Connect with us

Breaking News

VIDEO. A ocupat abuziv țarcul de câini din parcul Dumbrava. Autoritățile se învinovățesc între ele

Published

on

Afară s-a încălzit, iar timpul este din ce în ce mai frumos. Vreme tocmai bună de petrecut în parc, cu bicicletă, cu animalul de companie sau pur şi simplu citind o carte pe o bancă. Iubitorii de animale își scot câinii la plimbare prin parc, de preferat ar fi în locurile special amenajate. La sfârșitul săptămânii care tocmai ce s-a încheiat mi-am făcut curaj și m-am ridicat de la birou, am simțit nevoia de relaxare în aer liber, într-un final am ajuns prin parcul Dumbrava, în zona țarcurilor de câini, zonă special amenajată de una dintre direcțiile Primăriei Municipiului Călărași, resprectiv Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor Fără stăpân. Ştim destul de bine cât de neîngrijite erau înainte țarcurile, sau cât de degradate au fost. Să nu mai vorbim de focarul de virusuri. De ceva timp țarcurile au fost refăcute, igienizate, au gardul mult mai înalt și cu un aspect diferit.

În ziua de vineri, 20 aprilie, în jurul orelor 17.00 prin dispeceratul Poliției Locale Călărași s-a sesizat faptul că în Parcul Dumbravă, un localnic a ocupat în mod abuziv una dintre celulele țarcului de câini. Acesta a legat cu sârmă una dintre porţile de acces ale unui țarc, motivând ca zona respectiva este proprietatea lui luată cu acordul domnului Alexandru Drăgulin, directorul Serviciului Public pentru Gestionare a Câinilor Fără stăpân.

La sosirea echipajului de Poliție Locală, domnul care susține că zona este proprietate personală luată cu acordului domnului Alexandru Drăgulin și-a menținut părerea. Domnul „Petre” spune că are foarte multe relații în oraș și poate face ceea ce vrea. Echipajul prezent a legitimat persoanele cu pricina, spunând că se vor lua măsuri cu privire la faptele relatate de către cel ce a făcut solicitarea către Poliția Locală.

PERSOANELE AU FOST IDENTIFICATE DAR NU S-A LUAT NICIO MĂSURA

La doar câteva ore de la sesizare, poarta de acces către țarcul de câini era legată din nou. Din acest lucru probabil ar trebui să se înțeleagă că nu există cuvânt al autorităților locale? Am ajuns să ne însușim domeniul public pentru simplu fapt că „eu fac curat aici!”? Sunt doar o mică parte a întrebărilor pe care le ridicăm în această problemă…

Următoarea zi, povestea a continuat, țarcul era bine legat cu o bucată zdravănă de sârmă, iar nimeni nu știa absolut nimic.

 

DISPECERATUL POLIȚIEI LOCALE DEZINFORMEAZĂ

În data de 22 martie a.c., în jurul orelor 23.00 o altă persoană care a sesizat această problemă a contact Poliția Locală pentru a aduce la cunoștință această neregulă. La telefon a răspuns o doamnă  amabilă, dar care dădea dovadă de orice altceva, dar nu de cunoaștere a locului de muncă. Aceasta susținea că țarcul de câini are program de funcţionare, lucru total neadevărat. Mai jos las un link cu înregistrarea apelului din dispeceratul Poliției Locale, sunt curios ce ar fi trebuit să înțeleagă cel ce a cerut sprijin în rezolvarea solicitării.

https://soundcloud.com/c-t-lin-cojo/politia-locala-apel-1-2018

La scurt timp de la încheierea primului apel, persoana care dorește să facă sesizarea insistă și reapelează din nou dispeceratul Poliției Locale Călărași. Însă, de această dată, la telefon răspunde un domn care ne explică faptul că știu în mare despre ce ar fi vorba și că vor pune în mișcare o patrulă care să ajungă la locul cu pricina.

https://soundcloud.com/c-t-lin-cojo/politia-locala-apel2

După lungi insistențe și discuții contradictorii, la fața locului apare un echipaj al poliției locale împreună cu agenții de securitate ce erau de serviciu. Polițiștii locali au spus că această speță e destul de penibilă, că ei au alte lucruri mai importante de făcut, cum ar fi aplanarea bătăilor stradale…

Alex Drăgulin – Directorul Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor Fără stăpân ne lămurește

L-am contactat pe directorul Adăpostului de Câini (S.P.G.C.F.), pentru a-i solicita un punct de vedere asupra situației:

E loc public, eu i-am explicat acelui om cu totul și cu totul altceva. Într-adevăr acele persoane chiar s-au implicat în ridicarea țarcurilor, dar asta nu înseamnă că este proprietate personală. În schimb, prin faptul că fac curățenie este unu lucru de apreciat. Dar asta nu înseamnă că îi aparține. Iar ca dovadă, mâine mă voi duce și voi modifica sistemul de închidere a țarcului, să nu se mai poată încuia sub nicio formă.–  a afirmat Alexandru Drăgulin, director al Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor Fără stăpân Călărași

 

Și în data de 23 aprilie țarcul respectiv era încuiat și bine legat cu două bucăți de sârmă. (foto)

UPDATE:

În cele din urmă, lucrătorii SPGCFS au intervenit în acest caz și au luat măsura de a tăia, cu ajutorul unui flex electric toate încuietorile țarcului pentru câini, astfel încât, încuierea acestora sa fie împsobilă.

 

Cătălin Cojocaru

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

IPJ Călărași va prelua fostul sediu al SRI Călărași

Published

on

Inspectorul-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a dezvăluit în cadrul conferinței de presă desfășurate marți, 19 septembrie, importante informații cu privire la bilanțul activităților polițienești desfășurate în ultimele 8 luni ale anului. Pe lângă acestea, au fost discutate și alte subiecte de interes pentru călărășeni.

Una dintre vestea notabile aduse în discuție a fost preluarea fostei clădiri a SRI Călărași de către Inspectoratul Județean de Poliție Călărași printr-un protocol, programată să se realizeze la sfârșitul lunii septembrie. Conducerea IPJ Călărași consideră că această preluare va rezolva problema spațiilor și birourilor aglomerate din instituție, estimând că procedura va dura aproximativ o lună sau o lună și jumătate.

De asemenea, un alt aspect semnificativ este mutarea efectivă a aparatului județean din IPJ Călărași în clădirea actualului sediu al SRI Călărași. Despre acest lucru, șeful Poliției din Călărași nu a oferit detalii exact pentru că nu au fost încă stabilite.

Acest pas va permite reorganizarea și relocarea personalului, având în vedere că SRI Călărași a redus semnificativ structura lor de personal prin reorganizarea teritorială.

Prin această mutare, IPJ Călărași se așteaptă să rezolve problemele de spațiu și să eficientizeze activitatea, împărțindu-și structura de personal între cele două clădiri. De asemenea, se ia în considerare organizarea astfel încât structurile care dețin comanda să rămână în locația actuală pentru a asigura o funcționare optimă a instituției.

Continue Reading

Breaking News

Desființarea CJ Călărași, luată în calcul de Vasile Iliuță

Published

on

„Sunt de acord cu desființarea Consiliului Județean Călărași.” – Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași.

Joi, 14 septembrie 2023, liderul PSD Călărași și președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a susținut o conferință de presă la sediul organizației politice pe care o conduce. În cadrul acestei întâlniri cu presa, Iliuță a făcut mai multe declarații curajoase privind reforma sistemului bugetar din România.

Unul dintre punctele-cheie ale discuției a fost numărul mare de directori la nivelul instituțiilor publice din țară. Potrivit lui Vasile Iliuță, România are 220.000 de directori, o cifră alarmantă care pune sub semnul întrebării eficiența și cheltuielile din sectorul public. Această dezvăluire vine în contextul discuțiilor purtate de Iliuță cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre promisiunile Guvernului de a reduce numărul „șefilor la banii publici”.

„(…) Suntem o țară de directori, o țară de conducători și din ce în ce, după câte vedem, noi, actualul administrativ, se slăbește. Putem să spunem că avem cât mai multe opinii, în loc să avem cât mai puține opinii și să muncim mai mult, avem mai multe opinii și muncim mult mai puțin. Eu cred că această reformă e binevenită” – apreciază Vasile Iliuță.

Guvernul României și-a asumat responsabilitatea de a tăia 200.000 de posturi la nivel național în aparatul bugetar, în cadrul unui proiect care a așteptat mult să fie pus în aplicare sub forma unei Ordonanțe de Urgență.

În plus, Iliuță a adus în discuție impozitarea pensiilor speciale și a făcut apel la responsabilitatea guvernamentală în acest sens. El a subliniat că urmează o asumare guvernamentală a acestei restructurări, care va afecta funcțiile, pensiile și veniturile obținute din bugetul de stat. În timpul ședinței Consiliului Politic Național, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a evidențiat că România are 120.000 de funcții de directori la nivel național, o cifră care depășește media europeană.

Vasile Iliuță a susținut că reforma în sistemul bugetar este binevenită și că el a început să o pună în practică la nivelul județului Călărași, deși a întâmpinat obstacole și sancțiuni. A trebuit să împrumute Consiliul Județean pentru a plăti salariile, dar a subliniat că se supune legilor din România și hotărârilor judecătorești. În concluzie, el a reiterat angajamentul de a duce promisiunile făcute cetățenilor la bun sfârșit.

Declarațiile curajoase ale lui Vasile Iliuță au stârnit un val de reacții și dezbateri în spațiul public, subliniind importanța reformei în sistemul bugetar și necesitatea unor măsuri concrete pentru eficientizarea administrației publice din România.

Continue Reading

Breaking News

Presiuni până la demisie: Secretarul de stat Ion Găman a renunțat la funcție

Published

on

ion gaman

Demisie la nivel înalt în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Secretarul de stat Ion Găman a renunțat la funcție, iar după luarea deciziei a transmis un mesaj către colectivul MADR cu care a colaborat. În spatele demisie ar fi mai multe motive, unele politice, bineînțeles.

Găman a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii. La încheierea mandatului său, Ion Găman a transmis un mesaj colegilor din minister.

„Agricultura României trebuie să devină unul din motoarele economiei”

Astăzi este ultima mea zi de muncă ca Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și vreau să vă adresez mulțumirile mele pentru colaborarea pe care am avut-o în decursul acestui an, cu fiecare dintre dumneavoastră. În egală măsură, doresc să vă felicit pentru activitatea dumneavoastră în cadrul instituțiilor pe care le conduceți și vă urez sănătate și mult succes în continuare. Agricultura României trebuie să devină unul din motoarele economiei și privesc cu optimism spre acest deziderat. Respectarea legislației naționale și europene dar în același timp apropierea față de fermieri, sunt și vor rămâne pentru mine întotdeauna foarte importante. Îmi exprim cu această ocazie aprecierea pentru efortul depus de dumneavoastră și colegii din structurile pe care le coordonați. Primiți gândurile mele bune și toată considerația”, a transmis fostul secretar de stat Ion Găman.

Ion Găman a ocupat funcția de secretar de stat începând din luna mai anul trecut, fiind susținut politic de PSD Călărași. Este de așteptat ca persoana care îl va succeda pe Găman la Ministerul Agriculturii să fie nominalizată tot din Călărași. Surse din rândul celor care cunost această situație spun că o femeie ar putea ajunge pe funcția ocupată până de curând de Găman.

Se pare că în spatele demisiei ar sta, de fapt, o serie de presiuni care s-au făcut asupra sa privind mai multe cerințe de partid pe care acesta nu le-ar fi îndeplinit. Surse din minister spun că i s-a cerut să facă mai multe angajări pe care acesta a refuzat să le ducă la bun sfârșit. 

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate