Connect with us

Administrație

VIDEO. Ion Samoilă despre proiectele Consiliului Județean Călărași

Published

on

Vicepreședintele CJ Călărași, Ion Samoilă, prezent în conferința de presă de astăzi desfășurată la sediul PSD Călărași, a adus precizări privind stadiul lucrărilor și proiectelor demarate de Consiliul Județean Călărași. Oficialul a informat presa cu privire la convocarea unei ședinței ordinare unde consilierii județeni au solicitat să le fie prezentat stadiul  fizic al investițiilor și programul pentru anul 2022 pe care CJ l-a stabilit pentru județ.

Ion Samoilă: Luni avem convocată la Consiliul Județean o ședință ordinară. Am avut o solicitare din partea consilierilor să prezentăm stadiul fizic al investițiilor și care este programul pe anul acesta. Mă folosesc de acest prilej să vă informez înaintea ședinței și să vă spun că investițiile la CJ se derulează. Avem rețele tehnico-edilitare de la locuințele ANL care sunt aproape finalizate. Deja avem solicitare din partea constructorului să desemnăm comisia de predare. La Palatul Administrativ, Prefectura, se lucrează la acoperiș și este într-un stadiu de aproape 80%. Deja am avut o întâlnire tehnică de lucru cu constructorul și am stabilit deja programul pentru luna viitoare unde se va lucra și la interior, dar momentan trebuie să închidem acoperișul – nu plouă, dar ne așteptăm să vină ploile și să nu ne deranjeze lucrările. La portul turistic se lucrează, este într-un stadiu destul de bun față de graficul pe care l-am convenit.

Legat de Spitalul Județean Călărași avem un proiect care este în derulare, este în evaluare oferte. Urmează în scurt timp să dăm câștigătorul ca în scurt timp să se apuce de creșterea eficienței corpurilor A, B, C, D. Avem deja la spital finalizată instalația de gaze naturale 100% și este și recepționată, modernizarea corpului 3 în proporție de 99%.

Podul de la Radovanu – sperăm ca în perioada următoare să nu mai avem probleme cu înghețul – dezghețul, pentru că sunt acolo de efectuat niște lucrări care nu se pot efectua doar pe timp călduros, nu se pot efectua pe temperaturi negative nici ziua, nici noaptea. Contractul este prelungit până în luna mai, dar noi sperăm ca mai devreme cu o lună să finalizăm lucrările la podul peste Argeș.

Advertisement

Avem în elaborare și depuse, urmând acum să se clarifice legat de Anghel Saligny, un număr de 7 drumuri județene, care sunt în diferite stadii, dar părerea mea în funcție de sumele alocate o să stabilim care este prioritatea dacă nu putem să le băgăm pe toate. Pe POIM avem drumul județean 402 care este realizat în proporție de 82%. În luna mai avem termenul de finalizare și sunt convins că o să reușim să îl finalizăm. În rest, avem mai multe proiecte pe care le-am propus, urmează să le propunem în funcție de cum se deschid axele. 

Vreau să închei prin a vă spune că la această oră, cea mai mare problemă în derularea contractelor este această creștere pe care n-a avut-o nimeni în vedere. Avem contracte semnate în urmă cu un an, doi. Nimeni nu putea să prevadă o asemenea creștere la materiale, carburanți, chiar și la manoperă. Avem Ordonanța 15 care deja este depășită și avem informații că o să se modifice ca să nu blocăm constructorii și, bineînțeles, să putem duce investițiile la bun sfârșit.

Administrație

Dispensarul din Fundeni a fost modernizat și a fost predat medicilor de familie

Published

on

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din comuna Fundeni reflectă asupra anului 2023 ca fiind un an de realizări semnificative pentru comunitatea pe care o conduce, evidențiind finalizarea mai multor proiecte de importanță vitală. Printre acestea, se remarcă modernizarea dispensarului local, un punct de interes major pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor.

”Am recompartimentat clădirile. Era o clădire veche, am modernizat-o și consolidat-o. Grupurile sanitare sunt în interior. Fiecare medic are acum un cabinet” – spune primarul Cărtușanu din Fundeni.

Prin eforturile depuse, clădirea veche a dispensarului a fost reconfigurată și modernizată integral, oferind acum condiții optime pentru serviciile medicale. Consolidarea structurii, reamenajarea spațiilor interioare și dotarea cu grupuri sanitare au reprezentat doar începutul. Fiecare medic beneficiază acum de spații de lucru  adecvate, iar adăugarea unui cabinet suplimentar pentru stomatolog a crescut capacitatea de asistență medicală. Aceste îmbunătățiri asigura servicii de calitate pentru comunitate.

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Primarul anunță cu încredere că în acest an va fi finalizat un alt corp al dispensarului, adăugând și mai multe resurse pentru îngrijirea sănătății. În plus, el exprimă dorința de a numi instituția nu doar un simplu dispensar, ci o clinică, reflectând calitatea și nivelul serviciilor oferite.

“Sunt doi medici de familie. Noi am prins astăzi o zi mai lejeră, dar de fiecare dată când am vrut să iau medicamente, am vrut să vin la un mic control când nu mă simțeam bine, nu a existat să nu aibă 10-20 de oameni. Doamna doctor are pacienți și din alte localități. Vin după medicul bun. Eu nu mai vreau să-l numesc dispensar, ci clinică.”

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Dispensarul funcționează cu doi medici de familie care asigură serviciile pentru cetățenii din localitate și nu numai.

Pe lângă modernizarea dispensarului, alte două proiecte majore finalizate în 2023 au fost reabilitarea școlii și a grădiniței din Fundeni, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a facilităților pentru tinerii din comunitate.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Călărașiul va fi verde: Marius Dulce a început plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe whatsapp

Marius Dulce anunță demararea curățeniei zonelor verzi și începe plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali. Aceștia vor fi plantați în toate curțile interioare ale blocurilor, acolo unde au fost amenajate locuri de parcare și „unde imaginea s-a schimbat natural”, transmite primarul municipiului Călărași.

Nu pot să nu observ reacțiile câtorva cetățeni supărați că „turnăm betoane” în loc să plantăm mai mult verde. Betoanele au rostul lor, așa cum și copacii ne sunt vitali. Cum arătau zonele dintre blocuri înainte și cum arată acum?”, a mai scris Marius Dulce.

Acesta spune că plantarea și toaletarea copacilor va continua în concomitent cu curățenia de primăvară.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Comuna Grădiștea va avea o nouă sală de sport

Published

on

Comuna Grădiștea din județul Călărași se pregătește să-și întâmpine locuitorii și sportivii cu o nouă investiție recent demarată: o sală de sport impresionantă. Cu o capacitate de 102 locuri, această investiție este rezultatul eforturilor și implicării între Primăria Grădiștea și Compania Națională de Investiții (C.N.I).

Am finalizat proiectarea unei Săli de Sport de 102 locuri, în comuna Grădiștea și abia așteptăm să dăm startul lucrărilor, pentru ca elevii de aici să poată beneficia de o sală de sport la cel mai înalt nivel”, a anunțat firma care se ocupă de acest nou proiect.

Noua sală de sport va deveni epicentrul activităților sportive din localitate, oferind un mediu propice pentru antrenamente și competiții la cele mai înalte standarde. Handbalul, voleiul, baschetul și alte activități sportive vor găsi aici un teren de joc modern și bine echipat.

Beneficiarul investiției este Primăria Grădiștea, Jud. Călărași. Unitatea de implementare: Compania Națională de Investiții.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate