Connect with us
Vremea în Călărași: 🌡️ 36°C | Anul X Nr. 521

Știri

DOCUMENT. Nae Sinel se întoarce la conducerea primăriei Budești. Prefectura analizează situația

Published

on

Situața din Budești nu este una bună. Orașul a fost condus de la jumătatea anului 2017 de Nae Sinel, viceprimar cu atribuții de primar și de Nae Florin, viceprimar ales pentru Budeșți, ambii fiind consilieri în cadrul Consiliului local al orașului Budești. Se pare că interesele politice sunt mult mai importante decât necesitatea acestui oraș în care sărăcia predomină din cauza slabei dezvoltări. Moștenirea pe care a preluat-o Nae Sinel este grea și foarte amărâtă. Și la propriu și la figurat. Pentru că au deranjat, Sinel și Florin Nae au fost plimbați prin parchete, birouri de poliție pentru a da declarații unor petiții “anonime”, spun chiar cei doi. Mai nou sunt plimbați prin  instanțe de judecată pentru diferite motive. Unele total absurde, fără fond, altele care lasă loc de interpretări pentru fiecare.

Omul care a prealuat primăria în 2017 a fost reclamat de Matei Ionel, care a cerut desființarea Consiliului Local al Budeștiului. Procesul a mers înainte, având mai multe termene, finalul fiind unul neplăcut pentru primarul Nae Sinel. Tribunalul Călărași a decis, prin sentința civilă nr. 817/05.12.2019 a dosarului Nr 35/116/2019 să dizolve componența Consiliului local din Budești. 

Viceprimarul Nae Florin a hotărât că situația nu trebuie să rămână așa și a atacat în instanța, la Curtea de Apel București decizia dată de Tribunalul Călărași.

SURPRIZĂ! NAE SINEL REVINE PE FOTOLIUL DE PRIMAR! INSTANȚA VA FACE LUMINĂ

Curtea de Apel București a dispus suspendarea hotărârii judecătorești din sentința ce vine drept urmare a plângerii făcute de Matei Ionel, un apropiat de-al domnului Ilie Mihai, președinte PNL Budești.

Advertisement

Curtea de Apel București  – Secția VIII-a (nouă) Concendios Administrativ și Fiscal s-a pronunțat în sensul: “Admite cererea formulatĂ de petentul – recurent Nae Florin. Constată că sentința nr. 817/05.12.2019, astfel cum a fost îndreptată prin încheierea din 31.01.2020, pronunțată de Tribunalul Călărași – Secția civilă în dosarul nr. 35/116/2019. este suspendată de drept în cond. art. 484. alin 1 teza finală Cod procedură civilă rap. la art. 20 alin. 2 din Legea nr. 554/2004. Definitivă. Pronunțată azi, 23.03.2010, în conf, art 403 Cod procedură cvilă prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței”.

EROARE CARE PRELUNGEȘTE AGONIA DIN ORAȘUL BUDEȘTI

O eroare materială strecurată în decizia  Curții de Apel București în dosarul 1161/2/2020 l-a impiedicat pe domnul prefect Marian Stoica să aplice soluția dată de Curtea de Apel București privind suspendarea executării hotărârii sentinței  civile a Tribunalului Călărași din 817/05.12.2019 în cazul dosarului 35/116/2019.

Iată soluția dată de instanță în data de 23.03.2020

23.03.2020
Ora estimata: 09:00
Complet: 8-Camera de consiliu 1 recurs
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de petentul – recurent Nae Florin. Constată că sentinţa nr.817/05.12.2019, astfel cum a fost îndreptată prin încheierea din 31.01.2020, pronunţate de Tribunalul Călăraşi – Secţia civilă în dosarul nr.35/116/2019, este suspendată de drept în cond. art.484 alin.1 teza finală Cod procedură civilă rap. la art.20 alin.2 din Legea nr.554/2004. Definitivă. Pronunţată azi, 23.03.2010, în cond. art.402 Cod procedură civilă prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    23.03.2020

CURTEA DE APEL BUCUREȘTI HOTĂRĂȘTE SUSPENDAREA SENTINȚEI CIVILE DATE LA CĂLĂRAȘI

Eroarea materială a fost corectată iar acum urmează să vedem când vor fi puse în aplicare măsurile de către Instituția Prefectului Județului Călărași.

08.04.2020
Ora estimata: 14:00
Complet: 8-Camera de consiliu 1 recurs
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Admite cererea de îndreptare a erorii materiale, formulată de petentul – recurent – intervenient Nae Florin în contradictoriu cu intimatul – reclamant Matei Ionel, intimatul – pârât Consiliul Local al Oraşului Budeşti şi intimatul – recurent UAT Budeşti, intimaţii – intervenienţi Iorgu Ion Emanuel şi Stoica Florica, precum şi învestirea din oficiu. Dispune îndreptarea erorii materiale strecurate în cuprinsul minutei şi în cuprinsul încheierii din dosarul nr.1161/2/2020, aferente termenului de judecată din data de 23.03.2020, în sensul că data pronunţării este ,,23.03.2020”, iar nu ,,23.03.2010” cum din eroare s-a consemnat. Definitivă. Pronunţată azi, 08.04.2020, în cond. art.402 Cod procedură civilă prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Încheiere – îndreptare eroare materială    08.04.2020

CE SPUNE PRIMARUL GONIT DIN FUNCȚIE

Nae Sinel a fost contacta telefonic de Călărași PRESS pentru un punct de vedere privind situața jurudică în care se află. 

Advertisement

Nae Sinel: Este nevoie urgent de măsuri împotriva coronavirus prin Comitetul Local de Situații de Urgență. Consilierii sunt receptivi propunerilor noastre de realizare a realiza un centru de carantină în sediul fostului Spital orășenesc din Budești Budești. Trebuie să monitorizăm toate persoanele carantinate și să le asigurăm hrana. La fel trebuie să  avem grijă de persoanele alocate la ajutoare sociale, la persoanele vârstnice predispuse riscurilor îmbolnăvirilor, prin reactualizarea acelei componențe de persoane vulnerabile. Vom colabora eficient cu medicii de familie, trebuie să existe o strânsă colaborare. Trebuie să asigurăm un program de permanență, de continuitate pe durata acestei Stări de urgență la sediul Primăriei. Totodată, intenționăm să identificăm agenții economici care doresc să sponsorizeze acțiunile noastre, pe cele ale poliției din localitate prin dotarea cu echipamente de protecție sau alimente celor carantinați. Cel mai important este programul de dezinfecție pe care trebuie zilnic să îl susținem prin măsuri eficiente, nu cu vorbe. Trebuie să achiziționăm în regim de urgență atomizoare și soluții de dezinfecție sau să apelăm la serviciile unei societăți specializate.

Situația noastră din Budești este gravă. După suspendarea mea, doamna secratară care venea luni și joi la Primărie nu a putut lua nici o măsură privind pandemia, oprirea ei.  De aceea vom folosi dispozitie pentru reactualizarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență care nu mai are aceeași componență. Nu s-a luat nici o măsură nicăieri pentru că nu avea cine să o decidă.” – declară Nae Sinel

“Practic, nu s-a realizat nimic în localitate!” 

Nae Sinel

“Oamenii au apelat telefonic la mine. Am rezolvat problema iluminatului din Buciumeni, dar sunt multe alte probleme prioritate de pus imediat în practică. Important este ca domnul prefect Marian Stoica să realizeze urgența măsurilor ce trebuie să le luăm și faptul că Hotărârea Curții de Apel este definitivă și irevocabilă.

Trebuia pusă în executare de la data de 8 aprilie 2020.

Nae Sinel

Noi suntem de bună credință, știm ce măsuri să luăm și cerem prefectului să respecte hotărărea definitivă a Curții de Apel așa cum a aplicat-o și pe cea a Tribunalului Călărași. Nu vrem să credem că există interese politice ale PNL pentru a nu se respecta o hotărâre Definitivă. Mai ales că oamenii din Budești, satele  Buciumeni, Aprozi, și Gruiu suferă” – a declarat Nae Sinel pentru Călărași PRESS

Advertisement
Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Advertisement

Știri

Semnificația istorică a zilei de 26 iulie

Published

on

IATĂ CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN ACEASTĂ ZI:

1324 – Basarab I, voievodul Țării Românești (1310-1352), este numit într-un act emis de Cancelaria maghiară, „Bazarab, woyvodam nostrum Transalpinum” („voievodul nostru transalpin”).

1401 – Iosif Mușat a fost recunoscut de Patriarhia Constantinopolului mitropolit al Moldovei, iar scaunul mitropolitan a fost mutat din 1401 de la Rădăuți, la Suceava.

1469 – Războiul celor Două Roze – În Bătălia de la Edgecote Moor forțele conduse de Richard Neville, conte de Warwick se opun celor conduse de Eduard al IV-lea al Angliei.

Advertisement

1476 – A avut loc Bătălia de la Valea Albă (Războieni), un eveniment important din istoria medievală a Moldovei.

1533 – Francisco Pizarro îl execută pe Atahuallpa, al treisprezecelea și ultimul împărat al incașilor.

1721 – S-a născut baronul Samuel Brukenthal, guvernatorul austriac al Transilvaniei, colecționar de artă (d. 1803). Palatul lui din Sibiu, azi Muzeul “Brukenthal”, adăpostește colecția sa de artă.

1741 – A fost descoperita Peninsula Alaska, când exploratorul Vitus Behring a condus o expediție a marinei ruse la bordul navei Sf. Petru. Echipajul s-a întors în Rusia cu blănuri de vidră, blănuri care au fost considerate a fi cele mai bune din lume.

1830 – A izbucnit Revoluția Franceză de la 1830 (26 – 29 iulie 1830), care s-a soldat cu înlocuirea casei de Bourbon restaurate cu Monarhia din Iulie.

Advertisement

1847 – Liberia își declara independenta. Istoria Liberiei ca entitate politică de sine stătătoare, începe cu sosirea negrilor americani care vor fi cunoscuți ca americano-liberieni. Sub egida „Societății Colonizatoare Americane”, ei au pus bazele unei colonii în vestul Africii în 1822.

1891 – Franța anexează Tahiti, o insula situata in Oceanul Pacific care face parte din Polinezia Franceza cu o suprafață de 1042 km2 si o populație de 184000 locuitori in prezent.

1908 – Procurorul general al Statelor Unite a înființat organizația care a stat la baza FBI- ului din ziua de astăzi. Biroul Federal de Investigații, în engleză Federal Bureau of Investigation (FBI) ,este o agenție federală de investigații a crimelor și mâna dreaptă a Departamentului de Justiție american.

1914 – Serbia și Bulgaria rup relațiile diplomatice.

1917  – A început Bătălia de la Oituz (26 iulie/8 august – 9/22 august 1917) – Parte a Campaniei românești din Primul Război Mondial.

Advertisement

1924 – În România a fost adoptata Legea pentru învățământul primar al statului român; aceasta prevedea între altele, obligativitatea si gratuitatea învățământului.

1940 – La Salzburg/Austria a avut loc o întrevedere între Ion Gigurtu (prim-ministru) și Mihail Manoilescu (ministru de externe), pe de o parte, și Adolf Hitler și Joachim von Ribbentrop, de cealaltă parte; Guvernului român i s-a recomandat să răspundă revendicărilor Ungariei horthyste prin propuneri și negocieri directe.

1941 – A fost cucerită Cetatea Albă. S-a încheiat campania militară purtată de Armata Română, alături de cea germană, pentru eliberarea nordului Bucovinei și Basarabiei.

1944 – Prima rachetă germană V2 lovește Anglia.

1945 – Al doilea război mondial – Ultimatumul anglo-chino-american care solicită capitularea Japoniei.

Advertisement

1952 – Ahmad Fuad, în vârstă de 5 luni devine rege al Egiptului în urma abdicării tatălui său, Farouk.

1952 – A murit Eva Peron, actriță argentiniană, a doua soție a generalului Juan Domingo Peron, președintele Argentinei intre 1946 -1955 si 1973 -1974; (n.07.05. 1919).

1953 – Prin lansarea unui atac nereușit împotriva unei baze militare din Santiago de Cuba, Fidel Castro a declanșat Revoluția Cubaneză (26 iulie 1953 – 1 ianuarie 1959).

1953 – În URSS, ziarul partidului comunist sovietic „Pravda” a anunțat arestarea lui Lavrentii Beria, fost șef al poliției politice sovietice KGB.

1956 – Egiptul a naționalizat Canalul Suez.

Advertisement

1957 – Carlos Castillo Armas, dictator al Guatemalei, a fost asasinat.

1974 – Prim-ministrul grec Konstantinos Karamanlis formează primul guvern civil din țară, după șapte ani de conducere militară.

1976 – Primul card VISA a fost utilizat pentru prima oara , la Thompson Travel, în Burlington, Vermont, SUA, fiind emis de Howard Bank. Suma tranzacționată a fost de 178 USD, fiind folosită pentru cumpărarea unor bilete de avion.

2010 – Un elicopter israelian de transport tip Sikorsky CH-53, care lua parte la exercițiul aerian româno-israelian ‘‘Blue Sky 2010”, s-a prăbușit la Fundata-Brașov, fără a exista supraviețuitori.

Advertisement
Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Continue Reading

Știri

Ciprian Pandea, replică tăioasă pentru conducerea CJ Călărași: „Vreți să discutăm pe documente? Atunci haideți, dar fără blur!”

Published

on

Scandalul legat de gestionarea fondurilor europene de către compania Ecoaqua Călărași continuă să alimenteze războiul politic dintre liderii PNL și cei ai administrației județene PSD. După ce președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a lansat noi acuzații publice în legătură cu problemele de la operatorul regional de apă și canal, deputatul Ciprian Pandea vine cu o reacție dură, în care demontează acuzațiile și cere explicații clare pe fapte și documente.

„Pentru început, aș vrea să vă întreb dacă nu cumva ar fi fost corect să spuneți și faptul că ministrul PNL al MIPE și secretarul de stat au încercat să găsească soluții împreună cu dumneavoastră, ieri? Ar fi fost frumos să spuneți că PNL nu pune piedici cu nimic”, transmite liderul liberal.

Într-un ton ironic, Pandea face apel la „rânduri scurte, pentru a nu ocupa prea mult din timpul” președintelui CJ, apoi trece la două acuzații punctuale:

„1. Vorbiți despre angajări fictive ca și cum ar fi fost făcute de mine, nu de cel pe care l-ați girat. Încercați să induceți ideea că din acest motiv se pierde finanțarea POIM. Ați anunțat organele abilitate? Și, apropo, câți angajați avea EcoAqua în 2020 și câți are acum?”

„2. Prezentați o mărire de salariu ca pe o ilegalitate. Dacă știți că e ceva în neregulă, de ce nu informați autoritățile? Altfel, s-ar putea crede că tăinuiți.”

Pandea reamintește și de conflictul cu primarul din Budești, insinuând că Iliuță ar avea un obicei de a controla abuziv administrațiile locale, pierzând însă constant în instanță.

Advertisement

„Călărășenii nu au nicio vină că cel în care și-au pus încrederea a vrut puterea absolută și și-a prins degetele în ea”, afirmă Pandea în încheiere.

Deputatul PNL publică și două documente de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cereri de rambursare respinse, susținând că acestea sunt ținute „ascunse” de conducerea CJ Călărași: „Să discutăm pe documente, dacă asta doriți. Dar neblurate, astfel încât oamenii să vadă adevărul!”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Continue Reading

Știri

COD GALBEN de vreme severă în localitatea Belciugatele: vijelii, grindină și ploi torențiale în această după-amiază

Published

on

Atenție, vremea se schimbă! Cod galben de instabilitate atmosferică în județul Călărași

Meteorologii au emis o avertizare de COD GALBEN pentru localitatea Belciugatele, valabilă astăzi, 25 iulie 2025, între orele 16:30 și 18:00.

Potrivit prognozei, zona va fi afectată de intensificări puternice ale vântului, cu viteze cuprinse între 50 și 70 km/h, însoțite de averse torențiale care pot acumula între 15 și 20 l/mp, descărcări electrice frecvente și căderi de grindină, cu diametre de sub 2 cm.

Autoritățile le recomandă locuitorilor din Belciugatele să evite deplasările în timpul manifestărilor severe, să-și adăpostească animalele, bunurile din curți și să nu se adăpostească sub copaci sau stâlpi în timpul descărcărilor electrice.

Rămâneți vigilenți și urmăriți alertele transmise de autorități!

Advertisement

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Continue Reading