Connect with us

Politică

Deputatul Dumitru Coarnă demisionează din AUR. George Simion îl acuză de mecanisme toxice

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Deputatul Dumitru Coarnă, membru important al AUR Călărași, a anunțat astăzi demisia în bloc, alături de colegii săi de partid. Decizia drastică vine în urma acțiunilor conducerii partidului condus de George Simion, care au interzis deputatului de Călărași să înființeze filiale județene. Motivația demisiei a fost expusă clar de Coarnă într-o postare pe o rețea de socializare.

Împreună cu colegii din AUR Călărași am decis, în unanimitate, să demisionăm din partid. Motivele acestei decizii sunt: nerespectarea prevederilor legii partidelor politice de către conducerea națională a partidului, nerespectarea statutului AUR de către conducerea centrală și refuzul de a înființa filiale județene. Revenim cu detalii,” a scris deputatul Dumitru Coarnă.

Unele voci spun însă, că organizația centrală a AUR nu este interesată să facă politică în interesul cetățenilor, ci doar să favorizeze pozițiile politice în partid contra unor sume de bani. Surse din cadrul partidului spun că nu este prima dată când partidul primește o lovitură de la nivel înalt, motivul principal fiind tensiunile între intențiile din teritoriu și dorința conducerii centrale.

În trecut, in anul 2021, alți membri au fost în același scenariu. În aceeași situație a fost și Mihai Toader, în prezent președintele filialei municipale a USR Călărași, care a avut probleme cu aparatul central al partidului, după ce a refuzat să se supună orbește conducerii AUR. În final, si-a dat demisia.

Advertisement

Referitor la situația deputatului Dumitru Coarnă, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) face următoarele precizări:

“Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) funcționează în baza prevederilor legale și a statutului partidului votat în cadrul Congresului. Acestea trebuie respectate de toți membrii AUR, indiferent de funcția pe care o ocupă. În cazul județului Călărași și al domnului Dumitru Coarnă, în cadrul forurilor de conducere ale partidului i s-a solicitat acestuia să prezinte în original și scanate adeziunile realizate la filiala AUR Călărași. De asemenea, domnul Dumitru Coarnă a realizat, fără acceptul conducerii partidului sau al departamentului financiar, documente financiare care nu sunt în evidența partidului. Domnia sa a refuzat să răspundă tuturor solicitărilor venite din partea conducerii centrale a partidului, să transmită adeziunile, dar și să respecte cadrul legal și statutar al partidului cu privire la activitățile financiare, iar pe cale de consecință, în data de 29 ianuarie, i s-a transmis că nu mai are nicio calitate de reprezentare în partidul AUR. Ca urmare a refuzurilor repetate, domnului Coarnă i s-a transmis în această săptămână și fizic o somație cu privire la aceste aspecte. Domnia sa a refuzat să primească reprezentanții Secretariatului General al AUR, dându-i afară dintr-un sediu paralel pe care îl crease pentru AUR Călărași. Domnul Coarnă a încercat, pe parcursul activității sale din ultimele luni, să introducă în AUR Călărași toate mecanismele toxice de funcționare pe care a încercat să le aplice și în celelalte formațiuni din care a plecat sau a fost înlăturat. Acesta a refuzat orice promovare a oamenilor pe bază de meritocrație, creând un sistem în care a ținut adeziunile și partea financiară pe persoană fizică. Nu vom tolera niciun fel de abatere de la normele statutare și legale și nu vom îngrădi dreptul nimănui de a promova în cadrul formațiunii” se arătată într-o postare pe pagina AUR Călărași.

Potrivit unor surse, conducerea AUR Călărași ar putea fi preluată de deputatul Daniel Florea, fost membru PSD și actual membru AUR.

Politică

VIDEO. Strategia AUR de strângere a semnăturilor, în plină desfășurare

Published

on

aur calarasi

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Partidul AUR începe campania națională de strângere de semnături de mâine, 1 martie, de la ora 07:00, până în jurul orei 13:00. Fiecare organizație județeană va transmite live evenimentul. La Călărași însă, Daniel Florea spune că nu a reușit să obțină autorizație în 6 localități pentru montarea unui cort. „Vom fi nevoiți să punem o măsuță și un scaun afară și să facem campania sub cerul liber”, a spus acesta într-o conferință de presă.

Despre campania de strângere de semnături care va avea loc în municipiul Călărași, Daniel Florea spune că va vorbi luni cu primarul Marius Dulce pentru a primi autorizație. Altfel, AUR Călărași își va continua campania sub cerul liber.

Nu e o problemă. Asta e. Înțeleg că sunt chestiuni de natură administrativă și politică, dar asta e. Am întâmpinat și niște dificultăți, dar asta este lupta politică. Cream o organizație azi, a doua zi ea nu mai exista. Veneau niște oameni care voiau să candideze pentru noi, a doua zi se retrăgeau din motive personale. Înțelegem și asta, e politică”, a transmis Daniel Florea despre problemele pe care le întâmpină în campania electorală.

În acest moment, partidul AUR Călărași are 40 de organizații locale și peste 950 de membri. Până la sfârșitul săptămânii viitoare, aceștia speră că vor constitui organizații în toate Unitățile Administrativ – Teritoriale din județ și că vor depăși 1000 de membri.

Advertisement

Continue Reading

Politică

LIVE. Daniel Florea, primele detalii despre candidații AUR la Primăria Călărași și Consiliul Județean

Published

on

aur calarasi

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Apar noi detalii despre perosoanele desemnate de AUR pentru a candida la Primăria Călărași și Consiliul Județean Călărași. Daniel Florea nu a putut dezvălui numele candidaților nici de data aceasta, din cauza unor „proceduri de ordin tehnic”, a spus acesta într-o conferință de presă.

Candidații pentru primărie și Consiliul Județean ai AUR Călărași rămân în continuare un secret.

Cu toate astea, coordonatorul AUR Călărași a precizat că pentru Consiliul Județean, partidul are trei candidați: două femei și un bărbat cu o solidă pregătire juridică. „La Consiliul Județean oricare dintre variante este bună. Unul dintre candidați are un trecut politic, ceilalți nu”, a mai spus Daniel Florea.

În conferința de săptămâna trecută, Daniel Florea spunea că va putea dezvălui numele candidaților în cel mult una sau două săptămâni, așteptând validarea centrului de la București.

Advertisement

Continue Reading

Politică

VIDEO. USR Călărași / Mihai Toader afirmă că primarul Marius Dulce a mințit în emisiunea „România, te iubesc!”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Mihai Toader, președintele Flialei Municipale USR Călărași, candidat la primăria Municipiului Călărași, susține că primarului municipiului Călărași, Marius Dulce, ar fi mințit în emisiunea difuzată de PRO TV, „România, te iubesc!”. În cadrul acelei emisiuni, jurnalista Paula Herlo a investigat lucrările realizate de firma ZMC Trading, deținută până în 2020 de Nicușor Cionoiu, parlamentar al PSD Călărași.

Reportajul a relevat că firma demnitarului a obținut contracte cu statul și lucrări publice în valoare de milioane de euro. Urmăriți materialul video din acest articol.

 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate