Connect with us

Breaking News

Peste 2000 de călărășeni sunt nemulțumiți de facturile încărcate, ce vin din cauza pierderilor societății

Published

on

La nici o lună de când a luat ființă „Grupul păgubiților de către ECOAQUA S.A.” acesta a reușit să adune peste 2.000 de membrii, călărășeni revoltați de serviciile suprataxate a celor de la ECOAQUA S.A – societate ce se ocupă cu furnizarea serviciilor apă- canal, condusă până de curând de Neagu Cezar, directorul general ce primea lunar indemnizația de 8800 lei, dar și prime anuale în cuantum de 12 indemnizații, însemnând peste un miliard de lei vechi. „ținându-se seama de volumul și importanța activității de bază a societății, precum și de derularea programelor finanţate de fonduri europene.” conform capitolului IV, art.3, pct.1) din Actul Constitutiv, extras din mandatul directorului general și Hotărârea Consiliului Administrativ.

Se propun diferite variante prin care societatea ECOAQUA S.A. să fie trasă la răspundere pentru facturile încărcate și dezinteresul acestora pentru județul nostru. Oamenii spun că sunt nemulțumiți de faptul că au facturile încărcate, acestea datorându-se celor ce nu plătesc serviciile și sunt branșați ilegal, sau au contracte la paușal, iar călărășenii contractați sunt obligați să plătească pierderile, spun oamenii ce se consideră păgubiți.

Unul dintre acești oameni din grup a stat de vorbă cu noi și ne-a explicat că în grup s-a încercat infiltrarea persoanelor ce au interese sau legături directe cu ECOAQUA S.A. „Nu admit așa ceva! Ce ar căuta un om din administrația Ecoaqua S.A. să rămână un grupul ăsta, sau orice altă persoană care să şifoneze discuțiile noastre. Care ar fi motivul pentru care unul dintre ei ar intra între noi să pretindă că e parte păgubită…?”

Un alt călărășean ce se consideră păgubit consideră că fostul director Neagu Cezar nu are habar de legislația în vigoare, ba chiar și de abuzul în serviciu. „Am ascultat cu mare atenție, iar concluzia este, ca în afara faptului ca ,,tov. Neagu,, habar nu are de legislatie, cred ca are și unele probleme, privind abuzul în serviciu pe timpul cat a fost director….consider ca orice persoana care a prins o funcție, chiar și nemeritata ! sa se gândească de ,,1000 X,, la toți ne vine rândul sa dam socoteala………!”  

Vom urmări cu mare interes acțiunile viitoare ale acestui grup, dar și posibilele explicații oferite de conducerea Ecoaqua S.A 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

Published

on

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași informează despre emiterea unui cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județul Călărași. Conform avertismentului, intensificările temporare ale vântului vor depăși la rafală viteza de 55 km/h în zonele Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegalia, Unirea, Stefan cel Mare și Dichiseni.

Codul galben va fi valabil în intervalul 27.04.2023 orele 10:00 – 16:00, iar autoritățile recomandă precauție în aceste zone, mai ales pentru șoferii care circulă pe drumurile din zonă.

În astfel de cazuri, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în aer liber în această perioadă și să-și asigure obiectele aflate în aer liber pentru a preveni eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, se recomandă ca cei care locuiesc în zonele afectate să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise și să evite deplasarea prin zonele cu arbori sau stâlpi electrici în această perioadă.

Continue Reading

Breaking News

ISU Călărași are 18 noi salvatori din pasiune

Published

on

Noi voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” la I.S.U. Călărași. 18 tineri s-au înscris în prima serie de recrutare din acest an a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început deja activitățile inițiale de pregătire.

Ei vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor.

Cu toţii sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre folositrea accesoriilor şi despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

Demersul Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași are la bază pregătirea tinerilor şi sprijinirea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
– Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Breaking News

Ce a pățit o chiriașă care nu i-a răspuns proprietarului la telefon

Published

on

Furată de un somn adânc, o tânără din municipiul Călărași, care locuiește în chirie într-o garsonieră situată pe strada Progresul, a pus pompierii pe drumuri în această seară, după ce proprietarul a sunat la numărul de urgență 112 anunțând că aceasta nu răspunde la telefon.

Ajunși de urgență la fața locului cu mai multe autospeciale, printre care și o scară mobilă, salvatorii au pătruns în locuința respectivă, după ce au forțat unul dintre geamurile apartamentului.

În garsonieră, pompierii au găsit o tânără de 30 de ani care dormea.

Continue Reading

Cele mai accesate articole