Connect with us

Știri

VIDEO. Vasile Matei: “Noul sediu al primăriei este executat în proporție de 60%”

Published

on

Activitatea administrației locale din comuna Grădiștea este intensă. Edilul social-democrat, Vasile Matei, și-a propus pentru prima parte a acestui an să rezolve problema trotuarelor din satele Rasa și Cunești, lucru pe care l-a reușit. Lista proiectelor pentru dezvotlarea comunei este mare, însă nu se vorbeștea prea mult pentru că munca este mai apreciată când e văzută, nu lăudată, spune primarul Matei. Sediul primăriei, un proiect demarat de fosta administrație, continuat de actuala. O clădire impresionantă, modernă, gândită pentru nevoile populației.

Vasile Matei, primarul comunei Grădiștea: Noul sediu este executat în proporție de 60%. Urmează să turnăm a doua placă și sperăm ca în iarnă să finisăm interioarele și cel târziu în vara viitoare să ne mutăm. Lucrările au început acum un an și jumătate, dar se lucrează bine, s-a lucrat tot timpul.

https://youtu.be/ce6-Ai-k8sY

– Compartimentarea cum a fost gândită?
Vasile Matei: A fost gândită bine, dar o să avem probleme că e cam mare. Pentru o comunitate ca a noastră e cam măricică.

Advertisement

– E un proiect lăsat de fosta administrație?
Este lăsat de fosta administrație, da. S-a făcut proiectul de vechea administrație, noi continuăm. Lucrările merg foarte bine. E o lucrare bună.

– Care este valoarea investiției?
Vasile Matei: Valoarea totală a investiție nu o știm acum, este finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI). Noi decât la recepția finală o să participăm, atunci o să știm cât valorează până la urmă această investiție.
Clădirea nouă e total diferită. În clădirea veche erau două compartimente în același birou, chiar și trei compartimente. Acum fiecare compartiment o să fie în birou separat, unde cetățeanul se prezintă pe fiecare domeniu. E o modernizare foarte importantă benefică și pentru cetățeni, pentru că nu mai umblă din birou în birou.

– Ce ne puteți spune despre alte proiecte pe care le-ați finalizat?
Vasile Matei: Am finalizat stadionul de fotbal, tot de vechea administrație început. Noi acum avem depuse pe Anghel Saligny 3 proiecte – canalizare, să terminăm satul Grădiștea și o parte din Cunești, asfaltare pentru refacerea străzilor unde s-a făcut deja canalizare și asfaltare după noua canalizare. Nu mai putem să depunem proiecte pentru asfaltare dacă nu avem canalizare, cum e și normal.

– De când ați predat mandatul de primar și până în momentul de față, câți kilometri de asfalt au fost turnați?
Vasile Matei: S-a finalizat un proiect vechi de aproximativ 3 kilometri, chiar acum două sau trei săptămâni. S-a terminat asfaltare pe satul Grădiștea, mai avem stația de epurare. Se lucrează, iar în 2-3 luni va fi gata și acolo. La primăvară vom da și canalizarea în folosință.

– Pentru anul 2022 care va fi cea mai mare ambiție?
Vasile Matei: Să potabilizăm apa din satul Grădiștea. Aici este o problemă, pentru că apa de la puț, de la bazin, pleacă potabilă, dar avem probleme pe rețea. Avem porțiuni din rețeaua veche făcută cred că de 30-40 de ani, pe timpul CAP-ului. Sunt niște tronsoane scurte care ne strică toată apa potabilă pe care o pompăm.
Avem societatea primăriei care se ocupă de furnizarea serviciilor de apă-canal, a consiliului local – SC Satul Nou cu licență. În toată comuna Grădiștea avem puțuri și bazine care funcționează non-stop.
Proiectul de gaze s-a depus în luna decembrie prin finanțare POIM. Am primit acum două săptămâni rezultatul că este eligibil. Nu am anunțat deocamdată, noi vrem să anunțăm atunci când știm ceva concret. E o diferență între a fi eligibil și a fi finanțat. Poți să fii eligibil fără finanțare, depinde de punctaj. Noi nu avem punctaj maxim deoarece avem un număr mic de gospodării. Deocamdată noi am depus pe UAT-ul nostru. Din toate discuțiile pe care le-am purtat, avem șanse mari de câștig din punct de vedere individual.
Dacă nu poate fi finanțabil, am vorbit cu colegii de la Independența și Ciocănești să facem un parteneriat pentru a depune acest proiect de alimentare cu gaze pe parteneriat. Împreună putem avea punctaj maxim, dar s-ar putea să-l câștigăm singuri. Ar fi cel mai benefic pentru o comunitate.

Advertisement

– Pentru sezonul rece cum v-ați pregătit?
Vasile Matei: Avem utilajele primăriei în caz de ceva zăpadă, avem și partenerii noștri, societățile agricole care ne-au ajutat de fiecare dată, avem procurat aproape 20 de tone de nisip cu sare în caz de polei. N-au fost probleme niciodată la noi din această cauză. Atunci când avem nevoie avem ajutoare.

– Ce le-ați transmite cetățenilor?
Vasile Matei: Primăria, cel puțin de când sunt eu primar, totdeauna a fost cât mai operativă în ceea ce privește cetățenii. Poate mai sunt nemulțumiți, n-am putut niciodată să rezolvăm toate problemele, dar sunt bineveniți acum în vechiul sediu, iar la anul și în noua clădire.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Lacrimi de bucurie! 21.000 lei vor ajunge la cele trei cazuri care au sensibilizat susținătorii Cupei Speranței

Published

on

Într-o perioadă în care discursurile politice sunt omniprezente și promisiunile electorale abundă spațiul public, apar și lucruri bune care dau o rază de speranță. În perioada 20-28 aprilie, Realitatea din Călărași, împreună cu Primăria Municipiului Călărași, a fost gazda celui mai mare și important turneu caritabil de fotbal pentru amatori din județul nostru, Cupa Speranței.

Leonida Jecu, organizatorul acestui eveniment caritabil, a fost impresionat de implicarea comunității, subliniind că, deși evenimentul a fost puțin mediatizat și ignorat de majoritatea politicienilor, el a reprezentat o dovadă clară a solidarității și empatiei călărășenilor. Peste 150 de participanți și sute de spectatori au confirmat succesul și impactul acestui turneu.

„Am plâns de bucurie și emoție la finalul turneului”, a mărturisit Jecu, subliniind că este mândru de faptul că, de șase ani, reușește să aducă la bun sfârșit acest eveniment, doar cu ajutorul prietenilor și fără compromisuri.

“Plâng de fiecare dată la finalul turneelor, de bucurie că Leo, un om simplu, fără susţinere politică, fără bani publici, doar cu ajutorul prietenilor adevăraţi, reuşeşte de şase ani să ducă la bun sfârşit singurul eveniment destinat călărăşenilor simpli ca şi el. Fără compromisuri și fără să lingă clanţe” – scrie Leonida Jecu.

Advertisement

Mulțumiri speciale au fost adresate celor 12 echipe înscrise la turneul caritabil, precum și părintelui protopop Dinu Vasile Viorel și politicienilor locali care au sprijinit inițiativa. De asemenea, un gând aparte de recunoștință a fost adresat deputatului Daniel Florea, singurul politician căruia i-a păsat de acest eveniment.

Echipele înscrise: Sporting Călărași – Komora Călărași – Digi Călărași – Drunk Team Călărași – Sport Team Călărași – United Călărași – Friends Team Călărași – AS Polis – Impact Roseţi – Old Team Călăraşi – Saint Gobain Călăraşi – Setaco Călăraşi;

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Primele rezultate ale tragediei din Spanțov. Macroul consumat, principala cauză

Published

on

Apar noi detalii despre cazul tragediei în care o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la o masă, în a doua zi de Florii.

Conform rapoartelor Direcției Sanitar Veterinare, cazul tragic al fetiței din județul Călărași, care a pierit în urma consumului de pește, a indicat o contaminare a alimentelor cu bacterii în cantități periculoase.

Conform informațiilor obținute de la libertatea.ro, analizele realizate asupra probelor prelevate atât din magazinul local cât și din frigiderul familiei au indicat prezența unui nivel anormale de bacterii, inclusiv klebsiella și salmonella, ce depășesc limitele permise.

În prezent, autoritățile așteaptă rezultatele ulterioare ale analizelor efectuate de către Direcția Sanitară Veterinară și cele ale probelor prelevate de Direcția de Sănătate Publică.

Advertisement

Vă reamintim că o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit, luni, a doua zi după Florii, după ce ar fi mâncat macrou congelat cumpărat de la magazinul din satul Spanțov.

Și familia crede același lucru, însă poliția a deschis o anchetă. Un apel la 112 dar luni dimineață anunță ca o fetiță de 4 ani era în stare de inconștiență. A fost dusă la Spitalul Județean Călărași, intubată, însă, a murit.

Alte câteva ore mai târziu, din casa aceleiași familii a sunat din nou la numărul de urgență 112. De această dată bunicii erau cei care se simțeau foarte rău.

Bunica în vârstă de 59 de ani și bunicul de 66 de ani au fost duși la spitalul municipal din Oltenița. Femeia a murit și ea în scurt timp.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Ecoaqua / Cartierul Măgureni, fără apă din cauza unei avarii

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Municipiul Călărași se confruntă cu o avarie la rețeaua de distribuție a apei, generând oprirea alimentării în cartierul Măgureni. Situația a survenit la intersecția străzilor Petroșani și Păcii, iar echipele operatorului ECOAQUA SA Călărași sunt mobilizate pentru intervenții de urgență.

Conform informațiilor transmise de către operatorul local de apă și canalizare, avaria a fost semnalată la ora 15:30 și se estimează că lucrările de remediere vor dura între 3 și 4 ore. Astfel, locuitorii din cartierul Măgureni vor resimți întreruperea alimentării cu apă pe durata intervenției.

Ne confruntăm cu o situație urgentă la intersecția străzilor Petroșani și Păcii din municipiul Călărași, iar echipa noastră este deja pe teren pentru a remedia avaria cât mai rapid posibil“, au declarat reprezentanții ECOAQUA SA Călărași.

Advertisement

În cazul în care situația se modifică sau apar informații noi, vom revenii cu detalii prin intermediul canalului nostru de comunicare.

Continue Reading

Cele mai vizualizate