in

DOCUMENT. Nae Sinel se întoarce la conducerea primăriei Budești. Prefectura analizează situația

Budești/ Nae Sinel a câștigat o luptă. Orașul Budești îl va avea din nou primar pe

Situața din Budești nu este una bună. Orașul a fost condus de la jumătatea anului 2017 de Nae Sinel, viceprimar cu atribuții de primar și de Nae Florin, viceprimar ales pentru Budeșți, ambii fiind consilieri în cadrul Consiliului local al orașului Budești. Se pare că interesele politice sunt mult mai importante decât necesitatea acestui oraș în care sărăcia predomină din cauza slabei dezvoltări. Moștenirea pe care a preluat-o Nae Sinel este grea și foarte amărâtă. Și la propriu și la figurat. Pentru că au deranjat, Sinel și Florin Nae au fost plimbați prin parchete, birouri de poliție pentru a da declarații unor petiții “anonime”, spun chiar cei doi. Mai nou sunt plimbați prin  instanțe de judecată pentru diferite motive. Unele total absurde, fără fond, altele care lasă loc de interpretări pentru fiecare.

Omul care a prealuat primăria în 2017 a fost reclamat de Matei Ionel, care a cerut desființarea Consiliului Local al Budeștiului. Procesul a mers înainte, având mai multe termene, finalul fiind unul neplăcut pentru primarul Nae Sinel. Tribunalul Călărași a decis, prin sentința civilă nr. 817/05.12.2019 a dosarului Nr 35/116/2019 să dizolve componența Consiliului local din Budești. 

Viceprimarul Nae Florin a hotărât că situația nu trebuie să rămână așa și a atacat în instanța, la Curtea de Apel București decizia dată de Tribunalul Călărași.

SURPRIZĂ! NAE SINEL REVINE PE FOTOLIUL DE PRIMAR! INSTANȚA VA FACE LUMINĂ

Curtea de Apel București a dispus suspendarea hotărârii judecătorești din sentința ce vine drept urmare a plângerii făcute de Matei Ionel, un apropiat de-al domnului Ilie Mihai, președinte PNL Budești.

Curtea de Apel București  – Secția VIII-a (nouă) Concendios Administrativ și Fiscal s-a pronunțat în sensul: “Admite cererea formulatĂ de petentul – recurent Nae Florin. Constată că sentința nr. 817/05.12.2019, astfel cum a fost îndreptată prin încheierea din 31.01.2020, pronunțată de Tribunalul Călărași – Secția civilă în dosarul nr. 35/116/2019. este suspendată de drept în cond. art. 484. alin 1 teza finală Cod procedură civilă rap. la art. 20 alin. 2 din Legea nr. 554/2004. Definitivă. Pronunțată azi, 23.03.2010, în conf, art 403 Cod procedură cvilă prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței”.

EROARE CARE PRELUNGEȘTE AGONIA DIN ORAȘUL BUDEȘTI

O eroare materială strecurată în decizia  Curții de Apel București în dosarul 1161/2/2020 l-a impiedicat pe domnul prefect Marian Stoica să aplice soluția dată de Curtea de Apel București privind suspendarea executării hotărârii sentinței  civile a Tribunalului Călărași din 817/05.12.2019 în cazul dosarului 35/116/2019.

Iată soluția dată de instanță în data de 23.03.2020

23.03.2020
Ora estimata: 09:00
Complet: 8-Camera de consiliu 1 recurs
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de petentul – recurent Nae Florin. Constată că sentinţa nr.817/05.12.2019, astfel cum a fost îndreptată prin încheierea din 31.01.2020, pronunţate de Tribunalul Călăraşi – Secţia civilă în dosarul nr.35/116/2019, este suspendată de drept în cond. art.484 alin.1 teza finală Cod procedură civilă rap. la art.20 alin.2 din Legea nr.554/2004. Definitivă. Pronunţată azi, 23.03.2010, în cond. art.402 Cod procedură civilă prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    23.03.2020

CURTEA DE APEL BUCUREȘTI HOTĂRĂȘTE SUSPENDAREA SENTINȚEI CIVILE DATE LA CĂLĂRAȘI

Eroarea materială a fost corectată iar acum urmează să vedem când vor fi puse în aplicare măsurile de către Instituția Prefectului Județului Călărași.

08.04.2020
Ora estimata: 14:00
Complet: 8-Camera de consiliu 1 recurs
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Admite cererea de îndreptare a erorii materiale, formulată de petentul – recurent – intervenient Nae Florin în contradictoriu cu intimatul – reclamant Matei Ionel, intimatul – pârât Consiliul Local al Oraşului Budeşti şi intimatul – recurent UAT Budeşti, intimaţii – intervenienţi Iorgu Ion Emanuel şi Stoica Florica, precum şi învestirea din oficiu. Dispune îndreptarea erorii materiale strecurate în cuprinsul minutei şi în cuprinsul încheierii din dosarul nr.1161/2/2020, aferente termenului de judecată din data de 23.03.2020, în sensul că data pronunţării este ,,23.03.2020”, iar nu ,,23.03.2010” cum din eroare s-a consemnat. Definitivă. Pronunţată azi, 08.04.2020, în cond. art.402 Cod procedură civilă prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Încheiere – îndreptare eroare materială    08.04.2020

CE SPUNE PRIMARUL GONIT DIN FUNCȚIE

Nae Sinel a fost contacta telefonic de Călărași PRESS pentru un punct de vedere privind situața jurudică în care se află. 

Nae Sinel: Este nevoie urgent de măsuri împotriva coronavirus prin Comitetul Local de Situații de Urgență. Consilierii sunt receptivi propunerilor noastre de realizare a realiza un centru de carantină în sediul fostului Spital orășenesc din Budești Budești. Trebuie să monitorizăm toate persoanele carantinate și să le asigurăm hrana. La fel trebuie să  avem grijă de persoanele alocate la ajutoare sociale, la persoanele vârstnice predispuse riscurilor îmbolnăvirilor, prin reactualizarea acelei componențe de persoane vulnerabile. Vom colabora eficient cu medicii de familie, trebuie să existe o strânsă colaborare. Trebuie să asigurăm un program de permanență, de continuitate pe durata acestei Stări de urgență la sediul Primăriei. Totodată, intenționăm să identificăm agenții economici care doresc să sponsorizeze acțiunile noastre, pe cele ale poliției din localitate prin dotarea cu echipamente de protecție sau alimente celor carantinați. Cel mai important este programul de dezinfecție pe care trebuie zilnic să îl susținem prin măsuri eficiente, nu cu vorbe. Trebuie să achiziționăm în regim de urgență atomizoare și soluții de dezinfecție sau să apelăm la serviciile unei societăți specializate.

Situația noastră din Budești este gravă. După suspendarea mea, doamna secratară care venea luni și joi la Primărie nu a putut lua nici o măsură privind pandemia, oprirea ei.  De aceea vom folosi dispozitie pentru reactualizarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență care nu mai are aceeași componență. Nu s-a luat nici o măsură nicăieri pentru că nu avea cine să o decidă.” – declară Nae Sinel

“Practic, nu s-a realizat nimic în localitate!” 

Nae Sinel

“Oamenii au apelat telefonic la mine. Am rezolvat problema iluminatului din Buciumeni, dar sunt multe alte probleme prioritate de pus imediat în practică. Important este ca domnul prefect Marian Stoica să realizeze urgența măsurilor ce trebuie să le luăm și faptul că Hotărârea Curții de Apel este definitivă și irevocabilă.

Trebuia pusă în executare de la data de 8 aprilie 2020.

Nae Sinel

Noi suntem de bună credință, știm ce măsuri să luăm și cerem prefectului să respecte hotărărea definitivă a Curții de Apel așa cum a aplicat-o și pe cea a Tribunalului Călărași. Nu vrem să credem că există interese politice ale PNL pentru a nu se respecta o hotărâre Definitivă. Mai ales că oamenii din Budești, satele  Buciumeni, Aprozi, și Gruiu suferă” – a declarat Nae Sinel pentru Călărași PRESS

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Orașul Budești, comunele Fundeni și Gălbinași, verificate de forțele de ordine pentru respectarea prevederilor Ordonanțelor Militare

VIDEO. Sediu nou pentru Primaria Comunei Fundeni