Connect with us

Știri

VIDEO / Zilele Comunei Roseți, eveniment reușit pentru primarul Rîjnoveanu

Published

on

Două zile de voie bună și muzică de tradițională de calitate în localitatea Roseți din Călărași, oferite de Primăria Comunei Roseți și Consiliul Local, dedicate aniversării Zilelor Comunei Roseți, una dintre cele mai așteptate și dorite sărbători din ultimii doi ani, perioadă în care activitățile cultural-artistice au fost stopate în contextul pandemiei începute în 2019. 

Dedicație de la Emilia Ghinescu pentru primarul Nicolae Rîjnoveanu:

  • măi, primare, primărele … dragi-ți sunt mândrele tale…
  • mândruțe câte-ai avut, zi-mi, pe popa ați întrecut…?
  • măi, primare, primărele … dragi-ți sunt mândrele tale…
  • mândruțe câte-ai avut, zi-mi, pe popa ați întrecut…?

https://youtu.be/2dP7bT_HDVQ

Mare sărbătoare în ultimul weekend al săptămânii care tocmai ce a început în comuna Roseți. Sâmbătă 20 august și duminică 21 august, cetățenii din localitate și nu numai au participat într-un număr impresionant la o nouă ediție a celui mai iubit eveniment cultural-artistic din Roseți.

Localitatea Roseți a împlinit anul acesta 251 de ani de atestare documentară. Programul celor două zile de sărbătoare a cuprins mai multe evenimente dedicate tuturor vârstelor: religioase, cultural-artistice, sportive şi voie bună din plin.

Advertisement

“Mi-aș dori din tot sufletul să mai conduc această localitate și să fiu în fruntea acestei localități pe parcursul unui mandat în care Consiliul Județean să fie PSD. Astăzi nu e momentul și nu vreau să fac politică. Pentru că lângă mine există o parte din conducerea CJ, ce să fac, trebuia să o adaug și pe asta…
Noi trebuie să le mulțumim acestor oameni, care prin funcțiile pe care le dețin, m-au ajutat atunci când am solicitat sprijin pentru a rezolva problemele comunei. Eu vă mulțumesc foarte mult și astăzi o să vă ofer și câte un mic cadou din partea comunității noastre.” a precizat Nicolae Rîjnoveanu la deschiderea festivităților.

“Mulțumesc frumos, domnule primar. Bine v-am găsit dragi locuitori ai comunei Roseți. La noi în Bărăgan avem o vorbă: „Omul gospodar se cunoaște de la poartă”. Acesta este și domnul primar, care după 30 de ani, cel mai longeviv primar al județului Călărași, iată că a adus comuna la o dezvoltare la care nimeni nu se aștepta – foarte multe proiecte aici la Roseți. Mulțumesc domnului primar, felicitări în continuare. La mulți ani dragi locuitori ai comunei!
Că este cel mai longeviv primar, că este cel mai destoinic, cel mai harnic, că a reușit să aducă în comuna dumneavoastră infrastructură stradală – apă și canal, căminul cultural, un parc în care puteți să vă desfășurați activitățile culturale, asta știe toată lumea. Ce nu știe sau ce poate cunoașteți mai puțin este cât de bătăios este domnul primar atunci când vine la Consiliul Județean, cu câtă dârzenie își apără comunitatea și proiectele pe care vrea să le desfășoare. La această aniversare eu vă spun la mulți ani, să aveți grijă de domnul de domnul primar așa cum și dumnealui are grijă de dumneavoastră, de fiecare în parte, și să dea Dumnezeu ca anul care vine să venim aici din nou și să vă găsim sănătoși și putere de muncă să rămâneți acolo, în topul localităților din jud. Călărași. Felicitări domnului primar, la mulți ani încă o dată!” – a punctat Marinela Voivozeanu – candidată pentru șefia OFSD Călărași.

Prima zi de sărbătoare plină de emoții și bucurii a început cu Sfânta Slujbă susținută de către preotul Gabriel Teodor Ciobanu și părintele Georgian Bădică.
Domnul primar, Nicolae Rîjnoveanu, a oferit premii tuturor cadrelor didactice ce îndrumă pașii copiilor pe drumul cel plin de lumină. Ca de obicei, fără greșeală, edilul a oferit premii și  cetățenilor ce au contribuit la înfrumusețarea comunei prin spațiile amenajate cu flori, dar și celor ce au împlinit 50 de ani de căsătorie și societăților agricole ale comunei.
Elevii Școlii Gimnaziale “Iancu Rosetti” îndrumați de către doamna director adjunct, Marilena Rotaru și de doamna profesoară, Lucreția Vasile, au pășit îndrăzneți pe scena special amenajată din Parcul Central, și au făcut spectacol: cântece din folclorul românesc ce au răsunat în toată comuna, dansuri populare, dansuri moderne, iar zâmbetul nu a lipsit de pe chipurile acestora. Au umplut inimile tuturor cu bucurie și au încântat privirile cetățenilor prezenți la spectacol.

La ceremonia de deschidere a evenimentului ce marchează 251 de ani de atestare documentară a participat și o parte importantă din oficialitățile județului, Marinela Voivozeanu- omul de imagine din spatele președintelui Vasile Iliuță, Bogdan Mihai – administratorul public al județului Călărași, Spiridon Marian – consilier județean PSD, Doinița Nicolae – director AJOFM Călărași și Ionuț Stan – șef serviciu Biblioteca Județeană Al. Odobescu din Călărași.

“Toate meritele care-mi sunt atribuite astăzi sunt datorită dumneavoastră. Dumneavoastră ați avut înțelepciunea și mi-ați dat ocazia ca în astea 6 mandate să vă conduc destinele. Eu sunt exponentul dumneavoastră. Trebuie să înțeleagă toată lumea că atunci când solicit ceva nu solicit pentru mine, solicit pentru voi, pentru cetățenii acestei localități care meritați poate cu mult mai mult decât se poate oferi. Eu voi face tot ce este posibil ca toate celelalte proiecte de care știți și pe care vi le-am adus la cunoștință să le realizez. Să realizez cât mai multe, cât pot de multe. Cu ocazia aceasta vă mulțumesc pentru tot timpul parcurs în cele 6 mandate și împreună vom reuși să facem mult mai multe treburi bune în această comună. Vă mulțumesc mult și tuturora vă urez în astea 2 zile să fiți bucuroși și să petreceți împreună cu noi!” – a spus primarul PSD Nicolae Rîjnoveanu.

Advertisement

Știri

Vero Căliman a ieșit din “Gașca Zurli” și vine în Călărași de două ori pe săptămână. Ce planuri are “Fetița Zurli”

Published

on

Vero Căliman, cunoscută și sub numele de “Fetița Zurli” după ce a fost parte din Gașca Zurli timp de 15 ani, s-a îndreptat către un nou proiect independent. Într-o mișcare îndrăzneață, ea a fondat “Teatrul la Sat”, un demers ce își propune să ofere copiilor din mediul rural o experiență culturală nouă și inspirație pentru a explora mai mult și a fi mai curioși.

La vârsta de 34 de ani, Vero Căliman a decis să-și dedice timpul și energia pentru a aduce arta și cultura mai aproape de copiii din comunitățile rurale. Astfel, de două ori pe săptămână, Vero face naveta în comuna Jegălia din județul Călărași pentru a pune în practică acest proiect ambițios, scrie viva.ro

“Teatrul la Sat” își propune să ofere copiilor o altă perspectivă asupra vieții, să îi încurajeze să exploreze lumea lecturii și să își dezvolte curiozitatea. Împreună cu colegul său, Răzvan Marina, cunoscut sub numele de Truli în cadrul Gașcii Zurli, Vero a demarat acest proiect în speranța că va inspira și va educa generații de copii.

Premiera acestui proiect este programată pentru 1 iunie, iar Vero speră să aducă trupa și în București pentru a oferi și altor copii experiența inedită pe care o propune “Teatrul la Sat”. Citește tot articolul aici.

Advertisement

Cu ce se ocupă Vero Căliman, alias Fetița Zurli, după ce a părăsit Gașca Zurli: “Voi face naveta de două ori pe săptămână”

Vero Căliman, alias Fetița Zurli, a părăsit Gașca Zurli după 15 ani și a pus bazele unui proiect independent, pe care l-a numit „Teatrul la Sat”. Astfel, Vero Căliman a anunțat că va face naveta la țară, în Călărași, de două ori pe săptămână, cu dorința de a oferi copiilor de acolo o altă perspectivă asupra vieții, de a-i inspira să citească mai mult și să devină mai curioși.

Vero Căliman, în vârstă de 34 de ani, este cunoscută publicului drept „Fetița Zurli”, după cei 15 ani petrecuți alături de trupa fondată de Mirela Retegan. La începutul lunii martie, Vero Căliman și-a anunțat retragerea din Gașca Zurli, menționând cât de greu i-a fost să facă această alegere. Au urmat-o imediat încă doi membri ai trupei.

Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli

Vero Căliman a mers recent în comuna Jegălia, din județul Călărași, acolo unde a pus bazele proiectului „Teatrul la Sat” și chiar dacă trebuie să facă naveta de două ori pe săptămână, este sigură că va merita efortul.

„Vrem să le oferim copiilor de acolo o altă perspectivă asupra vieții. Vrem să-i inspirăm să citească mai mult și să devină mai curioși, să le facem locul de joacă din ce in ce mai mare.

Advertisement

Şi uite aşa voi face naveta de două ori pe săptămână pentru a duce Teatrul la Sat. Așa cum știu eu mai bine, cu toată bucuria mea şi priceperea mea’a scris Vero Căliman, într-o postare făcută pe contul personal de Instagram.

Vero Căliman nu a fost singură la Jegălia, ci însoțită de Răzvan Marina, cunoscut de fanii Gașca Zurli ca Truli. Actrița a menționat că este conștientă de faptul că povestea sa îi va inspira pe copii să viseze să viseze mai mult.

„Pe lângă clubul de dansuri, fotbal și lupte libere, de trei ani cei mici au primit instrumente muzicale și participă la competiții cu fanfara. I-am ascultat și eu puțin azi și vă spun sincer că m-au emoționat profund. Iar acum prin Proiectul Teatrul la Sat’ ei vor avea șansa să învețe și să practice joaca de-a teatrul’a mai scris Vero Căliman, pe Instagram.

Vero Căliman a anunțat că pe 1 iunie va avea loc premiera proiectului și că, dacă totul merge conform planului ei, va aduce trupa și la București pentru o reprezentație.

Cum a motivat Vero Căliman demisia din Gașca Zurli

Vero Căliman a demisionat din Gașca Zurli, după 15 ani, fără a da prea multe detalii despre plecarea ei, însă a lăsat de înțeles că vrea să se dedice altor proiecte personale.

Advertisement

„De peste 15 ani, fetița din mine s-a antrenat și a făcut gimnastica artistică, până când a ajuns la Olimpiadă. Acum este timpul să se retragă, pentru că femeia Veronica merită și ea o șansă. Vă rog să mă credeți că am sufletul în piuneze și că nu mi-a fost deloc ușor să fac această alegere. Întâlnirile cu voi și iubirea din ochii copiilor mi-au dat putere și energie să continui chiar și atunci când simțeam că nu mai pot.

Părinților vreau să le mulțumesc pentru încredere, pentru că și-au lăsat copiii să se joace cu mine și cu colegii mei. Relația mea cu cei mici este nemuritoare, mi se par sincer cele mai minunate creaturi de pe pământ, și voi continua să păstrez și să hrănesc această relație specială prin toate proiectele în care mă voi implica în viitor. Vă țin la curent! Viitorul sună Vero’, a transmis Vero Căliman, pe Instagram.

 

Advertisement
Continue Reading

Știri

VIDEO. Mii de români din Belgia, prezenți la Parohia Antwerpen în noaptea de Înviere. Imaginile vorbesc de la sine

Published

on

Comunitatea românească din zona orașului Anvers(Antwerpen), Belgia, s-a adunat în număr mare, noaptea trecută, pentru a participa la slujba de Înviere în noaptea de Paște. Informațiile au fost aduse în atenția noastră de către Ciprian Teodor, un călărășean prezent în orașul belgian, care a dorit să împărtășească aceste momente unice cu semenii săi de acasă.

Ciprian Teodor a transmis mai multe imagini către redacția Calarasipress.ro, în care comunitatea de români din străinătate s-au unit pentru a sărbătorii Învieri Domnului Iisus Hristos.

Clipurile trimise de către Teodor surprind momente pline de emoție și credință, în care românii din Belgia se adună în jurul Parohiei Antwerpen. Mii de români țin lumânări aprinse și cântă melodii bisericești. Cu toate că se află departe de țara natală, aceștia nu au uitat tradițiile și obiceiurile de sărbătoare.

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

VIDEO. Viața după succes: Vicecampionul european la box, Grecu Boxerul, despre lupta din afara ringului de box

Published

on

sursa foto: calarasipress.ro

În lumea sportului, povestea lui Marian Alexandru, cunoscut sub numele de Grecu Boxerul, este una de curaj, dedicare și perseverență. Fostul vicecampion european la box și veteran al ringului, acum în vârstă de 47 de ani, își împărtășește experiența de viață și visurile sale pentru viitor într-un interviu exclusiv pentru calarasipress.ro

Cu peste 15 ani petrecuți în ring, Marian Alexandru nu este doar un sportiv, ci o adevărată emblemă a spiritului de luptă și a pasiunii pentru performanță. A traversat dificultăți și a obținut succese remarcabile la nivel european, cu titluri impresionante și recunoaștere internațională.

@calarasipresss.ro Grecu Boxerul, despre sacrificiul și speranța unui campion. Își ține toate titlurile intr-o magazie #box #campion #calarasi #calarasipress ♬ sunet original – CălărașiPRESS


Însă, în ciuda tuturor victoriilor sale, Grecu Boxerul nu poate trece cu vederea amărăciunea lăsată de lipsa sprijinului în perioada de glorie.
“Am muncit din greu pentru fiecare victorie și am dus cu mândrie culorile țării noastre pe cele mai înalte podiumuri. Dar nu pot să uit momentele în care am simțit că sunt lăsat în urmă, că nu primesc sprijinul și recunoașterea pe care le merita“, spune el cu sinceritate.

Acum, la sfârșitul carierei sale competitive, Grecu Boxerul își concentrează energia și pasiunea în a modela viitoarea generație de campioni. În singura sală de box din Călărași, “Ion Damian”, el își dedică timpul și experiența pentru a antrena și ghida peste 20 de tineri talentați care sunt în căutarea succesului din ring.

Advertisement

Drumul său către excelență nu a fost ușor, spune chiar fostul vicecampion european. După ani de luptă și sacrificiu, Marian Alexandru a muncit în străinătate, pe șantiere, alături de familie, dar printre străini. S-a întors acasă și vrea să-și ducă pasiunea mai departe, de această dată din poziția de antrenor.

Printre amintirile adânc înrădăcinate în sufletul său se regăsesc și clipele de glorie în care a fost pregătit de legendarul Grigore Bondavali, tatăl celebrului antrenor de box, apoi a continuat antrenamentele cu fiul lui Bondavali.

  • Campion național la juniori – 1994
  • Locul V la Campionatul Mondial la juniori – 1994
  • Campion național de tineret – 1995
  • Vicecampion Național de Tineret – 1996
  • Campion Național de seniori – 1996
  • Campion Național de seniori – 1997
  • Vicecampion național de seniori – 1998
  • Vicecampion european la seniori – 1998
  • De trei ori vicecampion național de tineret și seniori – 1996 și 2000
  • Locul 2 la Centura de Aur
  • Participare la numeroase turnee internaționale și naționale

Deși a avut o carieră plină de succese și performanțe în ring, decizia din 1999, când Crin Olteanu a fost favorizat pentru titlul mondial în detrimentul lui, a fost momentul care l-a determinat pe Grecu Boxerul să pună capăt carierei sale de luptător.

În ciuda provocărilor și a dezamăgirilor, Grecu Boxieru își păstrează speranța și optimismul. Își privește trofeele și titlurile cu un amestec de mândrie și melancolie.

Marian Alexandru, cunoscut sub numele de Grecu Boxieru, este mai mult decât un campion în ring. Este o voce pentru toți cei care luptă pentru succes, o sursă de inspirație pentru tinerii din comunitate și un simbol al perseverenței în fața adversităților. Iar povestea sa continuă să fie scrisă, cu fiecare pumn aruncat în ring și cu fiecare viitor campion pe care îl îndrumă către luminile succesului.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate