Connect with us

Breaking News

GSP: MANAGERUL SPITALULUI DIN OLTENIȚA A CONSULTAT UN COPIL DE 12 ANI LA CLINICA PUBLICĂ ȘI I-A TĂIAT CHITANȚA PENTRU CABINETUL SĂU PRIVAT!

Published

on

  • De aici începe – de la momentul în care doi părinți, oameni obișnuiți, decid să nu accepte anormalul.
  • Băiatul lor, Mădălin Ș., 12 ani, ajunge în cabinetul de la Spitalul Orășenesc Oltenința cu o conjunctivită severă.
  • E consultat de Simona Smochină, medic oftalmolog și managerul spitalului.
  • ”La ieșire, pe hol, asistenta ne-a adus o chitanță și ne-a zis să plătim 100 de lei”, povestește Cristina, mama puștiului.
  • Când se uită mai atent, ei văd că banii merg la cabinetul privat al managerului Smochină.
  • Simona Smochină e întrebată de ziar, față în față, dacă i-a luat bani copilului de 12 ani.
  • Ea răspunde: ”Da, dar părinții mint. Au fost la cabinetul privat!”.

„Am fost umilită toată viața din cauza culorii pielii, că sunt rromă, și nu vreau să treacă copiii mei prin nicio umilință!”, spune Cristina, de profesie învățătoare în Oltenița.

La discuția cu jurnaliștii, Cristina își are alături soțul, pe Alex, dar și pe Medeea, fata de 8 ani, și pe Mădălin, puștiul de 12 ani.

Dr. Simona Smochină, la începutul lui 2018, la Spitalul Municipal Oltenița – vizită Sorina Pintea, Ministrul Sănătății // Captură foto – Ediția.ro

Copiii sunt un pic nedumeriți.

”I-am luat cu mine, le-am zis că o să vorbim cu ziariștii ca să știe că mama lor nu trăiește cu capul plecat și să învețe ce trebuie să facă și ce nu!”Cristina, învățătoare

***

Pe fondul deciziei CCR, care cere președintelui Iohannis să o demită pe Laura Koveși, s-au aprins din nou spiritele.

Se naște un val de nemulțumire publică.

Se vorbește mult în aceste zile despre lupta anticorupție.

Advertisement

Iar oamenii se întreabă ce e de făcut, ce e drept și, mai ales, indiferent de convingerile lor politice, ce stă în puterea lor ca viața să le fie mai bună?

Părinții lui Mădălin, copilul care ajunge la medic cu ochii umflați, au propriul răspuns și vor să-l audă și copiii lor.

***

-Spuneți-ne ce s-a întâmplat, vă rugăm?
-În urmă cu două săptămâni, într-o seară, ochii copilului nostru mai mare, Mădălin, au început să se umfle foarte tare. El a avut de mic probleme la ochi, dar de data aceasta era altceva. O conjunctivită foarte urâtă. A doua zi de dimineață, Mădălin abia dacă mai putea deschide ochii.

-V-ați speriat?
-Da. Nici nu știam ce să fac mai întâi! Sunt învățătoare și aveam în acea zi inspecție! M-am dus la școală pentru că nu puteam amâna și cum am terminat am mers cu Mădălin și soțul la Spitalul Orășenesc. Am mers direct la cabinetul de oftalmologie.

-La ce medic?
-La medicul oftalmolog Simona Smochină. I-am spus că nu avem trimitere de la medicul de familie pentru că am venit de urgență și dacă este nevoie aducem hârtia a doua zi. După ce l-a consultat pe băiat, asistenta ne-a spus să așteptăm pe hol. După un timp a ieșit asistenta care ne-a dat rețeta, o chitanță și ne-a cerut 100 de lei pentru consultație. La fel a pățit și femeia care a intrat după mine.

Advertisement
Chitanța primită de mama lui Mădălin: pe ea apare numele copilului, care plătește, în spital, 100 de lei către Cabinetul Medical Individual al Simonei Smochină (stânga sus), aflat la altă adresă

Chitanța primită de mama lui Mădălin: pe ea apare numele copilului, care plătește, în spital, 100 de lei către Cabinetul Medical Individual al Simonei Smochină (stânga sus), aflat la altă adresă

-Și ați plătit suma cerută?
-Da. În timp ce ieșeam din spital mă tot gândeam de ce ne-a cerut atâția bani? O sută de lei? De obicei, am plătit zece sau douăzeci de lei!

-Vă referiți la coplată?
-Da. Atât e coplata. În niciun caz o sută de lei!

-Și ce ați făcut în continuare?
-Soțul îmi zice într-o doară să mă uit pe chitanță. ”Ar fi culmea să fie pe cabinetul particular!”. Mă uit pe chitanță și surpriză: ”Chiar a scris chitanța pe cabinetul particular!”. M-am enervat pe loc.

-Ce nume e pe chitanță?
-Chiar numele copilului! Publicați chitanța, vă rog! Însă lăsați doar numele de botez și inițiala numelui de familie, că e un oraș mic. Cât tupeu să aibă acest medic! A doua zi am decis să scriu Gazetei. Aceasta-i povestea lui Mădălin!

Ziarul a mers la fața locului.

TEMPLUL DIN ALTĂ LUME

Spitalul Municipal (stânga, în fundal) și policlinica (stânga, în prim-plan), cu un detaliu al intrării roase de timp (dreapta)

Spitalul orășenesc Oltenița e compus din două clădiri: policlinica, care pe exterior arată ca una părăsită, o ruină, oricând la concurență cu templele antice, înghițite de vegetație și redescoperite în jungla din Indochina.

Advertisement

Spitalul este văruit mai proaspăt.

Cabinetul de oftalmologie se află în junglă, la etajul doi.

La 11:30, în fața cabinetului așteaptă zece pacienți.

Majoritatea sunt oameni în vârstă.

Unii au fost consultați și așteaptă pe culoar să primească rețeta.

În timp ce managerul Simona Smochină consultă bolnavii, asistenta iese pe hol, din când în când, și strigă numele unui pacient.

Advertisement

Scena se repetă identic. Îi dă bătrânului rețeta și îi comunică data la care să se prezinte la cabinetul particular al medicului Smochină pentru ”analiza de câmp vizual” cu 150 de lei la el.

Bătrânul e fericit că ”rețeta e gratis”, deși tocmai a plătit consultația, care ar trebui să fie tot gratuită!

Vorba vine gratuită, pentru că nimic nu e degeaba.

Totul a fost deja achitat din taxe și impozite.

”TREBUIE SĂ PLĂTIM 150 DE LEI DATA VIITOARE”

Majoritatea pacienților Simonei Smochină sunt oameni în vârstă

Majoritatea pacienților Simonei Smochină sunt oameni în vârstă

Ziariștii vorbesc cu trei dintre pacienții programați pe 16 iunie ”pentru câmp vizual”, toți în vârstă, 70-75 de ani, cu diagnosticul de glaucom.

Îi întrebi dacă acum au plătit vreo taxă, neagă, dar spun că ”Trebuie să plătim 150 de lei data viitoare”.

Adică vor plăti consultația de acum la cabinetul privat al Simonei Smochină.

Advertisement

”Să știți că doamna doctor ne-a dat rețete gratuite”, adaugă ei.

Intrăm în cabinetul doctorului manager.

NU I-AM DAT CHITANȚA AICI, CI LA MINE, ÎN CABINETUL PRIVAT!

Discuție cu Simona Smochină, în cabinetul său de la spitalul de stat.

Managerul se precipită, amenință cu tribunalul, spune că mama lui Mădălin, băiatul de 12 ani, minte.

“Da, trimit pacienți la mine la cabinet, dar asta pentru că nu avem aparatură în spital, iar eu am cumpărat-o pe a mea din banii mei!” Simona Smochină, manager Spitalul Orășenesc Oltenița

-Bună ziua, doamnă manager. De la Gazeta Sporturilor vă deranjăm.
-Gazeta Sporturilor? Ce treabă are Gazeta Sporturilor cu mine?

-Am primit o chitanță de la mama unui pacient de 12 ani care susține că l-ați facturat pe cabinetul personal pentru o consultație avută la Spitalul Municipal Oltenița.
Vreau și eu să văd așa ceva, pentru că nu cred.
(se uită la chitanță)
-Uitați, chitanță de 100 de lei pe numele lui Mădălin Ș, iar în stânga apare CMI Simona Smochină, adică cabinetul dumneavoastră.
-Nu este adevărat. E fals! Aveți, față în față, declarația cuiva cu declarația mea. Eu vă spun clar, acel pacient a venit la mine în cabinet, nu aici, la spital.

Advertisement

-Ambii părinți spun că au fost aici, la spitalul public, într-o zi de joi, înainte de prânz.

-Treaba lor.

– Și pe chitanța primită pe cabinetul dumnevoastră este trecută data de 10 mai, adică într-o joi, iar dumneavoastră consultați acolo în general în weekend!
– Este timpul meu liber! De ce vă legați de timpul meu liber?

-Doamnă doctor, în afară de acest pacient, dumneavoastră trimiteți oameni de la cabinetul din spital la cel privat.
-Și ce dacă?! E vreo problemă în asta?! Îi trimit pentru a beneficia de servicii pe care nu le pot avea aici, în spital.

-Doamnă doctor, cât am fost noi la ușa cabinetului din spital, două doamne și un domn, după ce au fost consultați de dumnevoastră, au fost trimiși la cabinetul privat pentru a-și face examen de câmp vizual… Cei trei pacienți aveau același diagnostic: glaucom.
Repet, nu intrați în viața mea privată! Știți câți bani am băgat în cabinetul privat? Toată aparatura am luat-o pe banii mei! Nu înțeleg care e problema! Spitalul nu beneficiază de aparatura pe care o am eu în cabinetul privat.

Materialul integral poate fi citit pe site-ul jurnalistului Cătălin Tolontan – www.tolo.ro

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Update / Percheziții în 49 de locații din Călărași pentru prinderea traficanților de țigări vândute ilegal. Opt persoane au fost reținute preventiv

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, au pus în executare 49 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de colectarea, deținerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea și comercializarea de țigări provenite din contrabandă.

Astfel, în perioada iulie 2023 – februarie 2024, mai multe persoane ar fi achiziționat țigări din județul Suceava și municipiul București, le-ar fi transportat și depozitat în județul Călărași, ulterior le-ar fi comercializat către vânzători ambulanți din diferite zone ale municipiului Călărași.

De asemenea, în perioada mai sus menționată au fost organizate 6 acțiuni de prindere în flagrant delict,  fiind depistate 107.800 de țigarete provenite din contrabandă, după cum urmează:

  1. La data de 1 noiembrie 2023, în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat, de 36 de ani, iar în urma controlului specific al autoturismului au fost găsite 220 de pachete de țigări, ce nu aveau aplicat timbru fiscal.
  2. La data de 22 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au depistat un bărbat, în timp ce transporta cu autoturismul 110 pachete de țigări.
  3. La data de 1 februarie 2024, în jurul orei 15:00, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Călărași a oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat, de 56 de ani, iar în urma controlului efectuat au fost găsite 110 pachete de țigarete pentru care nu deținea acte de proveniență.
  4. La data de 15 februarie 2024, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, a fost desfășurată o acțiune de prindere în flagrant delict în municipiul Călărași, fiind depistat un bărbat, de 39 de ani, în timp ce descărca din autoturism 750 de pachete de țigări.
  1. La data de 16 februarie 2024, ora 08:40, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 83 de ani, în timp ce conducea un autoturism în afara localității Ștefan-Vodă, județul Călărași, iar în urma controlului autoturismului au fost găsite 8.000 de țigarete (400 de pachete), fără documente de proveniență și fără marcaj fiscal, întreaga cantitate fiind confiscată.
  1. În dimineața zilei de 26 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict în municipiul Călărași, în cooperare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași – Biroului Rutier, Biroul Ordine Publică și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, fiind depistat un bărbat, de 34 de ani și o femeie, de 46 de ani, care transportau 60.000 de țigarete de contrabandă. De asemenea, în localitatea Dragalina a fost identificat un bărbat, de 54 de ani, din județul Suceava, ce ar fi transportat în municipiului Călărași aproximativ 200.000 de țigarete provenite din contrabandă, în autovehicul fiind găsiți 150.000 de lei, reprezentând contravaloare țigarilor aduse.

Totodată, în cursul zilei de 26 aprilie a.c., au fost puse în executare 49 de  mandate de percheziție domiciliară în județul Călărași, fiind puse în aplicare și 28 de mandate de aducere.

În urma efectuării perchezițiilor au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 1.752.142 de țigarete de contrabandă, 20.370 de lei, 28.160 de euro și 1.935 de lire.

Advertisement

Valoarea totală a bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de 1.494.997 de lei.    

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, dacă sunt depășite limitele cantitative sau valorice și   colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, produselor predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, dacă sunt depăşite limitele cantitative sau valorice.

Totodată, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 18 persoane, acestea fiind depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

De asemenea, față de 8 persoane, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a dispus la data de 27 aprilie a.c., măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Totodată, 10 persoane au fost propuse pentru arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română, Biroului Operațiuni Speciale București, Serviciului Operațiuni Speciale Călărași,  Gărzii de Costă Constanța, Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, precum și de cel al polițiștilor Serviciul Criminalistic, Serviciului de investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Biroului Control Intern, Serviciul Cazier Judiciar, Statistică Şi Evidenţe Operative, Poliției Municipiului Călărași, Poliției Municipiului Oltenița, Poliției Orașului Lehliu-Gară, Poliției Orașului Fundulea, Poliției Orașului Budești și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Gabriel Rădulescu dezminte afirmații privind presupusele sale declarații despre Eduard Grama

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp


Campania electorală a început de ceva vreme, chiar dacă lucrurile nu se desfășoară într-o notă oficială. În acest context, dezinformările și gogomăniile, care caută ceva de câștigat, devin din ce în ce mai dese. Este și cazul unui primar din județul Călărași. La solicitarea redacției Calarasipress.ro, edilul Gabriel Rădulescu a reacționat pentru a dezminți aceste acuzații.

Gabriel Rădulescu, edilul social-democrat al localității Independența din județul Călărași, a fost pus într-o lumină nefavorabilă de un fel de site de știri care pretinde că acesta ar fi afirmat că ar putea pierde votanții din satul Vișini la alegerile locale din 9 iunie 2024, din cauza directorului Eduard Grama de la Ecoaqua.

Cu toate acestea, Gabriel Rădulescu a ținut să facă o declarație publică pentru a-și respinge categoric orice implicare în astfel de practici politice. “Afirmațiile care mi-au fost atribuite sunt complet false și lipsite de orice fundament real, a subliniat primarul.

Gabriel Rădulescu a subliniat că își menține angajamentul față de o campanie electorală corectă și transparentă, bazată pe proiecte concrete și dialog deschis cu comunitatea. De asemenea, el a asigurat că va continua să își desfășoare activitatea în mod transparent și responsabil, în interesul tuturor locuitorilor din Independența.

Advertisement

De asemenea, surse din rândul celor apropiați ai primarului spun că situația ar fi fost creată artificial pentru a crea o tensiune care să aibă anumite direcții.

 

 

 

 

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Este cod galben de furtună și ploi torențiale în mai multe localități călărășene

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași a emis o alertă de Cod Galben de furtună pentru mai multe localități din zonă.

Conform avertizării, se preconizează frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula peste 25 de litri pe metru pătrat, grindină de mici dimensiuni și intensificări ale vântului.

Localitățile vizate de această avertizare sunt: Modelu, Roșeti, Perișoru, Jegalia, Unirea, Ștefan cel Mare și Dichiseni. Intervalul de valabilitate este stabilit pentru data de 25 aprilie 2024, între orele 17:05 și 18:00.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate