Connect with us

Știri

VIDEO. Vasile Matei: “Noul sediu al primăriei este executat în proporție de 60%”

Published

on

Activitatea administrației locale din comuna Grădiștea este intensă. Edilul social-democrat, Vasile Matei, și-a propus pentru prima parte a acestui an să rezolve problema trotuarelor din satele Rasa și Cunești, lucru pe care l-a reușit. Lista proiectelor pentru dezvotlarea comunei este mare, însă nu se vorbeștea prea mult pentru că munca este mai apreciată când e văzută, nu lăudată, spune primarul Matei. Sediul primăriei, un proiect demarat de fosta administrație, continuat de actuala. O clădire impresionantă, modernă, gândită pentru nevoile populației.

Vasile Matei, primarul comunei Grădiștea: Noul sediu este executat în proporție de 60%. Urmează să turnăm a doua placă și sperăm ca în iarnă să finisăm interioarele și cel târziu în vara viitoare să ne mutăm. Lucrările au început acum un an și jumătate, dar se lucrează bine, s-a lucrat tot timpul.

https://youtu.be/ce6-Ai-k8sY

– Compartimentarea cum a fost gândită?
Vasile Matei: A fost gândită bine, dar o să avem probleme că e cam mare. Pentru o comunitate ca a noastră e cam măricică.

– E un proiect lăsat de fosta administrație?
Este lăsat de fosta administrație, da. S-a făcut proiectul de vechea administrație, noi continuăm. Lucrările merg foarte bine. E o lucrare bună.

Advertisement

– Care este valoarea investiției?
Vasile Matei: Valoarea totală a investiție nu o știm acum, este finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI). Noi decât la recepția finală o să participăm, atunci o să știm cât valorează până la urmă această investiție.
Clădirea nouă e total diferită. În clădirea veche erau două compartimente în același birou, chiar și trei compartimente. Acum fiecare compartiment o să fie în birou separat, unde cetățeanul se prezintă pe fiecare domeniu. E o modernizare foarte importantă benefică și pentru cetățeni, pentru că nu mai umblă din birou în birou.

– Ce ne puteți spune despre alte proiecte pe care le-ați finalizat?
Vasile Matei: Am finalizat stadionul de fotbal, tot de vechea administrație început. Noi acum avem depuse pe Anghel Saligny 3 proiecte – canalizare, să terminăm satul Grădiștea și o parte din Cunești, asfaltare pentru refacerea străzilor unde s-a făcut deja canalizare și asfaltare după noua canalizare. Nu mai putem să depunem proiecte pentru asfaltare dacă nu avem canalizare, cum e și normal.

– De când ați predat mandatul de primar și până în momentul de față, câți kilometri de asfalt au fost turnați?
Vasile Matei: S-a finalizat un proiect vechi de aproximativ 3 kilometri, chiar acum două sau trei săptămâni. S-a terminat asfaltare pe satul Grădiștea, mai avem stația de epurare. Se lucrează, iar în 2-3 luni va fi gata și acolo. La primăvară vom da și canalizarea în folosință.

– Pentru anul 2022 care va fi cea mai mare ambiție?
Vasile Matei: Să potabilizăm apa din satul Grădiștea. Aici este o problemă, pentru că apa de la puț, de la bazin, pleacă potabilă, dar avem probleme pe rețea. Avem porțiuni din rețeaua veche făcută cred că de 30-40 de ani, pe timpul CAP-ului. Sunt niște tronsoane scurte care ne strică toată apa potabilă pe care o pompăm.
Avem societatea primăriei care se ocupă de furnizarea serviciilor de apă-canal, a consiliului local – SC Satul Nou cu licență. În toată comuna Grădiștea avem puțuri și bazine care funcționează non-stop.
Proiectul de gaze s-a depus în luna decembrie prin finanțare POIM. Am primit acum două săptămâni rezultatul că este eligibil. Nu am anunțat deocamdată, noi vrem să anunțăm atunci când știm ceva concret. E o diferență între a fi eligibil și a fi finanțat. Poți să fii eligibil fără finanțare, depinde de punctaj. Noi nu avem punctaj maxim deoarece avem un număr mic de gospodării. Deocamdată noi am depus pe UAT-ul nostru. Din toate discuțiile pe care le-am purtat, avem șanse mari de câștig din punct de vedere individual.
Dacă nu poate fi finanțabil, am vorbit cu colegii de la Independența și Ciocănești să facem un parteneriat pentru a depune acest proiect de alimentare cu gaze pe parteneriat. Împreună putem avea punctaj maxim, dar s-ar putea să-l câștigăm singuri. Ar fi cel mai benefic pentru o comunitate.

– Pentru sezonul rece cum v-ați pregătit?
Vasile Matei: Avem utilajele primăriei în caz de ceva zăpadă, avem și partenerii noștri, societățile agricole care ne-au ajutat de fiecare dată, avem procurat aproape 20 de tone de nisip cu sare în caz de polei. N-au fost probleme niciodată la noi din această cauză. Atunci când avem nevoie avem ajutoare.

– Ce le-ați transmite cetățenilor?
Vasile Matei: Primăria, cel puțin de când sunt eu primar, totdeauna a fost cât mai operativă în ceea ce privește cetățenii. Poate mai sunt nemulțumiți, n-am putut niciodată să rezolvăm toate problemele, dar sunt bineveniți acum în vechiul sediu, iar la anul și în noua clădire.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Polițiștii călășeni, instruiți de experți criminalișți să depisteze suspecții care mint la audieri

Published

on

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a avut loc cursul „Decriptări comportale, mimico-gesticulare, în audierea suspecților rezonabili”, susținut de domnul prof. univ. dr. Butoi Tudorel.

Polițiști au avut ocazia sa-l întâlnească și să afle detalii din întreaga activitate profesională a acestuia.

Domnul prof. univ. dr. Butoi Tudorel  este membru fondator și formator al Institutului de Psihologie Judiciară. Doctor în psihologie la Universitatea din București în anul 1992. Psiholog criminalist și expert poligraf în cadrul Poliției Române – Serviciul criminalistic. Titularul disciplinei „Psihologie judiciară” și autorul cel mai prolific în domeniul psihologiei judiciare, psihologiei criminalistice și expertizei psihologice. Conducător și coordonator al cursului universitar de master în domeniul psihologiei judiciare și victimologiei. Profesor universitar și formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii.

De asemenea, a fost președintele Comisiei de psihologie pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din cadrul Colegiului Psihologilor din România.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Polițiștii călărășeni primesc motoare în dotare

Published

on

Doua motociclete noi au intrat în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, contribuind astfel la îmbunătățirea capacității de răspuns la evenimente, precum și la creșterea gradului de siguranță rutieră.

Ieri, 22 aprilie a.c., 2 motociclete BMW au intrat în dotarea structurilor rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Au dotări specifice muncii operative – sisteme acustice și vizuale de avertizare, dar și alte dispozitive care asigură condiții optime pentru îndeplinirea misiunilor și sunt colantate după o grafică nouă.

Întregul efort de îmbunătățire a mobilității Poliției Române are ca beneficiar final cetățenii, astfel încât întreaga comunitate să poată beneficia de un plus de siguranță și de un serviciu polițienesc de calitate sporită.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Alin Drăgulin a intrat la primărie. Astăzi și-a depus candidatura

Published

on

Alin Drăgulin și-a oficializat candidatura pentru funcția de primar al municipiului Călărași. Cu o experiență vastă și diversă în domeniul public și privat, Alin Drăgulin spune că municipiul Călărași are nevoie de o administrația locală stabilă. Cu o carieră care a traversat multiple domenii și funcții de responsabilitate, Drăgulin și-a consolidat expertiza și înțelegerea nevoilor comunității.

Printre funcțiile ocupate până în prezent se numără subsecretar de stat la Ministerul Mediului, firector Executiv la A.D.I. Ecoaqua Călărași și Ialomița, vicepreședinte la PNL sectorul 5, secretar general la Tineretul Național Liberal și multe altele.

Această experiență bogată și diversificată îl pregătește pe Alin Drăgulin să ofere soluții pentru problemele pe care le-a identificat în municipiul Călărași. Cu o viziune liberală și energie, Alin Drăgulin promite să ducă mai departe progresul și dezvoltarea orașului, adresând atât aspectele sociale, economice, cât și cele de mediu.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate