Connect with us

Știri

Bătaie și haos în teren. Fotbaliștii echipelor AS Vâlcelele și Victoria Lehliu s-au bătut cu pumnii și picioarele

Published

on

bataie valcelele lehliu

Bătaie în toată regula între două echipe de fotbal din Călărași care s-au întâlnit inițial pentru a disputa un meci oficial în cadrul Campionatului Ligii a 4-a, dar care au ajuns să-și împartă pumni și picioare. Nici suporterii nu au stat departe de jucătorii puși pe scandal.

În minutul 60 al meciului dintre AS Spicul Vâlcelele și Victoria Lehliu, disputat pe data de 16 septembrie pe terenul din Lehliu Gară, un incident cel puțin neprevăzut a avut loc între cele două echipe care s-au întâlnit în cadrul etapei a 3-a din seria A. Meciul s-a încheiat cu scorul final de 0-4, dar și cu vânătăi pentru aproape toți cei din teren.

Deranjat de agresivitatea din teren a unui jucător, un fotbalist din echipa gazdă ar fi reacționat violent asupra altui jucător din tabăra adversă, băgându-i mâna în gât, moment în care, celălalt a ripostat pe măsură. În incident nu au fost implicați doar cei din teren. Atât rezervele cât și suporterii echipei gazdă au sărit în teren.

Meciul a fost oprit de arbitru la mijlocul terenului. Pe data de 26 septembrie, la mai bine de 10 zile de la incident, AJF va analiza această situație la nivelul unei comisii de disciplină care va decide măsurile ce urmează să fie luate.

“Băieții noștri au fost cu adevărat bătuți de spectatorii prezenți astăzi la meciul Victoria Lehliu-Spicul Vâlcelele din deplasare, desfășurat pe terenul din Răzvani. Aceștia au mers să joace fotbal și au fost atacați  nejustificat! Avem înregistrări video și fotografii cu ceea ce au pățit pe terenul gazdelor de la Victoria Lehliu. În minutul 60 al meciului Victoria Lehliu-Spicul Vâlcelele, la un atac inutil și inexplicabil de violent al jucătorului gazdă Marius Voinea, băieții noștri au fost efectiv atacați de suporterii gazde, care au fost prezenți la meci, fiind fugăriți și loviți fără discernământ și justificare, cu o violență fizică și verbală inexplicabilă, greu de descris în cuvinte. (…) este mesajul scris de echipa AS Vâlcelele.

Scandalul a fost sesizat prin 112, la fața locului fiind solicitată prezența forțelor de ordine pentru a restabililii ordinea și liniștea publică.

Advertisement

Știri

Muzeul Dunării de Jos Călărași găzduiește Noaptea Cercetătorilor Europeni 2024: O călătorie interactivă în lumea științei

Published

on

Pe 27 septembrie 2024, Muzeul Dunării de Jos din Călărași devine punctul de întâlnire pentru pasionații de știință, oferind o seară dedicată cercetării și inovației. Cu ocazia Nopții Cercetătorilor Europeni, eveniment organizat anual în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, publicul din Călărași va avea ocazia să descopere ce înseamnă munca unui cercetător și să exploreze domenii științifice diverse, de la arheologie și istorie, la tehnologie și astronomie.

Evenimentul se desfășoară între orele 19:00 și 22:00, la Secția Arheologie a muzeului, aflată la demisolul Consiliului Județean Călărași, și promite o experiență unică pentru toți cei curioși să descopere secretele științei într-o atmosferă prietenoasă și interactivă.

Activități și ateliere creative

În cadrul Nopții Cercetătorilor Europeni, vizitatorii vor putea participa la o serie de ateliere interactive care le vor permite să intre în contact direct cu știința. Unul dintre cele mai așteptate momente este Atelierul de modelaj în lut, unde participanții vor învăța meșteșugul olăritului, o practică veche de mii de ani, și vor putea crea propriile lor obiecte din lut, pe care le vor putea lua acasă.

Un alt punct de interes este Atelierul de Restaurare-Conservare ceramică, în cadrul căruia vizitatorii vor putea învăța despre tehnicile folosite pentru restaurarea vaselor ceramice antice. Cei prezenți vor avea ocazia să urmărească în timp real cum se desfășoară acest proces și să înțeleagă importanța conservării patrimoniului cultural.

Curioșii vor putea, în plus, să exploreze universul cu ajutorul unui telescop, oferit de Colegiul Național „Barbu Știrbei” din Călărași.

Proiecție de film și știință interactivă

În cadrul evenimentului, cei prezenți vor putea urmări o proiecție de film dedicată descoperirilor științifice. De asemenea, zona dedicată științei interactive va captiva imaginația vizitatorilor prin intermediul instalațiilor VR (realitate virtuală) și a hologramelor care prezintă obiecte arheologice. Aplicația „Moștenirea civilizației Gumelnița într-o perspectivă 3D” le va permite participanților să călătorească în trecut și să exploreze civilizații antice prin intermediul tehnologiei moderne.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este o oportunitate excelentă pentru locuitorii din Călărași, indiferent de vârstă, să exploreze știința într-un mod accesibil și captivant. Evenimentul, cu intrare liberă, este destinat atât copiilor, cât și adulților, oferindu-le șansa să interacționeze cu experți și să-și testeze propriile abilități și înclinații către știință.

„De la prima ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni în 2005 și până acum, milioane de vizitatori au intrat în legătură cu oameni de știință de pe întreg continentul și nu numai. Evenimentul atrage anual peste 1.5 milioane vizitatori din Europa și nu numai. Anul acesta, evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi organizat în 26 țări, pe 27 Septembrie 2024. Peste 400 orașe europene și nu numai vor găzdui întâlniri cu cercetători și oameni de știință, iar publicul va avea ocazia să-i cunoască și să înțeleagă mai bine impactul pe care munca lor îl are asupra vieții cotidiene”, scrie noapteacercetatorilor.eu.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Primăria Călărași scoate la concurs un post de inspector de specialitate în cadrul Serviciului Municipal Pentru Promovarea Patrimoniului Local

Published

on

Primăria Municipiului Călărași anunță organizarea unui concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a unui post de inspector de specialitate I la Serviciul Municipal Pentru Promovarea Patrimoniului Local. Concursul este deschis candidaților care au absolvit studii superioare cu diplomă de licență în domenii precum Istorie, Comunicare, Relații Publice, Marketing, Jurnalism, Relații Internaționale, Drept, Administrație Publică și alte specializări conexe. De asemenea, se solicită o vechime minimă de 5 ani în specialitatea studiilor. Anunțul a fost promovat de Muzeul Municipal pe o rețea de socializare. 

Dosarele de concurs pot fi depuse până la data de 30 septembrie 2024 la Serviciul Resurse Umane al Primăriei. Selecția dosarelor va avea loc între 1 și 2 octombrie, iar proba scrisă este programată pentru 8 octombrie, la ora 11:00. Candidații care trec de această etapă vor susține proba interviu pe 14 octombrie, la ora 11:00, la sediul Primăriei din strada București, nr. 140A.

Pentru înscrierea la concurs, candidații trebuie să depună un dosar complet care să conțină următoarele documente: formularul de înscriere disponibil pe site-ul Primăriei sau la secretarul comisiei de concurs, o copie a actului de identitate, copii ale documentelor care atestă studiile și specializările, precum și dovada vechimii în muncă și în specialitatea studiilor. De asemenea, dosarul trebuie să includă un certificat de cazier judiciar, o adeverință medicală care atestă starea de sănătate corespunzătoare, și un curriculum vitae în format european.

Detaliile complete din anunț pot fi accesate pe site-ul Posturi Vacante în Administrația Publică din România (posturi.gov.ro). Pentru mai multe informații, cei interesați pot contacta Serviciul Resurse Umane la numărul de telefon 0242311005, interior 111.

Continue Reading

Știri

Jandarmeria Călărași: MAI scoate la concurs pentru angajare 3 posturi de subofițer operativ principal. Până când sunt înscrierile

Published

on

Jandarmeria Călărași anunță organizarea unui concurs din sursă externă pentru ocuparea a trei posturi de subofițer operativ principal cu a doua specialitate „Conducător Auto”. Cei interesați se pot înscrie până la data de 11 octombrie 2024, trimițând cererea-tip și dosarul complet exclusiv în format electronic la adresa [email protected].

Posturile disponibile sunt pentru funcții de execuție, pe durată nedeterminată, în cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil din municipiul Călărași și Detașamentului 3 Jandarmi Oltenița. Fiecare post are asociat gradul de Plutonier adjutant șef: 

„Posturi scoase la concurs: Cadru militar – Subofițer. Nivel funcție: Execuție – perioadă nedeterminată.

  • poz. 135 – subofițer operativ principal prevăzut cu gradul de Plutonier adjutant sef – arma: Jandarmeria Romana, unitatea: Insp.Jd.Jud. Calarasi – Detașamentul 1 Jandarmi Mobil, jud. CL, MUNICIPIUL CALARASI, Domeniu de activitate: Ordine publică
  • poz. 150 – subofițer operativ principal prevăzut cu gradul de Plutonier adjutant sef – arma: Jandarmeria Romana, unitatea: Insp.Jd.Jud. Calarasi – Detașamentul 1 Jandarmi Mobil, jud. CL, MUNICIPIUL CALARASI, Domeniu de activitate: Ordine publică
  • poz. 293 – subofițer operativ principal prevăzut cu gradul de Plutonier adjutant sef – arma: Jandarmeria Romana, unitatea: Insp.Jd.Jud. Calarasi – Detașamentul 3 Jandarmi Oltenița, jud. CL, MUNICIPIUL OLTENITA, Domeniu de activitate: Ordine publică”, se arată în anunțul publicat pe platforma de recrutare a MAI”.

Cerințele postului includ gradul militar de sergent major și o diplomă de bacalaureat sau absolvirea Școlii Militare de Subofițeri. De asemenea, după ocuparea postului, se va urma un curs de tehnician de intervenție profesională (TIP) sau tehnician de trecere operațională (TTO).

Pentru mai multe detalii despre concurs, cei interesați pot accesa platforma de recrutare a MAI la linkul https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/view?id=5557, sau la numărul de telefon 0242317771

Continue Reading

Cele mai vizualizate