Connect with us

Politică

VIDEO. Schimbări în AUR Călărași: Daniel Florea preia conducerea în urma scandalului dintre Simion și Coarnă

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

După o perioadă tumultoasă marcată de un scandal intern, AUR Călărași se pregătește să își regăsească direcția sub noua conducere a lui Daniel Florea. Acesta preia frâiele organizației după ce George Simion și Dumitru Coarnă au rupt colaborarea politică.

Scandalul care a determinat separarea a fost cu atât mai surprinzător cu cât AUR Călărași se bucura de un avânt semnificativ, numărând peste 600 de membri activi și multiple organizații în teritoriu, conform declarațiilor lui Dumitru Coarnă. Aceste afirmații sunt contrazise însă de Daniel Florea care spune ca a găsit doar 150 de adeziuni.

Motivele care au stat la baza deciziei lui Dumitru Coarnă de a pleca din AUR

Conducerea centrală a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor a luat decizia de a-l desemna pe Daniel Florea, fost deputat de Călărași și primar al Sectorului 5, să preia conducerea organizației județene AUR în Călărași.

Advertisement

Alături de Daniel Florea, prezenți la Călărași, au fost: Mohammad Murad – coordonatorul regional al AUR, Romeo Botoșineanu – vicepreședintele AUR Călărași, Buricea Alexandru – președintele Partidului Republican din Călărași, Dumitru Marian și Dan Cosma – președintele organizației de seniori AUR.

Noua conducere a AUR Călărași și-a prezentat proiectul politic al județului, evidențiind potențialul de dezvoltare. 

Daniel Florea și Mohammad Murad au făcut mai multe precizări în acest sens, subliniind importanța unei abordări coerente și concentrate pentru a valorifica resursele și potențialul pe care le oferă județul Călărași.

Politică

VIDEO. Strategia AUR de strângere a semnăturilor, în plină desfășurare

Published

on

aur calarasi

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Partidul AUR începe campania națională de strângere de semnături de mâine, 1 martie, de la ora 07:00, până în jurul orei 13:00. Fiecare organizație județeană va transmite live evenimentul. La Călărași însă, Daniel Florea spune că nu a reușit să obțină autorizație în 6 localități pentru montarea unui cort. „Vom fi nevoiți să punem o măsuță și un scaun afară și să facem campania sub cerul liber”, a spus acesta într-o conferință de presă.

Despre campania de strângere de semnături care va avea loc în municipiul Călărași, Daniel Florea spune că va vorbi luni cu primarul Marius Dulce pentru a primi autorizație. Altfel, AUR Călărași își va continua campania sub cerul liber.

Nu e o problemă. Asta e. Înțeleg că sunt chestiuni de natură administrativă și politică, dar asta e. Am întâmpinat și niște dificultăți, dar asta este lupta politică. Cream o organizație azi, a doua zi ea nu mai exista. Veneau niște oameni care voiau să candideze pentru noi, a doua zi se retrăgeau din motive personale. Înțelegem și asta, e politică”, a transmis Daniel Florea despre problemele pe care le întâmpină în campania electorală.

În acest moment, partidul AUR Călărași are 40 de organizații locale și peste 950 de membri. Până la sfârșitul săptămânii viitoare, aceștia speră că vor constitui organizații în toate Unitățile Administrativ – Teritoriale din județ și că vor depăși 1000 de membri.

Advertisement

Continue Reading

Politică

LIVE. Daniel Florea, primele detalii despre candidații AUR la Primăria Călărași și Consiliul Județean

Published

on

aur calarasi

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Apar noi detalii despre perosoanele desemnate de AUR pentru a candida la Primăria Călărași și Consiliul Județean Călărași. Daniel Florea nu a putut dezvălui numele candidaților nici de data aceasta, din cauza unor „proceduri de ordin tehnic”, a spus acesta într-o conferință de presă.

Candidații pentru primărie și Consiliul Județean ai AUR Călărași rămân în continuare un secret.

Cu toate astea, coordonatorul AUR Călărași a precizat că pentru Consiliul Județean, partidul are trei candidați: două femei și un bărbat cu o solidă pregătire juridică. „La Consiliul Județean oricare dintre variante este bună. Unul dintre candidați are un trecut politic, ceilalți nu”, a mai spus Daniel Florea.

În conferința de săptămâna trecută, Daniel Florea spunea că va putea dezvălui numele candidaților în cel mult una sau două săptămâni, așteptând validarea centrului de la București.

Advertisement

Continue Reading

Politică

VIDEO. USR Călărași / Mihai Toader afirmă că primarul Marius Dulce a mințit în emisiunea „România, te iubesc!”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Mihai Toader, președintele Flialei Municipale USR Călărași, candidat la primăria Municipiului Călărași, susține că primarului municipiului Călărași, Marius Dulce, ar fi mințit în emisiunea difuzată de PRO TV, „România, te iubesc!”. În cadrul acelei emisiuni, jurnalista Paula Herlo a investigat lucrările realizate de firma ZMC Trading, deținută până în 2020 de Nicușor Cionoiu, parlamentar al PSD Călărași.

Reportajul a relevat că firma demnitarului a obținut contracte cu statul și lucrări publice în valoare de milioane de euro. Urmăriți materialul video din acest articol.

 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate