Connect with us

Știri

VIDEO. Premierul Nicolae Ciucă a fost în vizită la Călărași. Vasile Iliuță a fost uitat de colegii din coaliție

Published

on

Premierul Nicolae Ciucă s-a aflat miercuri, 15 martie 2023, într-o vizită de lucru în județul Călărași. Alături de ministrul Lucian Bode și de șeful Cancelariei Primului Ministru, Mircea Abrudean, însoțit de președintele Organizației Județene Călărași a PNL, senatorul Ciprian Pandea, premierul Nicolae Ciucă a oprit, în drum spre obiectivele din program, la pasajul de la Drajna, unde s-a întâlnit cu primarul Gabriel Stanciu și cu constructorul. Aici, șeful Executivului a primit asigurări că până la finalul lunii mai circulația pe pasaj va fi deschisă.

Apoi, programul zilei a continuat cu vizita la ferma Enigmar Agro SRL, din comuna Alexandru Odobescu, beneficiară de fonduri oferite de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, condusă de liberalul călărășean Geoorge Chiriță.

“Avem proiecte europene absorbite pe plan local. Cu această ocazie i-am prezentat premierului o parte din doleanțele  fermierilor, precum și situația foarte dificilă a grâului din România. Cred că această întâlnire va fi benefică pentru producătorii agricoli“, a declarat Niculae Eremia, primarul comunei Alexandru Odobescu, notează CanalSUD.ro

Vizita de lucru din județul nostru a delegației guvernamentale s-a încheiat la societatea Gimart, din municipiul Călărași, singurul producător din România de echipamente complete de punte pentru vase de pescuit, științifice, de cercetare și militare. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a dorit să aibă o întâlnire și cu Organizația județeană a PNL, întâlnire la care au participat primarii liberali, președinți de filiale locale, directori de deconcentrate.

Surpriza vine la final! Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri, agricultor și președintele de partid aflat în coaliția de guvernare de la acest moment și președinte de Consiliu Județean, Vasile Iliuță nu a fost invitat la vizita premierului Ciucă!  De ce?

La o zi distanță, în conferința de presă organizată la PSD Călărași, liderul formațiunii politice a fost întrebat de ce nu a participat, iar răspunsul este pe măsura situației: „Îmi pare rău că nu am primit nicio invitație din partea PNL,  pentru a fi și eu prezent. E regretabil ce s-a întâmplat. Și pot să vă mai spun că eu întotdeauna am invitat prefectul la orice ministru secretar de stat, pe care PSD l-a avut în teritoriu. A fost invitat, de către Organizația Județeană, să fie prezent în teritoriu.”

Răspunsul liderul PNL Călărași, Ciprian Pandea este unul pe care nu țoți l-ar înțelege. „A fost o vizită de lucru în județul Călărași, iar cei care au stabilit obiectivele vizitate de domnul premier nu au considerat că… vezi aici ce spune șeful PNL Călărași.

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole