Connect with us

Evenimente

OFSD a demarat acțiunea ” Împreună Dăruim Bucurie”

Published

on

Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate a demarat o acțiune intitulată cu mândrie ” Împreună Dăruim Bucurie”. Lidera lor, Ioana Ichim, a adus acest proiect în fața presei în cadrul unei conferințe, punând în valoare angajamentul și devotamentul membrilor săi.

“Săptămâna aceasta, împreună cu colegele mele de la Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate, avem o acțiune numită Dăruim Bucurie. Această acțiune a fost susținută de către domnul președinte al PSD, Vasile Iliuță, căruia îi mulțumim. A fost un maraton de 3 zile. 25 de localități, peste 400 de pachete – de rechizite și ghiozdane. Toate acestea au fost recompensate, cumva. Noi am dăruit bucurie și am primit înapoi zâmbete. Am primit emoție din partea părinților. Pentru familiile copiilor, ni s-a spus, a fost o gură de aer, acum la început de an școlar. Suntem părinți, mame, și știm ce înseamnă să începi un nou an școlar cu un copil. Implică un efort financiar cu un copil. Am întâlnit familii cu 3-4 copii și acolo este o problemă. Bucuria sinceră din ochii copiilor ne-a făcut să mergem mai departe, să ne gândim la următorul proiect, să ne așezăm la masa de lucru și să gândim pentru comunitate. Trebuie să ne ascultăm nevoile, pentru că unii vor să fie sprijiniți și ascultați, ” a orecizat Ioana Ichim, lidera OFSD Călărași.

“Maratonul bucuriei” a durat 3 zile și a cuprins nu mai puțin de 25 de localități din județ. Efortul lor a constat în pregătirea și distribuirea a peste 400 de pachete, conținând rechizite și ghiozdane, către copiii din comunitate. Este un efort impresionant și demn de apreciat, dar, așa cum spune Ioana Ichim, lidera femeilor social-democrate, “toate acestea au fost recompensate, cumva.”

Advertisement

Bucuria sinceră din ochii copiilor și emoțiile sincere ale părinților au fost răsplata cea mai de preț pentru această organizație politică. Pentru mulți dintre acești copii și familiile lor, aceste pachete au însemnat mult mai mult decât simple obiecte școlare. A fost o rază de lumină într-un moment dificil, la începutul anului școlar. Ioana Ichim a subliniat: “Suntem părinți, mame, și știm ce înseamnă să începi un nou an școlar cu un copil. Implică un efort financiar cu un copil. Am întâlnit familii cu 3-4 copii și acolo este o problemă.”

Această acțiune nu a fost doar despre a oferi rechizite, ci despre a aduce bucurie și speranță în viețile copiilor și familiilor vulnerabile. Ea a adăugat: “Bucuria sinceră din ochii copiilor ne-a făcut să mergem mai departe, să ne gândim la următorul proiect, să ne așezăm la masa de lucru și să gândim pentru comunitate. Trebuie să ne ascultăm nevoile, pentru că unii vor să fie sprijiniți și ascultați.”

Cultură

Noaptea Muzeelor 2024. Ce obiective pot fi vizitate în Călărași

Published

on

Sâmbătă, 18 mai, va avea loc Noaptea Muzeelor din acest an. Peste 260 de obiective din țară vor fi deschise publicului cu această ocazie. Ediția din acest an marchează 20 de ani de la prima Noapte a Muzeelor organizată în România. În pofida acestui eveniment, Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel Alfa pregătește proteste pentru ziua de sâmbătă.

Pe parcursul acestei nopți, muzeele, galeriile, teatrele, operele, filarmoniciile, casele memoriale și diverse alte instituții culturale din România și din Europa își deschid ușile pentru publicul larg. Începând cu ora 18:00 și până târziu în noapte, participanții au ocazia să viziteze gratuit o gamă variată de muzee și galerii, să participe la tururi ghidate, conferințe, ateliere și spectacole de artă.

În România, este considerat deja un fenomen social, cu o audiență care aproape atinge un milion de persoane în întreaga țară, conform agerpres.ro. Pentru mulți, Noaptea Muzeelor nu înseamnă doar o simplă vizită la muzeu – este o oportunitate de a descoperi istoria și cultura într-un mod interactiv și captivant, tototodată reprezentând un moment de bucurie și  de inspirație pentru toți cei pasionați de artă și istorie.

Noaptea Muzeelor 2024 în Călărași

Advertisement

Casa Bădulescu sau Centrul Cultural Poșta Veche își deschide ușile pentru vizitatori, în intervalul orar 18:00 – 22:00.

Edificiul ridicat în 1881 a fost inițial casa familiei Bădulescu. Între anii 1913 și 1967, a găzduit serviciul de Poștă-Telefon-Telegraf, devenind cunoscut sub numele de Poșta Veche pentru locuitorii din zonă. După ce a fost relocat serviciul de Poștă-Telefon-Telegraf într-o nouă locație, clădirea a fost transformată succesiv în internat, sediu al Tribunalului și Casa Căsătoriilor. 

Procesul de restaurare a transformat ruina într-un spațiu comunitar inovator, unde sunt expuse informații despre istoria locului și a locuitorilor săi, iar în același timp sunt găzduite evenimente și ateliere educaționale.

Muzeul Municipal Călărași poate fi vizitat între orele 19:00 și 22:00.

Muzeul Național Brukenthal prezintă, în colaborare cu Marea Lojă Națională din România, la Muzeul Municipal Călărași, expoziția intitulată “Istorie și simbol: prima Lojă Masonică sibiană”. Organizată de dr. Raluca Maria Frîncu și Alexandru Constantin Chituță, expoziția include peste 60 de obiecte masonice de patrimoniu datând din secolele XVIII și XIX, evidențiind activitatea Lojei Sf. Andrei la trei frunze de nufăr din Sibiu.

Advertisement

Muzeul Municipal Călărași organizează anual o dezbatere despre istoria comunității. În acest an, dezbaterea va fi ad-hoc, cu subiectele propuse de vizitatori, începând cu ora 19:30, și va fi onorată de prezența domnului profesor Constantin Tudor.

Muzeul Dunării de Jos din Călărași nu va participa la eveniment din cauza nemulțumirilor salariale ale angajaților, conform canalsud.ro. Cu toate acestea, sâmbătă, începând cu ora 18:00, muzeul va fi deschis pentru vizitatori, care vor putea explora doar expozițiile permanente și temporare disponibile.

Noaptea Muzeelor 2024 este marcată de proteste

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel Alfa a declarat că va organiza sâmbătă, 18 mai, un protest sub numele de „Noapte în muzeele din România”.

Dragoș Neamu, Coordonator al Departamentului Relații Internaționale și Proiecte Culturale la Rețeaua Națională a Muzeelor din România, a declarat că prin acest protest angajații cer creșterea cu 20% a salariilor.

Advertisement

„Veţi observa că multe muzee din ţară nu apar pe programul Nopţii Muzeelor 2024, reprezentanţii acestora putând fi găsiţi şi susţinuţi în Piaţa Victoriei (…). Este vorba despre un protest pe care eu, personal, îl consider legitim şi îl susţin, pentru că miza este creşterea cu 20% a salariilor din sectorul muzeal, pentru orice poziţie profesională, pentru echilibrarea marilor inechităţi şi discriminări care există în interiorul sectorului cultural între, de exemplu, muzee şi teatre”, a scris acesta pe pagina de Facebook.

Continue Reading

Evenimente

La mulți ani, Plutonier adjutant șef Ștefan-Ovidiu Tătăranu!

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Duminică, pe 28 aprilie, domnul Plutonier Adjutant Șef Ștefan-Ovidiu Tătăranu, care își desfășoară activitatea ca purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” din Călărași, sărbătorește ziua sa de naștere.

În această ocazie specială, dorim să ne alăturăm familiei, prietenilor, colegilor și tuturor celor care îi cunosc și îi apreciază munca, pentru a transmite cele mai calde și sincere urări de bine. Îi dorim sănătate, fericire, împliniri și numeroase succese atât în cariera sa profesională, cât și în toate aspectele vieții personale.

La mulți ani, Ovidiu Tătăranu!

Advertisement

Continue Reading

Evenimente

VIDEO. Ziua Poliției Române sărbătorită la Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Alături de cetățeni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a sărbătorit Ziua Poliţiei Române în municipiile Oltenița și Călărași.

Sărbătoarea a fost un bun prilej ca poliţiştii să fie alături de cetăţeni, aceștia familiarizându-se cu privire la specificul instituţiei, tehnica şi dotările folosite de oamenii legii în executarea misiunilor.
Au fost amenajate standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie, precum laboratorul criminalistic mobil, folosit pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracţiunilor, laboratorul de siguranță rutieră, autospecialele, tehnica și uniformele din dotarea poliţiştilor de rutieră, ordine publică şi luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Totodată, a fost organizat un punct de informare cu privire la oferta educaţională a şcolilor de poliţie.

De asemenea, au fost prezenți polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor care au dezbătut cu cei prezenți legislația specifică domeniului lor de activitate, un polițist negociator care a discutat despre activitatea sa și modul de gestionare a situațiilor de criză, precum și un intructor auto din cadrul Biroului Pregătire Profesională care a explicat tinerilor poziția corectă la volan.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate