Connect with us

Știri

VIDEO. Proiectele Orașului Fundulea, în grafic. Vezi ce investiții se vor finaliza în 2023

Published

on

Orașul Fundulea va beneficia până la sfârșitul anului de mai multe proiecte importante pentru locuitori: o bază sportivă pentru echipa de fotbal, reducerea costurilor la apă, o nouă Casă de Cultură, iar prin Proiectul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Fundulea va mai putea asfalta 22 de străzi după terminarea proiectului de apă și canal.

În legătură cu faza în care se află noul stadion, primarul Dorel Dorobanțu spune că până la sfârșitul anului va fi gata și că lucrările se mișcă foarte repede:

„Se poate face și o recepție parțială. Deja rulourile de gazon le-au adus, și atunci Fundulea poate să facă antrenamente pe terenul ăsta. Echipa de fotbal face antrenamente acum la Cernica, iar meciurile oficiale le discută pe terenul Dunărea Călărași. Am început cu dreptul – 2 meciuri, 2 victorii. E proiect pe CNI, o bază sportivă tip 2”.

Se mai lucrează, de asemenea, la facilitățile de apă și canal de care vor beneficia toți locuitorii, transmite primarul, fiind un proiect început încă din 2014: „Noi ne bucurăm că după atât timp s-a reușit să se deblocheze proiectul acesta care era început de prin 2014. Cu ajutorul Consiliului Județean, cu ajutorul actualului președinte, Vasile Iliuță, cu implicarea directorului Grama de la apă și canal, am reușit să deblocăm acest proiect care alimentează nu numai Fundulea – ajunge până în Ialomița. În Fundulea se vor face cred că 21 de foraje, în cel târziu două luni se vor apuca de ele, iar apa noastră va ajunge până în Ialomița. Apa corespunde calitativ, iar cheltuielile vor fi mai mici”.

Advertisement

În paralel cu proiectul de apă și canal, primarul își dorește și asfaltarea a 22 de străzi – un proiect câștigat prin PNRR: „Am câștigat asfaltare pentru 22 de străzi, prin PNRR. Străzile care acum sunt neasfaltate și unde se lucrează la apă și canal, vor fi asfaltate. Dacă putem face o recepție parțială la apă și canal, după aceea putem interveni să le și asfaltăm”, spune Dorel Dorobanțu.

O altă realizare pentru Fundulea este extinderea de gaze pentru toată localitatea. Primarul transmite că cei care și-au depus cererea din timp au fost deja racordați la rețeaua principală, însă doar 15-20% dintre locuitori beneficiază în acest moment de gaz. Primăria Fundulea a plătit conducta principală, însă clientul suportă restul cheltuielilor de racordare, în funcție de distanță. Dorel Dorobanțu spune că se așteaptă ca în doi ani toată localitatea să fie racordată la gaz.

Alte investiții pe cale să fie finalizate până la sfârșitul anului ar fi atât Casa de Cultură, gata în proporție de 50%, reabilitarea Școlii Mircea Nedelciu, cât și o nouă sală de sport în incinta acesteia.

Advertisement
Advertisement

Știri

20 de jandarmi au fost avansați în grad la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași

Published

on

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași a avansat în grad 20 de jandarmi pentru modul de executare a misiunilor și îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu. Festivitatea a avut loc la începutul săptămânii, în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României. 

Din cei 20 de jandarmi, un ofițer a fost avansat în gradul de locotenent – colonel, un ofțier în gradul de maior, 16 subofițeri în gradul de plutonier adjutant șef și doi subofițeri în gradul de plutonier adjutant. 

„Noile grade au fost înmânate de către colonelul Marcu Ionel ca urmare a rezultatelor deosebite înregistrate pe parcursul carierei de jandarm. Astfel de avansări, înaintea expirării stagiului minim în grad au loc cu ocazia Zilei Naționale a României și a Zilei Jandarmeriei Române.”, a declarat Ana-Maria Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță transmite urări de bine ceror care își aniversează onomastica

Published

on

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a luat parte la liturghia săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Ierarh Nicolae, așa cum scrie pe o platformă de socializare.

Liturghia a avut loc în biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia”, unde a mai fost prezent, printre alții, și Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. 

„Am aflat, din predica rostită astăzi, că viața acestui mare sfânt poate fi rezumată în două lecții de viață. Prima lecție este aceea a căutării neîncetate a Cuvântului lui Dumnezeu în tot ce facem și tot ce gândim. A doua lecție este cea care ne arată că este imposibil să cunoști Cuvântul Domnului și să nu-l folosești imediat prin acțiuni caritabile față de cei aflați în nevoie: de la Sfântul Nicolae învățăm caritatea activă care produce schimbări reale!”, a scris Vasile Iliuță pe Facebook. 

Președintele Consiliului Județean le urează călărășenilor să se bucure în pace de ziua Sfântului Nicolae și le transmite sănătate celor care își aniversează onomastica”. 

Advertisement

 

Continue Reading

Știri

Vezi filmele care rulează în decembrie la Cinema Călărași

Published

on

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași anunță programul filmelor ce vor rula în perioada 08 – 29 decembrie la Cinema 3D/2D Călărași. Vor rula 7 filme, printre care Wonka, cu Timothée Chalamet, Aquaman și Regatul Pierdut, cu Jason Momoa, și The Pod Generation, cu Emilia Clarke. 

Iată lista completă a filmelor și programul: 

Pentru copii, elevi, studenți și pensionari, prețul biletului este de 12 lei și 18 lei pentru persoanele cu vârsta de peste 14 ani. Biletele pot fi achiziționate doar fizic, de la casieria cinematografului, de marți până vineri între orele 12:00 – 20:00, iar sâmbătă și duminică între orele 9:00 – 20:00. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate