Connect with us

Știri

Ecoaqua și CJ Călărași, parteneri activi în dezvoltarea comunității locale

Published

on

Operatorul regional de apă și canal, Ecoaqua cu sprijinul Consiliului Județean Călărași au inițiat în acest an mai multe proiecte menite să vină în sprijinul comunității locale. „Călărași educațion„, „Burse de Merit„, „Călărași Cup„, „Ghiozdane și rechizite pentru elevi„ sau „Echipamente sportive pentru cluburile private și de stat„ sunt doar câteva dintre proiectele implementate de Ecoaqua S.A. pentru Călărași.

Călărași Educațion / calarasi.education

Era tehnologică este aici! Generațiile curente se bucură de ea din plin, astfel că îmbinarea inteligenței artificiale și a educației reprezintă un punct de plecare ideal în dezvoltarea învățământului.

„Călărași Education„ reprezintă prima platformă de inteligență artificială dedicată elevilor menită sa le dezvolte creativitatea și să le ofere o deschidere și mai mare către viitorul tehnologizat. Această platformă a fost lansată în cadrul unui eveniment la care a participat Andrei Șelaru (Selly) pe 10 mai 2023.

Evenimentul de lansare a fost un real succes, bucurându-ne de prezența a 800 de participanți dornici să descopere ce le pune la dispoziție platforma bazată pe inteligența artificială. Îmbinarea tehnologiei și educației reprezintă un punct de pornire ideal în dezvoltarea comunității noastre și a tinerelor generații dornice de îmbunătățire a procesului lor de învățare. Călărași Education este creat pentru a te ajuta să fii mai eficient și mai productiv.

Advertisement

Premierea elevilor de la robotică

În cadrul evenimentului de lansare a platformei Călărași Education, directorul general al Ecoaqua SA, Eduard Grama, împreună cu președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță , au premiat rezultatele deosebite obținute de elevii care fac parte din echipa de robotică a Centrului Județean de Excelență Călărași.

Călărași Cup, powered by Ecoaqua

„Călărași Cup„ este o competiție dedicată juniorilor, copiilor care descoperă la cluburile lor tainele fotbalului. La Călărași sunt aproximativ10 cluburi care pregătesc în urma unor antrenamente, tinerele talente. Pentru a ajunge la o performanță scontată, juniorii au nevoie de susținere și implicit participarea la competiții bine organizate care au ca scop descoperirea celor mai talentați fotbaliști.

Începând cu anul acesta, „Călărași Cup„ va deveni un turneu de tradiție la Călărași având ca sprijin operatorul de apă și canal, Ecoaqua Călărași în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași. În acest mod, „Călărași Cup„ devine „powered by„ (cu sprijinul) Ecoaqua Călărași. „Călărași Cup – powered by Ecoaqua„ a adunat la start anul acesta două categorii de vârstă 2012 și 2015. Categoriile 2012 se vor întrece în perioada 21-22 aprilie iar 2015 în perioada 22-23 aprilie. Întrecerile au avut loc pe cele două stadioane amplasate în incinta Complexului Sportiv „Dunărea„. Obiectivele acestui proiect sunt:

• Creșterea performanței sportive la nivel local la categoriile de juniori.

• Promovarea fotbalului în Municipiul Călărași prin creșterea atractivității.

• Descoperirea tinerelor talente fotbalistice de pe plan local.

Advertisement

• Dezvoltarea numărului de practicanți ai sportului Rege prin implicarea copiilor într-o competiție organizată pe plan local.

La acest proiect inițiat de Ecoaqua s-au adăugat parteneri pe lângă Consiliul Județen Călărași și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Călărași, AFC Dunărea Călărași.

„Călărași Cup„, powered by Ecoaqua continuă pe plan local și ediția a 2-a va avea loc în luna decembrie în perioada 15-17 a.c.

 Echipamente sportive pentru cluburile locale

echipament-pentru-sport-1536x1023.jpg

În acest an, Ecoaqua cu sprijinul Consiliul Judetean Calarasi au demarat mai multe proiecte care să vină în sprijinul tinerilor talentați care fac performanță.

În acest context, venim în sprijinul cluburilor sportive care adună medalii an de an pentru panoplia sportului călărășean. Astfel, CS Seijitsu, clubul condus de sensei Gheorghiță Mirea care are o panoplie de peste 600 de medalii obținute în cei 10 ani de la înființare a beneficiat de sprijinul Ecoaqua iar toți cei 73 de karatiști au primit într-un cadrul festiv din partea președintelui CJ, Vasile Iliuță, un set de echipament sportiv Acerbis Sport Romania partenerul nostru în vederea sprijinirii sportului și a performanței.

Advertisement

 „Burse de Merit„ pentru elevi

burse-la-cj-1536x1024.jpg

Ecoaqua, în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași și directa implicare a președintelui Vasile Iliuță, oferă începând din acest an 38 de burse de merit liceenilor cu rezultate excepționale la învățătură.

Prin această inițiativă, compania noastră vine în sprijinul elevilor cu rezultate bune la învățătură susținând în acest fel dezvoltarea comunității locale și nu numai.

Fiecare bursă oferită de Ecoaqua S.A. este în valoare de 1.000 de lei iar beneficiarii acestei forme de sprijin vor fi elevii cu nota 10 la purtare pe întreg anul școlar 2022-2023, care au obținut și o medie generală de cel puțin 9,90 (la orice profil).

„Este prima acțiune în care vom pune bazele unei inițiative menite să sprijine activitatea celor mai buni elevi. Bursele de Merit Ecoaqua se vor acorda elevilor de liceu din comunitățile în care compania noastră își desfășoară activitatea. Este și va fi un sprijin financiar pentru elevii pe care îi vom motiva pentru noi performanțe”, spunea directorul general al Ecoaqua, Eduard Grama la implementarea proiectului „Burse de Merit„.

„Jocurile de vară„, powered by Ecoaqua

flick-jocuri-de-vara-1536x869.jpg

jocuri-vara-1536x869.jpg

Județul Călărași are potențial turistic și de dezvoltare. În acest context am gândid ca începând de anul acesta să se desfășoare sub egida Ecoaqua, „Jocurile de Vară„, un eveniment distractiv atât pentru călărășeni cât și pentru turiștii aflați pe meleagurile noastre. Evenimentul s-a desfășurat pe perioada a trei zile și l-a avut ca MC pe celebrul Flick Domnul Rimă. În cele 3 zile de competiții, călărășenii au avut oportunitatea de a-și arăta abilitățile de lucru în echipă, sau individual, în cadrul diferitelor activități, câștigătorii fiind premiați.

Advertisement

Muzica, dansul și voia bună au fost elementele cheie în perioada 21-23 iulie a.c. de pe Plaja Pod 4, Flick Domnul Rimă, răspândind energia pozitivă printre călărășenii de toate vârstele. Acest eveniment va continua și anul viitor pe malul Borcei la Călărași.

Ghiozdane și rechizite pentru elevii călărășeni

ghiozdane-elevi1-1536x1023.jpg

ghiozdane.jpg

Ecoaqua și Consiliul Județean Călărași au demarat mai multe proiecte de susținere a educației copiilor proveniți din familii defavorizate și nu numai, din municipiul Călărași, prin donarea de ghiozdane cu rechizite școlare. Primul proiect a marcat Ziua Mondială a Apei pe 22 martie la Călărași.

ziua-mondiala-a-apei-1536x1023.jpg

După o vizită la stația de tratare a apei din Călărași, cei 15 elevi din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 7, „Carol I„, au primit pentru anul școlar ghiozdane și rechizite. Pe lângă acest proiect implementat de Ecoaqua, societatea noastră s-a alăturat și demersului inițiat de președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. Astfel, la începutul noului an școlar, 50 de elevi au primit rechizite școlare și ghiozdane în cadrul unui eveniment organizat într-un cadru festiv la sediul CJ Călărași.

