Connect with us

Știri

Cine sunt polițiștii care au salvat o femeie grav rănită și au prins agresorul în doar câteva minute

Published

on

Sursă imagine: Sidepol/Facebook

Trei polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Modelu au intervenit prompt luni, 16 septembrie 2024, pentru a salva viața unei femei și a prinde agresorul ei, un bărbat acuzat de tentativă de omor. „Lucian, Cosmin și Jean sunt colegii noștri din cadrul IPJ Călărași datorită cărora un infractor deosebit de periculos a fost prins în câteva minute după ce a încercat să ucidă o femeie”, scrie într-o postare Sindicatul Europol, continuând să spună că „datorită profesionalismului și promptitudinii cu care au acționat cei 3 polițiști, la acest moment un eventual criminal nu se plimbă nestingherit printre noi”. 

Agentul șef principal Lucian Antonescu, Agentul principal Cosmin Boga și Agentul Jean Radu se aflau în municipiul Călărași, în zona unei stații de alimentare cu carburant, când o femeie, rănită grav la gât, le-a cerut ajutorul, spunând că a fost înjunghiată de concubinul ei.

Lucian Antonescu a fost cel care a intervenit imediat, acordând primul ajutor victimei, aplicând un garou pentru a opri sângerarea până la sosirea echipajului medical, potrivit relatărilor Sindicatului Sidepol de pe o rețea de socializare.  În același timp, Cosmin Boga și Jean Radu au pornit în urmărirea agresorului, care încerca să fugă pe calea ferată din zona Gării Călărași. La aproximativ 100 de metri de locul incidentului, polițiștii l-au interceptat și l-au imobilizat pe suspect, asupra căruia au găsit arma crimei, un briceag tip fluture.

Datorită acțiunii rapide și precise a celor trei polițiști, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de tentativă de omor. Între timp, victima, aflată în stare critică, a fost internată la secția ATI a Spitalului Județean Călărași și se află în afara oricărui pericol.

Acțiunea rapidă și coordonată a polițiștilor a fost lăudată de sindicatele SIDEPOL și Europol, iar comunitatea locală a rămas impresionată de curajul și eficiența celor trei agenți. „Felicitări distinși colegi și așteptăm la acest moment ca echipa managerială a IPJ Călărași să vă atribuie salariile de lucrări de excepție, așa cum în mod normal s-ar cuveni!”, a încheiat Sindicatul Europol postarea. 

Știri

Auchan și EduAct susțin elevii din Dorobanțu, Călărași, cu o donație de 100.000 de lei, în urma campaniei Back to School

Published

on

Zilele trecute s-a încheiat campania Back to School organizată de Auchan România, prin care retailerul a donat 100.000 de lei Asociației EduAct România. Fondurile sunt destinate susținerii programului „Eroi din viitor”, care sprijină dezvoltarea copiilor din satul Dorobanțu, județul Călărași. Acest proiect se concentrează pe abilitățile cognitive, sociale și emoționale ale celor peste 100 de copii din localitate, asigurând în același timp și o masă caldă zilnică. Activitățile au loc într-un centru multifuncțional al școlii din comună, construit acum un an de EduAct și partenerii săi. 

Campania Back to School, desfășurată între 29 august și 17 septembrie 2024, a fost dedicată vânzării de rechizite eco-friendly din care o parte din venituri a fost direcționată către programul educațional. „Suntem bucuroși să continuăm parteneriatul cu EduAct și recunoscători să ne implicăm astfel în formarea generațiilor viitoare. Ne invităm pe această cale clienții să descopere colecțiile de produse prietenoase cu mediul, rechizite realizate din materiale sustenabile sau reciclate. Simpla achiziție a unui astfel de produs înseamnă acum nu doar un gest responsabil față de mediu, ci și o șansă la educație oferită unui grup vulnerabil”, a declarat Corina Dospinoiu-Imre, Director Sustenabilitate Auchan România, la începutul campaniei.

Programul „Eroi din viitor” implementat de Asociația EduAct vine ca o soluție pentru combaterea abandonului școlar și pentru îmbunătățirea educației copiilor din mediul rural. Activitățile au loc în centrul multifuncțional al școlii din Dorobanțu, construit anul trecut cu sprijinul financiar al Auchan și al altor companii. „Obiectivul Asociației EduAct este să completeze cu educație non-formală curricula școlară și să participe la reducerea punctelor de abandon școlar, a absențelor și a numărului de repetenți în unitățile de învățământ în care intervine”, a declarat Ioana Breazu, Communication&Fundraising Manager, EduAct.

Această inițiativă este vitală în contextul în care rata abandonului școlar în România depășește 15%, iar riscul sărăciei afectează 34,5% din populație, în special în zonele rurale. Programul oferă sprijin nu doar la nivel educațional, ci și printr-un sprijin alimentar important pentru copiii din comunitatea locală, sub forma unei mese calde zilnic.

Continue Reading

Știri

Polițiștii din Călărași desfășoară activități preventive pentru siguranța elevilor la Colegiul Agricol „Sandu Aldea”

Published

on

Polițiștii din Călărași au desfășurat pe 17 septembrie 2024 o serie de activități informativ-preventive la Colegiul Agricol „Sandu Aldea”, în cadrul campaniei naționale „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”, care are ca scop creșterea siguranței în mediul școlar. Campania urmărește conștientizarea elevilor cu privire la importanța unui climat educațional sigur, identificarea și prevenirea comportamentelor de risc, precum și promovarea unei platforme online dedicate informării în acest domeniu. Polițiștii le-au oferit elevilor sfaturi practice despre protejarea bunurilor, evitarea conflictelor și importanța comunicării deschise cu părinții și profesorii, subliniind că siguranța lor este o prioritate, iar activitățile preventive vor continua în școlile din județ.

Campania de conștientizare are trei direcții de acțiune majore: conștientizarea elevilor cu privire la siguranța școlară, informarea publicului despre comportamentele de risc și mecanismele de sesizare a faptelor antisociale, și promovarea platformei online www.sigurantascolara.ro, unde se pot găsi resurse și informații utile pentru siguranța elevilor, precum: 

  • informații și recomandări ale instituțiilor responsabile pentru crearea unui climat de siguranță școlară optim;
  • modurile de acțiune, procedurile și legislația incidentă domeniului siguranță școlară;
  • campanii/programe/proiecte de prevenire derulate la nivelul unităților de învățământ;
  • lecții de informare și prevenire, pe diferite teme și cicluri de învățământ (primar, gimnazial, liceal), precum și datele de contact ale tuturor entităților naționale și locale cu responsabilități în acest domeniu

În cadrul întâlnirilor, polițiștii le-au oferit elevilor recomandări privind protejarea bunurilor personale, respectarea regulamentului intern al școlii și importanța evitării conflictelor. De asemenea, aceștia au subliniat importanța comunicării deschise cu părinții și profesorii pentru a soluționa rapid orice problemă apărută.

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași subliniază că siguranța elevilor rămâne o prioritate, iar acțiunile preventive vor continua.

Continue Reading

Știri

Gazele naturale devin realitate în Roseți: Primarul Rîjnoveanu confirmă începerea lucrărilor de execuție

Published

on

Au început lucrările de execuție în cadrul proiectului de investiții pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în comuna Roseți, județul Călărași. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Rîjnoveanu, care a confirmat că toate echipele de lucru sunt deja pregătite.

„Pe toată lumea interesează acum cum stăm cu înființarea sistemului de gaze la nivel de comună. Trebuie să vă comunic cu satisfacţie că mâine începem lucrările de execuţie”, a declarat primarul pe 18 septembrie pentru Arena Media.  „Ieri a avut loc o şedinţă în care s-au stabilit linii de acţiune a celor 12 formaţii care vor lucra aici. Aşa cum am mai spus, eu am avut promisiunea certă că în 6 luni de zile vom avea gaze în localitatea Roseţi. Nu ştiu ce se va întâmpla în continuare, însă deocamdată mâine predăm amplasamentul şi începem lucrările. Constructorul are adresa de începere a lucrărilor, expertul din partea Buzăului este deja nominalizat, dirigintele de şantier este stabilit – toată lumea e pe poziţii ca să înceapă treaba. Cât va dura, nu ştiu. În mod normal 22 de luni. În condiţiile în care aş fi avut continuitate, aveam promisiunea certă de 6 luni de zile. S-ar putea să se ţină de cuvânt. Chiar nu ştiu ce va fi”, a mai menționat Rîjnoveanu. 

Proiectul, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, are o valoare estimată la aproximativ 50 de milioane de lei și prevede realizarea unei rețele de 37,057 km, 1.755 de branșamente și instalații pentru instituțiile publice, dotate cu sisteme SMART de măsurare și control.

Nicolae Rîjnoveanu a avut una dintre cele mai longevive cariere în calitate de primar al comunei Roseți din partea Partidului Social Democrat, și a declarat în mai multe rânduri că proiectul de înființare a unui sistem de gaze în localitate reprezintă un proiect de suflet. În perioada ce urmează, Rîjnoveanu v-a preda ștafeta lui George Chiriță, candidat pe listele Partidului Social Liberal. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate