Connect with us

Administrație

VIDEO. Ion Samoilă despre proiectele Consiliului Județean Călărași

Published

on

Vicepreședintele CJ Călărași, Ion Samoilă, prezent în conferința de presă de astăzi desfășurată la sediul PSD Călărași, a adus precizări privind stadiul lucrărilor și proiectelor demarate de Consiliul Județean Călărași. Oficialul a informat presa cu privire la convocarea unei ședinței ordinare unde consilierii județeni au solicitat să le fie prezentat stadiul  fizic al investițiilor și programul pentru anul 2022 pe care CJ l-a stabilit pentru județ.

Ion Samoilă: Luni avem convocată la Consiliul Județean o ședință ordinară. Am avut o solicitare din partea consilierilor să prezentăm stadiul fizic al investițiilor și care este programul pe anul acesta. Mă folosesc de acest prilej să vă informez înaintea ședinței și să vă spun că investițiile la CJ se derulează. Avem rețele tehnico-edilitare de la locuințele ANL care sunt aproape finalizate. Deja avem solicitare din partea constructorului să desemnăm comisia de predare. La Palatul Administrativ, Prefectura, se lucrează la acoperiș și este într-un stadiu de aproape 80%. Deja am avut o întâlnire tehnică de lucru cu constructorul și am stabilit deja programul pentru luna viitoare unde se va lucra și la interior, dar momentan trebuie să închidem acoperișul – nu plouă, dar ne așteptăm să vină ploile și să nu ne deranjeze lucrările. La portul turistic se lucrează, este într-un stadiu destul de bun față de graficul pe care l-am convenit.

Legat de Spitalul Județean Călărași avem un proiect care este în derulare, este în evaluare oferte. Urmează în scurt timp să dăm câștigătorul ca în scurt timp să se apuce de creșterea eficienței corpurilor A, B, C, D. Avem deja la spital finalizată instalația de gaze naturale 100% și este și recepționată, modernizarea corpului 3 în proporție de 99%.

Podul de la Radovanu – sperăm ca în perioada următoare să nu mai avem probleme cu înghețul – dezghețul, pentru că sunt acolo de efectuat niște lucrări care nu se pot efectua doar pe timp călduros, nu se pot efectua pe temperaturi negative nici ziua, nici noaptea. Contractul este prelungit până în luna mai, dar noi sperăm ca mai devreme cu o lună să finalizăm lucrările la podul peste Argeș.

Avem în elaborare și depuse, urmând acum să se clarifice legat de Anghel Saligny, un număr de 7 drumuri județene, care sunt în diferite stadii, dar părerea mea în funcție de sumele alocate o să stabilim care este prioritatea dacă nu putem să le băgăm pe toate. Pe POIM avem drumul județean 402 care este realizat în proporție de 82%. În luna mai avem termenul de finalizare și sunt convins că o să reușim să îl finalizăm. În rest, avem mai multe proiecte pe care le-am propus, urmează să le propunem în funcție de cum se deschid axele. 

Vreau să închei prin a vă spune că la această oră, cea mai mare problemă în derularea contractelor este această creștere pe care n-a avut-o nimeni în vedere. Avem contracte semnate în urmă cu un an, doi. Nimeni nu putea să prevadă o asemenea creștere la materiale, carburanți, chiar și la manoperă. Avem Ordonanța 15 care deja este depășită și avem informații că o să se modifice ca să nu blocăm constructorii și, bineînțeles, să putem duce investițiile la bun sfârșit.

Administrație

Fundeni | S-au finalizat preselecțiile pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu a anunțat cu entuziasm finalizarea celor două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni. În zilele de 22 și 29 aprilie, au fost martori la talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, impresionând prin nivelul lor de excelență și dedicație.

Fiecare dintre aceștia a contribuit la o atmosferă plină de energie și competitivitate, demonstrând abilități extraordinare. Echipa de antrenori și observatori a avut de înfruntat o sarcină dificilă în procesul de selecție, deoarece toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Anunț important pentru comunitatea noastră sportivă!  „Suntem încântați să vă anunțăm că am încheiat cu succes cele două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni!  În zilele de 22 și 29 aprilie, am avut ocazia de a vedea talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, iar nivelul de excelență și dedicare a fost impresionant.
Felicitări tuturor participanților pentru eforturile și performanțele lor remarcabile pe teren!

Fiecare dintre voi a contribuit la atmosferă plină de energie și competitivitate, arătându-ne abilitățile voastre extraordinare. Echipa noastră de antrenori și observatori a avut o sarcină dificilă de a face selecția, întrucât toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Indiferent de rezultat, daca vă aflați sau nu printer cei selectați, vă încurajăm să vă continuați pasiunea și pregătirea în fotbal. Talentul vostru ne-a inspirat și suntem mândri să faceți parte din comunitatea noastră. Vă mulțumim încă o dată tuturor celor care ați participat la preselecții și vă dorim mult succes în viitoarele voastre activități fotbalistice!” – transmite primarul Gheorghiță Cărtușanu pe o rețea de socializare.

 

Continue Reading

Administrație

Copiii din cartierul 2 Moldoveni se vor putea juca în noul loc de joacă

Published

on

Primarul Marius Dulce a anunțat astăzi finalizarea lucrărilor de amenajare a unui nou loc de joacă în cartierul 2 Moldoveni. Situat pe o suprafață de 404 metri pătrați, locul de joacă numit „Speranței” a fost dotat cu echipamente moderne pentru copii, precum două complexe de joacă, două leagăne, două balansoare și două figurine cu arc elicoidal. În curând, copiii din zonă se vor bucura de un spațiu de joacă sigur și plin de distracție.


Primarul a declarat că de mâine, locul de joacă va fi deschis publicului, iar copiii vor avea acces la toate echipamentele de joacă.


Totodată, autoritățile speră să finalizeze săptămâna viitoare și locul de joacă de pe strada Bărăganului, aflat în apropierea blocurilor L42 – L45. Acesta va avea o suprafață de 187 metri pătrați, din care 167 metri pătrați vor fi acoperiți cu tartan, iar copiii se vor putea bucura de 5 echipamente de joacă. Spațiul va fi împrejmuit cu un gard de lemn, pentru a asigura siguranța copiilor.

Continue Reading

Administrație

A început asfaltarea străzilor din cartierul Mircea Vodă

Published

on

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat pe o rețea de socializare că la sfârșitul acestei săptămâni au început lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Mircea Vodă.

Lucrările vor viza modernizarea trotuarelor și a părții carosabile și au debutat cu strada Pescăruș, care are o lungime de 1.041,70 de metri. Investiția în modernizarea străzilor din cartierul Mircea Vodă se ridică la suma de 18.774.548,39 de lei, cu TVA inclus, și este finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.


Această investiție vizează modernizarea unui total de 15 străzi din cartierul Mircea Vodă, în lungime totală de 8.157,38 de metri.

 • – G-ral Constantin Pantazi (Muntenia) – 463,57 m
 • – Aleea Canalului – 231,69 m
 • – Prel. Luceafărului – 454,36 m
 • – Pescăruş – 1041,70 m
 • – Luceafărului – 910,24 m
 • – Macului – 849,27 m
 • – Muşeţelului Tr. I – 187,37 m
 • – Muşeţelului Tr. II – 257,19 m
 • – Ciocârliei – 1068,28 m
 • – Digului – 1180,78 m
 • – Panduri – 105,05 m
 • – Zăvoiului – 71,63 m
 • – Prel. Mihai Viteazul – 204,26 m
 • – Prel. Panduri – 197,7 m
 • – Sulfinei – 934,29 m.


“Termenul de execuție este de 16 luni de la data semnării ordinului de începere, adică 24 aprilie 2023.  
Ne cerem scuze pentru disconfortul provocat de lucrările ce se vor executa şi vă mulţumim pentru înţelegere! În curând, vom demara asfaltarea străzilor din cartierul Măgureni. Spor la treabă constructorului!” precizează edilul Marius Dulce într-o postare pe Facebook.

Continue Reading

Cele mai accesate articole