Connect with us

Politică

VIDEO. Dragoș Coman și Daniel Florea și-au lansat oficial candidaturile pentru Primăria Călărași și Consiliul Județean

Published

on

Partidul AUR Călărași și-a lansat candidații pentru Primăria Călărași și Consiliul Județean.  Într-un eveniment solemn desfășurat în Sala Barbu Știrbei din Călărași, Organizația județeană Călărași și-a prezentat candidații pentru alegerile locale. Daniel Florea, coordonatorul organizației, va concura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași, în timp ce Dragoș Coman, fost viceprimar al municipiului, va intra în cursa pentru Primăria Călărași. LIVE AICI

Călărășenii au nevoie de confort, au nevoie de activități educaționale, au nevoie de spitale bune, au nevoie de o industrie care să creeze locuri de muncă. Au nevoie de un primar care să fie transparent, comunicativ, alături de cetățeni și deschis la toate problemele comunității. (,,,) orașul nostru are nevoie de o dezvoltare durabilă și de o viziune coerentă.

Vă promit că voi rămâne același om, mulți dintre dumneavoastră mă cunoașteți, un om care iubește oamenii, un om care va lăsa ușile instituției pe care o conduce larg deschise așa cum a făcut și în mandatul de viceprimar, indiferent de etnie, religie, poziție socială. Toți suntem cetățenii acestui oraș și merită să fim tratați cu respect. (…) Am ales să candidez pe listele AUR pentru că orașul nostru merită o șansă”, a punctat Dragoș Coman.

CINE ESTE DRAGOȘ COMAN

Advertisement

Sunt Dragoș Coman, am 43 de ani, căsătorit, 2 copii Am fost director de cancelarie la prefectura Călărași, am fost viceprimar și secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului. Sunt licențiat în științe juridice, am un master în administrație publică, sunt absolvent al Colegiului Național de Apărare, cursuri de formare profesională făcute în SUA”, a mai precizat candidatul. 

În debutul discursului său, Daniel Florea, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Călărași, a adus în atenție candidații partidului pentru primăriile din județ, explicând procesul prin care aceștia au fost selectați.

Această echipă de oameni minunați nu a fost aleasă nici la întâmplare, nici la recomandările unora, ci am ales mergând la fiecare dintre ei acasă. M-am întâlnit cu ei la ei acasă, am văzut cum își sărută soția, cum își îmbrățișează copiii, cum se poartă vecinii cu ei, cum se poartă oamenii din localitate cu ei. Am văzut dacă e curat la ei acasă, nu dacă au bani mulți, nu dacă au case mari, ci dacă la ei acasă e curat. Pentru că omul care face pentru el și pe care îl iubește familia și îl iubesc vecinii și care are curat la el acasă, acel om poate să aibă grijă de o comunitate. Am încercat să le spun din suflet următorul lucru. Da, sunt avocat, am fost judecător, am fost primar, am fost și sunt deputat, dar în primul rând sunt român, cu inimă de român și care crede în Dumnezeu”, a punctat Daniel Florea.

Tot ce trebuie să facem aici în Călărași și AUR în toată țara, să facem lucrurile pe care le-am face pentru familia noastră. Tot ceea ce trebuie să faci pentru bătrâni trebuie să te gândești la părinți, tot ceea ce trebuie să faci pentru oamenii care acum muncesc e ca și cum te-ai gândi la tine și la soția ta. Tot ceea ce faci pentru copii faci gândindu-te la copiii tăi. Asta vor face toți acești oameni pe care îi aveți acum în față. Nu o să facem o campanie în care să spunem ăla a făcut prostii, sunt instituții ale statului care cercetează lucrurile astea. Noi o să spunem ce trebuia făcut și nu s-a făcut pentru că nu le-a păsat, nu că nu au știu. Mulți dintre ei au știut, dar nu le-a păsat. Nouă ne pasă, de voi și de noi. M-am chinuit foarte mult să convingem pe Dragoș să candideze, dezamăgiți, oameni care spuneu că e mai bine acasă. Dacă toți abandonăm lupta asta, țara asta va pierde ultima șansa“, a declarat Daniel Florea.

Advertisement

Politică

Exclusiv! Lista finală a consilierilor județeni lansați de PSD Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Alegerile sunt aproape și tensiunea crește. La fel crește și interesul liderilor politici de a motiva populația să-i voteze, dar nu despre asta este vorba. Ordinea consilierilor județeni lansați de PSD Călărași în cursa electorală pentru Consiliul Județean Călărași a fost în cele din urmă făcută publică de BEJ Călărași.

Cine sunt cei 38 de candidați:

 1. Iliuță Vasile
 2. Stamate Florentina
 3. Samoilă Ion
 4. Mihai Bogdan-Cristian
 5. Beștea Mihăiță-Constantin
 6. Marin Ioan-Cristian
 7. Ichim Ionela-Giorgiana
 8. Onofrei Costel-Cristinel
 9. Tache Andreea-Mirela
 10. Spiridon Marian
 11. Dragu Nicolae
 12. Bănescu Laurențiu
 13. Ionescu Laurențiu-Dan
 14. Tănasi Marcel
 15. Gîdea Vasile
 16. Țîncu Cornel-Gheorghe
 17. Tîlpeanu Ilie
 18. State Laurențiu
 19. Stoichici Ovidiu-Constantin
 20. Diaconu Liliana-Corina
 21. Niculae Aurel
 22. Popa Valentin
 23. Olteanu Dan
 24. Bîrcă Ruxandra-Alina
 25. Petre Laurea-Viorica
 26. Sbârcea Marius-Virgil
 27. Nițu George-Adrian
 28. Manole Sergiu
 29. Gruiță Darie-Nicolae
 30. Costea Marius-Gabriel
 31. Micescu Nicolae
 32. Vasile Georgiana-Lavinia
 33. Teodorescu Georgiana
 34. Anton Anda-Bianca
 35. Odorog Claudia-Mariana
 36. Fâșie Georgiana-Raluca
 37. Deacu Daniel-Robert
 38. Papazi Ionuț-Eduard

Această listă, care a fost afișată pe Biroul Electoral Județean din Călărași, a fost un subiect intens discutat și așteptat cu interes de mulți politicieni. Până la publicarea acesteia, au fost aruncate acuzații de lipsă de transparență… Este doar începutul…

 

Advertisement

Continue Reading

Politică

VIDEO. Marius Dulce merge mai departe alături de Vasile Iliuta și candidează pentru un nou mandat la Primăria Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, însoțit de liderul organizației județene a Partidului Social Democrat, Vasile Iliuță, și staff-ul politic, și-a depus joi, 25 aprilie, candidatura pentru un nou mandat în fruntea primăriei, pe care o conduce din anul 2020.

După depunerea documentelor, Marius Dulce a declarat în fața jurnaliștilor faptul că progresele înregistrate în municipiul Călărași în ultimii patru ani sunt rezultatul efortului colectiv al echipei conduse de el și de liderul său, Vasile Iliuță, alături de oamenii implicați în dezvoltarea comunității.

Primarul a evidențiat rezolvarea problemelor de infrastructură rutieră în primul mandat și și-a convingerea și determinarea de a se concentra acum pe dezvoltarea turismului în zonă. Acesta a subliniat că echipa sa va acorda o atenție deosebită acestui domeniu în perioada următoare, asigurând că nevoile comunității vor fi tratate cu prioritate. Tandemul Dulce – Iliuta și Iliuta Dulce merge mai departe.

Advertisement

“Călărașiul merită o echipă bine pregătită pentru următorii 4 ani. Oameni care cunosc orașul cu toate problemele sale. Pe unele dintre ele le-am rezolvat în acest mandat. Cu răbdare și cu gândul la durabilitate și normalitate.

Niciodată municipiul nostru nu a cunoscut o așa dezvoltare. 70 de milioane de euro au fost atrase în acești 4 ani, bani din fonduri europene nerambursabile sau programe naționale.

Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat alături de noua echipă propusă de PSD pentru Consiliul Local Municipal.  Colegi care îmi susțin proiectele actuale și viitoare, colegi cu experiență, oameni valoroși ai urbei noastre” – scria Marius Dulce pe Facebook.

Dragi călărășeni, vă invit să continuam împreună pentru un oraș modern și european!

În încheiere, Marius Dulce a exprimat încrederea în capacitatea cetățenilor din Călărași de a înțelege și aprecia schimbările aduse în multiplele aspecte administrative de primul său mandat.

Advertisement

Continue Reading

Politică

Dumitru Coarnă și-a depus candidatura pentru președinția Consiliului Județean Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, într-un moment de maximă importanță pentru viitorul politic al județului Călărași, Dumitru Coarnă și-a oficializat candidatura pentru președinția Consiliului Județean. Deputatul Dumitru Coarnă și-a depus documentele la Centrul Biroului Electoral Județean, intrând astfel în cursa electorală alături de alte nume sonore din peisajul politic local.

Candidatura lui Dumitru Coarnă aduce o dimensiune nouă și o perspectivă proaspătă în competiția pentru conducerea Consiliului Județean Călărași. El va fi susținut de Partidul Umanist și Social Liberal (PUSL), aducând în prim-plan viziuni și soluții menite să aducă progres și dezvoltare în județ.

Alături de Dumitru Coarnă, alți candidați importanți și-au anunțat deja intenția de a participa la această competiție acerbă pentru președinția Consiliului Județean. Printre aceștia se numără deputatul Daniel Florea, care va candida din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Camelia Dăscălescu, reprezentând Alianța Dreapta Unită, Vasile Iliuță delegat de Partidul Social Democrat (PSD), și Valentin Barbu, fostul prefect al județului Călărași, care își va reprezenta partidul, Partidul Național Liberal (PNL), în această competiție.

Advertisement

Cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean Călărași promite să fie una plină de suspans și dezbateri aprinse, iar candidatura lui Dumitru Coarnă din partea PUSL adaugă o notă de interes și competitivitate în această bătălie pentru încrederea cetățenilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate