in

Virgil Dumbravă critică dur actuala administrație. Să fie vorba de incompetență?

Pentru că este sincer, are notorietate și îi place să se facă auzit, fostul viceprimar al municipiului Călărași, Virgil Dumbravă a fost abordat din nou de calarasipress.ro pentru a dezbate alte subiecte de interes public.

CRITIC LA ADRESA PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI

Virgil Dumbravă a continuat seria de discuții critice cu privire la activitatea administrației publice locale din municipiul Călărași venind cu soluții la problemele sesizate de cetățeni.

El a criticat neimplicarea primarului pentru a se asigura un climat de liniște publică pe raza municipiului, favorizând nunțile unor rromi care sfidează legea. Neluarea unor măsuri eficiente privind combaterea țânțarilor, a căror înmulțire creează probleme de sănătate și mare disconfort cetățenilor dar mai ales a mirosurilor pestilențiale care se revarsă din canalizările municipiului.

Dumbravă a dat exemplul canalizărilor de la blocuri care nu au fost racordate la rețeaua nouă de canalizare ci au legat instalația veche cu cea nouă. Canalizarea nu este întreținută și este sursă de mirosuri pe strada Ion Luca Caragiale. Dumbravă a criticat pe primar arătând că i s-a furat proiectul de realizare a parcărilor din municipiu dar și cel votat ieri de consilieri de ridicare a autovehiculelor parcate sau staționate neregulamentar, arătând că aceste proiecte existau deja de mulți ani, iar Primăria Călărași nu a putut lua vreo măsură tehnică.

Risipa de bani publici, necunoașterea infrastructurii stradale sau subterane, lipsa de preocupare pentru a se rezolva eficient și util problemele semnalate de cetățeni au fost subiecte ale discuției.


UN NOU CIMITIR ÎN ZONA DE NORD A MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI

Dumbravă a discutat despre noul cimitir din zona de nord a municipiului, de lângă Obor, pe care Primăria nu îl poate nici măcar autoriza, a criticat lipsa de management și de găsire de soluții economice pentru municipiu. Una ar fi fost ca Primăria să realizeze parcări noi, iar cu banii rezultați din închiriere să realizeze altele noi. Iluminatul stradal poate aduce alte economii.

Sunt zone suprailuminate iar la anumite ore din noapte nu mai este nevoie de intensitate luminoasă mare. Dumbravă a descris că iluminatul modern pe care l-a realizat cât a fost viceprimar permite managementul și controlul iluminării pe străzi sau chiar pe stâlpi de la un terminal informatic.

Dumbravă a criticat lipsa de preocupare pentru dezvoltarea spațiilor verzi și a parcărilor. În viziunea sa bulevardul Titulescu este o risipă de bani publici. Nu acolo era prioritate ci în realizarea de parcări pe străzile principale, între blocuri, realizarea de spații verzi și repararea străzilor principale. Excavarea unor străzi este o mare risipă de bani. Cimentul din betonul excavat trebuia recuperat și nu aruncat.

La fel rețelele electrice aeriene, de gaze costă foarte mulți bani și durează mult timp pentru a fi introduse în subteran. Primarul habar nu are ce are în ograda lui, a concluzionat de câteva ori Dumbravă, criticând și angajările excesive, nejustificate ale unor salariați care nu știu cu ce se ocupă prin Primărie.

Cel mai grav este faptul că primarul Drăgulin nu este sfătuit cum trebuie de către subordonații ce au atribuții. Aceștia trebuie dați afară a spus Dumbravă, dând exemplu lipsa de eficiență pentru aplicarea tratamentelor de dezinsecție.

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

ÎNTÂLNIRE TRANSNAȚIONALĂ DE PROIECT FIT FOR FUTURE 2018-1-PL01-KA229-050588_2

Anunț public – documentație de achiziție – procedură competitivă