Connect with us

Știri

ZF.RO: Donalam Călăraşi /Anul trecut am avut vânzări de 76 milioane de euro, iar anul acesta ne propunem să depăşim cu mult acest nivel

Published

on

Donalam Călăraşi, parte a grupului Beltrame, îşi propune să devină unul dintre principalii jucători din industria barelor de oţel laminate la cald din Europa. Dacă anul trecut compania a înregistrat vânzări de 76 mil. euro, anul acesta previzionează o creştere semnificativă.

”În anul 2017 vânzarile consolidate ale SC Donalam SRL s-au situat la nivelul de 76 milioane euro, iar în 2018 trecem mult peste acest nivel. În ultimii 2 ani, am facut eforturi mari pentru îmbunătăţirea trendului companiei, pentru a o transforma din producator al unei mărfi în orientarea către clientul final. Am creat parteneriate comerciale cu firme de top din Austria şi Germania pentru achiziţia de materii prime şi distributia produselor finite. Dacă în 2016 aveam un EBITDA de 2.7 milioane euro, în 2017 a fost de 4.9 milioane euro şi vom continua creşterea şi în 2018. Din punct de vedere al trezoreriei, in 2017 am avut un cash flow net din activitatea operationala de peste 14 mil euro”, a spus Country Managerul societatii, Carlo Beltrame.

În ultimii ani, compania şi-a schimbat strategia de poziţionare în piaţă, şi a devenit o companie deschisă spre comenzi personalizate. Unul dintre principalele puncte pe care mizează este flexibilitatea în producţie, inclusiv în cadrul comenzilor de loturi mici.

“Produsele noastre sunt barele de oţel laminate la cald, de diverse diametre, utilizate în alte industrii, cum ar fi oil&gas, maşini şi echipamente agricole, echipamente mecanice mari şi echipamente hidraulice. Cea mai mare parte a producţiei noastre merge în afara României-avem aproximativ 14% din cota de piaţă relevantă din UE comparativ cu 8% acum 3 ani- unde concurenţa este acerba, competitorii sunt puternici şi cu o istorie îndelungată în domeniu”, precizeaza Carlo Beltrame.

În ciuda problemelor care au afectat industria siderurgică din Europa şi din România, Donalam a reuşit să reziste şi să se dezvolte în cadrul grupului. In ultima perioada se constata o crestere importului de bare de oţel din ţări precum Rusia, Ucraina sau Belarus, unde legislaţia este mai puţin restrictivă, în mod special cea legată de mediu. Cererea rămâne totuşi echilibrată în această perioadă, situaţie pe care compania o vede continuată şi anul viitor. Reprezentanţii Donalam susţin că ar fi benefic industriei dacă Uniunea Europeană ar opune rezistenţă importurilor din ţări non-UE.

Advertisement

Pentru următorii ani, Donalam Călăraşi intenţionează să realizeze investiţii în downstream, în maşini care adaugă o valoare mai mare produselor. Aceasta vine ca o continuare a strategiei implementată în urmă cu doi ani.

În ceea ce priveste concurenţii ieftini, compania susţine că luptă pentru optimizarea costurilor. ”Nu vom putea ajunge niciodată la preţurile scăzute oferite de ţările non-EU, prin urmare trebuie să oferim clienţilor calitate, servicii flexibile şi stabilitate pe termen lung”, au spus reprezentanţi ai companiei.

Avem obiective foarte clare de la care nu ne-am abătut, cum ar fi reducerea Poziţiei financiare nete. Daca în 2016 Poziţia Financiară netă a fost de peste -16 milioane euro, ajungem la nivel pozitiv la sfârşitul acestui an. Pentru asta am adoptat o politica riguroasa de management financiar. Nu poţi să evoluezi fără disciplină, trebuie să-ţi optimizezi costurile, să-ţi îmbunătăţeşti procesele şi să investeşti în personal în condiţiile în care ai competitori chinezi, ruşi şi ucraineni ce au cateva avantaje legate de costuri. În acelasi timp, trebuie să concurezi cu calitatea oţelului italian sau german”, a spus Carlo Beltrame.

Problemele din piaţa muncii nu au ocolit acest sector. Donalam Călăraşi a adoptat o strategie la care au recurs multe companii mari din piaţă: angajează oameni şi investeşte în calificarea lor.

Pe partea de personal am stabilit un sistem de indicatori ce poate recompensa salariatul în funcţie de realizările personale, iar în ultimii 2 ani rotaţia personalului a scăzut prin creşterea gradului de fidelizare. De asemeni, acordam prioritate securitatii muncii si mediului la nivelul intregului grup. Imbunatatirea culturii organizationale in profunzime pe domeniul EHS este o carte castigatoare”, a adăugat directorul societăţii.

DONALAM S.R.L. a fost înfiinţată în 2006, prin achiziţia unui laminor pe platforma fostului Combinat de la Calarasi, iar producţia a început în 2008, făcându-se investiţii totale de peste 54 milioane euro în achiziţia, modernizarea şi retehnologizarea liniei de producţie.

Advertisement

Cantitatea vandută de societate a fost de la 111.000 tone laminate în 2016, 108.000 tone în 2017. Societatea are în momentul de fata aproximativ 250 de salariati.

Asociatul principal al Donalam este grupul italian AFV Beltrame, ce deţine fabrici de oţeluri în Italia, Franţa, Elveţia şi România, şi are o cifră de afaceri consolidată de 1.07 miliarde euro în 2017.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Competiția internațională Călărași Cup – powered by Ecoaqua, real succes. Miodrag Belodedici a rămas impresionat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În municipiul Călărași, pasiunea pentru fotbal și dorința de a încuraja tinerii sportivi au fost celebrate într-un eveniment de excepție organizat de operatorul regional de apă și canalizare, ECOAQUA SA, sub îndrumarea directorului Eduard Grama, împreună cu Consiliul Județean Călărași și Primăria municipiului Călărași. Aceștia au fost gazdele “Călărași CUP”, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din zonă.

Miodrag Belodedici, o legendă a fotbalului, a fost invitat de seamă la acest eveniment pentru a împărtăși din experiența sa și pentru a inspira noile generații de fotbaliști aspiranți. Părinții celor mici s-au declarat încântați de inițiativa autorităților locale de a susține astfel de evenimente, recunoscând importanța mișcării sportive și a sănătății încă de la o vârstă fragedă.

Organizatorii evenimentului au oferit tuturor participanților medalii, diplome și cadouri, subliniind astfel aprecierea pentru eforturile și talentul fiecărui jucător. “Călărași CUP” a fost nu doar un prilej de competiție, ci și un moment de comunitate și încurajare pentru viitorul fotbalului în regiune.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident grav pe A2, zona Fundulea. Un tir ucrainean s-a răsturnat după ce a lovit parametrul dintre sensuri

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 32+300 de metri, pe sensul spre litoral, în zona localității Fundulea, județul Călărași, un autotren înmatriculat în Ucraina a impactat parapetul median și s-a răsturnat pe partea carosabilă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13:55.

În urma impactului, sunt scurgeri de carburant pe suprafața de rulare. Nu au rezultat persoane rănite.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de mers, circulându-se doar pe banda de urgență. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pericol în parcul comunei Borcea! TSD acuză primăria de neglijență și ignoranță

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În inima comunei Borcea, din județul Călărași, se află un parc care, în loc să fie o oază de relaxare și bucurie pentru locuitori, s-a transformat într-un loc periculos. În urmă cu două zile, Tineretul Social Democrat (TSD) Borcea a făcut public un apel disperat cu privire la situația alarmantă din parc, atrăgând atenția asupra pericolelor iminente cu care se confruntă comunitatea, în special copiii.

Lucrările rapide și neglijente au lăsat în urmă un peisaj plin de riscuri pentru trecători. Potecile din parc, construite peste șanțuri, reprezintă un pericol evident pentru cei care nu sunt atenți sau pentru copiii care aleargă buimăciți și neatenți. Lipsa dalelor de pe potecile deteriorate reprezintă un real pericol, iar incidentele pot avea consecințe grave.

În plus, locul de joacă pentru micuți, menit să fie un loc de distracție și siguranță, s-a transformat într-un mediu înfricoșător. Stâlpii care susțin leagănele sunt într-o stare precară, întrucât s-au transformat rapid în obiecte ascuțite care pot răni grav copiii nevinovați.

Conform celor de la TSD Borcea, autoritățile locale ignoră în mod repetat avertismentele și semnalele de alarmă, întrucât, în respectivul parc, organizează evenimente publice pentru cei mici, fără a lua măsuri pentru a le pune acestora la dispoziție un loc de joacă sigur.

Advertisement

„Pericolul din parc! Datorită lucrărilor bine făcute și pe repede înainte, această problemă persistă și acum, după ani buni.

Aflat lângă primărie, în ochii edilului și ai consilierilor , trecând ignoranți peste acest pericol, organizează evenimente publice pentru copii”, au transmis reprezentanții TSD Borcea, pe pagina de Facebook a organizației.

Imaginile publicate pe Facebook arată că este necesară o intervenție urgentă pentru reparații și pentru a implementa măsuri de siguranță adecvate, astfel încât tragediile să poată fi prevenite în viitor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate