Connect with us

Știri

VIDEO. Teroarea zilnică trăită de mai mulți oameni, în drum spre muncă, din cauza câinilor maidanezi

Published

on

Mai mulți oameni din Călărași trăiesc clipe de teroare în fiecare zi, în drum spre muncă, din cauza haitelor de câini periculoși, printre care trebuie să treacă la pas, pentru a ajunge dimineața la birou și seara, acasă. Drumul de aproape doi kilometri, dintre Variantă Nord și Remat, a devenit un adevărat traseu al curajului, pe care trebuie să-l ducă la bun sfârșit de cel puțin două ori pe zi.

O femeie care a sesizat situația fost sfătuită de alți oameni care trec prin aceeaşi problemă să nu vorbească  despre asta, în caz contrar va avea de suferit. Ajunsă la apogeul răbdării și depășită de situație, femeia a trimis un mesaj redacției CalarasiPRESS.ro. Redăm integral textul, mai jos:

“Bună ziua, nu știu dacă am nimerit unde trebuie, dar nu știu cum să procedez.

Eu zilnic fac naveta cu bicicleta, și trebuie să ajung in zona Remat. proba este că de unde se intră de pe varianta nord, pe la Izocon, trebuie sa trec pe lângă o societate unde au un câine mare care sare la mine de fiecare dată, și mai are foarte mulți câini periculoși, de talie mare legați în parcarea de vis a vis de societate.

Advertisement

Toate aceste animale, se agită când trec, reușesc să scap de câinele liber, dar nici nu vreau să-mi imaginez ce s-ar întâmpla dacă ar scăpa unul dintre animalele acelea mari, legate….după ce trec de ei, ajung pe lângă alta societate, unde au cel puțin 30 de câini, și în timpul zilei țin porțile deschise, iar câinii stau in drum.

“Am purtat niște discuții cu alți oameni în aceeași situație cu mine, și am fost sfătuită să nu vorbesc la hingheri sau protecția animalelor. Vă rog sa nu-mi faceți numele public în cazul în care considerați că este un articol de publicat, deoarece mi-e frică fiind și femeie, și neavând altă variantă pentru a ajunge la locul de muncă, decât bicicleta.” – a fost mesajul trimis redacției CălărașiPRESS.ro.

Contactați de redacția noastră, reprezentanții societăților despre care se face referire în mesaj, spun că această problemă este veche. Fiecare firmă are câini în curte, unii sunt legați, iar alții, sunt lăsați liberi.

“Câinii noștri sunt legați și hrăniți separat, în fiecare zi. Îi avem în parcarea de tiruri, asigură paza și țin departe hoții. Nu au creat probleme până acum. Când le dăm de mâncare, vin ceilalți câini și mănâncă cu ei, acolo ar fi o problemă, în rest, nimic.” a precizat unul dintre administratorii firmei din sectorul cu pricina.

O altă societate comercială care deține peste 20 de câini este ADIA Trade, o firmă cu obiect principal de activitate de transport rutier de mărfuri.

Advertisement

Contactat telefonic pentru o reacție, Auraș Ionașcu, administratorul societății ADIA TRADE spune că are peste 25 de câini pe care îi îngrijește în fiecare zi.

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate