Comunicate de presă
A.N.A.R. sprijină tranziția verde prin reglementarea concesionării terenurilor pentru producerea de energie regenerabilă

Comunicate de presă
PPC Energie susține o nouă ediție a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului (SEAS), cel mai amplu festival de teatru din România

PPC Energie, parte a grupului PPC în România, susține pentru al doilea an consecutiv Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului (SEAS), cel mai lung festival de teatru din România, care va aduce peste 80 de spectacole pe scenele din Constanța, între 10 iulie și 18 septembrie 2025. Evenimentul este organizat de Teatrul de Stat Constanța și finanțat de Consiliul Județean Constanța.
PPC Energie se implică activ în proiecte de artă din toată țara și susține instituții culturale reprezentative care îmbogățesc viața comunităților din care fac parte.
În Constanța, pe lângă implicarea în Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS, PPC Energie susține și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.
De asemenea, PPC este partener al turneului Stradivarius susținut de Alexandru Tomescu și Dragoș Ilie, care, în data de 3 iulie, au încântat publicul din Constanța cu Rapsodiile lui George Enescu.
Susținerea proiectelor culturale din toată țara se aliniază cu strategia companiei de a se implica în dezvoltarea comunităților, în paralel cu furnizarea de servicii integrate, adaptate consumului eficient și responsabil de energie electrică.
Ajuns la a patra ediție, SEAS este cel mai amplu eveniment dedicat artelor spectacolului din România. Anul acesta, timp de 9 săptămâni, în intervalul 10 iulie-18 septembrie 2025, SEAS va reuni pe scenele celor 19 locații din Constanța peste 50 de teatre și companii de spectacole din țară și internaționale. Pe lângă piesele de teatru clasic și modern, artiștii prezenți la SEAS vor oferi publicului spectacole dedicate copiilor, concerte de muzică live, expoziții de artă vizuală, programe artistice de dans și reprezentații stradale. Toate detaliile despre evenimentul de anvergură sunt disponibile aici: https://seas.ro/.
Printre spectacolele emblematice ale SEAS 2025 se numără „Richard al III-lea”, „Visul unei nopți de vară”, „Hamlet”, „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „D’ale Carnavalului”, „Gertrude” sau „Regina nopții”, „Cine l-a ucis pe tata?”, „Orașul cu fete sărace”, concertele Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și seria de concerte susținute de artiști și ansambluri internaționale de prestigiu în cadrul parteneriatului dintre SEAS și Festivalul Internațional George Enescu. Actorii Teatrului Național Timișoara vor deschide ediția din acest an în data 10 iulie, cu spectacolul „Richard al III-lea” de W. Shakespeare.
PPC Energie este furnizorul de energie electrică și gaze naturale dedicat în a răspunde nevoilor clientului de astăzi, preocupat de economisirea energiei, eficiență și sustenabilitate. Cu o bază de aproximativ 3 milioane de clienți casnici, companii și instituții din toată țara și o rețea de 80 de magazine moderne, portofoliul PPC Energie cuprinde produse și servicii cu valoare adăugată care oferă clienților confort și siguranță.
Comunicate de presă
Rețele Electrice România accelerează digitalizarea în județul Călărași: circa 73% dintre clienți vor avea instalate contoare inteligente până la finele anului 2025

București – Rețele Electrice România, parte din grupul PPC în România, își menține angajamentul de a digitaliza rețelele de distribuție a energiei electrice, în beneficiul clienților, cu scopul de a le pune la dispoziție o infrastructură mai rezilientă și flexibilă, sporind în același timp eficiența operațională. Județul Călărași ocupă un loc central în acest demers, unde până la finalul anului 2025 gradul de acoperire cu contoare inteligente va depăși 73%
La începutul anului 2025 erau instalate în județul Călărași peste 87.340 contoare inteligente, urmând ca până la finalul anului să mai fie instalate alte 6.447 de contoare inteligente. Astfel, gradul de acoperire pentru contoarele inteligente, va depăși 73% din totalul contoarelor din județul Călărași.
La nivelul celor trei regiuni pe care le deservește, Rețele Electrice România va instala, în cursul acestui an, peste 174.000 de contoare inteligente, contribuind la atingerea unui total de aproximativ 2 milioane de contoare instalate până la finalul lui 2025 – cel mai mare volum înregistrat de un operator de distribuție din România. Detalii suplimentare despre calendarul instalărilor sunt disponibile aici.
Contoarele inteligente reprezintă o generație modernă de aparate de măsură, care înlocuiesc treptat generația veche de contoare, conform planurilor aprobate de către ANRE. Această înlocuire nu presupune costuri suplimentare pentru clienți. Atunci când contorul inteligent e parte integrantă dintr-un sistem de măsurare inteligentă și comunică activ cu sistemul central, clienții au parte de numeroase beneficii, unul dintre ele fiind faptul că nu mai este necesară transmiterea indexului, iar facturile reflectă consumul real.
Printre cele mai importante beneficii ale contorului inteligent se numără citirea automată, securizată și precisă a consumului, ceea ce înseamnă că facturarea se face pe baza consumului real, nu estimat. În plus, contorul inteligent permite configurarea și aplicarea unor tarife diferențiate, în funcție de ore, zile sau sezoane, oferind clienților o mai mare flexibilitate în alegerea ofertei de furnizare. De asemenea, procesul de schimbare a furnizorului de energie, de conectare sau de deconectare se va putea realiza rapid, de la distanță, economisind timp și efort pentru consumatori. Totodată, în cazul unor incidente din rețea, contorul inteligent contribuie la identificarea rapidă a problemelor.
Conform reglementărilor în vigoare, distribuitorii de energie electrică au obligația de a schimba contoarele de generație veche cu unele noi. Pentru a se putea bucura de toate beneficiile oferite de contorul inteligent, utilizatorii de energie electrică au și ei, la rândul lor, obligația legală de a permite accesul reprezentanților operatorului de distribuție, în cazul în care contorul se află în interiorul locuinței.
În anul 2024, în județul Călărași s-au desfășurat 14 proiecte prin Fondul de Modernizare, în valoare totală de 22 milioane lei, în mai multe localități și pe mai multe linii din județ, care au vizat modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea eficienței energetice. Printre ele se numără modernizarea rețelelor de medie tensiune în localitățile Călărași, Grădiștea, Fundeni, Ulmeni, Vasilați, Răzvani. Pentru 2025 Rețele Electrice România va continua să implementeze proiecte în localitățile Călărași, Budești, Roseti, Oltenița în valoare de peste 10 milioane lei.
Compania Rețele Electrice România operează rețele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Rețelele electrice operate de către Rețele Electrice România numără 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare.
Comunicate de presă
Compania Rețele Electrice face investiții majore în infrastructura de distribuție din județul Călărași – Modernizare și digitalizare pentru un viitor sustenabil

Până în prezent, Rețele Electrice România și Ministerul Energiei au semnat contracte de finanțare prin Fondul de Modernizare pentru două proiecte în valoare totală de 242 milioane lei, pentru modernizarea infrastructurii energetice din mai multe localități din Călărași. Din această sumă, 163,79 este suma maximă asigurată din Fondul de modernizare. Ca parte din aceste proiecte, vor fi modernizate rețelele din șase localități.
Astfel, ca parte din primul proiect, în valoare de 136,6 milioane lei, fără TVA, din care valoarea maximă asigurată din Fondul pentru Modernizare este de 106,7 milioane de lei, Rețele Electrice România va moderniza rețelele de medie și joasă tensiune din Frumușani, Vasilați, Gălbinași, Plătărești și Fundeni, în beneficiul a circa 7.600 de clienți. Lucrările includ modernizarea a 37 de km de rețea de medie tensiune, a peste 7 km de joasă tensiune, a 59 de posturi de transformare și a circa 150 de branșamente. Totodată, rețeaua de medie tensiune din zonă va fi extinsă cu peste 32 de km și vor fi instalate patru noi posturi de transformare. De asemenea se vor introduce tehnologii de comunicații noi, prin fibra optică, pe lungimea de circa 62 km și sisteme digitale de monitorizare și comandă / control reţea la distanță
De asemenea, Rețele Electrice România va derula în județul Călărași un proiect de modernizare a liniei electrice aeriene (LEA) 20kV din zona comunei Perișoru, cu o valoare de 81,3 milioane de lei, fără TVA, din care suma maximă din Fondul pentru Modernizare este de 57,05 milioane de lei. Lucrările vor consta în modernizarea rețelelor de medie și joasă tensiune pe o distanță de aproximativ 85 de km, prin înlocuirea cablurilor și conductoarelor de medie și joasă tensiune, prin modernizarea a 11 posturi de transformare și instalarea a 9 posturi noi cu introducerea acestora în telecontrol și refacerea a peste 2.500 de branșamente.
Pentru 2025 Rețele Electrice România va continua să implementeze proiecte în localitățile Călărași, Budești, Roseti, Oltenița în valoare de peste 10 milioane lei.
Rețele Electrice România continuă planul de investiții în 2025 pentru aria sa de responsabilitate, cu obiectivul de a construi o rețea de distribuție a energiei electrice modernă, digitalizată și pregătită să răspundă consumatorilor săi cu soluții adaptate la noile realități ale tranziției energetice. Anul acesta Rețele Electrice România are în plan investiții în valoare de peste 730 milioane lei. De asemenea, vor fi demarate proiecte cu finanțare atrasă din programele POIM și Fondul pentru Modernizare în cele trei zone, Banat, Dobrogea si Muntenia, care se vor finaliza în perioada 2026-2029 în valoare de 1.4 miliarde lei, din care aprox. 340 milioane lei vor fi suportate din fonduri proprii.
Până la finalul anului 2025, numărul total de contoare inteligente instalate de societatea Rețele Electrice România va ajunge la aproximativ 2 milioane, cel mai mare volum atins de vreun operator de distribuție de energie electrică din România.
Compania Rețele Electrice România operează rețele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Rețelele electrice operate de către Rețele Electrice România numără 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare.