Connect with us

Știri

Consilierul Costin Mirescu critică lipsa parcărilor în unele zone din municipiul Călărași și transportul în comun

Published

on

costin mirescu

Consilierul local din partea Uniunii Salvați România (USR), Costin Mirescu, a evidențiat câteva probleme în ședința de Consiliu Local de marți, 30 ianuarie 2024. Printre cele enumerate, consilierul a precizat că există probleme între numărul mașinilor și al parcărilor, cât și despre calitatea transportului în comun din municipiul Călărași.

Consilierul local a criticat în mare parte faptul că parcările au dispărut din unele zone ale orașului din cauza lucrărilor de modernizare atât pe strada București, cât și lucrările din zona pietonalului.

„După ce că strada Traian s-a închis și nu se mai poate parca,  în zona blocurilor de la 6 martie și în zona Bibliotecii Județene vreo două locuri de parcare sunt ocupate de un maldăr de pământ care nu ar trebui să fie acolo. Mai erau două, trei locuri unde se parcau mașinile din zona fostului sau actualului sediu al Patrimoniului Județean, unde s-au instalat două ghivece din beton ca să nu se mai poată parca. Acolo oricum e o problemă foarte mare”, a spus consilierul. 

De asemenea, Costin Mirescu a ridicat un semn de întrebare în legătură cu mașinile parcate pe strada București (porțiunea str. Pompieri – str. Heliade Rădulescu), atât pe partea dreaptă, cât și pe stânga. 

Advertisement

„Există un plan pentru mașinile astea care acum sunt parcate și pe stânga, și pe dreapta, atunci când str. București va fi deschisă circulației, cu oprirea interzisă pe partea dreaptă, așa cum e normal? Există un plan pentru mașinile astea, având în vedere că s-a renunțat la str. Sloboziei pentru pavele?”, a mai punctat acesta. 

Consilierul și-a răspuns singur la întrebare ulterior într-o postare pe o rețea de socializare, unde a criticat și lipsa primarului, Marius Dulce. 

„Din păcate, nu există un astfel de plan, iar asta era previzibil din momentul în care s-a decis închiderea străzii Sloboziei pe tronsonul din fața Palatului”, a scris Costin Mirescu. „Mai mult, nici nu prea a avut cine să-mi răspundă pentru  că primarul a lipsit, la fel ca o parte din directorii din Primărie, ocupați, din câte am auzit, cu serbarea onomasticii primarului. Lucru, evident, mult mai important decât ședința de Consiliu Local”, a încheiat. 

Alte persoane prezente la ședință au criticat lățimea foarte mare a trotuarului pe acea porțiune a străzii București sau faptul că pietonalul ar fi putut să fie până în strada Sloboziei. 

Un alt subiect abordat de consilierul Costin Mirescu a fost sistemul de transport în comun din municipiul Călărași. Acesta declară că autobuzele sunt pline încă de la primele ore, de când oamenii pleacă la muncă sau elevii la școală, și de la capăt de linie. 

Advertisement

„În continuare, la orele în care oamenii pleacă la serviciu și copiii pleacă la școală, trec autobuze în care nu se pot urca. Nu la 5 Călărași, aici spre capăt”, a mai punctat acesta. 

Consilierul spune că problemele cu parcările și mașinile ar putea fi rezolvate dacă orașul ar avea un sistem de transport în comun eficient, astfel încât călărășenii să nu mai fie nevoiți să circule cu mașina personală.

Știri

Încep lucrările pentru parcarea supraetajată și Ambulatoriul nou. Proiectul include și un heliport

Published

on

Într-un efort de a îmbunătăți infrastructura medicală din județul Călărași, Consiliul Județean anunță începerea unor lucrări importante în zona Spitalului Județean. Anunțul oficial a fost făcut de administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, în cadrul unei conferințe de presă la sediul Partidului Social Democrat Călărași.

Proiectul propus de Consiliul Județean are în vedere construirea unei parcări supraetajate, precum și unui nou corp de Ambulatoriu în apropierea unității medicale. Acest demers vine în sprijinul rezolvării problemei deficitului de locuri de parcare din zonă, asigurând astfel un acces mai facil pentru pacienți și personalul medical.

Cu toate acestea, un aspect care a atras atenția este planificarea includerii unui heliport pentru elicoptere în cadrul proiectului. Oficialii afirmă că acest heliport este necesar pentru a facilita preluarea rapidă a pacienților în situații de urgență, contribuind la îmbunătățirea serviciilor medicale din regiune.

CUI MF: 21240002

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

De ce au survolat avioanele militare astăzi pe cerul municipiului Călărași? Forțele Aeriene Române vin cu primele precizări

Published

on

Avioanele militare au survolat astăzi deasupra Călărașiului datorită unei campanii de promovare a carierei militare, organizate de Forțele Aeriene Române. Sala Barbu Știrbei a fost plină de liceeni, fiind prezenți peste 200 de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a din mai multe instituții de învățământ călărășene. 

Reprezentanții Centrului Militar Județean Călărași, Mr. Petriman Cornel și Plt. maj. Bratu Laurențiu au participat astăzi la campania de promovare a carierei militare, organizată de Forțele Aeriene Române la sala de spectacole Barbu Știrbei Călărași. La eveniment au fost prezenți 200 de elevi plăcut impresionați de prezentare.

„Elevii au fost plăcut impresionați de prezentare, de uniforma militarilor, de povestirile lor și de survolul avioanelor F-16”, transmite Centrul Militar Județean Călărași pe o rețea de socializare despre impresiile potențialilor viitori militari. 

În perioada 13-17 mai 2024, Forțele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare în orașele Slobozia, Călărași, Giurgiu, Alexandria și Buftea. 

Advertisement

Continue Reading

Știri

FOTO. Cum arată noile zone pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale din Spitalul Județean Călărași?

Published

on

Sursă foto: Vasile Iliuță/Facebook

Spitalul Județean Călărași a beneficiat în ultima vreme de mai multe investiții semnificative în aparatură de ultimă generație și nu numai. În cadrul unui proiect complex au fost amenajate opt saloane cu un singur pat și grup sanitar cu funcțiunea de izolator pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale. Totodată, în cadrul spitalului călărășean au fost organizate două săli de operație septice (în cadrul operatorului unic), transmite președintele Consiliului Județean. 

Aceste dotări sunt implementate în urma unor contracte semnate de Consiliul Județean cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian. Numai în februarie președintele CJ a semnat două contracte în valoare totală de peste cinci milioane de lei, pentru a asigura furnizarea de echipamente și mobilier auxiliar pentru reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale, cât și echipamente necesare blocului operator. 

Galerie FOTO. Cum arată aceste noi spații 

Ce sunt infecțiile nosocomiale? 

Infectiile nosocomiale, cunoscute și sub numele de infecții intraspitalicești, sunt infecții pe care pacienții le pot contracta în timpul spitalizării sau în cadrul altor unități de ingrijire medicală. Un aspect important este că aceste infecții nu erau prezente sau în incubare la momentul internării pacientului. Ele reprezintă un risc suplimentar pentru pacienți și pot complica procesul de recuperare, potrivit unui articol drmax.ro

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate