Connect with us

Știri

Scandal într-o familie din Curcani din cauza unei case. Acuzații de fals în acte și incompetență

Published

on

Vlădan Petre, un localnic din comuna Curcani, județul Călărași, se confruntă de mai mulți ani de zile cu o problemă în familie privind moștenirea propriei case în care locuiește cu mama lui, soția și cei doi copii. Situația a apărut din cauza unor neînțelegeri în privind  documentele care atestau proprietatea asupra imobilului.

Potrivit lui Vlădan Petre, documentele respective ar fi fost emise greșit de angajații din Primăria Curcani, lucru care îi îngreunează demersurile pentru a deveni proprietar pe moștenirea lăsată de bunicul lui.

După ce a solicitat o serie de documente de la Primăria Curcani pentru a dovedi în instanță moștenirea primită de la bunicul său, Vlădan Petre a avut surpriza ca autoritățile să elibereze o adeverință care îl atestă ca proprietar al locuinței pe Vlădan Ștefan, tatăl acestuia, nicidecum Vlădan Costache, bunicul său care ajunsese în posesia terenului în urmă cu peste 150 de ani de la Cooperativa Agricola de Productie.

Din cauza acestei situații, Vlădan Ștefan și Vlădan Ioana, părinții băiatului au decis să acționeze Primăria Comunei Curcani în instanță pentru a-și face dreptate. El susține că mama sa, cu care se judecă pentru locuința în care stau împeună, nu îndeplinește condițiile uzucapiciunii prin care, după 30 de ani de plata a taxelor și impozitelor, ar putea deveni proprietar asupra imobilului.

Vlădan Petre susține că impozitele și taxele către autoritățile locale au fost plătite de mama sa timp de 24 de ani, diferența fiind acoperită de bunicii săi, Vlădan Dumitru și Vlădan Niculina.

Advertisement

În documentele trimise Judecătoriei Oltenița Vlădan Petre a arătat că bunicul său, Vlădan Ștefan, a primit în calitate de membru cu operator un teren în suprafață de circa 1300 m² de la CA Curcani în anul 1975, suprafață pe care s-a construit ulterior o casă de locuit de aproximativ 100 m².

Soții Vlădan Ștefan și Ioana susțin că sunt proprietarii legali ai casei și terenului, achitând în regularitate taxele și impozitele aferente. Ei afirmă că au exercitat o posesie utilă publică neîntreruptă și netulburată și că sunt cunoscuți în localitate ca proprietari. Certificatul de atestare fiscală numărul 1778 din 25 noiembrie 2020 atestă acest lucru.

ARHIVA PRIMĂRIEI CURCANI ESTE DISTRUSĂ

Arhiva Primăriei Comunei Curcan se află într-o stare precară. Mai mulți consilieri locali spun că arhiva a fost depozitată timp de mulți ani într-o anexă fără acoperiș, iar această neglijență a dus la o degradare avansată a documentelor și crearea unor probleme serioase privind eliberarea documentelor.

Există două păreri diferite în ceea ce privește această situație. Unii consilieri afirmă că degradarea arhivei a fost făcută intenționat pentru a se pierde urma unor terenuri vândute unor apropiați ai edilului, ceea ce reprezintă o acțiune ilegală și inacceptabilă din punct de vedere moral și legal. Pe de altă parte, alții cred că acest lucru se datorează pur și simplu dezinteresului sau prostiei administrației locale în a proteja arhiva.

Vinovat pentru această situație, precum și pentru altele, ar fi, conform vocilor din rândul consilierilor locali, juristul Consiliului Local Curcani, Pandelea Aurel Claudiu, angajat să ofere consultanță în cadrul ședințelor. Consilierii afirmă că acesta vine la program după bunul său plac și își permite să presteze, în timpul disponibil, servicii de taximetrie în jurul Bucureștiului.

Problemele nu se opresc aici, din păcate! Surse de presă din Curcani relatează despre un control efectuat de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Călărași, care a identificat mai multe plăți nelegale cu titlul de “ajutor de căldură”. Banii au ajuns în buzunarele mai multor cetățeni din comună, care ar fi fost recunoscători în fața celor care i-au ajutat să obțină aceste ajutoare, oferindu-le acestora un procent de 30% din valoarea obținută. De asemenea, s-a constatat că printre beneficiari se numără și persoane care nu se aflau pe teritoriul României, aceștia figurând ca angajați în alte țări.

Advertisement

După munca grea de întocmire a dosarelor pentru acordarea indemnizației pentru căldură, funcționarul care s-a ocupat de acest aspect a plecat împreună cu familia și apropiatii săi la munte să se relaxeze.

Ioniță Marius este responsabilul de Asistență Socială din Primăriei Călărași și a fost contactat telefonic pentru a explica situația generată de plata nelegală a banilor care reprezintă “ajutoare de încălzire” pentru mai mulți cetățeni din localitate. Acești cetățeni acum trebuie să returneze toate indemnizațiile primite către ANAF.

În timpul discuției telefonice, Ioniță Marius a declarat că nu are cunoștință despre această situație și că nu a fost implicat în nicio activitate ilegală. El a afirmat că cetățenii au depus dosare de solicitare a ajutoarelor de încălzire, iar responsabilitatea de a verifica eligibilitatea acestora a revenit altor persoane din cadrul primăriei.

Cu toate acestea, Ioniță Marius a subliniat că cetățenii au semnat declarații prin care își asumă responsabilitatea pentru informațiile furnizate și că primăria nu este responsabilă pentru eventualele erori sau omisiuni din dosarele depuse.

În prezent, situație Primăriei Curcani este dezastruoasă. Problemele generate de  neînțelegeri politice, sunt în floare. După ce a rămas viceprimar, localitatea a rămas și fără Consiliu Local. Liberalii și-au dat demisia în bloc, urmând ca structura Consiliului Local să se desființeze.  Președintele Organizației Județene a PSD Călărași, Vasile Iliuță, a declarat, în data de 9 martie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, că l-a înștiințat pe liderul său de la nivel național, Marcel Ciolacu, despre această situație și speră la rezolvarea sa, mai ales că se vor purta discuții în cadrul Coaliției de guvernare.

Am încercat să obținem un punct de vedere de la reprezentanții Primăriei Curcani, însă fără succes. Până la difuzarea acestui articol, reprezentații Primăriei Curcani nu au putut fi contactați.

Advertisement

Breaking News

VIDEO. Primele rezultate ale tragediei din Spanțov. Macroul consumat, principala cauză

Published

on

Apar noi detalii despre cazul tragediei în care o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la o masă, în a doua zi de Florii.

Conform rapoartelor Direcției Sanitar Veterinare, cazul tragic al fetiței din județul Călărași, care a pierit în urma consumului de pește, a indicat o contaminare a alimentelor cu bacterii în cantități periculoase.

Conform informațiilor obținute de la libertatea.ro, analizele realizate asupra probelor prelevate atât din magazinul local cât și din frigiderul familiei au indicat prezența unui nivel anormale de bacterii, inclusiv klebsiella și salmonella, ce depășesc limitele permise.

În prezent, autoritățile așteaptă rezultatele ulterioare ale analizelor efectuate de către Direcția Sanitară Veterinară și cele ale probelor prelevate de Direcția de Sănătate Publică.

Vă reamintim că o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit, luni, a doua zi după Florii, după ce ar fi mâncat macrou congelat cumpărat de la magazinul din satul Spanțov.

Advertisement

Și familia crede același lucru, însă poliția a deschis o anchetă. Un apel la 112 dar luni dimineață anunță ca o fetiță de 4 ani era în stare de inconștiență. A fost dusă la Spitalul Județean Călărași, intubată, însă, a murit.

Alte câteva ore mai târziu, din casa aceleiași familii a sunat din nou la numărul de urgență 112. De această dată bunicii erau cei care se simțeau foarte rău.

Bunica în vârstă de 59 de ani și bunicul de 66 de ani au fost duși la spitalul municipal din Oltenița. Femeia a murit și ea în scurt timp.

Continue Reading

Știri

Ecoaqua / Cartierul Măgureni, fără apă din cauza unei avarii

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Municipiul Călărași se confruntă cu o avarie la rețeaua de distribuție a apei, generând oprirea alimentării în cartierul Măgureni. Situația a survenit la intersecția străzilor Petroșani și Păcii, iar echipele operatorului ECOAQUA SA Călărași sunt mobilizate pentru intervenții de urgență.

Conform informațiilor transmise de către operatorul local de apă și canalizare, avaria a fost semnalată la ora 15:30 și se estimează că lucrările de remediere vor dura între 3 și 4 ore. Astfel, locuitorii din cartierul Măgureni vor resimți întreruperea alimentării cu apă pe durata intervenției.

Ne confruntăm cu o situație urgentă la intersecția străzilor Petroșani și Păcii din municipiul Călărași, iar echipa noastră este deja pe teren pentru a remedia avaria cât mai rapid posibil“, au declarat reprezentanții ECOAQUA SA Călărași.

În cazul în care situația se modifică sau apar informații noi, vom revenii cu detalii prin intermediul canalului nostru de comunicare.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Scântei: Amelia Giurcan cere demiterea directorului Ecoaqua SA pentru incompatibilitate. Grama:”Îi recomand o pungă de semințe și o ședere plăcută în minivacanță. Politica nu este pentru ea!”

Published

on

sursa foto: calarasipress.ro

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Ultima ședință a Consiliului Județean Călărași a ieșit cu scânteie și tensiuni, după ce Amelia Giurcan a deschis din nou subiectul Ecoaqua. De data aceasta, consiliera USR i-a solicitat președintelui CJ Călărași Vasile Iliuta să-l demită pe Eduard Grama din poziția de director al operatorului regional de apa-canal Ecoaqua SA.

Motivul? Agenția Națională de Integritate a stabilit că acesta a fost găsit incompatibil și nu ar trebui să ocupe o funcție publică pentru următorii trei ani.

Amelia Giurcan a subliniat că, deși funcția actuală a lui Eduard Grama nu îl obligă să-și părăsească postul, consideră că acesta are o obligație morală să facă acest lucru.

În ședința recentă a Consiliului Județean, am solicitat demiterea lui Eduard Grama din funcția de director al Ecoaqua. Președintele Iliuță a confirmat că Grama nu mai poate ocupa această funcție din cauza unei hotărâri judecătorești, dar că demiterea lui este în responsabilitatea Consiliului de Administrație al Ecoaqua. Am adus în discuție faptul că Președintele Iliuță l-a susținut pe Grama în toate funcțiile publice pe care le-a ocupat până acum și că este responsabilitatea PSD să nu-l mai protejeze. Este important să asigurăm integritatea instituțiilor publice și să avem încredere că acestea sunt conduse de persoane competente și corecte” – a precizat Amelia Giurcan pentru Calarasipress.ro

Advertisement

Interpelat de Amelia Giurcan, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuta, a afirmat că a verificat situația și a consultat direcția juridică a CJ Călărași, care a constatat o stare de incompatibilitate. Cu toate acestea, Consiliul de Administrare încă nu a confirmat această constatare, iar Adunarea Generală a Acționarilor urmează să se reunească pentru a clarifica situația.

Pe de altă parte, Eduard Grama a declarat că s-a conformat și și-a dat demisia din funcția din cadrul direcției din Consiliul Județean Călărași la data de 11.04.2024, în aceeași zi în în care, pe portalul Înaltei Curți, a fost publicată decizia.

Referitor la conducerea Ecoaqua SA, acesta a precizat
că numirea directorului general este în responsabilitatea Consiliului de Administrație conform OUG 109.

Contactat pentru un punct de vedere, directorul Eduard Grama a făcut următoarea precizare:

“Eu nu comentez declarații politice. Suntem în campanie electorală, iar, după cum ne-am obișnuit în ultimul timp, fiecare spune ce crede el că este interesant pentru propriul electorat. Subiectul propus pentru analiză de doamna de la USR, fina baronului de Prahova, Iulian Dumitrescu, presupune referiri la lege și articole de lege, nu la părerea personală a unei persoane care, de la membru PSD, a ajuns candidatul albanez al USR. Îi recomand o pungă de semințe și o ședere plăcută în minivacanță. Politica nu este pentru ea!”

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate