Connect with us

Știri

Roseți: Locuri de casă pentru tinerii căsătoriți

Published

on

Anul 2022 este anul lucrurilor bune, spune primarul din Roseți, Nicolae Râjnoveanu, care este pus pe fapte mărețe. Acesta a reușit să ducă la bun sfârșit toate proiectele  propuse pentru anul anterior. Primarul Rîjnoveanu a declarat că, din cauza crizei sanitare care s-a abătut asupra României, unele lucrări au rămas în urmă, însă  vor fi atent supravegheate. 

În execuție se află, printre altele, și proiectul privind extinderea rețelei de distribuție a energiei electrice în zona unde vor fi atribuite peste două sute de locuri de casă pentru tinerii căsătoriți din localitate.

O altă lucrare pe care am avut-o în plan și care deja se află în execuție este extinderea rețelei de distribuție a energiei electrice în zona unde noi atribuim locuri de casă pentru tinerii căsătoriți. Tinerii nu trebuie să aibă mai mult de 35 de ani, părinții lor să nu fi primit la vreuna dintre legile fondului funciar o suprafață de 5.000 de metri pătrați în proprietate, să nu fi avut niciodată un loc de casă atribuit sau o casă în proprietate și să fie căsătoriți. Acolo avem de distribuit 224 de locuri de casă, este un cartier întreg. La ora actuală, am început execuția lucrărilor, se lucrează la excavații. În primăvară, dacă timpul e bun, s-ar putea chiar mai devreme, să investim și să executăm, în regie proprie, rețeaua de apă acolo, măcar două artere. Avem în jur de 50 de cereri pentru acordarea unui teren acolo. E mult până începem, după o să vedeți că toate locurile se vor ocupa. Încă o condiție: cei care solicită loc de casă, trebuie să fie din comuna Roseți, nu din altă parte. Tinerii se duc în străinătate pentru a-și strânge bani în vederea construirii unei locuințe la noi în comună. Nu vă ascund că noi mai avem un PUZ, dar pentru cei care au loturi de grădină în proprietate, pe partea dreapta a lui DN3B, până în Crucea de Leac. Și acolo se pot construi case. În condițiile în care sunt cetățeni cu familie numeroasă, care au primit o suprafață de 5.000 de metri pătrați, automat au posibilitatea de a-și face casă acolo, pe suprafețele pe care ei le au în proprietate”, a adăugat Rîjnoveanu.

Infrastructura stradală, modernizată

Primarul comunei Roseți ne-a precizat că a depus, pe Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, un proiect pentru modernizarea rețelei de iluminat public. De asemenea, Primăria Roseți va depune, pe Programul Național de Redresare și Reziliență, proiecte pentru reabilitarea infrastructurii rutiere.

“Avem un proiect depus pe ‘Anghel Saligny’ pentru modernizarea rețelei de iluminat public. Dorim să depunem, pe PNRR sau pe alte programe, proiecte pentru a rezolva câteva străzi cu probleme. Este vorba de strada General Dragalina, unde trebuie neapărat să investim, întrucât este o stradă foarte folosită de cetățeni și acele rigole de scurgere trebuie să le acoperim cu niște lucrări care să colecteze apele pluviale. Mai avem și un scuar de făcut, Strada Largă, unde banda de circulație dinspre Sud trebuie rezolvată. Am mai depus încă o documentație tehnică pe ‘Anghel Saligny’, cu o nouă etapă de canalizare. Noi avem acoperită cu rețea de canalizare aproape 70% din suprafață. 30% din suprafață nu este acoperită, adică toată partea de Sud de la DN3B, iar pentru a se introduce rețea de canalizare ne trebuie o altă soluție din partea proiectantului”a explicat edilul din Roseți, Nicolae Rîjnoveanu

Advertisement

Știri

Competiția internațională Călărași Cup – powered by Ecoaqua, real succes. Miodrag Belodedici a rămas impresionat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În municipiul Călărași, pasiunea pentru fotbal și dorința de a încuraja tinerii sportivi au fost celebrate într-un eveniment de excepție organizat de operatorul regional de apă și canalizare, ECOAQUA SA, sub îndrumarea directorului Eduard Grama, împreună cu Consiliul Județean Călărași și Primăria municipiului Călărași. Aceștia au fost gazdele “Călărași CUP”, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din zonă.

Miodrag Belodedici, o legendă a fotbalului, a fost invitat de seamă la acest eveniment pentru a împărtăși din experiența sa și pentru a inspira noile generații de fotbaliști aspiranți. Părinții celor mici s-au declarat încântați de inițiativa autorităților locale de a susține astfel de evenimente, recunoscând importanța mișcării sportive și a sănătății încă de la o vârstă fragedă.

Organizatorii evenimentului au oferit tuturor participanților medalii, diplome și cadouri, subliniind astfel aprecierea pentru eforturile și talentul fiecărui jucător. “Călărași CUP” a fost nu doar un prilej de competiție, ci și un moment de comunitate și încurajare pentru viitorul fotbalului în regiune.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident grav pe A2, zona Fundulea. Un tir ucrainean s-a răsturnat după ce a lovit parametrul dintre sensuri

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 32+300 de metri, pe sensul spre litoral, în zona localității Fundulea, județul Călărași, un autotren înmatriculat în Ucraina a impactat parapetul median și s-a răsturnat pe partea carosabilă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13:55.

În urma impactului, sunt scurgeri de carburant pe suprafața de rulare. Nu au rezultat persoane rănite.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de mers, circulându-se doar pe banda de urgență. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pericol în parcul comunei Borcea! TSD acuză primăria de neglijență și ignoranță

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În inima comunei Borcea, din județul Călărași, se află un parc care, în loc să fie o oază de relaxare și bucurie pentru locuitori, s-a transformat într-un loc periculos. În urmă cu două zile, Tineretul Social Democrat (TSD) Borcea a făcut public un apel disperat cu privire la situația alarmantă din parc, atrăgând atenția asupra pericolelor iminente cu care se confruntă comunitatea, în special copiii.

Lucrările rapide și neglijente au lăsat în urmă un peisaj plin de riscuri pentru trecători. Potecile din parc, construite peste șanțuri, reprezintă un pericol evident pentru cei care nu sunt atenți sau pentru copiii care aleargă buimăciți și neatenți. Lipsa dalelor de pe potecile deteriorate reprezintă un real pericol, iar incidentele pot avea consecințe grave.

În plus, locul de joacă pentru micuți, menit să fie un loc de distracție și siguranță, s-a transformat într-un mediu înfricoșător. Stâlpii care susțin leagănele sunt într-o stare precară, întrucât s-au transformat rapid în obiecte ascuțite care pot răni grav copiii nevinovați.

Conform celor de la TSD Borcea, autoritățile locale ignoră în mod repetat avertismentele și semnalele de alarmă, întrucât, în respectivul parc, organizează evenimente publice pentru cei mici, fără a lua măsuri pentru a le pune acestora la dispoziție un loc de joacă sigur.

Advertisement

„Pericolul din parc! Datorită lucrărilor bine făcute și pe repede înainte, această problemă persistă și acum, după ani buni.

Aflat lângă primărie, în ochii edilului și ai consilierilor , trecând ignoranți peste acest pericol, organizează evenimente publice pentru copii”, au transmis reprezentanții TSD Borcea, pe pagina de Facebook a organizației.

Imaginile publicate pe Facebook arată că este necesară o intervenție urgentă pentru reparații și pentru a implementa măsuri de siguranță adecvate, astfel încât tragediile să poată fi prevenite în viitor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate