Connect with us

Administrație

Mihăiță Beștea anunță reluarea lucrărilor pe DJ 403 și dezvoltarea infrastructurii județului

Published

on

mihaita beștea

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea, a susținut o conferință de presă la sediul PSD Călărași, unde a discutat despre mai multe proiecte importante din zona de dezvoltare a infrastructurii județului Călărași. Cu accentul pe situația Drumului Județean 403 (DJ 403) și investițiile legate de această rută , vicepreședintele Beștea a prezentat noutăți pentru locuitorii județului.

Suspendarea lucrărilor pe DJ 403 și reluarea acestora

Mihăiță Beștea a început discuția menționând situația complicată a DJ 403, care a fost închis începând cu luna ianuarie a anului curent. Vicepreședintele a subliniat că motivele pentru această întrerupere au fost discrepanțele semnificative dintre ceea ce a fost realizat de constructor și așteptările Consiliului Județean Călărași, în calitate de beneficiar. Pentru a remedia aceste probleme, s-au efectuat expertize și negocieri, iar acum s-a ajuns la un numitor comun. Ca rezultat, Mihăiță Beștea a semnat reluarea activităților pe DJ 403 începând cu 1 octombrie 2023.

Vicepreședintele a subliniat cu bucurie că lucrările au fost reluate în forță, iar ieri, a putut constata pe teren că constructorul a turnat impresionante două mii de tone de asfalt. Acest lucru este deosebit de important pentru drumul județean și pentru comunitatea locală, deoarece reprezintă un pas semnificativ către finalizarea proiectului până la venirea temperaturilor scăzute.

Advertisement

Importanța DJ 403 în contextul dezvoltării județului Călărași

Mihăiță Beștea a subliniat importanța DJ 403 în cadrul infrastructurii județului Călărași, evidențiind că acest proiect va închide cercul investițiilor realizate de Consiliul Județean în ultimii trei ani în zonă. Drumul face legătura cu Drumul Județean 411, care leagă Călărași de Giurgiu și asigură un trafic eficient pentru mai multe localități din zonă, precum Crivăț, Radovanu, Chirnogi și Căscioarele. Vicepreședintele a menționat, de asemenea, finalizarea unui alt proiect important, podul care traversează râul Argeș și face legătura între comuna Radovanu și Șoldanu.

Mihăiță Beștea a accentuat importanța acestor investiții pentru dezvoltarea județului Călărași, asigurând un trafic fluent către Autostrada Soarelui și București. De asemenea, a subliniat calitatea lucrărilor realizate pe Drumul Județean 402 (DJ 402), care a fost deja recepționat de Consiliul Județean.

Advertisement

Administrație

VIDEO. Primării din Călărași solicită ANRE sprijin pentru rezolvarea întreruperilor de curent

Published

on

Președintele Consiliului Județean Călărași a organizat o întâlnire de lucru cu Mircea Man, vicepreședinte ANRE, Viorel Ilie, director licențe și autorizări ANRE, Știrbulescu Mihai, reprezentant ENEL, Viorel Ivanciu, reprezentant DistriGaz, și primarii județului Călărași.

În cadrul acestei întâlniri s-au căutat soluții pentru a limita efectele fenomenelor meteorologice extreme asupra rețelei electrice. S-a discutat despre fenomenul recentei crize energetice cauzate de vremea nefavorabilă, dar și despre situația pe localități. O altă temă a fost extinderea rețelelor de energie și gaze, care a devenit o problemă, iar racordarea presupune costuri importante, greu de suportat de cetățeni.

Președintele CJ, Vasile Iliuță, a declarat: „Nu mai vreau să fim luați prin surprindere. Trebuie să fim pregătiți, prin investiții și modernizarea infrastructurii energetice județene, pentru a face față situațiilor de criză. Problemele trebuie să fie remediate, să se intervină mai rapid atunci când sunt deranjamente și să fie suplimentate echipele din teren. Îi mulțumesc vicepreședintelui Mircea Man pentru faptul că a răspuns afirmativ invitației mele și sunt sigur că vom găsi împreună soluții viabile pentru furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale în județ.

Advertisement
Continue Reading

Administrație

VIDEO | De Moș Nicolae, salariații Primăriei Călărași au bucurat zeci de copii

Published

on

Primăria Municipiului Călărași oferă cadouri pentru 30 de copii care provin din familii cu venituri reduse. La eveniment au fost implicați toți preoții din Protopopiatul Călărași și primarul Marius Dulce, împreună cu ceilalți angajați ai primăriei și subordonatelor sale.

”Am încercat, în colaborare cu protoieria, să facem acest eveniment, să identificăm copii cu probleme din comunitate, care aveau nevoie de ajutor sau copii care învață bine. Am încercat să aducem un pic de fericire, pentru că bănuiesc că au mai multe nevoi decât am putut noi să acoperim astăzi. Sunt mult mai mulți copii care au nevoie, dar din păcate nu avem cum să ajungem la toți. Am vrut să fie un eveniment prin care să conștientizăm că într-o lume în care pare că predomină răul, suntem mai buni”, a spus primarul Marius Dulce.

De asemenea, în perioada 19 – 21 decembrie, porțile primăriei se vor deschide pentru colindători, iar căsuța lui Moș Crăciun, amplasată deja în fața primăriei, îl va găzdui pe Moșul începând din 16 decembrie și până pe 23, înainte de Ajun.

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Călărași: Terenuri gratuite de la primărie pentru tineri. A fost aprobată o nouă listă

Published

on

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din municipiul Călărași, desfășurată pe 27 noiembrie, a fost votat un proiect de Hotărâre important. Acesta vizează aprobarea listei beneficiarilor care au primit gratuit locuri de casă în conformitate cu prevederile Legii 15/2003. Persoanele aflate pe această listă au acum dreptul să-și ridice locuințele în termenul stabilit de lege.

Printre criteriile de eligibilitate, se menționează că aceste drepturi pot fi acordate persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Astfel, beneficiarii se încadrează într-o categorie specifică, conform legislației în vigoare.

Lista completă a beneficiarilor este disponibilă mai jos pentru consultare.

Numele beneficiarilor, ordonate pe verticală:

Advertisement

1. STAN MIHAELA

2. OPREA ŞTEFAN VALENTIN

3. PETCU ŞTEFAN

4. PENA GEORGETA

5. PĂTRUŢ MARIA ANTOANETA

Advertisement

6. NEDELCU VASILE

7. NECULA ANDREEA DIANA

8. MUGEA FLORENTINA DANIELA

9. BAIARAM CRISTINA

10. MOLDOVAN ALEXANDRU

Advertisement

11. MOISE MIHAELA GEORGIANA

12. GIOLEA MARIUS DORINEL

13. GHEORGHE MARIAN

14. ZAHARIA ŞTEFAN ALEXANDRU

15. ZAMFIR BARBU CRISTIAN

Advertisement

16. STANCIU DIANA LOREDANA

17. IUGA IONUŢ CRISTIAN

18. TULPAN DAN

19. TOMA IULIANA

20. ICHIMESCU CARMEN NICOLETA

Advertisement

21. ILIE (NAE) MARIA COSMINA

22. DANCIU RALUCA MARIA

23. COPĂCEANU COSMINA

24. CONSTANDACHE PETRU BOGDAN

25. ALIONTE SORIN IULIAN

Advertisement

26. STAN DANIELA GABRIELA

27. DUMITRU IONUŢ LUCIAN

28. DUMITRACHE RĂZVAN NICOLAE

29. DINU FLORENTINA ADRIANA

30. DINU ALEXANDRU ROBERT

Advertisement

31. CĂLIN GEORGIANA

32. BRANIŞTE EDUARD MARIUS

33. BOLDINOG GEORGIANA

34. VÂLCU CARMEN FLORENTINA

35. VOICU DIANA CASIANA

Advertisement

36. ANGHEL DORIAN MARIAN

37. MARIN CRINA SIMONA

38. BLEBEA ŞTEFAN MARIUS

39. PÂNZĂRUC ALIN

40. IONESCU FLORENTINA

Advertisement

41. POSTOLIA COSMIN IONUŢ

42. IOSIF SANDRA MIHAELA

43. MEDELEANU ANDREI IULIAN

44. PETRACHE MIHAI GABRIEL

45. CEAFALĂU MARIAN CIPRIAN

Advertisement

46. POSTOLACHE MARIUS ALEXANDRU

47. TĂRĂBĂŞANU MĂDĂLINA FLORENTINA

48. ŞERB GEORGIAN IONUŢ

49. STAN CARINA ALEXANDRA

50. ŞERBAN MARIO ROBERT

Advertisement

51. RUJA PAULA MARIANA

52. RADU LILIANA ANDREEA

53. DUMITRU VALENTINA

54. ENE EMILIA CRISTINA

55. BĂRĂGĂU ALEXANDRA DANIELA

Advertisement

56. AMZARU ALINA GEORGIANA

57. ANDREI MĂDĂLIN ALEXANDRU

58. BACIU MIHAELA RAMONA

59. BANCU FLORIN ADRIAN

60. IANCU DORU DOREL

Advertisement

61. VASILESCU MARINEL EUGEN

Continue Reading

Cele mai vizualizate