Connect with us

Știri

VIDEO. Orașul Fundulea și comuna Ileana au semnat contractul POIM

Published

on

Astăzi, 25 octombrie a.c., la sediul Primăriei Orașului Fundulea, a avut loc semnarea contractelor de execuție a lucrărilor finanțate prin POIM pentru extinderea și modernizarea rețelei publice a sistemului de alimentare cu apă curentă pentru localitatea Ileana și Orașul Fundulea din Călărași. Suma alocată prin Programul Operațional Infrastructură Mare depășește 60 de milioane de lei. 

La semnarea contractelor  au participat directorul general al S.C. Ecoaqua S.A. Călărași, Eduard Grama, primarul orașului Fundulea, Dorel Dorobanțu, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, dar și reprezentanții societății care au câștigat licitația pentru realizarea lucrărilor.

“E un prim contract semnat cu orașul Fundulea și comuna Ileana, unde sunt beneficiari 10.000 de locuitori, dar pot spune că este doar prima fază a proiectului. Va urma și un al doilea proiect la nivelul orașului Fundulea care va fi o stație de captare a apei și faptul că aici s-a găsit apa de cea mai bună calitate din județul Călărași. Ea va reuși să alimenteze jumătate din județ cu apă potabilă tratată și prelucrată în județul Fundulea. E clar că al doilea proiect va deservi 100.000 de locuitori, iar acest proiect deservește 10.000 de locuitori. Asta înseamnă că am reușit să modernizăm rețeaua de apă și canal în județul Călărași. Astăzi am semnat cu constructorul proiectul, într-o lună și jumătate se va preda amplasamentul și se va face organizarea de șantier. Este clar că proiectul va avea ca și început data de 1 ianuarie. Proiectul va ajunge la final până în anul 2024” a precizat Vasile Iliuță.

“În Fundulea sunt în jur de 37 km de rețea de canalizare și 34 de km de apă, iar în Ileana sunt în jur de 24 de km de apă. Acesta este un contract pe fonduri europene, durata lui este de 1090 de zile, dar eu consider că îl vom termina mai devreme. Așteptările mele de la acest proiect sunt de a-l face în parametrii optimi de calitate. La sfârșitul proiectului, comunitatea va aprecia, noi punem mare accent pe partea calitativă, iar datorită acestui fapt, avem o mare deschidere în toate zonele țării” –a declarat directorul general  ACVATOT S.A, Călin Bihir.

“Este primul contract de lucrări pe care reușim să îl semnăm după 5 luni de evaluare, cu un mare constructor la nivel national. Astăzi am reușit să semnăm acest contract de execuție pe cea mai importantă zonă, unde se vor face cele mai multe investiții la nivelul județului Călărași. În viitor sunt convins că și celelalte lucrări de execuție vor fi semnate. În acest moment, întreg studiul de fezabilitate a fost actualizat la prețurile constante și urmează să le scoatem la licitație. Am așteptări foarte mari de la acest proiect, deoarece sunt foarte mulți bani care vor intra în județul Călărași. Este cel mai mare proiect semnat pe fondurile europene la nivelul județului Călărași. Cu ocazia asta menționez că vom avea mai multe locuri de muncă, acestea vor genera un profit care se va regăsi și în județul Călărași” a subliniat Eduard Grama, directorul general al operatorului Ecoaqua S.A.

Advertisement

“Prin prisma acestui proiect, cetățenilor orașului Fundulea li se va îmbunătăți calitatea vieții, deoarece vor avea apă și canal. În trecut, am rămas fără apă și canal, aveam doar pe DN și pe câteva străzi laterale. Prin acest proiect vom ajunge și noi la standardele europene. Având 6.400 de locuitori, va fi un beneficiu pentru ei, deoarece acest proiect se derulează din anul 2014. De foarte multe ori am fost întrebat dacă se mai încep lucrările pentru acest proiect și dacă se va mai duce la bun sfârșit. Cu ajutorul celor implicați s-a rezolvat și ne bucurăm nespus de mult. După aceea încheiem acest proiect, ne vom apuca de cele 30 de străzi neasfaltate” a declarat Dorel Dorobanțu, edilul din Fundulea.

“Cetățenii localității Ileana au foarte mare încredere în acest proiect. Localitatea Ileana este formată din 9 sate, iar 6 dintre ele beneficiază de acest proiect. Cele 9 sate sunt foarte distanțate față de centrul localității, iar ca și rețea de drumuri comunale avem o lungime de 120 de km, iar până în momentul de față sunt asfaltate în procent de 82% dintre acestea. Locuitorii localității Ileana privesc cu zâmbetul pe buze acest proiect” a punctat Corneliu Alexandru, primarul localității Ileana.

Știri

Competiția internațională Călărași Cup – powered by Ecoaqua, real succes. Miodrag Belodedici a rămas impresionat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În municipiul Călărași, pasiunea pentru fotbal și dorința de a încuraja tinerii sportivi au fost celebrate într-un eveniment de excepție organizat de operatorul regional de apă și canalizare, ECOAQUA SA, sub îndrumarea directorului Eduard Grama, împreună cu Consiliul Județean Călărași și Primăria municipiului Călărași. Aceștia au fost gazdele “Călărași CUP”, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din zonă.

Miodrag Belodedici, o legendă a fotbalului, a fost invitat de seamă la acest eveniment pentru a împărtăși din experiența sa și pentru a inspira noile generații de fotbaliști aspiranți. Părinții celor mici s-au declarat încântați de inițiativa autorităților locale de a susține astfel de evenimente, recunoscând importanța mișcării sportive și a sănătății încă de la o vârstă fragedă.

Organizatorii evenimentului au oferit tuturor participanților medalii, diplome și cadouri, subliniind astfel aprecierea pentru eforturile și talentul fiecărui jucător. “Călărași CUP” a fost nu doar un prilej de competiție, ci și un moment de comunitate și încurajare pentru viitorul fotbalului în regiune.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident grav pe A2, zona Fundulea. Un tir ucrainean s-a răsturnat după ce a lovit parametrul dintre sensuri

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 32+300 de metri, pe sensul spre litoral, în zona localității Fundulea, județul Călărași, un autotren înmatriculat în Ucraina a impactat parapetul median și s-a răsturnat pe partea carosabilă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13:55.

În urma impactului, sunt scurgeri de carburant pe suprafața de rulare. Nu au rezultat persoane rănite.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de mers, circulându-se doar pe banda de urgență. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pericol în parcul comunei Borcea! TSD acuză primăria de neglijență și ignoranță

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În inima comunei Borcea, din județul Călărași, se află un parc care, în loc să fie o oază de relaxare și bucurie pentru locuitori, s-a transformat într-un loc periculos. În urmă cu două zile, Tineretul Social Democrat (TSD) Borcea a făcut public un apel disperat cu privire la situația alarmantă din parc, atrăgând atenția asupra pericolelor iminente cu care se confruntă comunitatea, în special copiii.

Lucrările rapide și neglijente au lăsat în urmă un peisaj plin de riscuri pentru trecători. Potecile din parc, construite peste șanțuri, reprezintă un pericol evident pentru cei care nu sunt atenți sau pentru copiii care aleargă buimăciți și neatenți. Lipsa dalelor de pe potecile deteriorate reprezintă un real pericol, iar incidentele pot avea consecințe grave.

În plus, locul de joacă pentru micuți, menit să fie un loc de distracție și siguranță, s-a transformat într-un mediu înfricoșător. Stâlpii care susțin leagănele sunt într-o stare precară, întrucât s-au transformat rapid în obiecte ascuțite care pot răni grav copiii nevinovați.

Conform celor de la TSD Borcea, autoritățile locale ignoră în mod repetat avertismentele și semnalele de alarmă, întrucât, în respectivul parc, organizează evenimente publice pentru cei mici, fără a lua măsuri pentru a le pune acestora la dispoziție un loc de joacă sigur.

Advertisement

„Pericolul din parc! Datorită lucrărilor bine făcute și pe repede înainte, această problemă persistă și acum, după ani buni.

Aflat lângă primărie, în ochii edilului și ai consilierilor , trecând ignoranți peste acest pericol, organizează evenimente publice pentru copii”, au transmis reprezentanții TSD Borcea, pe pagina de Facebook a organizației.

Imaginile publicate pe Facebook arată că este necesară o intervenție urgentă pentru reparații și pentru a implementa măsuri de siguranță adecvate, astfel încât tragediile să poată fi prevenite în viitor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate