in

VIDEO. Senatorul PMP Cătălin Iliescu, despre cumpărarea votului: “NU sunt de acord ca astăzi în România votul să fie tranzacționat pe bani!”

NU sunt de acord ca astăzi în România votul să fie tranzacționat pe bani.

Senatorul PMP Cătălin Lucian Iliescu a subiliniat în conferința de presă susținută sâmbătă aspectul banilor folosiți de partidele mari pentru a cumpăra voturile cetățenilor săraci, nevoiași care se bucură de acest gen de stimulent. 

Parlamentarul a apreciat că cea mai vulnerabilă categorie inclusă în această tactică penală de cumpărare a vuturilor sunt cei săraci. Sunt acei oameni care nu mai au încredere în nimic și se bucură de fiecare “ajutor”.

“Mă adresez celor care nu mai au încredere în nimic, celor care pentru orice lucru pe care îl iau de la un om sau de la un altul, reprezintă un câștig pentru ei. Vorbesc despre bani…Probabil nu v-au spus…Eu am cerut oficial ministrului de interne să dubleze și să tripleze efectivele de jandarmi și polițiști în săptămâna premergătoare votului și cu ocazia desfășurării alegerilor parlamentare. Conf. art 386 Cod Penal, oferirea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze o anumită listă de candidați, ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.” – a declarat senatorul PMP Cătălin Lucian-Iliescu, care a continuat:

“Dragi români,

Dacă un politician sau un om de afaceri vine la voi și vă oferă bani în schimbul votului dvs. nu o mai faceți. Vorbesc de o categorie minoritară care acceptă să își tranzacționeze votul în schimbul banilor. Oameni buni, spuneți și voi asta! Uite, eu 4 ani nu vreau să mai fac asta. Vreau să votez cu inima nu cu ce îmi spune unul și altul… Și hai să vedem dacă merge. Pentru că eu spun că merge. Am ajuns la o situație în România, la o problemă care s-a externalizat în toată țara: tranzacționarea voturilor pe bani. Vorbim de ea și în București, și în Călărași, și în Giurgiu, în Timișoara, în Iași sau în general în țară. Vedem asta la sate sau la periferiile orașelor unde oamenii sunt amărâți, sunt sărmani, acolo unde omul zice…măcar de la tine mă aleg cu 1 milion…pentru că de la ăștia oricum nu au făcut nimic. NU sunt de acord cu asta. NU sunt de acord ca astăzi în România votul să fie tranzacționat pe bani. Tot se vorbește că în campanie s-au dus geamantane, că unul are 50, altul are 200…Ce-i asta? Eu nu vreau să îmi cresc copiii într-o Românie în care un primar sau un parlamentar ajunge într-un scaun, pe o funcție pe bani. Eu, Cătălin Lucian Iliescu NU sunt un astfel de om.” 

 

5 1 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Anunț finalizare proiect „Modernizarea și diversificarea activității prin achiziția de echipamente”

ANUNT | Societatea Drumuri si Poduri S.A. Călărași organizeaza selectia pentru ocuparea postului vacant de Director Adjunct