Connect with us

Știri

VIDEO. Petrecere în aer liber de Ziua Copilului, în comuna Unirea

Published

on

Autoritățile locale din comuna Unirea au organizat  și în acest an activități dedicate Zilei Internaționale a Copilului. O parte din evenimente s-au desfășurat în fața Căminului Cultural din localitate, iar o altă serie de activități au avut loc pe terenul de fotbal al Școlii Gimnaziale Nr.1 din Unirea. 

“1 iunie, ziua copilului, a fost așadar marcată și în comuna Unirea din județul Călărași.
Ciprian Olteanu: Astăzi este 1 iunie, este ziua copiilor, este cu și despre copii. Astăzi ne reamintim cu toții cum am trăit și noi momentele astea în copilărie. Împreună cu școala și cu toate cadrele didactice care au venit astăzi în sprijinul nostru am organizat o sumedenie de evenimente și de activități frumoase pentru copii. Avem tobogane gonflabile, înghețată, vată pe băț, pictură pe față, pictură pe un perete din ăsta de folie, tot felul de activități – șah, urmează și un concurs mic de fotbal. Totul cu și despre copii. Dacă nu îi sărbătorim și pe ei, atunci pe cine sărbătorim?
Feedback-ul din partea copiilor nu a venit fiindcă, din fericire, sunt foarte ocupați. Nu au avut timp să ne dea niciun feedback, dar părinții sunt foarte încântați că au avut timp astăzi, fiind o zi liberă, să vină cu copiii, să se recreeze, și uite că sunt aproape toți copiii din comuna Unirea laolaltă. Văzându-i, ne mobilizează și mai mult să facem cât mai multe lucruri pentru ei, pentru că ei sunt viitorul până la urmă.


Suntem alături de fiecare familie în parte și educația a fost prioritară pentru mine. Se vede și în modul în care am reușit să transformăm școala. Am dotat-o, de la un teren de fotbal sintetic nou, urmează o sală de sport nou construită, avem un laborator de informatică cu calculatoare noi. Suntem printre cele puține școli selectate pentru acest examen național pilot și am reușit să-l dăm, pentru că am avut un laborator de informatică dotat.
Acum o să începem și noi să cerem mai mult de la elevi și de la părinți. O să facem o campanie activă împreună cu domnul director. O să mergem din poartă în poartă acolo unde sunt probleme și avem absenteism. Ținta noastră este să aducem cât mai mulți copii în școală, pentru că noi înțelegem că doar prin școală putem să dezvoltăm România.” – a declarat, pentru CălărașiPRESS, primarul din Unirea, Ciprian Olteanu 

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole