Connect with us

Știri

DOCUMENT. Nae Sinel se întoarce la conducerea primăriei Budești. Prefectura analizează situația

Published

on

Situața din Budești nu este una bună. Orașul a fost condus de la jumătatea anului 2017 de Nae Sinel, viceprimar cu atribuții de primar și de Nae Florin, viceprimar ales pentru Budeșți, ambii fiind consilieri în cadrul Consiliului local al orașului Budești. Se pare că interesele politice sunt mult mai importante decât necesitatea acestui oraș în care sărăcia predomină din cauza slabei dezvoltări. Moștenirea pe care a preluat-o Nae Sinel este grea și foarte amărâtă. Și la propriu și la figurat. Pentru că au deranjat, Sinel și Florin Nae au fost plimbați prin parchete, birouri de poliție pentru a da declarații unor petiții “anonime”, spun chiar cei doi. Mai nou sunt plimbați prin  instanțe de judecată pentru diferite motive. Unele total absurde, fără fond, altele care lasă loc de interpretări pentru fiecare.

Omul care a prealuat primăria în 2017 a fost reclamat de Matei Ionel, care a cerut desființarea Consiliului Local al Budeștiului. Procesul a mers înainte, având mai multe termene, finalul fiind unul neplăcut pentru primarul Nae Sinel. Tribunalul Călărași a decis, prin sentința civilă nr. 817/05.12.2019 a dosarului Nr 35/116/2019 să dizolve componența Consiliului local din Budești. 

Viceprimarul Nae Florin a hotărât că situația nu trebuie să rămână așa și a atacat în instanța, la Curtea de Apel București decizia dată de Tribunalul Călărași.

SURPRIZĂ! NAE SINEL REVINE PE FOTOLIUL DE PRIMAR! INSTANȚA VA FACE LUMINĂ

Curtea de Apel București a dispus suspendarea hotărârii judecătorești din sentința ce vine drept urmare a plângerii făcute de Matei Ionel, un apropiat de-al domnului Ilie Mihai, președinte PNL Budești.

Advertisement

Curtea de Apel București  – Secția VIII-a (nouă) Concendios Administrativ și Fiscal s-a pronunțat în sensul: “Admite cererea formulatĂ de petentul – recurent Nae Florin. Constată că sentința nr. 817/05.12.2019, astfel cum a fost îndreptată prin încheierea din 31.01.2020, pronunțată de Tribunalul Călărași – Secția civilă în dosarul nr. 35/116/2019. este suspendată de drept în cond. art. 484. alin 1 teza finală Cod procedură civilă rap. la art. 20 alin. 2 din Legea nr. 554/2004. Definitivă. Pronunțată azi, 23.03.2010, în conf, art 403 Cod procedură cvilă prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței”.

EROARE CARE PRELUNGEȘTE AGONIA DIN ORAȘUL BUDEȘTI

O eroare materială strecurată în decizia  Curții de Apel București în dosarul 1161/2/2020 l-a impiedicat pe domnul prefect Marian Stoica să aplice soluția dată de Curtea de Apel București privind suspendarea executării hotărârii sentinței  civile a Tribunalului Călărași din 817/05.12.2019 în cazul dosarului 35/116/2019.

Iată soluția dată de instanță în data de 23.03.2020

23.03.2020
Ora estimata: 09:00
Complet: 8-Camera de consiliu 1 recurs
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de petentul – recurent Nae Florin. Constată că sentinţa nr.817/05.12.2019, astfel cum a fost îndreptată prin încheierea din 31.01.2020, pronunţate de Tribunalul Călăraşi – Secţia civilă în dosarul nr.35/116/2019, este suspendată de drept în cond. art.484 alin.1 teza finală Cod procedură civilă rap. la art.20 alin.2 din Legea nr.554/2004. Definitivă. Pronunţată azi, 23.03.2010, în cond. art.402 Cod procedură civilă prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    23.03.2020

CURTEA DE APEL BUCUREȘTI HOTĂRĂȘTE SUSPENDAREA SENTINȚEI CIVILE DATE LA CĂLĂRAȘI

Eroarea materială a fost corectată iar acum urmează să vedem când vor fi puse în aplicare măsurile de către Instituția Prefectului Județului Călărași.

08.04.2020
Ora estimata: 14:00
Complet: 8-Camera de consiliu 1 recurs
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Admite cererea de îndreptare a erorii materiale, formulată de petentul – recurent – intervenient Nae Florin în contradictoriu cu intimatul – reclamant Matei Ionel, intimatul – pârât Consiliul Local al Oraşului Budeşti şi intimatul – recurent UAT Budeşti, intimaţii – intervenienţi Iorgu Ion Emanuel şi Stoica Florica, precum şi învestirea din oficiu. Dispune îndreptarea erorii materiale strecurate în cuprinsul minutei şi în cuprinsul încheierii din dosarul nr.1161/2/2020, aferente termenului de judecată din data de 23.03.2020, în sensul că data pronunţării este ,,23.03.2020”, iar nu ,,23.03.2010” cum din eroare s-a consemnat. Definitivă. Pronunţată azi, 08.04.2020, în cond. art.402 Cod procedură civilă prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Încheiere – îndreptare eroare materială    08.04.2020

CE SPUNE PRIMARUL GONIT DIN FUNCȚIE

Nae Sinel a fost contacta telefonic de Călărași PRESS pentru un punct de vedere privind situața jurudică în care se află. 

Advertisement

Nae Sinel: Este nevoie urgent de măsuri împotriva coronavirus prin Comitetul Local de Situații de Urgență. Consilierii sunt receptivi propunerilor noastre de realizare a realiza un centru de carantină în sediul fostului Spital orășenesc din Budești Budești. Trebuie să monitorizăm toate persoanele carantinate și să le asigurăm hrana. La fel trebuie să  avem grijă de persoanele alocate la ajutoare sociale, la persoanele vârstnice predispuse riscurilor îmbolnăvirilor, prin reactualizarea acelei componențe de persoane vulnerabile. Vom colabora eficient cu medicii de familie, trebuie să existe o strânsă colaborare. Trebuie să asigurăm un program de permanență, de continuitate pe durata acestei Stări de urgență la sediul Primăriei. Totodată, intenționăm să identificăm agenții economici care doresc să sponsorizeze acțiunile noastre, pe cele ale poliției din localitate prin dotarea cu echipamente de protecție sau alimente celor carantinați. Cel mai important este programul de dezinfecție pe care trebuie zilnic să îl susținem prin măsuri eficiente, nu cu vorbe. Trebuie să achiziționăm în regim de urgență atomizoare și soluții de dezinfecție sau să apelăm la serviciile unei societăți specializate.

Situația noastră din Budești este gravă. După suspendarea mea, doamna secratară care venea luni și joi la Primărie nu a putut lua nici o măsură privind pandemia, oprirea ei.  De aceea vom folosi dispozitie pentru reactualizarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență care nu mai are aceeași componență. Nu s-a luat nici o măsură nicăieri pentru că nu avea cine să o decidă.” – declară Nae Sinel

“Practic, nu s-a realizat nimic în localitate!” 

Nae Sinel

“Oamenii au apelat telefonic la mine. Am rezolvat problema iluminatului din Buciumeni, dar sunt multe alte probleme prioritate de pus imediat în practică. Important este ca domnul prefect Marian Stoica să realizeze urgența măsurilor ce trebuie să le luăm și faptul că Hotărârea Curții de Apel este definitivă și irevocabilă.

Trebuia pusă în executare de la data de 8 aprilie 2020.

Nae Sinel

Noi suntem de bună credință, știm ce măsuri să luăm și cerem prefectului să respecte hotărărea definitivă a Curții de Apel așa cum a aplicat-o și pe cea a Tribunalului Călărași. Nu vrem să credem că există interese politice ale PNL pentru a nu se respecta o hotărâre Definitivă. Mai ales că oamenii din Budești, satele  Buciumeni, Aprozi, și Gruiu suferă” – a declarat Nae Sinel pentru Călărași PRESS

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

A încercat să-și schimbe becurile din far ale mașinii și a fost la un pas să o facă scrum

Published

on

Un autoturism marca Citroen C5 a fost cuprins de flăcări în zona motorului, într-un incident care a avut loc în această seară în municipiul Călărași. Potrivit informațiilor disponibile, proprietarul vehiculului ar fi încercat să schimbe becurile farurilor cu doar 20 de minute înainte de izbucnirea incendiului, iar situația a degenerat rapid.

La fața locului, mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călărași au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar pagubele s-au limitat doar la cele materiale.

Trecătorii spun că incidentul ar fi fost cauzat de o improvizație la partea electrică a autoturismului. Polițiștii vor demara o anchetă pentru a stabili exact circumstanțele în care s-a produs incendiul.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Amalia Bellantoni își lansează autobiografia! Ce spune femeia care s-a îndrăgostit de județul Călărași

Published

on

Amalia Bellantoni este o personalitate cunoscută și respectată, cu o viață dedicată autodepășirii și realizărilor remarcabile. Experiența sa bogată și pasiunea pentru provocări au transformat-o într-o figură emblematică atât în lumea gastronomiei, cât și în cea culturală. 

Cu o carieră diversificată, Amalia a început prin a-și urma visul de a deveni  pilot, lucrând  pentru 15 ani în companii aeriene.  Cabin crew  pentru companii precum Alitalia și Tarom. Deși nu și-a îndeplinit complet acest vis, a reușit să-și construiască o reputație impresionantă ca membru al echipajului.

Popularitatea sa a crescut semnificativ odată cu apariția în emisiunea de televiziune “Chefi la cuțite”, unde a fost cunoscută sub porecla de “Sicilianca”. Într-un mod inspirat, Amalia a transformat această poreclă într-un renume, deschizând un restaurant sicilian și o fermă ce reconstituie atmosfera autentică a unui sat sicilian.

Implicată în numeroase cauze sociale și culturale, Amalia Bellantoni a devenit o voce puternică pentru comunitatea sa. Alături de soțul său, Domenico Bellantoni, a devenit ambasadoare a culturii siciliene și a promovat valorile și tradițiile acestui teritoriu îndepărtat.

Advertisement

Cu toate acestea, legăturile sale cu România sunt la fel de puternice și profunde. Amalia și-a dedicat eforturile pentru a contribui la dezvoltarea locală, fiind recunoscută ca o ambasadoare neoficială a comunei Belciugatele și a județului Călărași.

Acum, Amalia Bellantoni a hotărât să-și împărtășească povestea și gândurile prin intermediul unei cărți autobiografice. “De la însorita Sicilie la crivățul Bărăganului – Viața privită de deasupra norilor și de aici, de prin țărână” surprinde esența vieții sale, călătoria sa personală și lupta împotriva adversităților.

Lansarea cărții va avea loc la Restaurantul Belli Siciliani din București și se așteaptă să fie un eveniment memorabil, reflectând interesul și admirația publicului față de viața și realizările Amaliei Bellantoni.

amalia bellantoni

amalia bellantoni

Sursa foto: Arhivă Amalia Bellantoni

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident pe DN3, în zona Pod 4: Un motociclist a fost rănit după ce a fost acroșat de un șofer

Published

on

accident pod 4

Marți, 7 mai, la ora 19:40, pe DN3, pe șoseaua Chiciului, a avut loc un nou accident rutier care a implicat trei persoane. Conform informațiilor, un autoturism și o motocicletă s-au acroșat.

Potrivit primelor date, accidentul s-a produs în timp ce motociclistul a semnalizat intenția de a schimba direcția de deplasare, indicând coborârea spre Restaurantul Pod 4, moment în care un autoturism condus de un bărbat l-a acroșat pe motociclist.

La fața locului au intervenit rapid mai multe echipaje de urgență ale ISU Călărași, care au acționat pentru acordarea primului ajutor și evaluarea victimelor. Motociclistul a suferit o fractură la unul dintre membrele superioare.

Cauzele exacte ale accidentului vor fi stabilite de către polițiștii rutieri.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate