului, pe întreaga perioadă de organizare a referendumului național pentru revizuirea Constituției.  

Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași, prin structurile sale, a menţinut şi asigurat ordinea publică în zona secţiilor de votare şi securitatea dosarelor întocmite de biroul electoral județean, pe timpul transportului acestora la Biroul Electoral Central, precum şi securitatea pe timpul transportului şi depozitării buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării.

            Efective din cadrul unității noastre  au  asigurat paza sediului  Biroului Electoral de Circumscripție Județean Călărași  și unui  număr de 75 secţii de votare de pe raza județului Călărași.

  • Planificarea și organizarea misiunilor de cooperare cu alte instituţii                  

        Structurile operative din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi au executat în cooperare/ colaborare cu alte structuri un număr de 153 de misiuni, cu un efectiv de 340 jandarmi.     

         În perioada august – octombrie 2018, au fost executate un număr de 2 misiuni în sprijinul lucrătorilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi pentru desfăşurarea unor acte procedurale pe raza judeţului, la care au participat 20 de jandarmi.

            De asemenea, în perioada de referință, jandarmii călărășeni au asigurat măsurile de ordine publică cu ocazia activităților desfășurate de inspectorii DSVSA Călărași pentru combaterea pestei porcine africane în cele 74 de focare identificate pe raza județului Călărași.

  • Jandarmii în mijlocul elevilor la deschiderea noului an școlar

          Luni 10 septembrie, a avut loc deschiderea oficială a noului an școlar în toate instituțiile de învățământ.

          Cu această ocazie, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Călărași au participat la aceste activități, în cadrul cărora au dat citire mesajului transmis de inspectorul general al Jandarmeriei Române.

Advertisement

          Instituția Jandarmeriei dorește să-și aducă o însemnată contribuție la activitățile educativ- formative din unitățile de învățământ, în scopul formării unei noi generații de cetățeni demni, responsabili și capabili să ia cele mai corecte hotărâri în contextul extrem de complex al societății actuale.     

  • Sancțiuni contravenționale aplicate de jandarmii călărășeni pe timpul executării misiunilor

            În perioada de referință, jandarmii călărășeni, pentru neregulile constatate pe timpul executării misiunilor, au aplicat 228 sancțiuni contravenționale, în valoare de 66200 lei.

  • Infracțiuni constatate de jandarmii călărășeni pe timpul executării misiunilor

            În perioada august – octombrie 2018, jandarmii călărășeni au depistat pe raza județului Călărași, pe timpul executării misiunilor specifice, un număr de  24 persoane, bărbați, care dețineau substanțe interzise pentru consum propriu, fiindu-le întocmite actele necesare începerii urmăririi penale ,, pentru deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”, fapte prevăzute la  art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 ( infracțiuni sesizate – 24, suspecți – 24 din care , în funcţie de vârstă:

16 ani: 1 persoană

17 ani: 3 persoane

18 ani: 3 persoane

22 – 38 ani: 17 persoane).

Advertisement

             Cei mai mulți dintre cei depistați sunt tineri iar frecvența cu care aceștia sunt depistați, la 2-3 zile identificăm noi consumatori sau posesori de substanțe interzise, ne-a determinat să intensificăm patrularea în zonele cunoscute ca și puncte de comercializare sau consum de astfel de substanțe pe raza municipiului Călărași.

            De asemenea, în data de  18.10.2018, în jurul orei 21.00, o patrulă de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași compusă din : Plt.maj. Doicin Ionuț, Plt.maj.Stan Ionuț, Plt.adj. Alecu Iulian și Sg.maj. Dicea Mihai, aflându-se în executarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Călărași, în zona ,,5 Călărași”, Strada București, a fost sesizată de un copil că în fața unui magazin un bărbat, aflat în stare avansată de ebrietate, amenință trecătorii cu un cuțit, creând panică în rândul oamenilor din zonă. Oamenii legii l-au imobilizat și l-au condus pe acesta la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași,  în cauză fiind întocmite actele necesare începerii urmăririi penale potrivit prevederilor art.61 CPP pentru infracțiunea de ultraj, prevăzută la art.257 CP, și pentru infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută la art.371 CP, și înaintate pentru continuarea cercetărilor lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

            În data de 25.10.2018, în jurul orelor 19.00, o patrulă de jandarmi, fiind în executarea atribuţiilor de serviciu, a depistat în apropiere de pădurea Valea Roşie, com. Mitreni, jud. Călăraşi, un atelaj hipo încărcat cu material lemnos, în acesta aflându-se şi doi bărbați. În atelajul hipo a fost găsit un fierăstrău (joagăr) metalic având lungimea de 110 cm. şi cantitatea de 1,450 mc. masă lemnoasă (specia stejar), în valoare de 1433,92 lei conform fişei de calcul eliberată de Ocolul Silvic Mitreni, bărbații neputând dovedi proveniența materialului lemnos . Cantitatea de material lemnos tăiată din pădurea Valea Roşie a fost predată lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Mitreni.        

            În cauză au fost întocmite actele necesare începerii urmăririi penale potrivit prevederilor art.61 CPP pentru infracțiunea de ,,tăierea de arbori fără drept din fondul forestier” prevăzută la art. 107 alin. 1 lit. a din Legea nr. 46/2008( Codul silvic).

            În data de 29.10.2018, jandarmii călărășeni au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale proprietarului unui câine din rasa Amstaff pentru ,, neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, faptă prevăzută la art.12 alin.1 din O.U.G. nr.55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, deoarece câinele, fără botniță și lesă, în jurul orei 18.15, a mușcat în zona șoldului o fetiță de 8 ani  pe raza comunei Șoldanu.

Advertisement

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1589091274525581/

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/191524065081776/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Breaking News

Cutremur politic: vicepremierul Anastasiu, scandal de mită la ANAF!

Published

on

Un scandal major zguduie scena politică românească, după ce vicepremierul Dragoș Anastasiu, numit în funcție de premierul Ilie Bolojan, a recunoscut în instanță că a plătit mită către o fostă inspectoare ANAF, Angela Burlacu, timp de opt ani, între 2009 și 2017. Informațiile apar în motivarea Curții de Apel București, în dosarul de corupție în care Burlacu a fost condamnată definitiv la 5 ani și 2 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență.

Conform documentului judiciar, Anastasiu, în calitate de martor, a declarat că, în urma unui control fiscal la una dintre firmele sale din grupul Eurolines, inspectoarea ANAF Angela Burlacu l-a abordat, semnalând „nereguli grave” în documentele de personal. Aceasta i-a propus încheierea unui contract fictiv de consultanță cu o firmă indicată de ea, prin care s-au plătit lunar aproximativ 2.000 de euro. În schimb, controalele fiscale urmau să fie finalizate rapid și favorabil, inclusiv cu rambursarea TVA-ului. Anastasiu a acceptat, perceput propunerea ca un „șantaj, dar și o formă de protecție” pentru afacerile sale.

Suma totală plătită prin contractul fictiv a fost de 218.582,44 lei, însă mita a continuat și sub forma pachetelor turistice oferite de firmele lui Anastasiu, în valoare totală de peste 784.000 de lei (aproximativ 170.000 de euro). Aceste beneficii, inclusiv vacanțe în Europa, au fost folosite de Burlacu și de apropiații ei, fără a avea un corespondent real în servicii prestate.

Poziția instanței

Curtea de Apel București a calificat drept „ridicolă” ideea că aceste plăți ar fi reprezentat onorarii pentru servicii reale de resurse umane. Judecătorii au stabilit că prezența membrilor familiei inspectoarei în sediile firmelor Eurolines avea doar scopul de a justifica foloasele materiale. De asemenea, instanța a respins tentativa de a masca mita ca sponsorizări, constatând că nu a existat niciun contract de sponsorizare, spre deosebire de alte practici ale grupului Eurolines.

Advertisement

Anastasiu a fost informat periodic despre beneficiile acordate inspectoarei, dar nu a oprit plățile, conform motivării instanței. Declarațiile sale și ale altor martori au confirmat că plățile au fost făcute pentru a asigura controale fiscale favorabile, fiind considerate mită în formă continuată.

Reacții și consecințe politice

Guvernul, prin purtătoarea de cuvânt Ioana Dogioiu, a precizat că Anastasiu nu a avut calitatea de inculpat sau condamnat în dosar, ci doar de martor, și că faptele nu au legătură cu atribuțiile sale de vicepremier. Totuși, scandalul a generat reacții virulente. Senatorul PSD Daniel Zamfir a cerut demisia lui Anastasiu, afirmând că „un vicepremier care comite o infracțiune în formă continuată nu mai poate continua în Guvernul României”. Partidul AUR a mers mai departe, catalogând situația drept o „batjocură” și cerând demiterea imediată a vicepremierului, acuzând ipocrizia reformei promovate de Guvernul Bolojan.

Contextul numirii lui Anastasiu

Dragoș Anastasiu, un antreprenor de succes în turism și fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, a fost numit vicepremier pentru reformă fără portofoliu de premierul Ilie Bolojan, cu scopul de a eficientiza companiile de stat și de a implementa măsuri de austeritate. Numirea sa a fost controversată, liderii coaliției opunându-se inițial creării unui al cincilea post de vicepremier. Scandalul actual ridică întrebări asupra credibilității sale în a conduce reforme, dat fiind istoricul de corupție recunoscut.

Deși Anastasiu nu a fost inculpat, recunoașterea sa în instanță și detaliile din motivarea Curții de Apel București pun presiune asupra Guvernului Bolojan. Rămâne de văzut dacă Parchetul va redeschide investigațiile privind rolul său activ în acest caz sau dacă presiunea politică și publică va duce la demisia sa. Până în prezent, nici Anastasiu, nici premierul Bolojan nu au oferit un punct de vedere detaliat, iar refuzul Guvernului de a-l demite, conform unor surse, amplifică tensiunile pe scena politică.

Acest caz scoate în evidență probleme sistemice din cadrul ANAF și ridică întrebări despre etica liderilor politici implicați în astfel de practici, mai ales într-un context în care Executivul promovează transparența și austeritatea.

Advertisement

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Continue Reading

Breaking News

Incendiu la Maternitatea Cuza Vodă din Iași: plan roșu activat

Published

on

Miercuri, 23 iulie 2025, un incendiu a izbucnit la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, provocând panică în rândul personalului medical și al pacienților. Flăcările s-au manifestat în subsolul clădirii, într-o cameră tehnică, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, generând un fum dens și negru, vizibil de la mare distanță.

Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție pentru a gestiona eficient situația. Cinci autospeciale de stingere, două autoscări, echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) au fost mobilizate la fața locului. Din cauza fumului toxic, întregul personal medical, mamele și nou-născuții, inclusiv bebeluși prematuri din secția de neonatologie, au fost evacuați de urgență. Cadrele medicale au acționat rapid, transportând incubatoarele în curtea spitalului pentru a asigura siguranța bebelușilor.

Potrivit informațiilor oficiale, incendiul a fost lichidat, iar Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a confirmat că nu au fost raportate victime. „Incendiul a avut loc la subsol, în zona spălătoriei. Nu există victime, ceea ce este cel mai important. Se evaluează dacă clădirea poate fi repopulată sau dacă pacientele trebuie transferate în alte unități medicale,” a declarat Arafat.

Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit la un acumulator din subsol, însă o anchetă este în curs pentru a stabili circumstanțele exacte. Circulația rutieră în zonă a fost restricționată temporar pentru a facilita intervenția echipajelor de urgență.

Advertisement

Acest incident ridică din nou întrebări legate de siguranța infrastructurii spitalicești din România, mai ales în contextul în care Maternitatea „Cuza Vodă” este cea mai mare unitate de acest tip din regiunea Moldovei

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Continue Reading

Breaking News

Ozzy Osbourne, Prințul Întunericului, s-a stins la 76 de ani după ultimul său concert epic

Published

on

Ozzy Osbourne, cunoscut drept „Prințul Întunericului” și solistul emblematic al trupei Black Sabbath, ar fi murit la vârsta de 76 de ani, la doar câteva săptămâni după ultimul său concert cu trupa, intitulat „Back to the Beginning”, care a avut loc pe 5 iulie 2025, în Birmingham, Anglia. Potrivit unui articol publicat de Newsweek, familia sa a confirmat decesul într-o declarație emoționantă emisă marți, 22 iulie 2025, afirmând că Ozzy a murit în această dimineață, „înconjurat de iubire”. Declarația familiei a spus: „Cu o tristețe mai mare decât pot exprima cuvintele, trebuie să anunțăm că iubitul nostru Ozzy Osbourne a murit în această dimineață. Era alături de familie și înconjurat de iubire. Cerem tuturor să ne respecte intimitatea în acest moment.

Concertul său final de la Villa Park, Birmingham, a fost un moment istoric, marcând ultima apariție scenică a lui Osbourne alături de colegii săi din Black Sabbath, Tony Iommi, Geezer Butler și Bill Ward. Spectacolul, care a inclus invitați speciali precum Metallica și Guns N’ Roses, a fost descris ca un „adieu final” al artistului, care a performat de pe un tron decorat cu motive de liliac, din cauza incapacității sale de a sta în picioare din pricina bolii Parkinson și a complicațiilor de sănătate din ultimii ani. În timpul concertului, Ozzy a mulțumit fanilor „din adâncul inimii”, subliniind importanța acestui moment pentru el și pentru moștenirea Black Sabbath.

Ozzy Osbourne s-a confruntat cu probleme grave de sănătate în ultimii ani, inclusiv un diagnostic de Parkinson din 2020 și complicații în urma unei căzături din 2019, care i-au afectat capacitatea de a merge și de a performa. În ciuda acestor provocări, el a continuat să apară pe scenă, inclusiv la Jocurile Commonwealth din 2022, și a fost determinat să ofere fanilor un ultim spectacol memorabil. Soția sa, Sharon Osbourne, a declarat înainte de concert că Ozzy lucra zilnic cu un terapeut pentru a fi pregătit fizic, subliniind că „fanii sunt cel mai important lucru din viața lui Ozzy”.Născut John Michael Osbourne pe 3 decembrie 1948 în Aston, Birmingham, Ozzy a devenit o figură definitorie a heavy metalului, fondând Black Sabbath în 1968. Trupa a lansat albume iconice precum Paranoid (1970), Master of Reality (1971) și Sabbath Bloody Sabbath (1973), care au modelat genul heavy metal. După ce a fost concediat din Black Sabbath în 1979 din cauza problemelor cu alcoolul și drogurile, Ozzy a avut o carieră solo de succes, cu albume precum Blizzard of Ozz (1980) și hituri precum „Crazy Train” și „Mama, I’m Coming Home”. De asemenea, a devenit o figură culturală pop prin reality show-ul MTV The Osbournes.

Anticile sale excentrice, cum ar fi mușcarea capului unui liliac pe scenă, au consolidat reputația sa de personaj controversat și imprevizibil. Cu toate acestea, Osbourne a fost și un familist devotat, împărțindu-și timpul între casele din Buckinghamshire și Los Angeles, alături de soția sa Sharon și copiii lor, Aimee, Kelly și Jack.Un articol din Mirror Online a reiterat că Ozzy a murit la 76 de ani, menționând lupta sa cu Parkinson și eforturile sale de a performa la concertul final, în ciuda sănătății precare. Acesta a descris concertul ca fiind dorința sa de a „se întoarce la origini” și de a mulțumi fanilor care l-au susținut de-a lungul carierei.

Advertisement

Moștenirea lui Ozzy Osbourne

Moartea lui Ozzy Osbourne marchează sfârșitul unei ere pentru heavy metal. Ca pionier al genului, el a influențat generații de muzicieni și fani cu sunetul întunecat și teatral al Black Sabbath și cu energia sa scenică unică. Concertul său final a strâns 190 de milioane de dolari pentru organizații caritabile, demonstrând impactul său nu doar în muzică, ci și în filantropie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Continue Reading