Connect with us

Știri

„Zilele Municipiului Călărași” – 427 ani de atestare documentară

Published

on

Primăria Municipiului Călărași şi Consiliul Local Călăraşi organizează, în perioada 24 – 25 septembrie 2022, ”𝐙𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢”, eveniment ce marchează 427 ani de atestare documentară a localităţii, respectiv 170 de ani de când Călăraşiul a fost declarat un oraş liber.

Iată programul manifestărilor la care sunteţi invitaţi să luaţi parte:

𝑺𝒂̂𝒎𝒃𝒂̆𝒕𝒂̆, 24 𝒔𝒆𝒑𝒕𝒆𝒎𝒃𝒓𝒊𝒆 2022

𝐎𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟎:𝟎𝟎 – 𝟏𝟐:𝟎𝟎: Ceremonia oficială de deschidere a evenimentului (decernare titluri de cetăţean de onoare al municipiul Călăraşi şi Diplome de excelenţă pentru rezultate obţinute în activitate);
𝐋𝐨𝐜𝐚𝐭̧𝐢𝐞: Sala Barbu Ştirbei a Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi:

𝐎𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟎:𝟎𝟎 – 𝟏𝟐:𝟎𝟎: Program dedicat copiilor: Demonstraţie karate – Clubul Sei Jitsu din municipiul Călăraşi; dans sportiv – Palatul Copiilor Călăraşi;
𝐋𝐨𝐜𝐚𝐭̧𝐢𝐞: Platoul din faţa Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi

𝐎𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟗:𝟎𝟎 – 𝟐𝟐:𝟎𝟎: Program artistic susţinut de:
• Ansamblul etnofolcloric PLĂIEŞII din Republica Moldova
• artişti locali
• LEA & coSma
• ASU
𝐋𝐨𝐜𝐚𝐭̧𝐢𝐞: Scena amplasată în faţa Palatului Prefecturii

𝑫𝒖𝒎𝒊𝒏𝒊𝒄𝒂̆, 25 𝒔𝒆𝒑𝒕𝒆𝒎𝒃𝒓𝒊𝒆 2022

𝐎𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟎:𝟎𝟎 – 𝟏𝟐:𝟑𝟎: Program dedicat copiilor: jocuri interactive, pictură pe faţă, personaje de poveste care interacţionează cu micii spectatori; teatru şi animaţie stradală;
𝐋𝐨𝐜𝐚𝐭̧𝐢𝐞: Platoul din faţa Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi

𝐎𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟐:𝟎𝟎 – 𝟏𝟑:𝟑𝟎: Parada motocicliştilor pe străzile orașului, după următorul traseu: parcare NAVROM (ora 12:00) – Str. Dobrogei – Str. Independenţei – Str. Portului – B-dul Republicii – B-dul Cuza Vodă – Str. Bucureşti (către SIDERCA) – staţia PECO ORIZONT – Str. Bucureşti – platoul situat în faţa Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi; prezentarea motocicletelor.

𝐎𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟗:𝟎𝟎 – 𝟐𝟑:𝟎𝟎: Program artistic susţinut de:
• artişti locali;
• BIBI;
• RALUKA & Band;
• HOLOGRAF;
𝐋𝐨𝐜𝐚𝐭̧𝐢𝐞: Scena amplasată în faţa Palatului Prefecturii.

𝐎𝐫𝐚 𝟐𝟐:𝟎𝟎: Teatru şi animaţie stradală – Grande Madame, spectacol de lasere, confetti, bile XXL, etc.

Primăria Municipiului Călărași va organiza marţi, 27 septembrie, ”𝐍𝐮𝐧𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐀𝐮𝐫”, sărbătoarea împlinirii în acest an a 50 de ani de căsătorie a cuplurilor cu domiciliul stabil în municipiul Călărași.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Echipa ECOAQUA Călărași a îmbrăcat astăzi de iarnă 3 copii

Published

on

Emoții în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru copiii județului nostru. Cei mai puțin fericiți au fost privilegiați astăzi și au primit atenția autorităților. Eduard Grama, directorul general al operatorului ECOAQUA Călărași a trăit emoții puternice alături de cei mici, care s-au bucurat de darurile oferite de operatorul regional de apă-canal. Un gest mic, însă frumos și plin de însemnătate, care a adus zâmbete pe chipurile celor fără ghetuțe.
Eduard Grama: „Micuți care au nevoie de o haină groasă, de ghetuțe care să înfrunte gerul, de îmbrăcăminte nouă și de îmbrăcăminte călduroasă. Noi le-am oferit toate aceste daruri cu promisiunea că le vom fi sprijin și pe viitor.

Continue Reading

Știri

Moș Nicolae a ajuns la copiii din comuna Fundeni

Published

on

Moș Nicolae a ajuns și la copiii din localitatea Fundeni cu peste 580 de pungi, toate pline cu bunătăți. Două școli și o grădiniță au fost vizitate de bărbos, prichindeii au fost răsplătiți după ce au recitat poezii și cântat versuri din cele mai iubite piese ale moșului.

Totodată, primarul Gheorghiță Cărtușanu a avut grijă și anul acesta de elevii silitori și cuminți din localitate, cărora le-a oferit o mini excursie în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru a se bucura pe deplin de atmosfera creată în jurul bradului.

Continue Reading

Știri

E-Distribuţie Dobrogea anunță întreruperi programate în județul Călărași

Published

on

E-Distribuţie Dobrogea a anunțat unde vor avea loc întreruperi programate ale furnizării curentului electric pentru următoarea perioadă.

Întreruperea programată se va realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în condiții optime:
Marţi , 06 Decembrie 2022
Localitatea Roseți – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Localitatea Roseți, str: General Dragalina, Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazu, Constantin Brâncoveanu – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Localitățile: Independența, Vișini, Potcoava – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Joi , 08 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona IAS Drumul Supțire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Ulmeni, str. Merilor, Azimei, Nordului, Lalelelor, Argova și Garoafelor – întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Vineri , 09 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona Porcine Dragalina, zona IAS Drumul Suptire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00

Continue Reading

Cele mai accesate articole