Connect with us

Știri

Roseți: Locuri de casă pentru tinerii căsătoriți

Published

on

Anul 2022 este anul lucrurilor bune, spune primarul din Roseți, Nicolae Râjnoveanu, care este pus pe fapte mărețe. Acesta a reușit să ducă la bun sfârșit toate proiectele  propuse pentru anul anterior. Primarul Rîjnoveanu a declarat că, din cauza crizei sanitare care s-a abătut asupra României, unele lucrări au rămas în urmă, însă  vor fi atent supravegheate. 

În execuție se află, printre altele, și proiectul privind extinderea rețelei de distribuție a energiei electrice în zona unde vor fi atribuite peste două sute de locuri de casă pentru tinerii căsătoriți din localitate.

O altă lucrare pe care am avut-o în plan și care deja se află în execuție este extinderea rețelei de distribuție a energiei electrice în zona unde noi atribuim locuri de casă pentru tinerii căsătoriți. Tinerii nu trebuie să aibă mai mult de 35 de ani, părinții lor să nu fi primit la vreuna dintre legile fondului funciar o suprafață de 5.000 de metri pătrați în proprietate, să nu fi avut niciodată un loc de casă atribuit sau o casă în proprietate și să fie căsătoriți. Acolo avem de distribuit 224 de locuri de casă, este un cartier întreg. La ora actuală, am început execuția lucrărilor, se lucrează la excavații. În primăvară, dacă timpul e bun, s-ar putea chiar mai devreme, să investim și să executăm, în regie proprie, rețeaua de apă acolo, măcar două artere. Avem în jur de 50 de cereri pentru acordarea unui teren acolo. E mult până începem, după o să vedeți că toate locurile se vor ocupa. Încă o condiție: cei care solicită loc de casă, trebuie să fie din comuna Roseți, nu din altă parte. Tinerii se duc în străinătate pentru a-și strânge bani în vederea construirii unei locuințe la noi în comună. Nu vă ascund că noi mai avem un PUZ, dar pentru cei care au loturi de grădină în proprietate, pe partea dreapta a lui DN3B, până în Crucea de Leac. Și acolo se pot construi case. În condițiile în care sunt cetățeni cu familie numeroasă, care au primit o suprafață de 5.000 de metri pătrați, automat au posibilitatea de a-și face casă acolo, pe suprafețele pe care ei le au în proprietate”, a adăugat Rîjnoveanu.

Infrastructura stradală, modernizată

Primarul comunei Roseți ne-a precizat că a depus, pe Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, un proiect pentru modernizarea rețelei de iluminat public. De asemenea, Primăria Roseți va depune, pe Programul Național de Redresare și Reziliență, proiecte pentru reabilitarea infrastructurii rutiere.

Advertisement

“Avem un proiect depus pe ‘Anghel Saligny’ pentru modernizarea rețelei de iluminat public. Dorim să depunem, pe PNRR sau pe alte programe, proiecte pentru a rezolva câteva străzi cu probleme. Este vorba de strada General Dragalina, unde trebuie neapărat să investim, întrucât este o stradă foarte folosită de cetățeni și acele rigole de scurgere trebuie să le acoperim cu niște lucrări care să colecteze apele pluviale. Mai avem și un scuar de făcut, Strada Largă, unde banda de circulație dinspre Sud trebuie rezolvată. Am mai depus încă o documentație tehnică pe ‘Anghel Saligny’, cu o nouă etapă de canalizare. Noi avem acoperită cu rețea de canalizare aproape 70% din suprafață. 30% din suprafață nu este acoperită, adică toată partea de Sud de la DN3B, iar pentru a se introduce rețea de canalizare ne trebuie o altă soluție din partea proiectantului”a explicat edilul din Roseți, Nicolae Rîjnoveanu