Connect with us

Administrație Locală

Cristian Marin, despre îmbunătățirile aduse Centrului de Asistență Medico-Socială Călărași: Am reușit să finalizăm lucrările de igienizare, am reușit să schimbăm circuitele

Cristian Marin, noul director executiv al Centrului de Asistență Medico-Socială Călărași a arătat în conferința de presă susținută astăzi, 1 aprilie 2021, toate îmbunătățirile pe care a reușit să le realizeze în cadrul instuției pe care o coordonează încă din luna octmbrie 2020. 

  • Circuitele de comunicare dintre personalul TESA și personalul medicat a fost schimbat astfel încât să nu mai existe contact direct între aceștia, scopul fiin de a limita răspândirea COVID-19.
  • Toți cei 25 de beneficiari ai Centrului de Asistență Socială au fost bolnavi de coronavirus și au fost vindecați.
  • Centrul Medico-Social din Vîlcelele a fost finalizat și se așteaptă aprobarea bugetului pentru acordarea unor sume de bani pentru achiziționarea a două rezervoare de gaz necesare centralelor care furnizează căldură și apă caldă.

https://youtu.be/enEJONlZ9nI

Cristian Marin, director  al Centrului de Asistență Medico-Socială Călărași În luna Octombrie 2020 am preluat funcția de director al Centrului de Asistență Medico-Socială la Călărași. Fiind pentru prima dată în fața dumneavoastră în calitate de director, vreau să vă furnizez câteva date despre activitatea noastră. Centrul dispune de 25 de paturi, la acest moment, toate fiind ocupate. Vreau să vă spun că avem în mare parte ca beneficiari persoane vârstnice, cu vârste cuprinse între 50 și 96 de ani. Vreau să vă informez că în luna Decembrie 2020, toți beneficiarii centrului au fost infectați cu noul Coronavirus. Din fericire, toți au trecut cu bine peste această boală. Prin această cale, vreau să le mulțumesc colegilor, au depus eforturi deosebite pentru ca beneficiarii să fie îngrijiți. Vreau să vă zic că o parte din personalul medical a fost carantinat în centru timp de 14 zile.

Vă informez că am reușit să finalizăm lucrările de igienizare, am reușit să schimbăm circuitele, astfel încât personalul TESA să nu mai ia contact cu personalul medical și cu beneficiarii. O altă componentă a centrului din Călărași o reprezintă centrul de la Vâlcelele. Acolo așteptăm aprobarea bugetului pentru anul 2021, pentru a demara lucrările de investiție privind alimentarea cu gaze. Acolo este necesară instalarea a două recipiente pentru gaz butan, iar după această lucrare centrul va putea fi dat în folosință.

Vreau să vă mai spun că în calitatea mea de președinte executiv al Tineretului Social Democrat, în această săptămână desfășurăm acțiunea „Donează viață”. Prin această acțiune ne propunem ca peste 50 de persoane tinere prin centrul de transfuzii sanguine Călărași.

Advertisement
Advertisement

Administrație Locală

BORCEA PE PRIMUL LOC: Investiții în plină desfășurare pe toate fronturile!

Comuna Borcea devine, pas cu pas, un adevărat șantier de modernizare! Primarul Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă anunță că mai multe proiecte de investiții importante prind contur de la o zi la alta, în ciuda tentativelor de dezinformare apărute în mediul online.

Printre lucrările aflate în plină desfășurare se numără construirea unui campus școlar, realizarea rețelei de canalizare și a stației de epurare, modernizarea bazei sportive și a sălii de sport, precum și dotarea și reabilitarea grădiniței cu program prelungit.

Se lucrează intens la puțul liftului și în zona tehnică, unde vor fi montate grupul motor, pompele și restul echipamentelor. În paralel, se toarnă placa de egalizare a fundației și se instalează sistemul de hidroizolație. O investiție de care vom fi mândri peste ani!”, a transmis primarul comunei.

Edilul face apel la cetățeni să nu se lase induși în eroare de „vorbele goale” răspândite pe Facebook și spune că singurele argumente valide sunt faptele și imaginile, care vorbesc de la sine.

Advertisement

„Pentru mine, Borcea va fi întotdeauna pe primul loc. Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”, a conchis primarul Aniel Pațurcă.

Continue Reading

Administrație Locală

(VIDEO) Au început lucrările de modernizare a mai multor străzi din Oltenița. Primarul Mihăiță Beștea promite un cartier complet transformat în 3 luni

Municipiul Oltenița a intrat într-un amplu proces de modernizare a infrastructurii rutiere, potrivit unui anunț oficial făcut de primarul Mihăiță Beștea. Acesta a transmis oltenițenilor, într-un mesaj video, că lucrările de reabilitare a unor străzi importante din oraș au fost demarate și vor fi finalizate în maximum trei luni.

„Au început lucrările de reabilitare și modernizare a tronsoanelor de străzi Mihai Eminescu, General Manu, Mihai Bravu, Haj Rădulescu și Mircea Eliade. Toate sunt situate în vartalul cuprins între Bulevardul 1 Decembrie, Bulevardul Republicii, Bulevardul Tineretului și strada Dr. Lucian Popescu”, a precizat edilul.

Potrivit acestuia, lucrările includ:

  • peste 2 kilometri de drum reabilitat,

  • borduri noi,

  • peste 160 de guri de scurgere pentru preluarea apelor pluviale, o problemă majoră a zonei în ultimele luni.

„Apa pluvială a creat mari probleme, mai ales în urma ploilor torențiale din iunie, când anumite străzi au fost grav afectate de infiltrații”, a explicat Beștea.

Advertisement

Primarul a subliniat că proiectul este rezultatul unei colaborări strânse între administrația locală, constructor, arhitectul primăriei și echipa de la urbanism. El și-a exprimat speranța ca, după încheierea lucrărilor de reabilitare a carosabilului și a rețelei de canalizare pluvială, să existe suficiente resurse financiare și pentru refacerea trotuarelor.

„Sper din suflet să nu existe niciun motiv de dezamăgire. Vă mulțumesc pentru încredere și înțelegere”, a încheiat primarul Beștea.

Continue Reading

Administrație Locală

Șantier deschis în zona „Cascadă”! Primăria Călărași modernizează platforma dintre Parcul Central și Promenadă

Primăria Municipiului Călărași a început lucrările de modernizare în zona cunoscută sub numele de „Cascadă”, aflată între Parcul Central și Promenadă. Este vorba despre o platformă de legătură care, potrivit edilului Marius Dulce, va deveni o zonă modernă și civilizată pentru pietoni și bicicliști, dar și o punte estetică între cele două spații de recreere.

„Curățăm, asfaltăm și dăm culoare terenului. Zona era sufocată de vegetație neîngrijită și gunoaie, dar intervenim pentru a-i reda utilitatea și frumusețea”, a transmis primarul într-o postare pe rețelele sociale.

Edilul a precizat că, pe lângă lucrările aflate deja în execuție, administrația locală pregătește și un proiect amplu de reabilitare a falezei Parcului Central, ce urmează să fie depus pentru finanțare prin Programul Regional Sud Muntenia. Documentația este în lucru la Direcția de Programe și Dezvoltare Locală din cadrul primăriei.

„Nu ratăm nicio oportunitate financiară și nicio axă de dezvoltare. Ne ținem de cuvânt”, a punctat Marius Dulce.

Advertisement

Modernizarea acestei zone are ca obiectiv creșterea atractivității urbane și crearea unui spațiu de tranziție sigur și plăcut între două dintre cele mai frecventate locuri de promenadă din oraș.

Continue Reading