in

Poliția Română cumpără drone cu aproape un milion de euro

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a lansat, pe 1 august, o licitație prin intermediul căreia își caută furnizori de drone. Potrivit documentației postate pe Sicap, IGPR vrea să cumpere, cu 900.000 de euro, cel mult 3 sisteme de drone. În limba engleză, aceste sisteme sunt cunoscute că unmanned aerieal systems (UAS).

Fiecare dintre sistemele UAS ar urmă să fie alcătuit, din cel mult 3 drone, numite unmanned aerial vehicles(UAV). În plus, sistemele ar urmă să aibă stații de control de la sol al dronelor, dar și câte un terminal de date, care să capteze informații criptate de la UAV-urile aflate în zbor.

Mai mult chiar, fiecare sistem ar urmă să vină însoțit de câte un generator de tensiune, dar și de echipamentele pentru realimentare și mentenanță.

La rândul lor, dronele – care ar putea ajunge, fiecare, la o greutate de aproape 15 kg – ar urmă să aibă capacitatea de a zbura la 3.000 de metri și de a rămâne în aer cel puțîn câte 50 de minute continuu.

În plus, parte dintre drone ar urmă să fie dotate cu camere video cu termoviziune și camere care să filmeze și în infraroșu (în întuneric – n.red.) . Nu în ultimul rând, camerele dronelor ar trebui să mărească de până la 30 de ori o imagine captată și să transmită materialele video înregistrate HD de la 5 km distanță.

Mai multe puteți află consultând fișa în care sunt înscrise performanțele tehnice pe care IGPR le așteaptă de la viitoarele sale sisteme de drone: Specificații tehnice ale dronelor pe care vrea să le cumpere IGPR

Sursa: www.ziare.com

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Proiectul Portului Turistic din Călărași a obținut finanțare din partea Guvernului României

Polițiștii au reținut 23 de persoane în urma unui scandal în Răzvani