Asociația Elevilor din Călărași, asociația care reprezintă drepturile și interesele elevilor la nivel județean, a participat joi, 19 aprilie a.c., la Gala Premiilor Participării Publice – ediția a IX-a, organizată de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe).
An de an, G3P își propune să aducă împreună toți actorii din sectorul nonguvernamental care au lansat inițiative în spațiul public local, respectiv național, în scopul ameliorării unor probleme cu care comunitățile lor se confruntau, din lipsa de interes și de acțiune a autorităților publice. La final, cele mai bune dintre cele bune sunt premiate, pe baza unei jurizări riguroase, confirmându-se astfel faptul că solidaritatea și puterea colectivă, elementele de identitate ale Galei, se află într-adevăr la baza schimbării.
În acest an, la eveniment au participat 36 de ONG-uri. AECL s-a înscris în cadrul evenimentului cu inițiativa ”Transportul nesubvenționat – barieră înlăturată către educație”, inițiativă care s-a concretizat în beneficiul elevilor la 29 septembrie 2017, după două luni de consultări și discuții cu consiliul local al municipiului Călărași. La finalul serii, organizația, reprezentată de o delegație compusă din 13 membri, s-a aflat printre cei 13 câștigători, obținând premiul ”Cu 50% mai aproape de educație”, drept o confirmare a demersurilor asumate în climatul educațional local.
Alexandra Tuță, președinte al organizației, a declarat: ”Pentru noi, asociație înființată în urmă cu mai puțin de un an, premiul obținut nu poate reprezenta decât un motiv de mândrie, având o dublă semnificație: o confirmare a faptului că misiunea pe care ne-am asumat-o, aceea de a reprezenta principalii beneficiari ai educației și de a contribui la îmbunătățirea actului educațional local, este respectată și o motivație suplimentară de a continua seria inițiativelor în plan local și, de ce nu, în plan național. Cu prilejul acestui eveniment, suntem mândri că ne-am alăturat organizațiilor nonguvernamentale care refuză să accepte tăcerea și lipsa de implicare a autorităților publice și ne dorim ca anul viitor, în urma unor inițiative similare, să ne regăsim pe aceeași scenă, ținând ștacheta ridicată și demonstrând că elevii pot reprezenta o voce atunci când acționează cu legea în mână. Pe această cale, doresc să îmi felicit echipa pentru tot sprijinul pe care mi l-a oferit în această frumoasă călătorie începută în mai 2017 și tuturor celor care au fost alături de noi, crezând în potențialul unor tineri care își doresc un sistem de învățământ cu adevărat centrat pe beneficiar!”.