„L-am rugat pe Eduard Grama să vină cu proiecte pentru educație. Îl felicit pe această cale, iar ghiozdanele care ajung la elevi să le fie un sprijin pentru a avea performanță pe viitor. Felicitări Grama pentru inițiativă și mult succes elevilor în noul an școlar!” – a declarat președintele CJ, Vasile Iliuță, la întâlnirea cu elevii.

Urmează „Prima tabără„

prima-tabara.jpg

Începând din acest an, compania Ecoaqua S.A. cu sprijinul Consiliului Județean Călărași, a inițiat un proiect numit „Prima tabără„. Acest proiect vizează pentru început organizarea unei tabere centralizate cu un regulament strict în care 15 copii de la diferite structuri sportive din orașul Călărași vor avea posibilitatea să ajungă într-o tabără, pentru prima dată, într-un cadru organizat.

Advertisement

Tabăra este un context de învățare, altul pe care copilul îl are acasă sau la școală.

Această tabără pentru cei 15 sportivi, aleși de la diferite structuri sportive (atletism, lupte-libere, handbal, fotbal, box, etc)  este o tabără de aventură, dedicată copiilor care vor petrece o săptămână din vacanța programată în perioada 28 octombrie – 5 noiembrie într-un mod inedit și interactiv, în mijlocul naturii.

Avem pregătite drumeții accesibile copiilor, la care se adaugă multe activități care stimulează aptitudinile copiilor de socializare și capacitățile de adaptare la situații noi. Programul de tabară se va desfășura într-o atmosferă prietenească și relaxantă cu plecare de pe 28 octombrie până pe 3 noiembrie, într-un cadru natural deosebit, în localitatea Vîrtop, Arieșeni, județul Alba la pensiunea Skipass.

Proiectele implementate de societatea „Ecoaqua„ cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, vor continua și în perioada următoare. Acestea sunt diversificate și vin în sprijinul comunității locale. Practic, o parte din banii încasați de societatea noastră se întorc către cetățenii din Călărași sub diferite forme pentru dezvoltarea comunității.

Advertisement

Știri

Ziua Europei, marcată la Colegiul Național Barbu Știrbei Călărași prin muzică, dans și rețete culinare. Ce au spus liceeni despre evenimentul de anul acesta

Published

on

Liceenii de la Colegiul Național Barbu Știrbei din Călărași, alături de profesorii lor, au pregătit astăzi, de Ziua Europei, un spectacol deja devenit tradiție. În fiecare an, pe 9 mai, au loc o serie de manifestări cultural-artistice dedicate țărilor Europei: târguri gastronomice, expoziții, dansuri, dar și momente inedite de prezentare a culturii, tradițiilor și a istoriei diferitelor țări. 

Fiecare clasă din liceu a avut însușită o țară din Europa. Elevii au pregătit mâncărurile tradiționale din țările europene (de la clasica zacuscă, la gogoși cu zahăr pudră sau salată de vinete, până la leche frita din Spania sau preparate grecești) și au interpretat dansuri tradiționale. S-au remarcat în mod special elevii care au reprezentat Italia, Spania, Austria, Grecia, Franța, Finlanda – ei au fost și cei premiați. 

Carmen Marica, profesoara de geografie, a spus în cadrul evenimentului câteva cuvinte despre semnificația zilei de 9 mai. 

  • „Este o ocazie pentru noi să reflectăm asupra drumului parcurs și asupra valorilor care definesc unitatea și diversitatea continentului nostru. În primul rând, Ziua Europei ne amintește de sacrificiile enorme făcute în timpul celui de Al Doilea Război Mondial și de victoria asupra fascismului. Astăzi onorăm memoria celor care și-au pierdut viețile în luptă și recunoaștem eforturile de reconstrucție și reconciliere în deceniile care au urmat. 
  • Însă Ziua Europei este mai mult decât o comemorare a trecutului. Este o celebrare a visului comun a unui continent în care pacea, democrația și respectul pentru drepturile omului sunt fundamentale. el de cooperare și colaborare între state – un exemplu al puterii păcii și al dialogului”

Adolescenții care au participat au spus că atmosfera de anul acesta a fost mult mai bună decât în anii precedenți, însă și datorită faptului că au dedicat mai multă atenție la pregătiri și repetiții. 

Advertisement
  • „Până acum nu a fost așa wow, dar anul ăsta au ridicat ștafeta. La anul nu cred că o să ne apropiem de aceeași performanță. Pot să spun că sunt foarte uimit de ceea ce s-a întâmplat. Toată lumea s-a distrat, n-a fost nicio inconveniență și totul a fost mișto”.
  • „O atmosferă foarte frumoasă în liceul Știrbei. Lume frumoasă, toți copiii au dansat foarte frumos. Să știți că a fost foarte multă muncă depusă în spate. De două, trei luni tot exersăm și încercăm să facem ceva frumos”.
  • „Cred că m-am simțit cel mai bine de până acum. E al treilea an în care facem 9 mai. Cred că fiecare dată și în fiecare an pot să zic că ne îmbunătățim toți – nu numai clasa mea, ci toate clasele. Ne dăm din ce în ce mai mult interesul și încercăm să aducem cât mai multă autenticitate în fiecare an. E foarte tare, eu mă bucur”.

Evenimentul a fost coordonat de membrii Proiectului EPAS – Școli Ambasador ale Parlamentului European și a primit sprijinul mai multor ambasade și consulate europene, precum Germania, Finlanda, Portugalia, Bulgaria și Polonia.

Continue Reading

Știri

Cum arată și cine a câștigat unul dintre cele mai mari proiecte europene din Călărași. Un tânăr de doar 28 de ani vorbește despre bussinesul său “În fabrica noastră găsești ceea ce nu găsești în Sud-Estul României”

Published

on

alex neagu

În inima orașului Călărași, un tânăr economist de profesie, Neagu Alexandru, în vârstă de 28 de ani, a transformat o pasiune pentru lemn într-o afacere de succes care redefinește standardele în industria mobilierului. Cu perseverență și dedicare, a fondat una dintre cele mai mari fabrici de prelucrare a lemnului din zonă, punând bazele unei producții de mobilier clasic și modern de înaltă calitate.

De la începuturi modeste, Neagu Alexandru și-a îndreptat energia către transformarea unei viziuni în realitate. Cu o abordare inovatoare și o atenție meticuloasă la detalii, el a reușit să creeze un brand care se remarcă prin eleganță și durabilitate în mobilierul din lemn. Prin investiții în tehnologie de ultimă generație și echipamente specializate, fabrica sa a devenit un centru de referință în prelucrarea lemnului, garantând produse finisate de cea mai înaltă calitate.

Una dintre marile realizări ale lui Alexandru este abilitatea de a îmbina tradiția și modernitatea în designul mobilierului. Linii curate și finisaje impecabile definesc mobilierul clasic și modern pe care îl produce, satisfăcând gusturile rafinate ale clienților săi din întreaga țară.

Vă invităm să-l cunoașteți și voi în rândurile ce urmează pe tânărul care a adus la Călărași

Advertisement

Cine este Neagu Alexandru ?

Numele meu este Neagu Alexandru-George, am 28 de ani și de profesie sunt economist. Născut și crescut în Călărași, am absolvit Liceul Teoretic Mihai Eminescu în anul 2015, urmând 5 ani de învățământ universitar, licența + master, absolvind Facultatea de Administratie Publica, urmând apoi masterul în domeniul Puterea Executivă și Administratie Publică. Activez în domeniul privat de la vârsta de 19 ani.”

1. Cum a început călătoria ta în lumea antreprenoriatului și ce te-a motivat să începi această afacere?

“Călătoria mea în lumea antreprenorială pot spune că a început la 19 ani. Văzând că îmi place să mă implic în acest fenomen, tatăl meu a fost cel care m-a încurajat să pornesc pe acest drum. Așa se face că la 19 ani am avut prima mea afacere, aceasta fiind un stand cu mâncare stil grătar-grill. Acolo a fost momentul în care am văzut ce înseamnă atenția pe care trebuie să o acorzi clientului din fața ta, plata salariilor, taxelor, interacțiunea cu clienții, stocurile, etc. Nu pot spune că am reușit să o dezvolt. Dar am învățat multe și m-a responsabilizat foarte mult acea perioadă.”

2. Care au fost principalele obstacole pe care le-ai întâmpinat în drumul spre succes și cum le-ai depășit?

“Să știi că îmi place cum sună această parte, ‘Drumul spre succes’, dar până la succes mai este mult de muncă. Consider că fiecare etapă trebuie luată pas cu pas. Nu m-am oprit după prima afacere, iar în timpul facultății, în anul 2017, am descoperit programele Start-Up Nation pentru tineri. Nu am stat mult pe gânduri și deja am început să caut. Deja aveam în minte proiectul: o spălătorie stil Self Wash (Spălătorie cu jetoane).

Cu tenacitate și determinare, Alexandru a înfruntat numeroase obstacole în drumul său spre succes. Birocrația și găsirea unui spațiu potrivit pentru afacerea sa au fost doar câteva dintre provocările pe care le-a depășit.”

3. Ce tehnologii sau inovații utilizezi în fabrica ta de mobilă și cum te ajută acestea să te diferențiezi pe piață?

Advertisement

“Uite, este deja a treia întrebare și deschid deja o altă etapă a acestui drum. Este vorba, poate, de unul dintre cele mai mari proiecte europene câștigate vreodată la Călărași. Finanțarea pentru crearea unei fabrici de mobilă. Aici, deja, am atins, dacă pot spune așa, un nivel următor, în ceea ce privește planul de afaceri, consultanța, documentația, etc. Împreună cu tatăl meu, am reușit să deschidem această fabrică, această linie de producție. Am încercat să facem fabrica cât mai avansată, cu un flux de lucru și o inteligență a utilajelor care să ajute personalul în crearea obiectului finit. Vorbind de utilaje de ultimă generație, fabricate în 2023. În fabrica noastră găsești ceea ce nu găsești în Sud-Estul României. O linie completă de proiectare, debitare, frezare, și, mai apoi, ciclul de vopsire la un robot de ultimă generație. Totul pentru a câștiga timp. Pentru că am învățat de la multe persoane un lucru: “Timpul pierdut înseamnă bani pierduți.” Iar în mediul privat nu îți permiți să pierzi timp.”

4. Cum a fost procesul de obținere a fondurilor europene pentru realizarea fabricii tale?

Procesul a fost destul de lung. Cred că a început undeva în 2019, odată cu depunerea primului set de documentație, iar finalizarea a avut loc în 2024. În prezent, fabrica are cereri din partea unor mari retaileri din țară, reușind să obținem o viteză și o cantitate foarte mare de producție, cu ajutorul utilajelor de tăiat în pachet, etc.

5. Ce crezi că te-a ajutat cel mai mult în construirea și consolidarea brandului tău pe piață?

Încrederea de sine, de fel sunt o persoană foarte pozitivă, corectă și punctuală. Iar lumea vede acest aspect. Când lumea te cunoaște pe tine ca persoană corectă, ca îți respecți cuvântul și ești punctual cu ceea ce promiți, lumea apreciază și te ajută să evoluezi ca persoană sau ca brand.

Astăzi, fabrica sa de mobilă este un exemplu de tehnologie și inovație în industria zonală. Utilajele de ultimă generație și procesele avansate de producție îi permit să se diferențieze pe piață și să ofere produse de calitate superioară. Într-o lume în care competitivitatea este acerbă, încrederea în sine și respectul pentru clienți sunt valorile care stau la baza consolidării brandului său pe piață. Cu ochii îndreptați spre viitor, Neagu Alexandru își propune să continue să inoveze și să-și dezvolte afacerea în continuare, având în minte un vis măreț: să transforme fabrica sa într-un renume european în domeniul mobilierului.

6.Tradițional sau modern?

Aș merge pe “modern”, chiar dacă uneori nu ne putem detașa de obiceiurile tradiționale. Dar nu-mi displace.

7. Cum a evoluat afacerea ta de la început și care au fost cele mai importante momente în acest parcurs?

Advertisement

Este încă devreme să vorbesc despre evoluție. Până acum, avem comenzi și oamenii încep să audă treptat despre fabrica noastră. Interesul marilor companii pentru noi reprezintă, în opinia mea, o evoluție.

8. Care sunt principalele valori pe care le promovezi în afacerea ta și cum se reflectă acestea în produsele tale?

Am încercat să găsim oameni cu experiență în acest domeniu al mobilei, dar doresc să promovez foarte mult și tineretul care poate învăța de la aceste persoane cu experiență. Ușor, ușor, totul se învață, trebuie doar să existe deschidere.

9. Ce strategii de marketing ai folosit pentru a-ți promova afacerea și cum ai reușit să atragi clienți noi?

Sincer, până acum am folosit doar platformele obișnuite, Facebook, Instagram, TikTok-ul care este la modă acum. Dar ușor, ușor, putem avansa.

10. Cum te raportezi la conceptul de sustenabilitate în procesul tău de producție și în alegerea materialelor?

Mă bucur că ai adresat această întrebare. Dorind ca procesul de producție să fie unul continuu și referindu-ne la conceptul de sustenabilitate socio-ecologică, materia primă care rămâne din procesul mobilei, reziduurile, să spun așa, le refolosim și intră într-un proces de tocare a materialului lemnos și creăm peleți din rumeguș/talaj. Peleții îi folosim pentru încălzirea halei de producție. Nimic nu se aruncă și încercăm pe cât posibil să sprijinim fenomenul eco.

Pentru tinerii care își doresc să înceapă o afacere în antreprenoriat, Alexandru oferă un sfat prețios: “Să nu te oprești niciodată să crezi în tine și în visurile tale. Oricât de multe piedici ți s-ar pune, sau oricât de multe dezamăgiri ai avea, continuă!”

11. Care sunt principalele tale planuri de extindere sau diversificare a afacerii în viitorul apropiat?

Advertisement

Pentru a excela este mereu nevoie de investiție. Dar toate la timpul lor.

12. Care sunt cele mai mari lecții pe care le-ai învățat din experiența antreprenorială până acum?

Să nu te oprești niciodată să crezi în tine și în visurile tale. Oricâte piedici ți s-ar pune, sau oricâte dezamăgiri ai avea, CONTINUĂ!

13. Ce sfaturi ai pentru tinerii care își doresc să înceapă o afacere în domeniul producției sau al antreprenoriatului?

Sincer, îi sfătuiesc să încerce să-și deschidă orice, să aibă încredere în ei, ambiție și curaj. Fie că este vorba de un stand de cafea/mâncare stradal, de o spălătorie, de o cafenea, etc., să încerce, pentru că o afacere te educă atât pe tine ca și persoană, dar și financiar.

14. Cum îți descrii relația cu comunitatea locală și cum contribui la dezvoltarea acesteia prin afacerea ta?

Consider că prin crearea de locuri de muncă, un loc de muncă bine plătit, condiții, dorim să creăm condiții pentru ca oamenii să nu mai caute locuri de muncă în străinătate și pentru ca tinerii să nu mai fie nevoiți să plece în alte orașe și să rămână acasă.

15. Care sunt cele mai mari satisfacții pe care le-ai avut din activitatea ta de antreprenor?

Prima mea satisfacție a fost când am vândut prima porție de mâncare în 2019 și momentul când mi-am organizat primii bani câștigați.

16. Ce te motivează să continui să inovezi și să îți dezvolți afacerea în continuare?

Advertisement

Dorința de a demonstra că pot duce această fabrică la un nivel european. Am avut alături familia în tot acest drum și vreau să demonstrez că pot duce această fabrică la un nivel înalt și mai ales să promovez Călărașiul. Pentru că, unde am fost, am încercat să promovez pe cât s-a putut orașul.

17. Care este visul tău cel mai mare legat de afacerea ta și cum îl vezi realizat în viitor?

Visul meu cel mai mare este ca această fabrică să-și mărească pas cu pas comenzile și să văd că atunci când spui mobilă, lumea să se gândească la fabrica noastră. Asta doar prin seriozitate și muncă.

Continue Reading

Știri

Activiștii social-democrați din rețeaua europeană PES au organizat o dezbatere în municipiul Oltenița cu ocazia Zilei Europei. Nevoile punctate de oamenii prezenți

Published

on

sursă fotografii: Facebook/PES Activists Călărași

Activiștii PES din județul Călărași au inițiat astăzi în municipiul Oltenița, cu ocazia Zilei Europei, o „acțiune plină de implicare” – o dezbatere despre rolul Uniunii Europene în modelarea viitorului nostru la care au participat cetățeni de toate vârste. PES Activists este o rețea europeană ce reunește membrii partidelor socialiste, social-democrate și laburiste europene, cu o rețea de peste 10.000 de membrii în toată țara. 

Astăzi în municipiul Oltenița, PES Activists au instalat un banner cu rol de foaie albă pe care cetățenii și-au putut exprima opiniile și nevoile pe care le au, și care le-a oferit acestora șansa „să contribuie la construirea unui viitor european solid pentru țara noastră”.

Iată câteva dintre punctele notate de oameni pe banner: 

  • „Crearea locurilor de muncă”,
  • „Mai multă implicare a comunității europene în educație”,
  • „Îmbunătățirea sistemului de sănătate”,
  • „Reducerea taxelor și a impozitelor”,
  • „Respectarea demnității umane”,
  • „Înființarea creșelor de stat”

PES Activists România este recunoscută ca organizație parteneră în statutul PSD, iar potrivit acestuia „PSD susține și colaborează cu PES Activists România pe plan central și teritorial în vederea realizării de acțiuni și proiecte comune”. 

În PES se poate înscrie oricine pasionat de teme și subiecte europene, iar apartenența la un partid nu este o condiție. 

Advertisement

Creată inițial în mai 2006, PES numără în prezent peste 90.000 de înscriși la nivel european și circa 90 de grupuri active în diverse orașe europene. 

9 mai – Ziua Europei

Ziua de 9 mai este recunoscută anual drept Ziua Europei, când este sărbătorit momentul istoric al „Declarației Schuman”, un moment de răscruce care a constituit începutul integrării și cooperării europene pentru pace și unitate, potrivit Agerpres.

sursă: freepik

Din punct de vedere istoric, această zi este celebrată datorită ministrului francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman (1948 – 1952) care prin propunerea de a plasa producția de cărbune și oțel sub controlul unei autorități comune, a reușit evitarea izbucnirii unui nou conflict militar între națiunile Europei, potrivit site-ului https://european-union.europa.eu/, citat de Agerpres. Această propunere de la 9 mai 1950, cunoscută sub numele de „Declarația Schuman”, este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene. 

Ideea privind marcarea unei Zile a Europei a fost introdusă de Consiliul Europei în 1964. Comunităţile Europene au luat decizia, în 1985, de a institui această zi la data de 9 mai, conform site-ului https://luxembourg.public.lu/, citat de Agerpres. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate