Connect with us

Știri

S-a aflat sursa exploziilor misterioase din Călărași

Published

on

Exploziile ce se aud în municipiul Călărași au fost un mister pentru foarte mulți călărășeni care se întrebau ce se mai întâmplă prin orașul nostru. Iată că, în urmă cu aproximativ o oră, în orașul nostru a avut loc o explozie ce a ridicat multora semne de întrebare. Unii s-au speriat, alții nici măcar n-au simțit, iar pe alții nici nu i-a interesat.

Din informațiile noastre, se pare că, în cursul zilei de azi, de la Tenaris Silcotub, compania metalurgică din România, care are și în Călărași unitate de producție și prelucrare a oțelului, s-ar fi auzit un sunet asemanator cu cel produs de o explozie.

Surse din interiorul unității de prelucrare a oţelului spun că explozii au periodic la anvelopele utilajelor ce sunt folosite la manipularea metalului. Înalta temperatură a platformei pe care circulă utilajele ar fi dus la încălzirea protecției de pe anvelope, conducând în cele din urmă la explozia acestora. Cu siguranță, explozia unui pneu de la Tenaris nu s-ar fi auzit până în comuna Dragalina, Vâlcele sau Ștefan Vodă…

Advertisement

EXPLOZIA A FOST AUZITĂ LA ZECI DE KILOMETRI DISTANȚĂ

O simplă explozie a unui pneu nu s-ar simți pe o rază atât de mare. Vom încerca să aflăm carea  fost, de fapt cauza acestor explozii. Unii afirmă faptul că sunetele provin de la avioanele militare ce zboară pe deasupra județului nostru.

BOOM-UL SONIC AL AVIOANELOR MILITARE

Depăşirea vitezei sunetului de către un avion nu este doar un simplu fapt înregistrat la bordul avionului sau pe sistemele militare de măsurare. El este, în acelaşi timp, şi un fenomen care poate fi văzut cu ochiul liber şi auzit de către cei aflaţi la sol. 

Advertisement

Viteza sunetului este de aproximativ 331 de metri pe secundă, măsurată la o temperatură de zero grade Celsius. La temperatura de 20 de grade Celsius, viteza sunetului este de 343,14 metri pe secundă.

Atunci când un avion depăşeşte viteza sunetului, are loc „boom-ul sonic”. În momentul respectiv, undele sonore nu se mai propagă înaintea avionului, ci îl „înconjoară”, după care rămân în urma aparatului de zbor. În acea fracţiune de secundă, oamenii aflaţi în apropiere percep un zgomot asemănător cu cel declanşat de o explozie.informează evz.ro

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *