Connect with us

Știri

Consilierul Costin Mirescu critică lipsa parcărilor în unele zone din municipiul Călărași și transportul în comun

Published

on

Consilierul local din partea Uniunii Salvați România (USR), Costin Mirescu, a evidențiat câteva probleme în ședința de Consiliu Local de marți, 30 ianuarie 2024. Printre cele enumerate, consilierul a precizat că există probleme între numărul mașinilor și al parcărilor, cât și despre calitatea transportului în comun din municipiul Călărași.

Consilierul local a criticat în mare parte faptul că parcările au dispărut din unele zone ale orașului din cauza lucrărilor de modernizare atât pe strada București, cât și lucrările din zona pietonalului.

„După ce că strada Traian s-a închis și nu se mai poate parca,  în zona blocurilor de la 6 martie și în zona Bibliotecii Județene vreo două locuri de parcare sunt ocupate de un maldăr de pământ care nu ar trebui să fie acolo. Mai erau două, trei locuri unde se parcau mașinile din zona fostului sau actualului sediu al Patrimoniului Județean, unde s-au instalat două ghivece din beton ca să nu se mai poată parca. Acolo oricum e o problemă foarte mare”, a spus consilierul. 

De asemenea, Costin Mirescu a ridicat un semn de întrebare în legătură cu mașinile parcate pe strada București (porțiunea str. Pompieri – str. Heliade Rădulescu), atât pe partea dreaptă, cât și pe stânga. 

„Există un plan pentru mașinile astea care acum sunt parcate și pe stânga, și pe dreapta, atunci când str. București va fi deschisă circulației, cu oprirea interzisă pe partea dreaptă, așa cum e normal? Există un plan pentru mașinile astea, având în vedere că s-a renunțat la str. Sloboziei pentru pavele?”, a mai punctat acesta. 

Advertisement

Consilierul și-a răspuns singur la întrebare ulterior într-o postare pe o rețea de socializare, unde a criticat și lipsa primarului, Marius Dulce. 

„Din păcate, nu există un astfel de plan, iar asta era previzibil din momentul în care s-a decis închiderea străzii Sloboziei pe tronsonul din fața Palatului”, a scris Costin Mirescu. „Mai mult, nici nu prea a avut cine să-mi răspundă pentru  că primarul a lipsit, la fel ca o parte din directorii din Primărie, ocupați, din câte am auzit, cu serbarea onomasticii primarului. Lucru, evident, mult mai important decât ședința de Consiliu Local”, a încheiat. 

Alte persoane prezente la ședință au criticat lățimea foarte mare a trotuarului pe acea porțiune a străzii București sau faptul că pietonalul ar fi putut să fie până în strada Sloboziei. 

Un alt subiect abordat de consilierul Costin Mirescu a fost sistemul de transport în comun din municipiul Călărași. Acesta declară că autobuzele sunt pline încă de la primele ore, de când oamenii pleacă la muncă sau elevii la școală, și de la capăt de linie. 

„În continuare, la orele în care oamenii pleacă la serviciu și copiii pleacă la școală, trec autobuze în care nu se pot urca. Nu la 5 Călărași, aici spre capăt”, a mai punctat acesta. 

Consilierul spune că problemele cu parcările și mașinile ar putea fi rezolvate dacă orașul ar avea un sistem de transport în comun eficient, astfel încât călărășenii să nu mai fie nevoiți să circule cu mașina personală.

Advertisement

Știri

Primele imagini de la accidentul din Șoldanu. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție

Published

on

Accident rutier in comuna Soldanu

În această după amiază În jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celalalt.
La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie În zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.


S-au deplasat rapid la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială Smurd de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau TCC minor,, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.
La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.
Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Advertisement
Continue Reading

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate