Connect with us

Administrație

VIDEO. Pregătiri pentru Târgul de Toamnă din Călărași. Ce spun comercianții

Published

on

Târgul de Toamnă sau “Bâlciul” se apropie cu pași mari. Pregătirile pentru perioada  1 – 8 septembrie sunt în toi, motiv pentru care directorul Serviciului Public Piețe și Oboare Călărași, Vasile Manea, a realizat o întâlnire cu persoanele care vor concesiona spații din cadrul Bâlciului pentru desfășurarea activităților specifice de comerț stradal la tarabă sau terase.

În cadrul întâlnirii, au fost stabilite condițiile pe care comercianții trebuie să le îndeplinească pentru a-și putea desfășura activitatea respectând normele  în vigoare.

Potrivit regulamentului de funcționare, comercianții vor plăti o taxă de 2 lei/mp pentru fiecare zi unde sunt incluse utilitățile ( apă/gunoi), iar energia electrică va fi contorizată cu 1 leu/mp pentru fiecare zi de concesiuni.  În contextul pandemiei, pentru limitarea și prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-COV-2, comercianții teraselor vor avea dispensere cu dezinfectant pentru clienți.

“După cum știți, între 1 și 8 septembrie are loc Târgul de Toamnă, bâlciul, cum îi spunem noi la Călărași. Pentru a participa la acest târg, o să încep cu chestia asta pentru a înțelege că trebuie să respectați anumite reguli și să aveți anumite documente, plătiți anumite taxe, conform hotărârii de Consiliu Local. Eu o să încerc acum să vă spun care sunt aceste obligații ale dumneavoastră, ce taxe sunt practicate la târg, după care dumneavoastră ,cu documentele și cererile pe care am văzut că le-ați depus, o să mergeți aici la administrația pieței și o să achitați sumele aferente suprafețelor care vi se repartizează.

În teren s-a intrat cu cimitirul, a rămas parcul de distracție și alimentația publică în interior. Primăria a găsit soluția prin blocarea străzii Prelungirea Dobrogei de la Rocadă până la Spații Verzi pe perioada 1-8 septembrie. Practic, de pe 30 august o să blocheze strada până pe data de 9 septembrie. Tot ce înseamnă comerț industrial, jucării, haine, casnice și așa mai departe, o să primiți repartiție stradală. Tot ce înseamnă alimentație publică unde avem acces la apă și curent, și aici mă refer la terase, gogoșării, aparate de înghețată etc, în incintă, în interiorul oborului. Tot în interior o să fie și parcul de distracție. Locațiile sunt știute, o să mergem pe aceleași locații pentru cele două obiecte de activitate.

O să încep cu taxele practicate. Prin hotărâre de Consiliu Local s-au stabilit utilități – apă și gunoi 2 lei metrul pătrat pe zi, alimentarea cu energie electrică, unde sunt aparate cu înghețată, mari consumatoare, se va face contorizare o să se ia de pe procesul verbal și consumul după contor, iar cei care vindeți comerț stradal plătiți o taxă de 1 leu metru pătrat pe zi pentru becurile alea pe care le legați și ce mai folosiți, case de marcat și așa mai departe.

Un lucru foarte important – în branșarea la curent și debranșarea, plus intervenția pe timpul bâlciului, târgului, inclusiv verificarea PRAM, se face de o firmă autorizată, firma este cea din anii trecuți, contra unei taxe pe care o plătiți dumneavoastră la firma respectivă.

Chiria este 2 lei metrul pătrat pe zi. Afară, vă dau un exemplu, la 9 metri închiriați, înseamnă 360 de lei pe perioada bâlciului. Majoritatea aveți tendința să vreți mai mult teren, gândiți-vă, pentru că 21 de metri înseamnă 600 și ceva de lei. Sunt sume mari, toate s-au scumpit. Business-ul vi-l faceți dumneavoastră, dar aveți grijă, mai ales că plata o faceți astăzi. Cei care nu achită pierd locul dacă nu au achitat astăzi, iar zilele următoare se va da altcuiva.

Legat de activitatea în bâlci – programul de activitate este între 8 dimineața și 24. De la ora 22 poluarea fonică este interzisă. În activitatea noastră suntem sprijiniți de poliția municipală, poliția locală, jandarmerie. Vă rog să vă încadrați în acest regulament ca să nu vi se suspende activitatea și să luați amendă.
De asemenea, vedeți, nu suntem în pandemie, dar o să solicităm la terase să aibă la intrare niște dispensere cu dezinfectant. Cei cu terase o să fie obligați să aibă pubelă, găleată de metal pentru jar, făraș metalic și celelalte care se pun pe mese, conform legii. O să încercăm și anul acesta ca intrarea să se facă pe poarta 1, iar ieșirea pe poarta 3 pentru a evita aglomerația.” – a explicat Vasile Manea, directorul Serviciului Public Piețe și Oboare Călărași

Administrație

Sala de sport din Independența, construită prin CNI, a fost finalizată

Published

on

Primăria Comunei Independența din Călărași anunță finalizarea lucrărilor pentru obiectivul de investiţii Sală de educaţie fizică şcolară, realizat în satul Independenţa de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

„Începând de astăzi elevii Şcolii gimnaziale George Vâlsan din satul Independenţa vor efectua orele de educație fizică în condițiile secolului XXI. Mulțumesc din suflet tuturor celor implicați în realizarea acestui obiectiv.”, scrie primarul Rădulescu Gabriel.

Sala de educaţie fizică şcolară este formată din sală de sport, vestiare, grupuri sanitare, spaţii tehnice. Suprafaţa construită, potrivit datelor CNI, este de aproximativ 388 mp iar cea desfăşurată de 415 mp. Regimul de înălţime este parte (cu supantă). Cvaloarea investiţiei este de 2.112.129 lei, scrie arenamedia.ro

Sala de sport din comuna Independența este realizată în proporție de 90 % și am garanția constructorului că în maxim o lună ne va fi predată pentru a intra în circuitul didactic, copiii să își desfășoare activitatea acolo. Au fost unele probleme legate de prețul materialelor de construcție, din cauza problemelor exploziei prețurilor dar suntem în linie dreaptă și nu mai are ce să împiedice realizarea acestui obiectiv, de aceea în maxim o lună această sală de sport va fi gata“, a declarat într-un interviu pentru Canal SUD, Gabriel Rădulescu primarul comunei Independența în data de 22 septembrie.

Continue Reading

Administrație

Cine poate beneficia de ajutorului de încălzire oferit de Primăria Călărași în anul 2022

Published

on

Dosarele pentru acordarea ajutorului de încălzire (gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni și combustibili petrolieri) se depun, începând cu data de 17.10.2022, la ghișeul Direcției de Asistență Socială iar dosarele pentru sistemul centralizat se depun la sediul SPCTFL Călărași (fost bloc Flora), în fiecare zi lucrătoare, între orele 08:30 – 14:00.
Formularele de cerere se găsesc la ghișeele DAS, SPCTAFL și ale Primăriei municipiului Călărași. Cererea tipizată va fi completată cu numele titularului în clar, va fi datată și semnată de acesta.
Termenul limită de depunere a cererilor şi declaraţiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei aferent lunii noiembrie 2022 este până la data de 20.11.2022.
După această dată se vor înregistra cereri, dar consumatorii vor primi acest ajutor astfel:
– începând cu luna depunerii cererii pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective;
– începând cu luna următoare pentru cei care au depus documentele după data de 20 a lunii respective.
Ce obligaţie au beneficiarii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei:
– să anunţe la primăria de domiciliu orice modificare intervenită în componenţa familiei sau veniturilor de natură a conduce la modificarea ajutorului acordat. Modificările se anunţă prin depunerea unei noi cereri și declaraţii însoţită de actele care atestă modificarea, în termen de 5 zile de la producerea acestora.
Cine depune cererea:
Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei este:
– proprietarul locuinţei;
– persoana care a înstrăinat locuinţa pe baza unui contract cu clauză de întreţinere;
– titularul contractului de închiriere;
– alt membru de familie major şi legal împuternicit de proprietar/titular de contract de închiriere;
– reprezentant legal pentru persoane singure care nu au împlinit 18 ani.
Cererile și declarațiile pe propria răspundere vor fi puse la dispoziția solicitanților de către DAS, pentru acele persoane care au domiciliul pe raza municipiului Călăraşi.
Depunerea cererilor completate și a documentelor doveditoare anexate se va face la sediul DAS, individual, pentru ajutoarele de încălzire cu combustibili solizi sau petrolieri, gaze naturale şi energie electrică, iar pentru ajutoarele de încălzire cu energie termică depunerea se va face individual sau prin reprezentanții asociațiilor de proprietari.
De asemenea acestea sunt publicate pe site-ul Primăriei Municipiului Călăraşi, respectiv https://das.primariacalarasi.ro/, împreună cu documentele necesare, cuatumul ajutoarelor de încălzire şi lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei.
Astfel documentele vor putea fi transmise și on-line la adresa de e-mail ajutorincalzire@das.primariacalarasi.ro .
Pentru informaţii suplimentare, vă puteţi adresa la telefonul: 0242/313151.
Pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzire, primarii au obligaţia de a efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în cererea beneficiarilor dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei. Anchetele sociale pot fi efectuate şi la sesizarea unor terţi.
În cazul solicitării ajutoarelor pentru energie electrică, anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situațiile, în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat.
Dacă în urma întocmirii anchetei sociale se constată că, la completarea cererii nu s-au declarat date corecte, dreptul la încălzirea locuinţei încetează începând cu luna următoare, iar sumele plătite necuvenit cu acest titlu se recuperează în condiţiile legii.
IMPORTANT! Ajutorul se acordă pentru un singur sistem de încălzire!

Continue Reading

Administrație

Comuna Fundeni are echipă de fotbal

Published

on

Surpriză neașteptată în fotbalul călărășean, revenire incredibilă după 13 ani de absență a echipei de fotbal din localitatea Fundeni. Gloria Fundeni, fondată în urmă cu 15 ani, revine sub atenția reflectoarelor, iar Dragnea Cristian, delegatul echipei de fotbal spune că se bucură de toată susținerea autorităților locale pentru promovarea echipei din liga a V-a

“Tot timpul, echipa de fotbal din Fundeni a fost în primele 7 echipe pe județul Călărași, care a fost acolo, în clasament. Au fost ani când am fost în primele patru. Mi-am îndreptat atenția, bineînțeles. O echipă de tineri au zis să înființăm echipa. Eu le-am spus pentru început, trebuie să mă convingeți. Am fost de acord că vom înscrie echipa, dar nu mai este ce a fost. Acum, ca să înscrii echipa de fotbal trebuie să aibă personalitate juridică, contabil.

Sunt niște costuri – de la echipament, mingii, obiecte de antrenament, trebuie să împrejmuim cu gard corespunzător. Vrem să așezăm puțin și terenul. Într-un cuvânt, Fundeni va începe pe lucrul ăsta. A fost la ambiția mea, la ambiția unor tineri. A venit un grup de tineri că vor să înscriem echipa. Eu sunt fost sportiv și sunt lângă voi. Le-am arătat și le arăt că tot timpul facem lucrul acesta.” – a declarat Gheorghiță Cărtușanu, primarul localității Fundeni.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro